Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masina mea
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
Pages: 1, 2, 3, 4
ionel106985
Ieri 06.09.2007 dupa 3 luni si 10 zile de asteptare am primit masina, Skoda Octavia Tour 1,9 TDI cu ceva optionale puse pe ea : cotiera, Maxi Dot, geamuri electrice, etc.
Predarea masinii a decurs foarte rapid. O prezentare scurta a masinii, motor, interior exterior si atat. Asigurarea pe 1 luna 54 RON. Motorina doar vapori in rezervor , cred ca avea 2 - 3 litri iar lichid de spalat geamurile deloc.
Dau fuga la o ,, benzinarie " bag motrina si incep sa ma plimb prin oras. Apare soarele si incerc sa pornesc clima. Surpriza ! Aer fierbinte ..... Reglez temperatura....., Dau pe modul AUTO..... Dau pe modul ECON...... Nimic. Aer fierbinte...... Ma mai plimb 20 - 30 minute dupa care sun la dealer. Imi explica cetrebuie facut dar tot nu merge si imi spune sa vin inapoi la reprezentanta. O punem pe tester si totul e OK.
Se apuca baietii de desfacut bordul . Te durea inima masina noua cu nici 10 km la bord in service desfacuta. Surpriza e blocata clapeta care inchide aerul cald din cauza unei parghii rupte. Este situata undeva sub calculatorul de airbag. Pana la remediere au lasat clima doar cu aer rece..........
Acum vine intrebarea : oare schimbarea ,, parghiei"ma costa ceva sau va trebui sa platesc manopera ? Azi o sa sun la dealer si o sa intreb.
Alte probleme :
- geamurile se aburesc foarte rapid daca nu ai clima pornita:
- cateodata apare un tremurat in pedala de ambreiaj:
- haionul spate trebuie treantit mai tare (cred ca e din cauza chederelor):
In rest masina merge bine.

O sa revin cu poze si cu alte informatii .
Radu97668
destul de neplacut ce ti s-a intamplat...din cate stiu eu, tu nu va trebui sa platesti nimic deoarece problema tine de garantia masinii.
DORU
Totul se schimba pe garantie. In privinta inchiderii hayon-ului, nu-l tranti. Lasa-l putin deschis si apoi inchide-l civilizat. Se va inchide din prima, cu conditia sa nu incerci sa-l inchizi imediat ce nu s-a inchis din prima incercare. Complicat, dar cu rezultate. Vei vedea.
Daniel65671
Cum, cum? Mai zi o data, te rog.

De ce nu imediat? Trebuie sa se relaxeze ceva?
ionel106985
Am sunat la reprentanta . Nu scot nici un banut din buzunar. Partea neplacuta e ca trebuie sa imi demonteze tot bordul doar dupa 200 Km. Urat..... Si ce nu imi place mie in service este ca nu pun nimic de protectie pe tapiterie. In masina pe sub masina murdari asa se urca in ea . Ma gandeam ca pun ceva de protectie dar cred ca o sa iau ceva de acasa :puke: .
O zi buna si drumuri bune !
mike.omega
Cum adica?! N-au huse de plastic?! Eu am vazut la Citroen in service ca au niste role ca la hipermarket smile.gif si de acolo iau huse si pt scaune si pt volan.

Ti se aburesc geamurile de fiecare data sau doar seara?!
Eu de obicei pornesc cu geamurile(din fata) deschise si abia dupa 5-600 de m le inchid si dau drumu la aer/clima. Asa evit formarea condensului biggrin.gif

Tremuratul in pedala de ambreiaj se pare ca ar fi specific masinilor cu motor diesel. Problema e sa nu tremure in plus :angel:
ionel106985
Nu. Sub masina in masina asta era regula . Fara nici o protectie . Cum adica sa nu,, tremure in plus ? ".
mike.omega
Sa tremure in plus adica sa tremure mai mult decat trebuie sau e normal biggrin.gif
robert92637
Sincer eu nu sesizez nici un tremurat la ambreiaj. Oricum uita acest eveniment neplacut si bucurate de masina caci ai de ce. :wave:
Radu97668
QUOTE(ionel106985)
Nu. Sub masina in masina asta era regula . Fara nici o protectie . Cum adica sa nu,, tremure in plus ? ".
La avia puneau folie de plastic pe scaune si pe schimbatorul de viteze...
DORU
Si la Brady pun inclusiv pe volan si frana de mana !
TLS-09
Si la noi "in provincie " pun folie! biggrin.gif
ionel106985
Astazi am 500 KM. Computerul de bord imi afiseaza un consum mediu de 6%. E bine ? Ce ziceti ?
TLS-09
E bine, nu-i vorba dar important este cum vei conduce in perioada rodajului.Respecta instructiunile din manualul masinii iar problema consumului las-o pe mai incolo dupa ce motorul "isi da drumul".
::::AL3X::::
Si la noi la Galati se pune folie biggrin.gif
Daniel65671
Doru, cum e cu inchisul hayonului? Trebuie sa nu il trantesti repede?
ionel106985
Masina mea Skoda Ocatvia tour 1,9 TDI 101 CP are filtru de particule ? E bine sa aiba sau nu ?
TLS-09
Din cate stiu eu nu are DPF.E bine sa aiba din punct de vedere al protejarii mediului, din punct de vedere al performantelor masinii e acelasi lucru.
DORU
QUOTE(Daniel65671)
Doru, cum e cu inchisul hayonului? Trebuie sa nu il trantesti repede?


Daca nu s-a inchis bine din prima, da - asteapta putin inainte sa-l inchizi din nou.

P.S. Pe Octavia Tour nu se pune DPF !
ionel106985
Azi la ora 8 am fost programat pentru problema cu clima. Am dat peste alta meserias care stia mai multe si m-a rezovat mult mai rapid. Nu am platit nimic. A fost ok si au avut si huse de data aceasta. Am ajuns la 1300 Km si a aparut primul greieras in usa fata. Parca ar lovi un fir electric fata de usa in interior. Am mai pus aparatori noroi fata 68 RON iar manopera O (zero) RON. Curios.....
Am sa revin cu ceva poze ......
ionel106985
La Skoda Tour exista senzor pentru lichidul de parbriz ?
robert92637
NU
DORU
Nici la Octavia 1 Elegance nu era disponibil standard. F curios.
F L O R i N
Nici la Octavia 2 Elegance nu exista si nici senzor pt placutele de frana.Chiar ca i ciudat ! blush.gif
TLS-09
Asta cu placutele chiar ma lasa masca.Cum naiba nu au pus ca-i o chestie elementara in ziua de azi????Esti sigur ca nu au???
Radu97668
QUOTE(F L O R i N)
Nici la Octavia 2 Elegance nu exista si nici senzor pt placutele de frana.Chiar ca i ciudat ! blush.gif

Placutele de frana ar trebui sa aiba senzor. La O1 aveau...adica una din ele are, ca nu e nevoie sa aiba ambele.
DORU
Are si Octavia 2.
F L O R i N
Sa te auda Dumnezeu ! :angel:
ionel106985
Astazi am ajuns la 1500 Km. Am facut un calcul la consum din plin in plin si a iesit 6 %. Ponderea a fost 60% extraurban si 40 % urban . Momentan asta e dar sper sa mai scada macar undeva pe la 5.4 - 5,6 % . Cum as putea sa stiu ce ulei am in motor fara sa ma duc la service. Scrie undeva pe motor in cartea de service ....
robert92637
masina are din fabrica ulei Shell pe care nu-l mai gasesti in Romania si oricum nu are o calitate foarte buna. Eu iti recomand Mobil1 adica acesta;
http://www.oilshop.ro/catalog/product_info...products_id=117
robert92637
La revizie poti sa te duci cu uleiul tau daca corespunde normelor cerute.
ionel106985
Stie cineva ce huse se potrivesc pe scaunele de la Skoda OT sau ce husea aveti voi posesorii de OT ?
ionel106985
Stie cineva daca in intervalul dintre Cd player si Clima se poate pune un suport de pahare ca la Golf ? S-au si-a montat cineva asa ceva ?
robert92637
Am vazut montat un sertar de la Superb si arata f. bine.
ionel106985
Si noi posesorii de Tour de unde am putea face rost de sertar ?
DORU
De la Skoda - accesorii. Pe comanda.
ionel106985
Ai putea sa pui o imagine cu sertarul respectiv ?
DORU
Momentan nu dispun de fisierul cu accesorii in format electronic...dar am sa incerc.
ionel106985
Aseara dupa cateva ore de ploaie sa fie 2 -3 am cobarat pana la masina . Am urcat si surpriza ! Pe presul din dreapta fata ....apa . Am cercetat si cred ca a intrat pe la chederul din partea de jos a usii. A mai patit asa ceva cineva . La dacia care am avut-o NO PROBLEM ..... era Dacie . Dar la Skoda de o luna sa intre apa in ea la ploaie e ceva urat rau. Acum astept un sfat : ce sa fac unde sa ma duc . Usa a fost bine inchisa findca nu imi arata nimic in bord. Am fost cu ea de cateva ori la spalatorie pana acum si nu am observat sa intre apa in ea pana acum . Ce sa fie oare ....................
DORU
Apa nu ti-a intrat pe la usa, ci pe la aeroterma. Mai precis: pe langa dopul de la aparatoarea dreapta de plastic de la parbriz s-a scurs in filtrul de polen, de acolo a curs in aeroterma si in final a ajuns sa pice pe covorasul din dreapta. Ai nevioie sa mergi la service sa se remedieze problema. Ai parcat-o sub pomi si au cazut multe frunze pe masina? Sa nu fie infundat canalul de scurgere pt apa...
ionel106985
Merci pentru sfaturi si promptitudine. Mentionez ca masina o am de o luna jumatate , sub pomi nu am parcat-o decat o data sau de doua ori iar in rest in fata blocului unde nu sunt pomi. Firecelul de apa era in partea de jos a portierei pe mijloc chiar langa cheder. Acum o sa ma cobor la masina si o sa vad daca pot eu sa imi dau seama daca este infundat canalul de scurgere. Revin cu noutati ....
ionel106985
Nu pot sa imi dau seama daca e infundat ........ La doar o luna sa se fi infundat nu prea as crede .
DORU
Atunci trebuie sa mergi si sa verifice in garantie chederul de la usa cu pricina. thumbsup.gif
ionel106985
QUOTE(DORU @ Oct 19 2007, 03:50 AM) *
Momentan nu dispun de fisierul cu accesorii in format electronic...dar am sa incerc.



Ai mai facut rost de fisierul cu accesorii ? Te rog......
DORU
Azi intreb sa vad daca are cineva.
ionel106985
Va rog sa imi recomandati niste becuri (si ce pret ?????? ) mai puternice fata de cele standard cu care vine masina. Mentionez ca nu am xenoane . Am tot citit pe forum si nu prea am priceput care se potrivesc .
DORU
Faza scurta H7, proiectoare H3. Mergi pe Philips Vision PLus sau Extreme. Fac toti banii !
ionel106985
De ieri a mai aparut un greieras. Unul il am in stalpul din dreapta acolo unde vine centura de siguranta si de ieri a aparut si fratele sau undeva dreapta spate deasupra tetierii la plafon cred ..... Sunt in urmarirea si detectarea lor .... dar cred ca mai bine o sa ma duc la service cu ea. E in garantie inca In rest toate bune si frumoase merge din ce in ce mai bine .. E OK .... O seara buna in continuare ....
DORU
Greierasii fac parte din decor ! whistling.gif O sa te inveti cu ei...crede-ma, fata de problemele de mecanica de la alte modele, o sa inveti sa apreciezi greierasii. laugh.gif
ionel106985
Astazi la 3890 Km am avut o surpriza. Am fost atentionat sa verific nivelul uleiului. Am sunat la service Skoda si au spus ca masina vine cu ulei Shell dar care nu se mai gaseste mi-au recomandat Mobil. Am cumparat acest ulei MOBIL SYNT S SPECIAL V 5W-40 1LUlei si am completat 150 ml. Este normal sa consume ? Cei de la service au spus ca daca problema persista sa ma duc pe la ei. Voi ce parere aveti ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.