Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme de natura electrica la pornire
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Potzocul
nu stiu daca s-a mai discutat in vreun alt forum anterior dar am o problema care azi s-a repetat de 3 ori: in momentul cand vreau sa pornesc motorul, introduc cheia, rasucesc pe jumatate, astept sa se stinga ledurile din bord si rotesc din nou cheia ; pana aici totul e ok, toti procedam la fel dar in loc de sunetul de pornire a motorului, se aude ca si cum as tine contactul prea mult un sunet ciudat si masina nu porneste. iau contactul, repet primii pasi si totul e ok! mentionez ca: 1 nu opresc niciodata clima (deci in timpul in care astept sa se stinga ledurile din bord, avand contactul pus, clima incepe sa lucreze) 2 casetofonul la fel 3 sunt situatii cand opresc putin pe dreapta las si farurile aprinse, se sting si ramane doar pozitia in momentul cand iau contactul si cand repun contactul se aprind. ce ma gandesc eu: se poate ca acesti consumatori sa influenteze pornirea? sau nu este indicat sa incerc sa pornesc avand acesti consumatori activi?
chiar azi am trecut pe langa un minivan si a patit exact acelasi lucru ca si mine si dupa reactia soferului era f surprins de acel sunet.
Ionut-35
Cu ce seamana sunetul acela?
Daca seamana cu un polizor poate fi bendix-ul. In cazul asta verifica demarorul si vezi daca lucreaza cum trebuie.
Compresorul aerului conditionat, din cate stiu eu, nu intra in functiune odata cu pornirea motorului. El cupleaza la o secunda sau doua dupa pornirea motorului, tocmai pentru a nu-l ingreuna cu o sarcina suplimentara. Restul consumatorilor nefiind legati in mod direct de motor (alimentandu-se din baterie) nu au o influenta prea mare la pornire. Astia conteaza doar daca nu ai o baterie prea buna.
Potzocul
da seamana cu un polizor sau cu un burghiu scapat din manrdina in timpul rotirii. problema persista, si azi s-a intamplat de 2 ori ... maine ma duc la un mecanic sa vada ce si cum e pe acolo sad.gif
ionut83652
100% bendixul nu lucreaza!
Potzocul
bun .. azi nu am apucat sa ajung la mecanic... bendixul nu functioneaza spuneti voi. care ar fi cauza? exista remedii? cam cat costa unul nou? sau ...ce e de facut ca sa evit acel sunet si este daunator pt masina?
nak113706
Bendixul ii vreo 80lei si se poate schimba 100%,sa nu te prosteasca mecanici acestia destepti care ii avem noi ca nu se poate.Deci sigur ii bendixul pentru ca numai cand ii motorul rece face chestia asta pentru ca e mai grea pornirea ,bendixul are rol ca de ambreaj la cuplare si cand se slabeste arcul de pe el se invarte in gol sper ca am fost explicit. BAFTA
Potzocul
multumesc, ati avut dreptate, era vorba despre bendix! cost inlocuire bendix + curatire electromotor + manopera 120 lei + manopera scos/montat electromotor 50 lei. consider ca a fost ieftin. sau cel putin acceptabil. arigato.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.