Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Amortizoare si arcuri....
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Doru26229
Cand se schimba arcurile la masina ? Cum ne dam seama ca trebuie schimbate ? Este bine sa le schimbam odata cu amortizoarele ?
Adrian28896
Arcurile nu se schimba decat atunci cand sunt rupte,sau la modificari aduse la garda la sol a autoturismului, modificari atat pe fata cat si pe spate( tasari ale arcurilor)! Nu sunt legate de schimbarea amortizoarelor, insa daca schimbi un arc pe stanga trebuie si pe dreapta!(caracteristica de elasticitate ce sa-i faci!!)
Ion
Tine de portofel... Si arcurile se inlocuiesc. Depinde de drumurile pe care mergi... cat de rele sunt, si cat de incarcat mergi cu masina. Nu in ultimul rand de calitatea arcurilor. Ideea e ca in timp arcurile se lasa si devin mai moi. Exista un proces de imbatranire a otelului, care conduce la modificarea structurii.

Nu e insa o practica frecventa, inlocuirea arcurilor. In mod normal, nu le schimba nimeni, atata vreme cat nu deranjeaza. La Dacia, dupa o vreme masina se lasa de spate daca puneai ceva greutate in portbagaj si era 'moda' sa le schimbi cu arcuri de fata deja folosite, din care se taiau 1 si 1/2 spire.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.