Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cauciucuri v cauciucuri
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Cauciucuri/Roti
Robert101524
Dupa ce criterii sa-mi aleg cauciucuri?

Cum sa aleg intre diversi producatori pentru cauciucuri de aceleasi caracteristici in cazul meu: 215/55 R17 H - de "vara" sa zicem

Este pretul un indicator de calitate? care em ai putin zgomotoasa? care se uzeaza mai incet? care are aderenta mai buna?
T u d o r
LA prima intrebare: search cu google, sunt site-uri de anvelope, unele cu explicatii mai detaliate.

Si teoretic, anvelopele cu cea mai buna aderenta au cea mai proasta rezistenta la uzura. smile.gif Trebuie gasit doar compromisul ideal.
Din ce am auzit si eu, Michelin ar face cele mai bune anvelope, dar sunt si printre cele mai scumpe.
Sigur nu e ceva gresit la dimensiunile anvelopei, cum le-ai postat tu? Nu sunt 225/55? Sau R16?
Mariustom
Pe aici ai citit ?
http://www.masini.ro/forum/viewforum.php?f=96
De ce l-ai deschis la versus ? :bash:

Mutat în aria respectivă
air_wolf
bf goodrich sint cele mai bune. sint divizie michelin, pneurile de lux ale lor. au o aderenta incredibila, distanta de frinare se reduce.
la polul opus sint lassa, fac gilme instant, sint ieftine si proaste.
merg si gumele resapate, la noi malatesta sint cele mai bune.
C Z R
QUOTE(air_wolf)
la polul opus sint lassa, fac gilme instant, sint ieftine si proaste.


Cu parere de rau de contrazic: nu numai ca nu fac galme, dar cred ca sunt cele mai rezistente anvelope pe care le stiu, am dat in cioburi, cuie, sarme, etc. si n-au nimic nici macar dupa 2 si jumatate de folosire asidua; si nu sunt chiar atat de ieftine, si daca-ti spun pe ce masini am vazut lassa ... nu o sa-ti vina sa crezi blink.gif ( mercedes klass e ultimul, bmw 540i, s.a.).

Nota: Nu sunt angajatul lor, nu le fac reclama, iar ceea ce cred este din experienta de zi cu zi cu Lassa si nici nu am vreo galma cu toate ca am dat cu ele in multe canale, gropi, etc.
air_wolf
eu am lassa pe freelander. scirtiie la curbe ca la balamc. dar asa am luat-o si desi sint aproape noi le voi schimba cu bfg at su mt, in functie de chef si daca gasesc jante 8J15 cu offset 0 su negativ.
am avut lassa pe masinile de la firma familiei. in 6 luni am schimbat setul de pneuri de la 3 masini, toate cu gilme. pene - la greu, cel putin una pe masina/saptamina.
la firma la care lucrez folosim lassa. sint folosie intens si au un mare avataj: sint ieftine. si atit, pentru ca rata de schimbare bate pretul, in opinia mea.
e adevarat, lassa face si pneuri speciale, cum ar fi lassa rally - pentru rally raid, care nu se vind oricui si care sint BETON, cu fancuri intarite si profil agresiv de noroi.
Ediz33425
LASSA sunt fabricate in Turcia sub licenta Bridgestone.Am avut prin 1994-1995 un Audi 100 CD/1988 cu jante aliaj si pneuri Lassa Impetus.In 2 ani cat am avut masina nu am avut nici o problema(galme,pana).Recunosc,am condus cu grija sa nu dau in gropi,doar pe autostrada am mers destul de bine(160-170 km/h).

Recent am cumparat 4 pneuri Lassa Impetus 2 205/55 R16 91V pentru un Stilo 1.6 Coupe,pretul fiind de 200 RON/pneu.Dunlop SP 01 erau 320 RON bucata.

Momentan singurul inconvenient este ca mi se par mai dure si zgomotoase(zgomotul de rulare parca se aude mai tare).Voi vedea evolutia pneurilor pe drumurile patriei.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.