Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Recomandari intretinere Ibiza
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > SEAT
Olivia Gabriela112410
Buna :wave:

Incepand din luna iunie sunt proprietara unui Seat Ibiza 1.2 70CP (Rosu Emotion) . Pana acum am facut 1100 Km din care 1000 Km numai in afara Bucurestiului. Am nevoie, va rog, de unele recomandari cu privire la modul de intretinere al masinii. Ce tip de benzina este cel mai indicat? (pana acum am folosit Carrera 100 de la OMV, dar este ceva mai scump decat restul).
Alex89698
Si eu la inceput am bagat Carreara 100. Este super benzina, dar cum ai zis cam scumpa (nesemnificativ oricum). Sfatul celor de la Seat care mi-au vandut masina a fost sa bag de la Rompetrol (oricum de acolo incepusem sa bag de ceva vreme, fiind incantat de Efix). Cu Efix sunt foarte multumit de cum merge. Problem am avut numai cand am bagat de la Petrom pe la Hateg cand din cauza benzinei proaste am avut surpriza sa am probleme la pornirea motorului rece (se tura putin apoi scadea turatia pana murea; trebuia sa ii dau acceleratie dupa ce porneam motorul sa scap). Cei de la service au zis ca este ok, trece problema, dar sa nu mai bag orice porcarie. Din toate cele care le-am folosit singura de 95 care oferea puterea cea mai mare motorului era Efix-ul. De 98-100 cea mai buna Carrera.
Parerea mea ...
Alexandru
Poti folosi la fel de bine orice benzina fara plumb cu cifra octanica min. 95 ... scrie si in cartea masini. Carrera 100 iti aduce poate un mic plus de putere, dar ma indoiesc ca ai nevoie de el, mai ales ca la 1100 de km nu imi inchipui ca "tragi" de masina. Mai important e sa pui numai benzina din surse verificate ...iti recomand Petrom, OMV, MOL... in nici un caz Lukoil, Shel, sau altele
Daniel91961
Iit recomand 98 de la mol, o benzina super.
moldovan47219
Eu am un seat cordoba din 2005, cu care am 35.000km. Am bagat benzina de 95 fpb de obicei, dar nu de mult am incercat pe cea de 98.Nu stiu cum a reactionat masina la altii, dar la mine efectul a fost sesizabil: mult mai " vesela" si reactii mai rapide. De atunci nu folosesc decat cea de 98. In ceea ce priveste firma de la care alimentaz este vba. de Lukoil, si nu am ce sa le reprosez. Ca cea de la MOl sau alte firme, ar fi mai buna sunt povesti; si ei o aduc tot de la o rafinarie din Romania, diferenta poate sa apara la aditivare...Deci nu conteaza firma ci ceea ce produc.Eu cred ca diferenta de pret intre cea de 95 si 98 merita platita.Trebuie incercata benzina de la mai multe firme , iar la cea la care masina se " simte" mai bine trebuie folosita...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.