Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Am probleme cu un Fabia Combi 75 CP
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Fabia 1
Cold111723
Mi-am adus recent un Fabia Combi din Germania din 2002 dar care arata perfect si e full option. 2000 de km sau cati sunt nu am avut nicio problema cu ea pe drumul spre tara. Dupa cateva zile am luat-o la un drum de vreo 150 de km si dupa vreo 100 mi s-a aprins servodirectia pe bord ( adica se dezactivase ), am facut o oprire, pornit, s-a stins la loc si dupa vreo 20 de km iar s-a aprins si simteam volanul ca nu mai e servo-ul. Am mai patit pe alte drumuri sa apara ABS-ul pe bord si chiar nush ce sa mai zic. Alta problema, de fiecare data cand pornesc masina, tiuie senzorul si se aprinde pe bord becul cu temperatura. Urca apoi linia aceea perpendicular si ramane asa, dar becul ramane aprins. Care e problema?
robert92637
Tu nu ai o problema ci se pare ca mai multe. Sfatul meu este sa apelezi la un sevice Skoda pt. o verificare amanuntita.
Cold111723
Am fost la o reprezentanta si a zis ca pare uzat vasul de la antigel ( ca are alt antigel decat cel care trebuie ) si ca ar trebui schimbat, iar cureaua de distributie ar cam trebui schimbata si ea. Au legatura?
TLS-09
Pai nu prea o vad , cel putin cu servodirectia????!.Da in ce sens uzat vasul de antigel?Cu privire la curea, schimb-o fara discutie.Distributia este mult prea importanta ca sa merite riscul!
Cold111723
Uzat in sensul ca sunt murdari peretii iar lichidul e maro si mi s-a zis ca trebuie Gr12 ( verde? ) sau asa ceva. Inca ceva, in noaptea in care mi s-a aprins servo-ul pe bord aveam si clima pornita si farurile pareau ca "palpaie" pe sosea, ca au o intrerupere. Am uitat sa zic ca masina e Combi 75 Cp pe benzina, Euro 4, 110 mii km facuti. La noi in oras cei de la reprezentanta te cam tin pe drumuri: programare o saptamana, inca o saptamana pana vin piesele apoi inca vreo saptamana pana iti schimba ce ai de schimbat.
Alte idei? :dontgetit: Eventual, are cineva un manual de bord pt fabia combi?
TLS-09
Lichidul de racire este G12 si are culoare rosie nu verde.Referitor la murdarirea peretilor vasului de expansiune in primul rand este necesar sa verifici daca nu sint urme de ulei deoarece atunci problema ar putea fi mai grava necesitand eventual schimbarea garniturii de chiulasa sau verificarea etanseitatii circuitului de racire.Vasul de expansiune se poate demonta si curata astfel incat necesitatea schimbarii nu prea o vad. Oricum inainte de asta curata intreg circuitul de racire (foloseste functia de cautare si vezi ca este un topic dedicat subiectului -pe aria Lada daca nu ma insel) si apoi foloseste doar antigelul recomandat. Probabil folosind alt antigel mai coroziv au aparut colmatari in instalatia de racire. Celelelate probleme conduc spre o posibila defectiune la alternator dar nu numai.
ionut83652
probabil senzorul de temp de pe vasul de expansiune nu mai functioneaza sau nivelul e scazut iar la servo vezi sa fie ulei !si inca o chesti ar mai fi nu stiu exact la fabia dac servo e pe curea sau electric (parca toate vag erau pe curea)dar dac e electrica ai ramnas fara curent
dacf e pe curea nu mai ai lichid sau se intampla ceva prin caseta !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.