Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Stie cineva cu ce se mananca novel netware 386 ?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
HalbaSus
Presupun ca nu... dar pentru ca am epuizat toate celelalte variante intreb si aici.
Speta este urmatoarea:
- O retea de vre-o 3 calculatoare datand din 1900 toamna, programul de contabilitate are bazele de date pe un server novel.
- Serverul crapa (placa de baza/procesor dus), scot hardul in speranta ca voi recupera datele... hardul e OK (asta e partea buna) partea proasta e ca datele sunt pe 2 partitii novel (NSS sau NWFS nu-mi dau seama).
Solutii incercate:
- Cea mai evidenta era sa pun hardul intr-un alt calculator in speranta ca totul va porni si va fi ok... nu s-a intamplat asa.. ajunge la un punct unde ma intreaba numele fileserverului si adresa ipx... am introdus niste chestii mai mult aleatorii dupa care imi da un fel de command prompt dar cu care nu ma pot intelege nicicum, nici comenzile de dos nici cele de unix nu functioneaza... am cautat niste comenzi de novell pe net dar n-am gasit nimic util.
- Am gasit pe net diverse utilitare care recupereaza datele de pe astfel de partitii dar costa in jur de 300 de dolari... versiunile demo imi recunosc partitiile si imi arata continutul lor dar nu ma lasa sa recuperez fisierele.
- Am incercat in freebsd dar nu am reusit sa montez partitiile.

Astept sugestii smile.gif
Bodi
O cautare pe GOOGLE te poate ajuta sa faci ca programele alea demo sa nu mai fie demo...parerea mea. Apoi, cand ai recuperat datele, poti lupta linistit impotriva piratarii programelor biggrin.gif
HalbaSus
Din pacate programele alea demo au ramas demo chiar si dupa ce am facut o incursiune in lumea necurata a piratarii... se pare ca novelul e o treaba total neinteresanta pentru marea majoritate a lumii inclusiv pentru cei care pirateaza programe.
Hoinar
Halba, vezi ca ar trebui sa primesti un pm. smile.gif beer.gif
air_wolf
le bagi intr-un linux si faci mount la partitii de acolo.
Hoinar
Nu-i asa simplu, pentru ca are nevoie de un driver care sa ajute sistemul de operare sa recunoasca partitiile nwfs. Driver pe care l-am cautat de mi-au iesit ochii, si tot nu l-am gasit.
HalbaSus
QUOTE(air_wolf)
le bagi intr-un linux si faci mount la partitii de acolo.


Hoinar are dreptate (btw: multumesc inca odata pt ajutor), linux/unix nu recunoaste by default partitiile de novel (recunoaste serverul novel dintr-o retea dar asta e deja alta mancare de peste, eu nu aveam un server functional novel, ci un hard cu partitii novel).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.