Help - Search - Members - Calendar
Full Version: De ce oamenii cumpara masini mai bune si mai scumpe?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2
Angela60635
Salut!

Vreau sa-mi iau o masina. Nu am condus pana acum din motive independente...

Acum m-am decis sa-mi iau o masina. Oscilez intre un Santa Fe si un Opel astra. Sunt foarte diferite... Santa Fe-ul imi place (imi plac SUV-urile) dar cu tot cu leasing, taxe , casco face vreo 45.000 cip se pare un pret exagerat pentru un ... 'mijloc de transport'... opel astra... pare in regula ca pret dar ma intreb: poate la anul nu-mi mai place, mi se pare prea mica etc. In acest moment faptul ca voi avea o masina deja e super pentru mine...

Intrebarea e: nu voi regreta daca imi voi cumpara un Astra ca nu mi-am cumparat o masina mai confortabila? si nu ma voi gandi, cumparand Santa Fe, ce a fost in mintea mea sa dau atatia bani pe o masina?... care e de fapt tot 'un mijloc' de transport...?
mike.omega
Din aceste motive trebuie sa faci un drive-test(cat mai lung posibil) cu o masinile pe care ti le doresti si dintre acelea sa alegi pe care iti place dupa criteriile pe care ti le stabilesti tu.

PS: topicul se muta in aria generala biggrin.gif
petre 1
Salut, ce pot sa iti spun despre Astra (cu riscul ca,posesorii sa imi sara in cap),deci acum 1 saptamana am condus aceasta masina timp de 5 zile aprox.1500 km.Am fost neplacut surprins de motorul 1.4 cu.care pentru absolut orice depasire trebuia sa schimb intr-o treapta inferiora deci o lipsa de putere destul de insemnata.Masina este destul de inghesuita si deci pot aparea momente in care vei regreta ca nu ai ales o masina mai mare.Am mai notat zgomotul destul de puternic facut de trenul de rulare in special pe drumuri cu piatra cubica,si tot pe aceleasi drumuri am "simtit" o suspensie destul de rigida al carei rol nu il vad pe o astfel de masina.In rest e o masina ok, cu finisaje interioare undeva la mediu spre bine,mi-a a placut A/C-ul care este foarte eficace.Daca esti o persona fara pretentii prea mari o poti cumpara,dar nu uita ca mai sunt si alte variante apropiate.

Despre Santa Fee nu pot sa spun mai nimic am condus 1 singura data ocazional 2 ore.pentru mine insa un lucru e clar :in Romania nu merita sa cumperi o masina care sa coste peste 20 000 euro.
Watcher
QUOTE
un lucru e clar :in Romania nu merita sa cumperi o masina care sa coste peste 20 000 euro

Am mai intalnit parerea asta si pe alte threaduri.
Nu reusesc sa imi imaginez argumentele...
Care to help?
Costanza86138
iti plac SUV-urile? De ce? Falsa impresie de siguranta? Sau mai degraba si mai falsa impresie a unei imagini personale care sa-i lase pe toti cu gura cascata?

Daca nu vrei sa faci parte din categoria marlanilor si a celor care sunt mai *r*st* decat decat prevede legea iti sugerez sa analizezi cu atentie urmatoarele aspecte:

1)La ce vei folosi masina? Excursii lungi si regulate (cel putin o data la 2 saptamani) la munte pe drumuri forestiere? Atunci merita un SUV.

2)Cumparaturi, dus - adus copil de la scoala/gradinita/antrenamente, cafea in oras cu prietenii? - Atunci Astra.

Nu spun ca cei care au SUV sunt marlani, DAR cei care au SUV si-l freaca toata ziua in traficul bara la bara au mare parte din neuroni loviti de canicula!!!

Fii sigura ca o sa-ti para rau indiferent ce vei alege! Asta e omu, mereu ii trebuie altceva. smile.gif

Si apoi... 45.000 CIP pe un Santa Fe? Vezi ca este Touareg la 33.000 CIP. Si daca vrei sa impaci si capra si varza, iei cu 15.000 Cip un Astra si cu 25.000 cip un RAV 4 si asa ai si SUV si compacta in 40.000. Succes!
20krpm
QUOTE(Costanza86138)
iti plac SUV-urile? De ce? Falsa impresie de siguranta? Sau mai degraba si mai falsa impresie a unei imagini personale care sa-i lase pe toti cu gura cascata?

Daca nu vrei sa faci parte din categoria marlanilor si a celor care sunt mai *r*st* decat decat prevede legea iti sugerez sa analizezi cu atentie urmatoarele aspecte:

1)La ce vei folosi masina? Excursii lungi si regulate (cel putin o data la 2 saptamani) la munte pe drumuri forestiere? Atunci merita un SUV.

2)Cumparaturi, dus - adus copil de la scoala/gradinita/antrenamente, cafea in oras cu prietenii? - Atunci Astra.

Nu spun ca cei care au SUV sunt marlani, DAR cei care au SUV si-l freaca toata ziua in traficul bara la bara au mare parte din neuroni loviti de canicula!!!

[...]


ridicol. de unde provine treaba aia cu "cel putin o data la 2 saptamini", cum ai calculat-o?... de ce crezi ca un suv e numai pentru drumuri forestiere, cum se face ca nu e bun si pentru adus copiii de la scoala (poate impreuna cu copiii prietenilor), sau pentru adus tot felul de pachete voluminoase dupa ce te-ai mutat in casa noua?...
ozz86651
Iar o luam de-a capul?
SUVurile sint naspa. Cind te muti iti inchiriezi camion. Daca nu o firma de mutat. Copiii incap fix la fel de bine in orice masina ca sint mai mici ca oamenii maturi (ma rog, asa ar trebui). In Romania se duc la scoala cu piciorul si transportul in comun, ca asa e normal si nu se ingrasa.

QUOTE
poate la anul nu-mi mai place, mi se pare prea mica etc.


Cum adica "ti se pare" prea mica? Se micsoreaza? Faci 3 copii intre timp pe nepragtite? Eu zic ca e destul d esimplu sa evaluezi singura ce marime de masina iti trebuie nu peste un an dar si peste 5 ani. Daca o sa ai vreo 2 copii sa zicem ca un SUV e o optiune ok, desi eu as prefera de departe o masina "buna", care e fix la fel de mare inauntru (exceptind enormitatile cu 7 locuri).
Daca n-ai mai condus pina acum, asteapta sa vezi ce inseamna sa parchezi un SUV in Bucuresti. Sper sa nu faci pilaf pe vreunul cu Tico cit esti in chinurile invatarii condusului.
Si daca te intereseaza cum arati, o femeie arata bine intr-o masina mica. Poate sport. Fiat 500, Mini, chestii de astea. Altfel te confunda lumea cu Pauneasca. Masinile astea sint culmea, si mult mai practice, de oras.
Daniel82791
Angela,

Vrei sa spui 45.000 DDP, nu? Nu cred ca exista Hyndai de 45.000 CIP, nici macar Santa FE.

La banii astia poti sa iti iei o masina superba, neSUV. SUVurile sunt o aberatie pentru 99% dintre posesorii lor. Daca mergi doar pe sosea nu are sens SUV. Daca mergi pe drumuri desfundate serios, iti trebuie un offroad nu un SUV. SUVurile sunt de fapt utile doar pentru cei care merg suficient de mult pe sosea dar si suficient de des trebuie sa iasa cu masina de pe sosea, pe drumuri nu prea dificile.

Restul e doar obsesia pentru dimensiune si pentru a avea o pozitie ridicata de condus, iar o pozitie de condus cu cat e mai ridicata cu atat e mai proasta.


Daca iti trebuie spatiu iti iei un break. Daca iti trebuie foarte mult spatiu, iti iei un Logan MCV, care are mai mult spatiu in interior decat 90% din SUVuri. Probabil doar Mercedes GL il depaseste.

Si nu inteleg daca ai 45.000 de spart, de ce te uiti doar la Astra? Poate iti iei un BMW 5 Touring cu tractiune integrala. Sau un 3. Sau mai stiu eu ce altceva iti place tie?

A, si uita-te putin dupa teste comparative cu Hyundai Santa Fe si alte masini. Iese mai mereu pe ultimele locuri.

Sper sa te ajute, si sa nu fi jignit pe nimeni prea tare, nu asta am intentionat.
Watcher
As mai arunca si eu un 'SUV' in discutie wink.gif : FORESTER. Sta chiar bine pe strada, e si mare la interior...
T u d o r
Nu cred ca exista Santa Fe la pretul ala, nici macar DDP. Ideea e ca daca nu faci offroad relativ des, SUV-ul este inutil. O vei parca greu, vei avea consum mare, manevrabilitate mica, spatiu interior cel mult cat o berlina de aceeasi clasa, doar portbagajul va fi mai mare. Si portbagaj de 600 litri pentru ce? smile.gif
Daca ai banii aia, mergi pe o berlina de clasa medie premium, vei avea si alta " fatza" si vei conduce si mult mai confortabil. La 45000 cip iti poti lua cam orice masina premium, BMW, Mercedes, Audi, Jaguar, Lexus - ce mai - oricare intra in pretul asta cu foarte multe dotari.
Sau o masina ce clasa mica sau compacta sic, Mini sau A3, A classe, etc.

Daca vrei totusi SUV, intra si BMW X3 in pret, sau daca vrei mai iestin, la 20000+ CIP ai Rav4, honda CRV, Freelander, etc
HalbaSus
Imagineaza-ti urmatorul scenariu: mai sunt 30 de minute pana la inchiderea unui magazin de pantofi... e lichidare de stoc, ultima sansa sa mai cumperi pantofii aia la care te-ai tot uitat in trecut, urci in masina si te grabesti cat poti de tare la magazin, schimbi benzile in mod agresiv si la fiecare schimbare de banda masina se inclina (eventualii pasageri sunt sfatuiti sa inchida geamurile ca sa nu pice afara cumva), te rogi de caroseria de 2 tone sa se miste mai repede dar fara succes... in cele din urma ajungi in parcarea mall-ului... sunt 3 locuri libere in toata parcarea... dar tu nu incapi in nici unul din ele... dupa ce dai 2 ture disperate si incerci sa intrii fara succes in 2 din cele 3 locuri parchezi pe locul rezervat handicapatilor... ignori semnele disperate ale bodyguardului si alergi catre magazinul cu pantofi doar pentru a afla ca ai ajuns cu 3 minute dupa inchiderea magazinului... in acel moment iti dai seama ca daca aveai un sedan sau o compacta in loc de hardughia aia de santa-fe ajungea-i la timp pentru ca te descurcai mai bine in traficul urban si puteai parca mult mai repede... in plus nu trebuia sa te certi cu bodyguardul si nici nu inspirai teama celorlalti participanti la trafic in timp ce faceai slalom prin trafic cu o masina de teren.

P.S: Evident postul asta e o gluma, va rog sa o luati ca atare... dar m-am saturat sa vorbesc despre suv-uri in mod serios, exista un alt topic pe tema asta.
Angela60635
Scuze, 45.000 sunt DDP.

Ma bucur ca mi-ati raspuns. Credeam ca lumea o sa-mi ignore 'framantarile', raspunsul aparent fiind: 'daca iti permiti ce mai conteaza...'

1. Imi place cum arata o femeie micuta intro masina mare... ceva gen 'frumoasa si bestia'...

2. nu am complexe de imagine ca sa-mi doresc 'sa-i las pe toti cu gura cascata', chiar as vrea sa nu prea fiu remarcata. de fapt sunt un om care munceste mult si nu sunt prea preocupata de imagine. 'nu prea' fiindca sunt situatii in care intradevar masina 'conteaza' :angel: vroiam sa zic imaginea conteaza biggrin.gif . si lucru acesta este incontestabil, ce n-ati zice...

3. cand un amic mi-a zis sa-mi iau o masina pentru femee... eu i-am zis ca am nevoie de o masina pentru director...

4. ar trebui sa mentionez ca nu am nici o treaba cu fitsele, urasc snobii, de aici si vine diferenta atat de mare intre clasele acestor masini. dar cand am urcat in santa fe nu mai vroiam sa cobor: confortabila, frumoasa, spatioasa... si in clipe din astea te gandesti: 'pentru ce muncesc?'...

5. referitor la utilizare: imi plac escapadele pe drumuri forestiere, evident ca nu le fac chiar saptamanal, dar faptul ca m-ar scoate din 'incurcaturi' din cand in cand tot ar conta, ca pe unde am umblat... in rest, calatoresc in tara mult in interes de serv., inclusiv la munte iarna, unde iarasi 4x4 nu e de neglijat... evident mai raman shopingul si copii biggrin.gif .

6. Cum adica "ti se pare" prea mica? Se micsoreaza? - da poate sa se 'micsoreze'... cand mi-am cumparat prima casa care era o garsoniera de 42 mp eram super incantata... dupa vreo cativa ani nu mai incapeam in ea, totul ma incomoda... deci s-a 'micsorat' probabil biggrin.gif acum pot sa fiu multsumita de un astra... fiindca are 4 roti, si poate pana la anul incepe sa ma deranjeze de ex. chiar si portbagajul, fiindca eu, calatorind mai mult chiar imi place sa le am pe toate la indemana... poate si exagerez...

7.
QUOTE(Daniel82791)
Si nu inteleg daca ai 45.000 de spart, de ce te uiti doar la Astra? Poate iti iei un BMW 5 Touring cu tractiune integrala. Sau un 3. Sau mai stiu eu ce altceva iti place tie?


Eu sunt om de afaceri care stiu ca trebuie sa-mi iau un mijloc de transport si suma de 45000 mi se pare prea mult... ca de... masina este o cheltuiala nu o investitie... Pe de alta parte masina ar trebui totusi sa fie confortabil si sa-mi placa, ca, asa cum am mai spus mai sus, de aia muncesc wink.gif . adica nu am bani de 'spart' ca nu mi-i da tata biggrin.gif si bmw, audi si alte masini la banii acestia pentru mine ar fi chiar fitse si eu cum v-am zis nu le am... santa fe-ul cel putin imi place (asta probabil tot e o fitsa) blush.gif biggrin.gif ...
Angela60635
imagineazati un drum prin padure din care tre sa iesi ca a tras un o ploaie de vara si in jur e doar noroi, si tre sa treci pe un pod din lemne asezat pe niste pietre de rau prin care curge apa ca atunci cand l-ai traversat pe uscat ti s-a strans inimoara ca se clatinau pietrele dedesubt si nivelul apei a crescut ca tot a plouat afara si lemnele sunt ude si iti aluneca rotile si lemnele aluneca printre pietre unele deraiaza si cand numeresti cu roata pe ele se sparg si te trezesti cu masina cu o roata in aer... acum cum ti se pare?
petre 1
Atunci nu mai sta pe ganduri i-a un Santa Fe la un drive test(daca nu macar inchiriaza unul biggrin.gif ) vezi cum merge daca iti place ramane de ales culoarea...you live once. beer.gif
petre 1
QUOTE(Watcher)
QUOTE
un lucru e clar :in Romania nu merita sa cumperi o masina care sa coste peste 20 000 euro


Am mai intalnit parerea asta si pe alte threaduri.
Nu reusesc sa imi imaginez argumentele...
Care to help?


Ai sa intelegi atunci cand o cumperi si dupa 1 saptamana e zgariata toata de un vecin prietenos, atunci cand mergi la un supermarchet si vezi o mica infundatura pe linia usii,cand o gasesti lovita in parcare.
Ah dar am uitat ...pentru toate astea exista CASCO.
T u d o r
Un SUV compact e suficient, zic eu. Santa Fe e mai mare, mai greoaie si in afara de pretul atractiv nu o vad mai buna decat cele compacte.
Honda CRV e o masina de sosea, dar poti sa iesi cu ea de pe asfalt, daca nu exagerezi. Toyota Rav4, Mitsubishi Outlander sunt iar niste optiuni foarte bune. Hyndai are preturi foarte mari de servisare, iar garantia mare e un dezavantaj din acest punct de vedere.

Daca esti "executive", eu as zice ca ti se potriveste mai bine un Land Rover Freelander, e o masina aratoasa, dotata si de calitate.
Mergi si vezi-le pe toate si spune-ne care-ti place. Presupun ca daca nu ai o afinitate deosebita pentru Santa Fe, toate celelate ti se vor parea mai frumoase. smile.gif
A K U
La 45k DDP iti poti lua o gramada de masini. Tie cred ca iti place in mod deosebit Santa Fe-ul, dar in acelasi timp cred ca nu ai incercat multe alte masini. Testeaza si alte marci din segmentul 45k si o sa vezi ca Santa Fe nu-ti va mai parea raiul pe pamant.
florin55503
alina ai o afinitate pt santa fe. sunt insa masini mult mai bune decat ea din aceiasi clasa.

in 45.000 ddp sunt masini masini cu spatiu interior destul de mare si cu tractiune pe toate rotile gen passat 4 mottion etc. o masina de genul asta iti ofera spatiul de care ai nevoie, te scoate din situatii dificile cand ramai blocata cu rotile in nisip sau noroi (nu vb de cazuri extreme), iti ofera manvrabilitate si tiunuta de drum deosebita si consumuri rezonabile.

sau asa cum spunea cineva in banii astia iti intra 2 masini. una de mers in oras si la intalniri si una de weekend pt mers pe coclauri. insa zic eu daca nu esti o persoana gen air-wolf, prima varianta e cea buna pt tine.
Watcher
QUOTE
Ai sa intelegi atunci cand o cumperi si dupa 1 saptamana e zgariata toata de un vecin prietenos, atunci cand mergi la un supermarchet si vezi o mica infundatura pe linia usii,cand o gasesti lovita in parcare.
Ah dar am uitat ...pentru toate astea exista CASCO.

Desi acum sunt offtopic, initial am pornit legat de subiectul asta smile.gif
Daca te uiti in semnatura mea vei vedea cateva masini sub 20.000 EUR si cateva peste. Pe avensis am infundaturi de la carut de butelii, batut cu ciocanul un cui, zgariat pe aripa fata.
Pe A4 am avut tras cu cheia pe toata lungimea, rupt numarul, etc.
Corollele au si ele zgarieturi, infundaturi. Nu mi se pare ca daca dai 19500 euro nu ti-o zgarie nimeni si daa dai 20500 incepe toata lumea sa ti-o zgarie. smile.gif
Sub 20 000 sunt putine masini, peste 20 000 sunt mult mai multe. Motivul ca sunt invidiosi vecinii si ti-o zgarie mai tare chiar nu l-am luat in calcul la achizitia niciuneia dintr masini.

Ca sa nu fiu 100% offtopic, 'de ce isi cumpara lumea masini mai scumpe': dupa parerea mea dintr-o sumedenie de motive
1) Cel mai important este 'pentru ca poate'. Si ma leg aici si de threadul cu masinile din parcare de la REX: ai o avere de 10.000.000 EUR (nu e cazul meu) : cat de greu e sa iti cumperi o masina de 100.000? Deloc greu. Aproape nu simti. GAnditi-va asa: ai un salariu de 2500 RON pe luna, adica 30.000 RON pe an. Ati da 300 RON pe un Mercedes S-klasse? eu zic ca da. Ai da chiar si 600 ron pe el wink.gif

Ei bine cam asta e raportul la o avere de 10 mil euro.

2) pentru ca, masinile mai scumpe ofera mai multe chestii: de la motoare si tehnologie mai avansata si performanta la chestii de confort precum scaunele cu masaj, climatizarea pe 300 de zone, etc.

3) pentru ca si-au dorit de mici un Lexus/Infinity/Mercedes, etc smile.gif

4) pentru ca sunt pasionati de masini

5) pentru ca in cercul lor toata lumea are masini scumpe

mii de motive...

LE:
QUOTE
in 45.000 ddp sunt masini masini cu spatiu interior destul de mare si cu tractiune pe toate rotile gen passat 4 mottion etc

You're kidding, right? 4motionul nu e chiar inutil dar e complet altceva fata de ce gasesti pe FORESTER, RAV, SANTA FE.
2 la mana, 45000 sunt bani de Audi/Bmw/Merc/Lexus cum sa dai banii astia pe Passat????
Kry_Sty
dupa ce am citit aici si am reflectat 5 secunde smile.gif) io zic sa iti iei un audi rs4, quattro, v8 4,2, 10 herghelii de cai, o sa iti trebuiasca un pic mai mult " ovaz" pt ei, dar asta e, dotari numai vorbim, piele, xenon, si inca ceva, imagineaza`ti cum e sa ai un m6, si la semafor sa te faca un rs4 din care sa se dea jos o blonda :X nush daca e cazul tau ... smile.gif
a mai zis cineva, de range rover freelander io zic sa il iei si sport smile.gif cel mai interesant v6 diesel... interior de avion, exterior de naveta spatiala...
bafta sa faci o alegera buna :angel:
florin55503
[quote="Watcher"][quote]LE:
[quote]in 45.000 ddp sunt masini masini cu spatiu interior destul de mare si cu tractiune pe toate rotile gen passat 4 mottion etc[/quote]
You're kidding, right? 4motionul nu e chiar inutil dar e complet altceva fata de ce gasesti pe FORESTER, RAV, SANTA FE.
2 la mana, 45000 sunt bani de Audi/Bmw/Merc/Lexus cum sa dai banii astia pe Passat????[/quote]

era doar de dragul exemplului, in sensul ca nu trebuie sa isi ia neaparat suv pt a nu ramane in noroi. isi poate lua si masini normale cu 4wd. aici intra evident maimulte optiuni. am luat in calcul si faptul ca la nceputul topicului a spus ca nu a mai condus de foarte mult timp. si in plus mi se pare mai "ëxecutive" o limuzina decat un suv.
Daniel82791
Angela, chiar nu inteleg. Stiu ca e o chestie de optiune, dar totusi, 45k dati pe un Santa Fe sunt investiti si dati pe un BMW ( de exemplu, sau altceva ) sunt aruncati?

Zici de fite? Dar macar daca iti iei BMW ( iarasi, e doar un exemplu ) macar te ajuta la imagine. Daca iti iei Santa Fe nu te ajuta la nimic. E frumusica, intr-adevar, dar e proasta. Cauta comparative, o sa vezi.

Din ce mai spui tu, cred ca intr-adevar Freelander-ul sugerat de Tudor e o optiune de luat in seama.

Daca vrei sa mai economisesti, uita-te si la Subaru Forester sugerat de Watcher, e o masina foarte capabila in teren greu, desi arata ca un break putin mai inalt.

Lasa-l incolo de Santa Fe. Nu mi-as fi inchipuit ca poate sa coste atat de mult.
20krpm
ai nevoie de ceea ce se numeste o masina "dependable". trebuie sa poti sa iei in ea 4 cutii de mostre de la constanta si un peshte de un metru de la cernavoda, si sa le pui linga cele doua genti de deplasare. trebuie sa poti sa-ti duci copiii la scoala, si sa-i tii la suficienta distanta unu de altu ca sa nu se-apuce sa se bata pe bancheta din spate. vrei sa nu-ti pui problema cum poti sa ajungi la serviciu daca o sa ninga zdravan peste noapte, sau vrei sa poti sa te-ntorci acasa pina de Craciun, nu sa te temi ca o sa ramii inzapezita. vrei sa ai masina asta in fiecare zi, nu sa stea in service doua zile pe saptamina.

nu ninge in fiecare zi, nu de fiecare data ai ceva de carat, iar aia cu masina de salvamontist nici macar nu cred ca se aplica. gindeste-te daca vrei sa platesti in avans, in cash, pretul pentru a avea linsitea ca masina ta "poate", sau vrei sa-l platesti la fata locului, cine stie cum, atunci cind o sa te ia vreo chestie d-asta pe nepregatite.
Dany_s
mie o femeie micutza intr-o masina mare nu mi se pare deloc frumos, ci mai degraba penibil. Mai vad pe cate unele in Chevy SUburban sau Hummer si arata pur si simplu aiurea.

Mult mai frumos/sexy/potrivit mi se pare de exemplu pt o femeie o decapotabila mica. De banii de care dispui, ai putea lua un Eos/Megane CC/207cc/307/cc/AstraCC/etc + pt acele drumuri la munte, iarna un Ignis AWD.
drabisan
Raspuns la intrebarea Angelei: unii de aia si ceilalti de ailalta. Sau, ca unele bannere de peste ocean: because!

DDP cu un milion de comisioane, dar peste 40k pe un Santa Fe mi se pare monstruos? Ai nevoie de spatiul aia (ca de feature-urile masinii aleia nu cred, nu e deloc dotata)? L-ai calculat cit e de mare si nu ai gasit nimic la un pret mai bun?
Sint sigur ca, pe neve, pe nevazutelea, la banii aia poti sa-ti iei o gramada de masini noi, cu spatiu decent, infinit mai de mers pe drumuri grele, mai sportive, mai aratoase sau sau mai sportive...

Da-mi-i mie si in vreo 2 luni o sa ai o masina de care o sa te indragostesti!
Angela60635
Rav 4 nu am condus doar am vazut-o in show room. Fata de santa fe mi s-a parut mai inghesuita si nici nu era la fel de bine dotata din punct de vedere de confort...

Din toate sugerate de voi am fost si am vazut astazi freelanderul. Eu nu am luat in calcul aceasta masina fiindca am crezut ca e foarte scumpa si de fapt e la aceiasi bani doar ca nu avea piele si trapa si alte mici dotari, la care eram deja dispusa sa renunt pentru un land rover. Oricum era unica masina (din listele pregatite de voi) care imi mai placea la exterior, acum am si testat-o. Eu care ziceam acel concept cu masini pentru 'fete' si altele pentru 'baieti' e aberant... Deci sa va zic de freelander. E o masina adevarata... serioasa... bruta... masculina... Rafinament? Poate... dar unul dur... Si mi-am dat seama ca nu ma regasesc in ea deloc. Se vede, incepand de la bord, volanul in sine, butoanele de pe volan, sunetul motorului... dupa ce am vazut-o pe asta santa fe-ul deja pot sa zic ca e o masina pentru 'femei'... e mai eleganta, are liniile suave...
Daniel82791
Pai pare ca te-ai hotarat deja. Daca asta-ti place, asta ia-ti.

Sa o stapanesti sanatoasa si sa-ti aduca numai bucurii.
Paul46623
Nissan Qashqai 2.0 dCi 4WD full options.

Santa Fe - linii elegante, suave? blink.gif Ne gandim la aceeasi masina? blink.gif E drept ca au reusit sa mai elimine din DA OOGLAY!!!!111!1oneone, de care suferea serios prima serie (cu fatzau' ala de broscan, yuek), dar inca mai au de lucrat considerabil.
ozz86651
Imi are rau Angela dar nimeni nu cred ca vede ceva sexy intr-o masina mare cu o femeie mica. Din contra, o sa spuna "ia uite-o si pe asta, habar n-are sa conduca dar si-a luat masina cu care sa ne omoare"... mai ales de la precedentele cu Paunescu, misoginismul romanului, faptul ca esti incepatoare intr-un oras haotic, si daca mai esti si blonda chiar ai pus-o smile.gif.

Cit despre imagine, eu nu stiu cine ti-a sadit in cap ca un Santa Fe iti ofera imagine. Imaginea ti-o da clasa premium, in nici un caz o masina "de buget".
Skywalker
Angela, compromisul ideal la ce vrei tu poate fi Audi A6 Allroad, de nou nu te poti atinge ca sare de 60k dar un SH de vreo 3 ani merge...
A K U
Cred ca Angela s-a hotarat de multisor si vrea numai sa i se confirme alegerea biggrin.gif. De acord cu ce-a spus ozz mai sus: imaginea ti-o da o masina din clasa premium, nu un Santa Fe. Da' daca asta vrei, go for it.
T u d o r
100% Ozz...
Petra109391
s-a ajuns din nou la vesnica discutie despre suv-urile de "fitze". eu zic ca e un pic de diferenta intre suv-uri in oras (rav 4, tucson, crv, forester, sportage) si off roadere (si aici incadrez si santa fe-ul, care e cam mare pt un suv, plus touareg-ul, q7, etc)
eu mi-am luat suv pt motivul pentru care e facut suv-ul: am nevoie de el preponderent in oras, dar merg suficient de des la munte sau pe drumuri desfundate ca sa imi trebuiasca o masina la care sa nu imi fie frica ca ii pierd scutul sau toba...
cat despre ideea cu suv-urile prea mari in oras.... hmmmmm
pai majoritatea limuzinelor sunt mai lungi cu centimetri buni decat oricare din suv-urile mentionate mai sus. plus ca pozitia mai inalta la volan le fac mai usor de manevrat.
pana la urma fiecare trebuie sa-si ia masina in care se simte bine, si trebuie sa mai renuntam la ideile astea fixe, gen "femeie blonda care abia stie ce e ala ambreiaj da' i-a luat finantatorul masina mare", (as putea sa incep o intreaga discutie pe tema asta).
florin55503
fara sa supar pe nimeni dar mi se pare absurd sa dau atatia bani pe un hyundai. e totusi doar un hyundai si nimic mai mult. dar fiecare face ce vrea cu banii sai. nu mai vb de devalorizare. in 3 ani probabil vei pierde mai mult de jumatate din valoarea masinii.
Petra109391
aici iti dau mare dreptate. oricum mania noua se devalorizeaza foarte mult in primii doi ani, iar daca tinem cont ca e hyundai... nu e totusi o marca care sa lupte cu deprecierea.
in banii astia ai o gama intreaga de masini, inclusiv suv-uri, din care sa alegi (vezi lista de mai sus)
Hoinar
Colega noastra se pare ca e hotarata dinainte de a intreba aici smile.gif. Asta este, cand ti se pune pata pe o masina, cam greu iesi din problema. Cea mai simpla solutie e sa o cumperi, sa fii super bucuros o perioada (cateva luni, nu mai mult), si apoi sa gandesti la rece ('mi-as ... ce-as face, ce-as drege acum cu banii aia).

Angela, cu tupeu inainte, fugi si da banii pe Santa Fe, macar cateva luni vei fi fericita, pana vei vedea o prietena cu o masina mai faina si mai buna, dar a naibii si mai ieftina.

PS: si eu fug tare cand vad femeie la volan de SUV (mai ales SUV mare), si nu fug spre ea, din admiratie smile.gif ci departe, de frica.
PS2: rav4 sau qashqai sunt mult mai finute decat Santa Fe (parere personala smile.gif).
florin55503
QUOTE(Hoinar)
PS2: rav4 sau qashqai sunt mult mai finute decat Santa Fe (parere personala smile.gif).


de acord cu hoinar. mi s par o solutie mai buna, mai ieftina si mai economica
Marius99090
In plus arata superb ambele, comparativ cu Santa Fe care dupa mine are un design indoielnic si inspirat de pe la altii.
De banii care ii dai pe Santa Fe iti iei un Qasqai mega accesorizat si super motorizat, si masina arata superb daca o configurezi cum trebuie... eu unul m-as uita mai repede la o fata in Qasqai decat la una in Santa Fe...
Ai mai putea incerca si un Mitsubishi Outlander...
Sau daca nu neaparat SUV ar mai merge un Astra dar in varianta GTC.. pe genul sport, iar caroseria se potriveste unei fete dupa mine..
Petra109391
"PS: si eu fug tare cand vad femeie la volan de SUV (mai ales SUV mare), si nu fug spre ea, din admiratie smile.gif ci departe, de frica."

nu generaliza. eu de exemplu am un vecin (barbat toata ziua) care e mandru posesor de spark si cu care avem dispute privind parcarea masinii in spatele masinii lui pentru ca nu are loc sa iasa cu fata :bash:
si asta in conditiile in care un camion de dimensiuni medii ar avea loc lejer sa intoarca acolo.

deci, ca sa emit si eu o regula: fug tare daca vad barbati in matiz!

on topic: cred un suv de dimensiuni mai mici este de preferat pentru o femeie decat un off roader, din punct de vedere al imaginii. o femeie mica intr-un sf sau landcruiser, sau touareg, sau altceva de genul cam da impresia de grandomanie... parerea mea
Kata
are dreptate petra.
discutia a fost de la inceput un pic ciudata, comparand masini extrem de diferite.
sotul meu poate sa confirme ce au mai zis si alti barbati pe aici: femeia in suv-ul urias nu este sexy, cu tot regretul. el are niste expresii mai plastice chiar si niste opinii mult mai extreme decat ale mele la adresa femeilor in cayenne/santa fe/touareg si alte d-astea...
hyundai, cu parere de rau, nu e o marca nici sexy nici directoriala. e muncitoreasca, masina solida si ieftina, asta e imaginea brand-ului.
pentru offroad se putea lua un forester, cum a mai zis cineva, si, daca chiar stii s-o conduci, dai clasa la toate santa fe-urile produse vreodata (cautati pe youtube filmuletzul cu "subaru awd vs. everyone else" - http://www.youtube.com/watch?v=Q7dVFY5CxT0).
in ultima discutie despre suv-uri mi-am spus parerea, n-o mai spun acum. cred ca intre astra (asta daca era vorba de o astra bine echipata) si un santa fe enorm, inutil, scump si cu o imagine de SUV-ul saracului (desi de fapt e chiar scumpisoara), e cea mai mare greseala sa iei santa fe-ul.
dupa cum bine s-a mai mentionat, daca ai atatia bani de dat there is a big car market out there... cu sute de optiuni mai atractive decat santa fe-ul.
oricum, raul e facut, se va plimba inca un suv urias pe drumurile orasului, what a joy...
Hoinar
ok, Petra, imi cer scuze. Am sa fug, da' nu mai zic public... :angel:
Dany_s
am o mica nedumerire biggrin.gife ce vedeti voi Santa Fe-ul ca fiind atat de urias? Sau clasificandu-l ca off-roader??!! Pai daca Santa Fe-ul e clasificat drept urias, un Hummer cum e claisificat? Ultramegasuper urias?????

Mie Santa Fe-ul nu mi se pare deloc un SUV mare, e undeva intre cele compacte si cele medii si e foarte apropiat in dimensiuni de Rav4 sau noul CR-V.
Iar off-roader nu e in nici un caz.

Si legat de pret, cei 45K nu-s asa greu de crezut avand in vedere ca Angela a mentionat clar ca a inclus tot, inclusiv Casco (probabil pe perioada leasingului), inclusiv costurile leasingului (daca face leasing pe 5 ani pai numai dobanda e cateva mii bune de euro). Cand le aduni pe toate, daca masina are pret CIP de 30 000 de exemplu (si presupun ca e cam atat un Santa Fe full) atunci normal sa se ajunga la 45K cu totul.
florin55503
nu e mare in comparatie cu alte masini, e mare avand in vedere infrastructura rutiera din RO (sosele cu 2 benzi, cu carute etc
T u d o r
Dany, ceea ce la voi se numeste SUV compact la noi e full-size. biggrin.gif Aici vezi extrem de rar Suburban-uri sau alti monstri.
Pe de alta parte, Santa Fe fata de RAV4 ar fi cu vreo 30 cm mai lunga, aproape 10 mai lata si cu 10 mai inalta. In plus, masa unul RAV e de vreo 1600 kg, iar la Santa Fe nu o dau pe site, dar e de ~ 2 tone.
Eu zic ca e o diferenta intre ele, nu?
Petra109391
QUOTE(Hoinar)
ok, Petra, imi cer scuze. Am sa fug, da' nu mai zic public... :angel:


biggrin.gif nu-i bai, cred ca m-a cam luat valul blush.gif

Tudor: just my point. Adica e adevarat ca se poate masina mai mare decat Santa fe-ul (vezi Hummer, Hilux, Ford F250), dar asta nu face SF-ul o masina mica.... eu cred ca iese din clasa mini-suvurilor binisor.
air_wolf
asta este o masina mare:


cu 2170 latime, incape la fix ca sa le arate unora cum se parcheaza. si pe stradutele din bucuresti face minuni printre nesimtitii ce conduc masini de firma pe care nu le intretin si pe care zgirieturile "de oras" sint la loc de cinste biggrin.gif
f1anatic
QUOTE(Angela60635)
Salut!
Trimis: Mar 31 Iul, 2007 12:58
Titlul subiectului: De ce oamenii cumpara masini mai bune si mai scumpe?

Comfortul, luxul, performantele costa $$$
Curba insa este exponentiala.
Watcher
Cred ca vrei sa spui ca e logaritmica smile.gif
Adica e fiecare crestere de 1% de lux/performante necesita o crestere de considerabil mai mult de 1% ca bani smile.gif
Logaritm:

vs
Exponential:

arigato.gif
Hoinar
ai putea inversa axele si functiile intre ele tongue.gif
Watcher
Sigur ca ai putea, dar nu ar face sens. In mod normal pe axa 0X se pune variabila exogena (cauza) iar pe 0Y cea endogena (efectul).
Si stiu exact ce a vrut sa spuna F1 si e corect ilustrat de graficul logaritmic smile.gif : the law of diminshing returns / legea utilitatii marginale
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.