Help - Search - Members - Calendar
Full Version: cum este recomandat sa folosesc climatronic`ul la mondeo
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Potzocul
la mondeo, varianta cu climatronic, exista butonasul A/C, am remarcat ca atunci cand nu este pornit, aerul nu se raceste prea tare cand pun pe LO sau pe o temperatura mica, iar cand este activat A/C raceste f bine. pt caldura inca nu am incercat dar sunt chiar curios voi cum folositi respectiva functie.
inca o intrebare legata tot de acest subiect, butonul de recirculare, este recomandat sa se foloseasca in zilele cu temperaturi f ridicate/ f scazute?
Kry_Sty
ce ai tu pe mondeo cred ca se numeste "climatic" si atunci cand nu este apasat butonul a/c aerul este ventilat, cand este apasat intra sistemul in functiune si aerul se raceste... smile.gif
ionut83652
butonul ala ein primul rand pentru a nu patrune mirosuri praf in masina ,dar in cazut in care e fff cald si nu mai face fat sa receasca poti sa il cuplezi in pozitia inchis,la fel si la caldura dar la aiai nu prea e cazul oricum la partea cu caldura e bunn le drumuri lungi ca dac pleci de acsas cu butonul de recirculare cuplat se va aburi un pic geamul la inceput dar dupa aiai nu mai ai probleme dac incepe o polaoie ,treci printr-un tunel etc!
Cezar88196
Ca sa nu mai deschid un topic nou intreb aici. Am si eu Mondeo cu climatronic si nu am idee cum as putea sa-l folosesc astfel incat sa bage numai aer din afara, deci nu A/C sau clima. Multumesc pentru raspunsuri
Potzocul
din cate am observat eu la al meu, trebuie doar sa opresti clima.. dai OFF si atunci intra aer de afara ne incalzit/racit. asta din experienta mea vasta de 3 luni de posesie a unui mondeo blush.gif
danmatyas
cezar, am avut si eu aceeasi dilema.Uite cum se face: da` drumu la aer...pe LO si apasa AC apoi iar apasa AC(asa il declupezi AC-ul). De atunci iti va baga aerul de afara.
In ceea ce priveste climatronicul e simplu de folosit. Apesi pe auto si iti fixezi temperatura pe care vrei sa ti-o mentina in masina. Se va porni si compresorul de clima. Daca ai vreo raba in fata care scoate fum, dai pe recirculare ca sa nu inspiri toata mizeria aia de fum. Cand e tare frig afara e indicat sa dai pe recirculare ca sa se incalzeasca mai repede aerul ce ti-l baga in masina.
Potzocul
multumim ! smile.gif de folosit ma descurc cu clima doar ca nu stiam cum e recomandat sa fie cuplat A/C... stiti cumva ceva coduri pt comp de bord? stiu ca la wv passat sunt o gramada de coduri care se introduc prin climatronic.
Cezar88196
Multumim Dan Florin. Ca intotdeauna ne-ai scos din ceata... blush.gif
danmatyas
ma bucur ca am fost de folos smile.gif
Leo111991
clima oprita si totusi sufla aer pe la picioare numai in timpul mersului.acum e totusi acceptabil dar la iarna? blink.gif stie careva?
Mariustom
Hai să stabilim ceva: una e clima și altceva e ventilația.
Cu ventilația off și clima off, intră aer de afară, dacă nu e cuplată recircularea.
Cu ventilație on și climă off, îți suflă aer de afară (dacă recircularea e off) sau din înăuntru (dacă recircularea e on).
Cu ventilația on și clima on, îți bagă aer rece funcție de recirculare.
Cu ventilația off și clima on, nu se poate. Clima va intra în acțiune doar la cuplarea ventilației. Va funcționa ca fiind clima off (așa cum și e de fapt).

Așadar, cred că m-am făcut înțeles cu situațiile instalației de climă și ventilație.
Leo111991
Hai să stabilim ceva: una e clima și altceva e ventilația
Eu m-am referit la faptul ca nu am nimic pornit si nu vreau sa intre aer de niciunde.
Poate la focus e altfel.
La mine nu este buton de pornit ventilatia separat.
Mariustom
QUOTE(Leo111991)
Eu m-am referit la faptul ca nu am nimic pornit si nu vreau sa intre aer de niciunde.

Cred că ți-am răspuns, oarecum, aici:
QUOTE(Mariustom)
Cu ventilația off și clima off, intră aer de afară, dacă nu e cuplată recircularea.

Acum am observat că ai climatronic, scuze. Dar buton de recirculare ai.
Dacă îl activezi, în mers cu climatronicul oprit nu-ți va mai intra aer de afară.
danmatyas
coleg ce zice mariustom. Activezi recircularea dupa care opresti climatronicul.NU iti va mai intra aer d-afara. Iar iarna, lasi pe cald, si opresti climatronicu si o sa intre aer cald in masina, nu de afara rece (eu asa stiu)
Leo111991
eu nu pot activa recircularea cu climatronicul oprit(ptr.mariustom)...dan florin... daca acivez recircularea si dupa aceea opresc climatronicul baga aer de afara pe la picioare.
se poate sa fie vreun defect la mine.o sa vad ce pot face.ms oricum
Mariustom
offtopic.gif Leo, mă faci să fac analiză de text biggrin.gif
Am zis: "Dacă îl activezi, în mers cu climatronicul oprit nu-ți va mai intra aer de afară."
Deci, se citește: dacă îl activezi (butonul de recirculare, dar nu am zis cum, ci doar să-l activezi, în rest știi tu cum), în mers cu climatronicul oprit (deci, după ce activezi recircularea oprești climatronicul) nu ar mai trebui să-ți intre aer de afară, datorită vitezei de deplasare.
Dacă ție îți intră pe la picioare (după cele spuse mai sus), înseamnă că o comandă la clapete nu funcționează, părerea mea.

Baftă la remediere :wave:
danmatyas
oai, eu n-am avut rabdare sa descifrez... biggrin.gif
Potzocul
o chestie.. eu azi am facut un drum de ungaria si am citit inainte ca leo nu reuseste sa inchida total ventilatia un sfat de la un proaspat posesor deci sa nu te superi pe mine daca nu functioneaza sau daca stiai deja chestiile astea: dupa ce se opreste clima chiar si daca opresti motorul, va mai sufla aer o mica perioada deci eu zic sa iti faci un drum lung sau putin timp si sa incerci sa activezi si recircularea, sa opresti si sa astepti o bucata de timp si apoi sa pui mana la gurile de iesire a aerului sa vezi daca mai simti ca sufla. cumva trebuie sa se poata opri.
solver
Prin simpla oprire a climei se activeaza automat si recircularea. Adica daca ai clima oprita (indiferent de setarile care le-ai avut cand era pornita) NU trebuie sa intre aer din afara. Scrie si in manual. Daca intra aer din afara si clima e oprita inseamna ca ai probleme la vreo clapeta (blocata pe deschis).
Cezar88196
Corect ce a spus dan florin si mariustom. Si eu aveam aceeasi problema, opream clima si intra aer pe la picioare; vara era bine da iarna .... jale. Asa ca inainte de a opri clima am dat pe recirculare dupa care am oprit clima si nu a mai intrat nici un pic de aer.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.