Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Intrebare Mondeo
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Cezar88196
Este normal ca la un mondeo break 2001, 2.0 TDDI, 115 cp, atunci cand pornesc clima motorul sa meraga mai greu ?

Daca cu clima orpita schimb vitezele pe la 2.500 ture, cu a/c pornit trebuie sa schimb pe la 2.800 - 3.000 ca sa am cam aceeasi putere.

Este normal ca la un motor mare cum e cel de 2.0 litri sa se comporte asa ?

Multumesc de raspunsuri
mike.omega
AC-ul este antrenat(prin curea) de motor deci este un consumator, unul dintre cei mai importanti atunci cand este pornit, si da! este normal sa fie motorul solicitat mai mult si implicit consumul sa creasca.

Scrie chiar si in manualul masinii biggrin.gif
Costanza86138
si cu cat masina este mai veche si mai alergata si ccu multe consumabile neschimbate si si si... da e normal. Gandeste-te si la greutatea unui Mondeo si la faptul are doar 115 cai. Ce cuplu are? trece de 240?
Cezar88196
Constanza, habar nu am ce cuplu are dar tare as vrea sa situ cum il pot afla - dat te rog nu ma trimite la manualul masinii ca e in germana blush.gif

Si totusi, daca la un motor de 2 .0 se simte, pai ce sa mai zic de un motor de 1.4 sau 1.6? Ar insemna ca astea stau pe loc.

Apropo, cu consumabilele sunt "la zi".

Multumesc de raspunsuri.
Costanza86138
comform www.autoindex.org, masina ta are 280 NM la 1900 RPM. smile.gif
mihai67961
Salut
Am un focus nou de 1,4 , gandeste-te daca a ta de peste 100 cp zici ca nu trage cu AC pornit, atunci ascutitoarea asta de 1,4 iti dai seama cum merge!. Trebuie sa ii dau talpa serioasa sa merga si plus consumul sare de 10 l %.
AC este cel mai mare consumator de putere al motorului,la mine cu AC pornit e naspa, abia ca mai merge masina! OK,exagerez un pic , dar adevarul e ca un motor de 2 litrii nu ar trebui sa simta pornirea AC-lui. Un prieten are tot un focus nou dar TDCI de 1,6, 90 CP si e perfect, nu se simte nimic cand pornes AC , merge la fel ca si atunci cand e oprit, diferenta insesizabila.
danmatyas
da, este normal sa traga mai greu motorul. Merge parca strangulat. Nu ai de ce sa iti faci probleme.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.