Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bmw 320d 2007
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > BMW > Seria 3
Serban100802
Salut! Am hotarat de curand sa imi achizitionez un 320d,modelul cu face-lift. Insa, am niste nedumeriri. In primul rand nu prea stiu cum reactioneaza masina iarna sau pe umed, si as vrea sa stiu daca sunt sau nu pb. Eu acum am un Pajero care atunci cand nu e 4x4 e cu tractiune spate, si pe umezeala imi fuge de fund destul de urat. In al doilea rand vroiam sa intreb daca pachetul aerodinamic M ajuta in alt mod decat vizual. Si in al treilea rand, ma sfatuiti sa iau cutie manuala sau automata?...Va multumesc
pharao28200
Sal,

mașina are sistem de control al tracțiunii da orice sistem are o limita, dacă conduci cu bun simț când e umed sau iarna nu o să ai pb, bun simț nu înseamnă ca o băbuța dar totuși să ții cont ca aderenta e redusa.
Pachetul M e mai mult vizual, trebuie să ai întreaga caroserie M ca să obții efectul pentru care spoilerele si celelalte bucăți din pachetul M au fost proiectate, dar arata bine in orice caz, dacă o să si simți ceva e discutabil.
Dacă conduci mașina mult in oraș cutia automata e mai plăcută, da o să ai consumul mai mare, oricum la un diesel nu e așa pronunțat ca la o mașină pe benzina, ai un cuplu mult mai mare la turații joase da schimbi mai des din cauza ca plaja motorului e mai mica decât la o mașină pe benzina. Dacă ai ocazia testează ambele variante si apoi ia o decizie smile.gif
Lucian55
Salut. Referitor la derapatul iarna toate bmw-urile mai noi au DSC ( control al tractiunii, un fel de ESP ). Nu te astepta acuma ca dcs-ul asta sa te scoata din orice situatie dar cum a zis si pharao mai sus daca mergi cu bun simt nu vei avea probleme.
Referitor la cutia automata nu stiu ce sa zic. Unora le place unora nu. Fa un test drive intai, cu toate ca nu cred ca au ei chef sa te plimbe si prin afara orasului.
ionut83652
pajero e o masian grea care nu prea are probleme de aderenta chiar numai cu spatel cuplat (in opinia mea) deci dac ai avut probleme cu pajero cum bmw o sa ai necazuri mari!
mai ales ca masina e destul de nervoasa !tiasa recomanda un bmw xi 4x4am vazut ca se compoarta mult mai bine la drum!
Lucian55
Din ce a spus initiatorul topicului el vrea diesel iar diesel cu varianta xdrive pe seria 3 este doar motorul de 3l.
Iar 330xd intra deja intr-o cu totul alta categorie de preturi fata de 320d.
Cel mai bine iti va spune un test drive daca masina fuge de fund sau nu.
florin55503
e si o chstie de adaptare. prima data cand am condus un bmw am adus un 528 vechi din bacau pana in buc pe o ploaie torentiala. nu avea esp dar nu am avut surprize neplacute.

dar cu tot esp-ul din lume sunt momente in care masina devine foarte greu de controlat. din experienta iti spun ca iti trebuie intotdeauna gume bune si adecvate anotimpului. adaugand si electronica masinii te poti descurca fara probleme daca esti atent si nu fortezi atunci cand nu e cazul.
Serban100802
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Intr-adevar vreau diesel , si as fi preferat 4x4, dar 330xd e deja prea scump. Prima oara la el ma gandisem. Am vorbit cu un prieten care a mers cu unul si mi-a spus ca e foarte puternic si sta foarte bine pe drum dar bugetul nu-mi permite. Pajero chiar fuge usor de fund, am unul cu 2 usi si pe umezeala se simte. Referitor la cutia automata, intrebam pentru ca stiu ca in general la tractiune spate e mai bine sa ai manuala ca sa poti face frana de motor, pe cand la automata e mai greu sa faci asta. Am de gand oricum sa-mi iau si cauciucuri de iarna ca sa am aderenta mai buna, insa nu stiu cum va reactiona. Oare exista vreo sansa sa lanseze 320xd?
tebi_tan
Cu noile modele si cauciucuri de iarna nu ai absolut nici o problema.

Eu am un diesel automatic si cu cauciucuri de iarna e super ok.

Iarna trecuta mergeam cu 100 km / h linistit intr-un loc in care altii se pregateau sa inopteze pt. ca le era frica sa treaca, si masina s-a comportat super.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.