Help - Search - Members - Calendar
Full Version: OPEL CORSA 1.0
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Corsa / Meriva / Tigra
catalin110260
Salutare tuturor ! Am un opel corsa 1.0 pe benzina in 5 usi adus din germania acum 2 ani. Sunt nou inscris pe acest site si as dori sa ma ajutati in elucidarea unei probleme legate de tacanitul motorului meu pe benzina dar in 3 pistoane, tacanit care dupa ce se incalzeste bine motorul, iti da impresia ca sub capota se afla un motor pe motrina si nu pe benzina, atat de strident este zgomotul la exterior. Ma ingrijoreaza acest tacanit deoarece cand pornesc, iar motorul este rece se aude un tacanit sau o bataie ca de tachet cam 10 - 15 secunde dupa care devine silentios asa cum ar trebuie sa functioneze un motor pe benzina. Motorul este ECOTEC iar tacanitul reapare treptat si strident cu cat conduc mai mult. Cam dupa 15 - 20 km parcursi tacanitul nu se mai amplifica si ramane la nivelul mersului unui motor pe motorina. Am constatat o diminuare dupa ce am schimbat uleiul de 5w / 30 cu ulei de 10w / 40, dar foarte mica. Demarajul este bun dar dupa ce parcurg cam 40 km parca ar scadea putin sau poate mi se pare mie ( este cam insesizabil) Astept parerile si solutiile dumneavoastra ! Va multumesc
Sebastian39516
Acest tzacanit este specific motorului de 1 litru si nu prea ai ce face. Pana si la 1.2 se aude insa zgomotul este mai fin. Trebuie sa ai grija ce ulei ii pui si sa incerci sa nu te abati de la specificatiile producatorului. Cat am avut corsa 1.2 ii puneam doar ulei OPEL(chiar asa se numeste). Atunci cand e motorul rece este si uleiul mai gros si contribuie cat de putin la o compresie mai buna iar acesta e motivul pt care ai impresia ca motorul trage mai bine pana nu s-a incalzit. Dupa incalzire, uleiul devine mai subtire insa si motorul ar trebui sa mearga mai usor pt ca ungerea e mult mai buna. In mod normal nu ar trebui sa simti diferente.
Deci, ca o concluzie, nu-ti face griji legate de acest tzacanit. Sa vezi tzacanit la masina mea din prezent, 1.3CDTI! Face tzaca-tzaca la greu pana se mai incalzeste insa atata vreme cat merge brici nu-mi fac griji(oricum nu-mi faceam, ca e diesel).

P.S.Bataia ai ca de tachet e normala, si la 1.2 se auzea insa nu pt 10-15 secunde(maxim 4). Problema e ca motorasul asta are o pompa de ulei micuta, ca doar nu puteau sa-i puna una de camion, si daca folosesti un ulei vechi sau necorespunzator e posibil ca lubrifiantul sa ajunga un pic mai greu prin toate maruntaiele motorului. Totusi, 15 sec inseamna mult si e posibil sa fie uzata pompa de ulei...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.