Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fluieraturi ciudate Octavia Tour
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
Marius108221
Buna,

Am o Skoda Octavia Tour diesel PD 101CP cu 700 km la bord. In momentul apasarii pe pedala de acceleratie (chiar la inceputul cursei )se aud niste fluieraturi scurte. Aceste fluieraturi se mai aud si dupa oprirea motorului dupa 1-2 secunde
Oare ce ar putea fi aceste fluieraturi ?

Multumesc
DORU
Avea aceeasi manifestare si cand ai ridicat-o de la dealer?
Marius108221
Cand am luat-o parca nu facea asa.
La service in Sibiu nici nu s-a uitat la ea si au spus ca asa face
la diesel ca se inchid si se deschid niste supape parca.
Eu n-am mai auzit la nici un diesel fluieratuirile acelea scurte
DORU
Doctor prin telefon e dificil sa fii. Ar trebui pus VAG-ul pe ea si investigate putin submeniurile pe acolo...al turbinei, de ex. Este si sugestia mea, sa ceri o diagnoza la service Skoda. Sa ascultati impreuna si alta masina cu motor identic, eventual una noua din showroom, pt comparatie.
CZM101322
Am si eu acelasi sunet la Octavia 2 1.9 TDi 105 cai. masina are 4300 km si sunetul a aparut dupa o vizita la service pt remedierea unei lovituri... Urmeaza inca o vizita la service... dar partea rea e ca in urmatoarele 2 saptamani chiar nu am cum sa fac aceasta vizita.. daca stie cineva care e de fapt treaba sa alse un mesaj aici daca nu o sa revin cu rezultatele mele.
ionut83652
probabil vreun furtun de pe la turbo cred ca de pe la turbo se aude furtune inbinari !vezi dac sueratul ala se aude de pe la 2000 rpm
CZM101322
sunetul ala apare doar in momentul apasarii pedalei de acceleratiefoarte scurt.. ceva de genul beep`ului de la alarma .. ca aia am crezut ca e prima data smile.gif
Marius108221
Si eu am crezut in prima faza ca sunetul vine de la alarma. Sunetul se aude si la viteza mica.Chiar si dupa ce opresc motorul dupa 1-2 secunde se mai aude odata.
Marius108221
Am fost azi din nou la service si au venit sa se uite la masina.
Au spus ca se pare ca sunetul vine de la comenzile pneumatice.
Luni sunt programat la service pentru rezolvarea problemelor.
Deoarece vad ca mai sunt si altii cu aceasta problema, am sa va tin la curent.
DORU
Marius, multumim.
mike.omega
Ce sunt sau la ce folosesc comenzile pneumatice?! biggrin.gif
TLS-09
Sau poate hidraulice Mariuse!
Marius108221
Inginerul de la service a spus ca sunt pneumatice si de aici este si fluieratul pt ca poate scapa pe undeva.
TLS-09
Nu vreau sa te contrazic catusi de putin, de altfel sper ca ai sa revii cu precizari dupa ce vei face vizita la service. Poate se referea la servo-frana care ar avea legatura cu pneumatica (si poate nu doar la asta).Asteptam precizarile tale si vesti bune despre masina.
Marius108221
Buna,

Am fost luni la service si pana la urma s-a rezolvat si se pare ca nu era nimic grav.
Au trebuit sa unga ceva pe la clapeta de evacuare gaze arse.
Mecanismul, daca acesta este , se afla pozitionat pe la mijlocul motorului,inspre bord chiar in partea de sus. La actionarea acceleratiei se vede cum are o traiectorie semicirculara.
Am ascultat mai multe motoare si toate au un mic sunet la activarea pedalei de acceleratie in prima paret a cursei, care din interiorul masinii nu se aude.
Oricum s-au invartit cam 2,5 ore pe langa masina si pana la urma tot eu am depistat, iar in prima faza au spus ca zgomotul este normal
CZM101322
Aha ma bucur ca nu e grav si pentru tine si pentru mine biggrin.gif Am fost si eu azi cu ea la service si normal ca nu se mai auzea cand am ajuns acolo si oricum imi facea programarea joia viitoare si vinerea trebuie sa plec in concediu prin coincidenta chiar spre Marius la Sibiu.. oricum dupa ce ma intorc de akolo nu scapa astia de la Ploiesti de mine smile.gif.. Hai la cat mai multi KM pt toata lumea fara incidente.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.