Help - Search - Members - Calendar
Full Version: DSC sau ESP?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > BMW > Seria 3
iasi105023
Salut!
Am cateva intrebari:
1. care e diferenta intre DSC si ESP? Am intalnit pe www.mobile.ro BMW-uri (320 d 150cp 6 viteze) care au amandoua aceste optiuni. Din cate stiu eu, ele au cam aceleasi functii. Iata ce spune www.audi.ro despre ESP:
''Programul electronic de stabilitate (ESP)
Programul electronic de stabilitate ESP este inclus la toate modelele Audi in dotarea de serie. Are rolul hotarator in evitarea accidentelor reducand pericolulde derapare in cadrul limitelor fizice. Printr-o interventie tintita de franare a rotilor si interventii in managementul motorului si a cutiei de viteze (in cazul cutiilor automate) ESP stabilizeaza in situatii de rulare critice autovehiculul. La aceasta incazul unei supravirari (alunecarea puntii spate), se formeaza un moment opus de stabilizare prin franarea rotii fata din extremitatea exterioara a autovehiculului (in afara curbei) iar la subvirare (alunecarea puntii fata) formeaza un moment de stabilizare prin franarea rotii spate din extremitatea interioara a autovehiculului (in interiorul curbei). In plus in functie de necessitate se reduce si performanta motorului si in unele cazuri evita schimbarea de viteze in cazul unei cutii automate. ESP functioneaza in intregime automat in fundal pe orice fel de carosabil, indifferent daca e uscat, ud nisipos sau acoperit cu gheata si este mai rapid si mai sigur decat orice om.''


Iata ce pune www.bmw.ro despre DSC:
Controlul dinamic al stabilității.
Condusul sport necesită concentrare maximă. Reacțiile se determină într-un interval de câteva milisecunde. DSC compără în permanență situația ideală cu situația în care se află automobilul. În caz de pericol de rotire, sistemul îl controlează imediat prin frânarea precisă a fiecărei roți în parte. Pentru o mai mare stabilitate, pe orice șosea și pe orice vreme. Pe lângă sistemele integrate precum ABS și Dynamik Brake Control (DBC), DSC mai conține funcțiile noi ale fiecărei generații.


deci, pana la urma, ce e una si ce e alta?
Iar DSC-UL este in standard la toate BMW-uri (320 d 150cp 6 viteze)? Dar ESP-ul?

Va rog mult, ajutati-ma cu aceste raspunsuri.

Va multumesc!
Paul46623
QUOTE(iasi105023)
Salut!
care e diferenta intre DSC si ESP?

Nici una. Acelasi sistem, denumiri diferite.

http://www.chooseesc.eu/en/facts_about_ele...n_about_esc.htm
xx46564
BMW: Dynamic Stability Control (DSC), including Dynamic Traction Control

E doar o denumite de marketing.

http://www.aa1car.com/library/stability_control.htm
ionut83652
dsc e esp +asr ! are si controlul tractiuni integrat ! (e ceva mai complexpus intrun pachet) iar la audi sunt mai multe esp asr !esp doar asista la stabilitate franare pe curbe inpiedica intoarcerea masini (prin derapare) iar dsc face ce face si esp-ul dar mai controleaza si tractiunea in cazul pierderi tractiuni la o roata tractiunea e mutata spre cealalta roara ! cea ce la vag se cheama asr!
Ionut45405
Din cate stiu eu, toate ESP-urile (VDC, DSC si cum se mai cheama) includ ASR-ul.
ionut83652
gresit la bmw este si asr-ul incorporat in dsc per candla VAG is optionale separate ! oricum is doua lucruri opuse si nu prea conteaza dac se dau la pachet sau separat!
Chelos
Pai pana la urma din ce an au inceput BMW sa aiba DSC?? 320D sau 318I din 1999 - 2000 au DSC ESP DTC ?? Pls chiar sunt interesat
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.