Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MONDEO TDCI -probleme de putere si turatie
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
bobe109584
Oameni buni, postez si eu aici poate reusesc sa gasesc o exlicatie la aberantele comportamente pe care le au motoarele Ford TDCI (al meu are 115 cai si e din 2002). Mai exact la rece, imediat cind pornesc, pina ce trec de 2200-2500 de ture parca se intrerupe alimentarea adica nu accelereaza constant (ca si cum accelerezi si pui frina), apoi dupa ce ii dau prima pedala peste 2500 de ture merge binisor (nu simt variatii de putere). O alta problema e ca la pornirea de pe loc, chiar si cu motorul cald trebuie accelerata un pic mai bine(asta poate mi se pare) altfel se opreste.Inca ceva am mai observat daca stau cu masina, scoasa din viteza si incerc sa tin turatie constanta sa zicem la 1300 de ture (intre 1000 si 2300 am observat manifestarea asta) se zguduie motorul de parca se rupe si parca am explozii false.
Ultimul lucru care mi sa intimplat a fost acum citeva zile ,cind am vrut sa pornesc, a murit motorul in sarcina fara sa se aprinda nici un martor la bord,am pornit-o din nou si am incercat sa-i dau o pedala mai zdravana fara sa o bag in viteza,dar nu reuseam sa o duc peste 1800 de ture si scotea un fum de nu vedeai in spate.Dupa ce s-a incalzit motorul a inceput sa capete ceva putere am mers cu ea unde aveam treaba vreo 20 de km ,cind am plecat a facut aceiasi problema.Dupa aceea am mai patit o data acelasi lucru dar de vreo 5 zile nu am mai avut acest sintom(cele de mai sus cu turatii si zguduieli bineinteles ca au ramas).
Daca are cineva o idee sau un sfat (era un domn, Geo101472 ,cu o problema de turatii asemanatoare) ii multumesc .
danmatyas
hmmm.... ar putea sa fie de la injectoare. E renumit tdci-ul pt probleme la injectoare. Du-te pe tester cu ea.
bobe109584
La service am fost ,au verificat injectoarele si au zis ca-s bune.Pe tester nu am pus-o pt ca nu mai are mainfestarile de intrerupere si nu-si pot daseama de unde e defectul daca nu il face.Mi-au spus co poate fi de la volant(?).
ionut83652
volantul face zgomot si produce vibratii da nare treaba cu puterea si fumul ! am mai postat undeva deci pentru lipsa puteri si fum abundent (negru) ar putea fi :injectoare ,EGR ,turbina >la egr si turbina de obicei ori vreun futrun spart sau blocate supapale de la actioneaza !iar pentru fum alb !chiloasa cu probleme!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.