Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Viteza maxima la Aveo
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Chevrolet
marius88521
Saptamana trecuta a trebuit sa ajung la Bucuresti cu o problema si fiind in intarziere,pe autostrada am incercat sa recuperez din timp.M-am gandit ca era si o buna ocazie sa vad ce poate acest motor de 1,4 litri cu 16 valve si am fost placut surprins de ce am constatat.Este adevarat ca aveam benzina buna si eram singur in masina,iar vantul batea din spate cu putere,dar la ce viteza credeti ca am ajuns? 200 Km /ora ,nu imi venea sa cred ca este adevarat,aveam camera foto la mine si m-am gandit la un moment dat sa fac o poza vitezometrului cand indica aceea viteza,dar mi-a fost asa de frica sa iau mainile dupa volan incat am renuntat la idee.
Andras101185
blink.gif blink.gif blink.gif
chevy
Norocul tau a fost vantul. Am mers cu cineva cu 160-170 km/h. Eu unul nu i-am dat mai mult de 130 km/h.

Dar, cum era treaba cu stabilitatea. Cred ca daca vantul isi schimba brusc directia si aveai parte de o rafala din lateral.... Nici nu vreau sa ma gandesc mai departe. Cum era directia?
marius88521
Adevarul este ca simteam directia putin cam nesigura,iar pana sa ajung la autostrada am avut vantul din lateral si nu am putut sa merg mai tare de 110-120 km /h,cum incercam sa prind viteza incepea masina sa faca un balans periculos.Deci concluzia este ca la vant lateral este foarte sensibila pentru ca este inalta .
ngz103477
Nu vreau sa te supar, dar sa mergi cu 200 km/h constituie o imprudenta maxima.
marius88521
Asa e ,dar de obicei nu depasesc 160.Acela a fost un test pe care nu il voi mai repeta.
ngz103477
Poate ca sunt eu prea prudent, dar consider ca si 160 km/h este cu mult peste limita de siguranta pentru o masina ca Aveo.
Cred ca ar cam trebui sa ne oprim pe la 120 km/h.
octavian67510
..i-am dat 160...asha e ..pare periculos...ciudat e ca nu aveam timp sa schimb in a 5-a ..eram intr-o depasire.


120 e o viteza ok.bbbbbb
TLS-09
Oricum viteza reala este sub aceea afisata pe bord. Dar chiar si asa este o performanta desi ezit sa spun ca este una pozitiva avand in vedere masina cu care a fost obtinuta.(nu critic marca respectiva dar ma intelegi......)
chevy
QUOTE(TLS-09)
Oricum viteza reala este sub aceea afisata pe bord. Dar chiar si asa este o performanta desi ezit sa spun ca este una pozitiva avand in vedere masina cu care a fost obtinuta.(nu critic marca respectiva dar ma intelegi......)


HM! Ce vrei sa spui mai exact?
ngz103477
Octavian, ce inseamna bbbbbb ?
ngz103477
Domnule TLS, daca nu critici marca ce vrei sa spui ? Fi mai clar.
_Theo_
ca e nesigura masina blink.gif ceea ce si e la vitezele alea. e bine ca atinge viteza asta nu ca altele blush.gif
TLS-09
QUOTE(ngz103477)
Poate ca sunt eu prea prudent, dar consider ca si 160 km/h este cu mult peste limita de siguranta pentru o masina ca Aveo.

Asta in primul rand am vrut sa spun! Iar despre faptul ca afisajul de bord da erori inplus nu cred ca mai incape loc de discutii.Asadar "performanta" nu poate fi pozitiva in conditiile in care pericliteaza viata soferului si a celorlalti participanti la trafic.Mai sint nelamuriri?
ngz103477
Domnule TLS, afirmatiile tale sunt corecte.
Ar mai fi o nelamurire. O fi inteles Marius ca prin actele sale de bravura isi pune nu numai viata lui in pericol (de care pana la urma dispune) ci si pe a altora care nu au nicio vina ?
Poate par prea dramatic, dar am avut de multe ori de-a face cu "Shumaheri" (sper sa fi scris corect) pe sosea si nu mi-a placut deloc.
octavian67510
..corect.

bbbbb sunt de la laptop...am maouse-ul ala langa litera b...
puchianu105322
Sal .Ma bag si eu in discutie.
Felicitari ,pentru viteza>marius 88521<.
Acum ca te-ai convins,>marius 88521<,ce poate masina .
NU M-AI INCERCA,IMPRUDENTA ASTA.Ce te faceai la explozie anvelope,vant etc .BRRR NICI NU VREAU SA MA GANDESC.
Masina poate,si eu nu am decat motor de 1,2.
Adrian101433
Azi-noapte pe DN1, 165Km/h (pe ceas). Ciudat e ca la acea viteza, turometrul arata decat 4200 RPM. Mai mult mi-a fost teama sa o duc, desi masina mergea OK si nu dadea semne de fortare. Totusi nu pot sa nu ma intreb, daca as fi dus-o in 5500-5800 RPM (acolo unde e puterea maxima) ce viteza as fi atins?
La 140/h aveam 3600 RPM. Fiind drumul liber, am putut sa o studiez mai bine si am stat cu ochii pe turometru si vitezometru ca pe butelie... Cutia automata schimba a 4-a la 100/h si 3100 RPM, apoi turatia cade undeva pe la 2800.

Apropo, ce camere sunt montate pe DN1 intre Campina si Ploiesti? blush.gif
_Daniel_
Nu stiu ce viteza ai fii atins .. insa va pot zice eu la toti ce ati fii atins daca faceati pana la viteza aia
alex-179
De ce sunteti rai?......era vorba de ceea ce poate motorul, nici decum daca este o exploatare corecta sau sigura, iar la baniii astia este un motor destul de fain.Cu 180 am mers si eu aproape 4 ore in Germania, si nu am avut nici o problema, nu a mirosit a incins si cred ca mai ducea daca insistam putin.Iar vis-a-vis de stabilitate , desumflati putin rotile....pe la 1.9-2 atm. si o sa aveti o cu totul alta masina.
Andras101185
Apropo de stabilitate, dezumflat roti si alte aspecte de care am citit pe forum. Am atins si eu viteze peste 130, am luat curbe "decente" cu peste 100 dar inca nu am simtit ca masina sa fie instabila. Sunt vreo doua-trei lucruri care ma deranjeaza dar cred ca invat sa traiesc cu ele (calitatea vopselei interioare, greierasi etc)
Adrian101433
OK, am repetat actul de inconstienta de a merge cu 180Km/h cu masina mea cea instabila... tongue.gif S-a comportat OK. Nu oracaie, nu vibreaza, nu trage intr-o parte. Turatia la viteza aia era de 4500-4600 RPM, dar pedala de acceleratie era la fund. Nu cred ca mai puteam scoate ceva din ea. Poate ca daca as mai fi tinut-o asa o vreme ar mai fi crescut putin viteza, dar nu cine stie ce. Rezistenta aerodinamica la viteza aia e fantastica. Am luat piciorul de pe acceleratie la 180/h si in 2 secunde a ajuns la 150. Comparativ, daca fac asta la 120 ii ia cam 10 secunde sa scada la 90.
_Theo_
viteza maxima 165km/h pe bucuresti-pitesti si eram incantat de ea
ngz103477
Mai oameni buni, lasati-o mai incet !
Doamne fereste de un mic ghinion !

Poate sunt eu prea prudent.
t99959
am venit pe a2 de la mare cu 125 viteza de croaziera,in unele depasiri 140;dar vb ngz103477 de ghinion ,eram pe banda 1 in curba ,unu cu un megan pe banda 2 a luato mai stransa si cand a trecut pe langa mine era sa ma agate,bine ca am tras de volan ca la 120 nu stiu ce s-ar fi ales dintr-o masina>>>
ravenul
am mers cu 180 ( atat arata acul) constant cam 1 ora, nu putea mai mult, pe o autostrada din grecia.. se tinea f bine pe drum.. singurul minus - zgomotul, nu este foarte puternic dar este deranjant smile.gif
NGZ
Nene Revenule, las-o bre mai usor ! Imi permit sa iti aduc la cunostinta (aproximativ) motoul unui domn de pe aici de pe forum: "Nu te lasa furat de viteza, sigur cineva drag te asteapta acasa"
iulian_1976
...mare grija in Romania cu viteza....nu cred ca se poate merge in siguranta peste 120km/ora
desigur se poate dar pe barba voastra ....
..singurul loc unde cred ca puteti vedea lejer,cat doriti si fara incidente amenzi sau accidente este Germania...
(desi se merge cu viteza in Germania,rata accidentelor este mai mica cu mult decat in Romania)
...explicatie se merge tare dar respectand regulile de circulatie si in ultimul rand si limita bunului simt care e mai ridicata fata de Romania...
slg2007
150 km/ h campina -ploiesti si mai vroia ,daca esti stapan pe tine nu este nici o problema
Mariustom
CITAT(Mariustom @ Jan 23 2008, 02:04 PM) *
Deoarece discuțiile din acest topic au plecat și au degenerat în promovarea/provocarea și atingerea vitezelor maxime, lucru TOTAL contraindicat de lege, producător și bun-simț (cel puțin), acest topic se închide !

Prefer să fiu înjurat și blamat de o parte din voi decât să știu că cineva, poate, în încercarea de a atinge și a fotografia/filma vitezometrul a provocat un accident sau chiar a scurtat durata de viață a motorului, în cel mai fericit caz.
Cred că ați înțeles ce am vrut să zic confused.gif
Oricum, determinarea vitezei maxime a unui autoturism se face în condiții diferite decât încercați voi unsure.gif

Referitor la discuția despre diferențele dintre viteza indicată de vitezometru și cea reală vă invit s-o faceți aici thumbsup.gif

Toate cele bune vă doresc ! smile.gif


ninja.gif

Mesaj postat aici
Și e valabil și aici. Așa că, vă rog să încetați cu asemenea postări. Sincer confused.gif unsure.gif

ninja.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.