Help - Search - Members - Calendar
Full Version: sunet ciudat la oprirea motorului
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Potzocul
de ceva timp, am sesizat ca in momentul in care opresc motorul, se aude de undeva, nu stiu de unde un sunet ciudat, un fel de "ding" scurt, am rugat pe cineva sa porneasca si sa opreasca masina iar eu am ascultat cu capota ridicata, se aude de fiecare data. azi a facut de 2 ori "ding" cand am oprit motorul :| sa fie vreo problema ? sau ...
Potzocul
am uitat sa specific ca este vorba de un ford mondeo 2002 tdci duratorq
ionut83652
daca e un trancanit e volantul ! fii atent dac turometrul fluctueaza la relanti si daca usa soferului tremura cand e deschisa!
Potzocul
cei de la reprezentanta mi`au spus k volanta e obosita a ascultat mecanicul sunetul respectiv si zice apasa ambreajul si opreste motorul.. am facut si imi spune k nu se mai aude, sigur e de la volanta. ei bine am incercat si eu ulterior, sa o opresc cu ambreajul calcat si totusi face un " mmm"... oricum momentan dezamagit rau de masina... :|
danmatyas
volanta mai cloncane cand opresti motorul... de ce esti asa dezamagit de ea?
Potzocul
pff de unde sa incep ? rulmentul de presiune imi suiera, volanta zice ca e obosita, imi scoate un fum cand o turez de nu mai vad masina din spatele meu(si nu exagerez de loc) cauciucurile pe fatza s`au uzat destul de rau pt ca am jantele usor deformate, usa din stanga spate se inchide si se deschide doar cand are ea chef. partea proasta e ca am achizitionat`o de vreo 2 luni doar si ,,, deja incep sa o repar.. nu e o chestie placuta.
acum o sa caut un meserias sa vad ce imi recomanda pt fum.. curatarea galeriei sau sa se uite pe la furtune sa vada daca toate sunt la loc... nu stiu dar nu imi mai place de ea.
Florin67056
Pt fum: mergi subturat?
Daca da, iesi din localitate si calc-o si o sa vezi k parca e alta masina...
Potzocul
am mers subturat...acum merg pana la 2700 aprox dar daca ies din localitate si ii dau pana la 3000 nu mai vad masina din spate wink.gif) pe la 70 cand schim din a3`a in a 4`a se balbaie rau si daca tin acceleratia apasata turbina (cred) imi scoate un carait tare interesant vreo 2 secunde sad.gif abia astept sa scap de problema asta
ionut83652
dac face si zgomot ca sa scapi de problema pune ceva banuti deoparte !
Potzocul
ei bine, azi dupa un drum prin oras, iar apoi unul in exerior am observat ca s-a diminuat simtitor cantitatea de fum, insa masina se balbaie in continuare la 2000 de turatii si daca accelerez putin mai brusc sa zic imi scoate turbina un RRRRRRRR ca si cum s`ar forta sa traga....daca ma enervez rau ma bag intr`un copac cu ea si mi`o repara pe banii de la CASCO tongue.gif
ionut83652
partea proasta e ca turbina e intre motor si pereteel despartitor din interior adica ca sa tio repere pe casco trebuie sa lovesti copacul cu precizie de chirurg ca dac nu stai cu motorul in brate!asa ca mai linistitiva cu casco astea !
Potzocul
sper sa nu fie problema pt ca am abordat mai multe subiecte pe acest topic, dar azi am aflat de la un prieten ca defapt nu turbina scoate acel RRRRRRRR ci ambreajul patineaza sad.gif( eu nu prea am avut de a face cu alt tip de masina pana acum decat cu o dacie din `88 cu care nu am avut probleme ... oricum masina e super lipsita de putere si acum ca am aflat ca imi patineaza ambreajul stiu si de ce ... :bash:
p.s. chestia cu CASCO era o gluma...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.