Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Unde va faceti (v-ati facut) concediul anul asta?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Vacante si calatorii
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Henry90720
Am deschis acest topic cu gandul de a afla parerile/sugestiile voastre pentru petrecerea concediului, pentru a afla locuri din tara sau strainatate ce merita a fi vazute.
Asadar, unde v-ati petrecut sau unde v-ati petrece concediul?
Dany_s
poate mai mult relevant pt cei de peste ocean dar ma rog...

anul asta am facut concediul in Florida

Am fost cu masina, 18 zile in total dintre care ~ 3 drumul dus-intors si ~ 7500 km facuti. Principalul obiectiv a fost Walt Disney World in Orlando dar am facut o gramada de alte chestii.
12 nopti am stat in zona Orlando si 3 in zona Miami.

Asa ar fi un roman de povestit dar daca cineva e curios de anumite detalii, poate sa intrebe.
Per total mi-a placut foarte mult, sunt enorm de multe de facut in Florida, pt toate varstele, gusturile si bugetele si recomand zona pt petrecerea vacantei (mie mi-ar place sa si locuiesc acolo dar asta e alta poveste). Parcurile Disney sunt superbe iar pt o familie cu copii de 5-13 ani e ceva absolut magniific (pt copii mai ales).
Luka
In ultimii 3 ani am fost la Barcelona, plus ceva Grecia.
Anul asta am fost in aprilie si a fost neasteptat, adica a plouat tot timpul. Partea buna este ca deja stiam majoritatea chestiilor pe acolo.

Merita absolut toti banii acest oras, merita mers de mai multe ori. Oricum, sunt sigur ca voi mai merge acolo. Sunt atatea lucruri de vazut si de facut.
HalbaSus
Eu anul asta pornesc in "turneul berii", adica o mica tura prin europa:
- Budapesta - 2 zile - prima seara mers la beraria belgiana Pater Markus iar a doua seara concert Rolling Stones band.gif
- Praga 2 zile - vizitat orasul si studiu aprofundat al marcilor locale: Pilsner Urquell, Budweiser, Staropramen, etc.
- Munchen 2 zile - azi am facut rezervarea la hofbrauhaus beer.gif probabil cea mai celebra berarie din lume.
- Salzburg 1 zi
- Viena 2 zile (de unde voi lua macar o lada de Hopfen Konig... mare pacat ca nu se mai fabrica la noi berea asta... era una din cele mai bune din tara, ca norocul in austria exista si am gasit si un magazin din oradea unde se gaseste la un pret relativ decent).

Pentru completarea turneului era completata si o mica vizita in bruxelles dar se pare ca nu voi mai ajunge acolo.
RUE
concediul de primavara am dat in sf lui mai ploios o tura tm- oradea- cluj - tg mures - sighisoara - sibiu - alba iulia - hateg - caransebes - timisoara.

cam pe fuga dar am atins cateva obiective.
Luka
Halba, pana la urma berea este alcool sau aliment? Asta ca sa stiu cum sa te numesc tongue.gif
ozz86651
Dany, poate pui o lista prescurtata cu ce e de facut prin Florida ca sint si eu interesat. De aprofundat cine e curios o poate face cu google.
Eu am mereu planuri mari de vacanta si realizari mici smile.gif. "Concediu" in sensul romanesc sau european eu nu prea imi iau, pentru ca zilele mele libere sint in stil american (3 saptamini de concediu + 2 "sarbatori" care le pun unde vreau plus 8 sarbatori legale). De asemenea lumea cam strimba din nas cind le spui de multe saptamini libere simultan. De asta prefer sa fragmentez concediul cit pot si sa-l suprapun peste sarbatorile legale ca sa obtin maximul. Nici nu imi plac perioadele de virf de sezon (de exemplu mijlocul verii), din motive de aglomeratie, kitsch turistic si preturi (de altfel treaba cu sezonul nu mai e valabila in ziua de azi).

Pina acum am facut asa: in iarna (craciun+revelion+ o bucata din ianuarie) am fost in Romania (trebuie, avem parinti), Galati + Iasi, stiu, neinteresant pentru voi smile.gif, apoi vreo citeva zile in Paris. De 4 Iulie am completat cu citeva zile libere si am dat o tura prin munti (Sierra Nevada + Yosemite), nimic special pentru ca asta mai fac si in weekendurile normale. De acum vine vara si probabil nu mai fac nimic special pina in Noiembrie de Thanksgiving cind daca pun 3 zile libere se fac 10 si pot sa ma duc pe undeva. Barcelona e urmatoarea pe lista mea de excursii europene, stiu ca e superb, poate la iarna, dar deocamdata cred ca ma limitez la Mexic (un vis vechi de care cumva nu reusesc sa ma apropii)/Caraibe/Hawaii. Alte tari pe care vreau sa le vad in viitorul apropiat sint Peru/Chile/Bolivia. Intr-un weekend lung dupa ce se mai ostoieste focul verii probabil o sa trag un Las Vegas. Ma rog, planuri. Om vedea la capitolul realizari.
Luka
Apropo de Barcelona iarna, eu am fost acum 2 ani in ianuarie si este foarte frumos de asemenea, mult mai liber orasul, iar vremea e chiar placuta, aprox 15 grade.
Arheopterix
Bulgaria 3 zile cu sotia la Veiko Tarnovo.
8 zile cu copil cu tot la Sozopol.
5. zile la Geneva.
TLS-09
Nu stiu exact cat din el am sa fac si pe unde.Stiu insa pe unde nu am sa-l mai fac vreme indelungata(10-15 ani???!!!).
Reproduc aici cele scrise si in alta parte:Ca sa nu mai deschid un alt subiect, desi este tangential pe acesta am sa spun in ce consta experienta mea recenta cu litoralul romanesc.
Silit de imprejurari am participat la un congres la Eforie Nord ocazie cu care l-am luat si pe "nea Rares" (7 luni si 1/2).
Pentru inceput hotelurile romanesti au in realitate o stea mai putin decat se afiseaza. Practic sint vechile hoteluri facute de Ceausescu, nimic nou si semnificativ, eventual aruncata o mocheta pe jod si zugravite.Probabil au aparut mai multe pensiuni dar nu vreau sa comentez nimic acolo ca nu stiu.
In primul rand pe la noi nu beneficiezi de sansa de a te odihni. Trei zile cat am stat in toata statiunea a circulat de dimineata pana seara o Dacie cu un megafon instalat pe capota si promovand un concert de manele.Desi am fugit sa luam masa in diferite colturi ale statiunii, masina a aparut inevitabil urland in megafon cateva din celebrele melodii ale nu mai putin celebrilor Guta si parca Florin Fermecatoru' (sau altfel da oricum Fermecatoru') etc. In general masina asta aparea tocmai cand copilul reusea sa adoarma.
Toata discutia celebra cu "manelele sa nu le asculte ala caruia nu-i place" s-a dus in ......,ca trei zile le-am asculta fie ca am vrut, fie ca nu.
Optica negustorului roman se reduce la ideea de baza ca daca sezonul tine doar 2-3 luni turistul trebuie muls, belit si jupuit in perioada asta.De aici preturile de Nisa pentru conditiile de Adunatii Copaceni.
Locurile de parcare lipsesc cu desavarsire.In general trotuarul este blocat de stalpisori ca sa nu urci masina, iar daca ai reusit sa o urci atunci platesti taxa pe parcare 7,5 lei/zi.Despre parcari amenajate nici vorba.
Desi am ajuns joia, cautarea unui loc de parcare cat mai aproape de hotel necesita niste pregatiri si urmariri demne de pregatirea unui hold-up asupra unei banci celebre si superpazite.
Am luat contact cu marea inventie "economizorul de curent".Practic la cheie aveam atarnata o cartela, care introdusa in camera intr-un lacas special avea darul de a ne asigura curent (una din putinele chestiuni care ne apropiau de civilizatie). Evident la parasirea camerei trebuia sa lasi cheia cu cartela la receptie.
Desi am incercat sa-i explic d-rei de la receptie ca sterilizatorul de biberoane se opreste automat cand isi termina treaba si ca oricum nu consuma cat Sidex-ul a inteles foarte greu treaba asta invocand mereu ca "asa a zis patronul".
Patronul era un individ cu mutra de bisnitar, desbumbat la camasa pana la brau (sau poate chiar total uneori), posesor al unui lant de aur care putea lejer sa duca la o hernie de disc(daca nu era din aur l-as fi suspectat ca l-a furat din port de la cine stie ce nava de mare tonaj) si de asemenea al unui simt olfactiv atrofiat total (altfel nu-mi explic de ce turna cate 1-2 litri de parfum pe el zilnic).
Destul de greu, dar pana la urma am reusit sa-i explic faptul ca individul ala este patronul hotelului dar nu si patronul meu.
Revenind la simtul olfactiv din fraza anterioara, vreau sa adaug faptul ca acesta este greu incercat de faptul ca din 15 in 15 metri parcurgi cate un traseu de neuitat in lumea mirosurilor culinare alternand invariabil intre hamsii prajite (undeva in 5W-40 in unele cazuri), gogosi infuriate si de acum traditionalul si "romanescul" Kebab/saorma.
Oricum am tras concluzia ca pestele se prajeste mai bine doar daca boxele urla la maxim.Asta trebuie sa fie un secret pe care nici macar marii maestri ai bucatariei franceze nu-l cunosc.
Se pare ca termenul de amortizare al unui sezlong este in scadere libera astfel incat dupa doar 3 inchirieri in sezon acesta poate fi casat sau oricum este deja amortizat si se trece clar pe profit.(La fel trebuie sa stea treaba si cu scuterul care, la preturile cerute, se amortizeaza undeva in 2 saptamani de la cumparare, de fapt la fel se procedeaza si la munte...vezi Poiana Brasov.Despre munte nu scriu nimic pana nu apare topicul:Cu copii la munte.).
Drept sa spun, ma asteptam ca romanul neaos sa arunce tigara pe plaja chiar daca are un cos de gunoi la 2-3 metri de el.(Asta era cazul fericit, urmatorul cos era deja la o distanta apreciabila).Ei bine, surpriza!Romanul neaos a progresat, desi cosul este aproape nu se rezuma la a arunca tigara pe plaja , in nisip, ci ca o dovada a progresului acum arunca nisip cu piciorul asupra ei (sa nu ia foc ceva pe plaja probabil).
Am reusit sa intru si in toalete decente la restaurant insa am trait si clipe de spaima si angoasa existentiala pe care doar Kafka le-ar putea surprinde in cuvine.De atunci sint un militant pentru aparatura cu senzori, singura care nu te obliga sa pui mana pe obiecte.
Slapul pare sa fie regele litoralului sens in care "stapan absolut" este purtat cu mare cinste oriunde, oricand si uneori chiar si peste ciorapi.Imagini de mare gratie!
Am facut greseala sa ne si tundem iar pentru tunsul nevestii (deh,cu freza) a trebuit sa ma gandesc unde este cea mai apropiata filiala a unei banci seriose si de mare anvergura si care sa acorde credite cu ipoteca pe locuinta cat mai usor.(Suspectez frizeria respectiva ca avea o astfel de intelegere secreta cu una din banci).
De altfel pamatuful era folosit de frizer in varii modalitati;in afara de ceafa si fata clientului era deosebit de bun la indepartarea parului si de pe masuta din fata si chiar si de pe hainele frizerului....totul dintr-o singura si ampla miscare.M-am uitat atent in oglinda si am constatat ca nu a reusit sa-si fac si pantofii din aceeasi miscare.Sint convins ca la anul' ,dupa ce mai exerseaza ,va reusi.
Ma declar dezamagit de faptul ca pe Discovery, Travel etc... nu se fac documentare despre lumea nebanuita a kitsch-ului. Trebuie sa dai cu tunul ca sa gasesti un suvenir cat de cat decent si civilizat.Oricum posturile astea straine pierd un subiect in plin avant"Kitschul maritim, specie in plina evolutie".
Revenind la un subiect etern "ospatarii" trebuie sa spun ca inca de la debut o tanara astfel de faptura in momentul in care mi-a adus frigaruile si am intrebat-o daca vrea sa-mi aduca si painea comandata, m-a intrebat "Da cum painea nu v-am adus-o?"
Mi-am dat seama ulterior ca fatuca avea dreptate, de cand am dat eu comanda si pana au vent frigaruile trecuse mai bine de jumatate de ceas(era aglomerat prcatic erau 4-5 mese ocupate in toata terasa), asa ca s-a gandit ca daca mi-a adus deja painea probabil am mancat-o de foame pana a venit si cu frigaruile.
Unui alt domn a trebuit sa-i explic faptul ca snitelul se bate la bucatarie de regula inainte de a fi servit (si chiar gatit) si nicidecum nu se bate prin trantirea farfuriei pe masa cand aduci comanda.
Obiceiul adunarii la nota de plata si a numarului de la pantofii purtati de chelneri se pare ca nu a disparut in totalitate cunoscand doar adaptari specifice de la chelner la chelner (marimea la sutien, marimea la gulerul camasii...ceva ceva tot aduna ei acolo).
Vreau sa spun ca in aceste conditii, copilul va avea parte de niste parinti stresati si indispusi astfel incat recomand sa nu duceti copilul pe litoralul romanesc.
Mai adaug faptul ca au existat si persoane in sectorul serviciilor care au dat dovada de bun simt si serviabilitate insa datorita numarului relativ mic de astfel de persoane imaginea pe ansamblu este departe de a fi fericita.(oricum in momentul in care am sa castig la 6/49 am sa le ridic o statuie din bronz cel putin la fel de mare precum Colosul din Rhodos)
Ar mai fi multe de spus dar deoacamdata atat.
f1anatic
O sa dau o fuga prin tara de bastina
Pe viitor Alaska si Rocky Mountains.
Pe toamna - Smokey Mountains
Tiberiu61940
Mai am 1 saptamina pina plec:
- 2 zile Viena
- 4 zile Innsbruck
- 2 zile Torino
- 2 zile Nisa
- 2 zile Venetia
- 1 zi Salzburg
Oana
QUOTE(f1anatic)
Pe viitor Alaska

#^*&#!%*@#)#!*
f1anatic
QUOTE(oana87995)
QUOTE(f1anatic)
Pe viitor Alaska

#^*&#!%*@#)#!*


I love you too.
ozz86651
Alaska cu cercul polar, oceanul inghetat si parcurile nationale sint si in planurile mele de viitor apropiat. Impreuna cu Tara de foc. Cum am zis, la planuri sint mester mare.
Henry90720
Tiberiu: Si noi am gandit cateva zile de concediu in Austria: 3 zile Vienna, 4 zile Innsbruck si imprejurimi, 2 zile Budapesta (la intoarcere). Plecam tot peste 1 saptamana (sambata, pe 14).
Initial ne gandisem la Grecia - Halkidiki, pentru soare si...distanta mai mica.
Ai rezervat cazarea?
Elena A.
Ma duc in Turcia la F1 biggrin.gif Restul nu mai conteaza smile.gif
marius68582
TLS,citind mesajul tau mi-am permis sa zambesc si sa imi reamintesc de ce mi-am jurat acum vre-o trei anisori ca nu mai calc in viata mea pe litoralul romanesc!
Anul acest am fost la un hotel de 5 stele UAI din Side Antalya(pe numele lui Blue Waters),un paradis al copiilor dar si al celor mari deopotriva.Atat de multe piscine de nu le-am incercat pe toate,mancarea si bautura cum numai stiu turcii sa faca la UAI,si cireasa de pe tort-banana,water sky si alte sporturi nautice tot gratuite.Il recomand indeosebi parintilor,o alta cireasa de pe tort ar fi aia ca exista doua programe separat pentru copii,dimineata si dupa-amiaza(activitati-calarie,karate,etc) iar daca nu doriti sa-i duceti la aceste activitati,sau sunt prea mici,exista o gradinita in toata regula unde pot fi lasati mai toata ziua.
Tiberiu61940
Henry: Tot simbata plecam, si rezervarile le-am facut de acum o luna, prin internet, la Accor. Preturi decente, calitate cunoscuta. (Ibis si Novotel). Nu-mi place sa ma trezesc intr-un hotel vechi de 100 ani cu camere inghesuite, cum se intimpla uneori (mai ales prin Venetia).
Baby Blues
Si eu impreuna cu prietenii vreau sa-mi testez Audi-ul prin Europadupa cuym urmeaza:
Ungaria- Budapesta, Austria???????, Franta- Cannes, Monaco Nice, etc, Italia, Venetia, San Remo, Roma, etc.
Acum as vrea sa stabilesc cum e cu consumul de ulei la masina si daca trebuie completat. biggrin.gif
Dany_s
QUOTE(ozz86651)
Dany, poate pui o lista prescurtata cu ce e de facut prin Florida ca sint si eu interesat. De aprofundat cine e curios o poate face cu google.


O sa ma rezum la coasta de est a Floridei pt ca in partea cealalta, la Golful Mexic n-am mai ajuns din pacate.
Daytona Beach si ca principal obiectiv pista de curse Nascar Daytona
Titusville - Kennedy Space Center (aici mi-a placut la nebunie), Astronaut Hall of Fame, Police hall of fame si inca un muzeu cu avione unde n-am ajuns insa
Orlando - Walt Disney World - aici iti trebuie MULT timp la dispozitie pt ca tot merita vazut fara a fi pe fuga. Azi zice eu ca tre luat pass de 7 zile minim, ideal 10(noi am avut de 7) ; Universal Studios, 2-3 zile si aici, Seaworld, sunt si ceva muzee pt cine cauta asta, km intregi de outlets de la majoritatea firmelor de imbracaminte si incaltaminte la preturi f mici; International Drive - strada cu multe atractii(Ripley;s, Wonderwoks, Titanic, Fun Spot, cateva Mini Golfuri si mai sunt cateva), restaurante si magazine. In apropiere mai sunt Gatorland, Bush Gardens, Dino World, Airboat tours, Cypress parks si multe dinner & show - Medieval Times, Arabian Nights, Dolly's Stampede etc.

Miami - South Beach, o gramada de plaje frumoase, SeaQuarium, Metro Zoo, Parrot Jungle Island, multe Cruise-uri, cateva muzee de arta, nu foarte departe e Key West (unde iara, n-am mai ajuns sad.gif ), airbout tours

Probabil ca mai sunt si altele pe care nu le-am descoperit.
Oricum, daca e timp, eu recomand spre cumparare cartela GoOrlando sau GoMiami care la un pret accesibil ofera foarte multe atractii incluse si per total la sfarst revine mult mai ieftin.


Eu pana acum am reusit sa fac excursiile pe care mi le-am propus (ce a fost realistic, normal) si aproape in fiecare an am facut o excursie din asta lunga cu masina. Acum o sa fie ceva pauza, 1 sau 2 ani, in care o sa ma rezum la excursii de 1-2 saptamani maxim undeva in sud cu avionul dar dupa aia a in plan Montreal-Detroit-Chicago-Denver-Vegas-California, vestul si nordul Canadei (Alberta, BC, Yukon si poate North-West Territories) si bineinteles Europa.
HalbaSus
QUOTE(stefan_adrian)
Si eu impreuna cu prietenii vreau sa-mi testez Audi-ul prin Europadupa cuym urmeaza:
Ungaria- Budapesta, Austria???????, Franta- Cannes, Monaco Nice, etc, Italia, Venetia, San Remo, Roma, etc.
Acum as vrea sa stabilesc cum e cu consumul de ulei la masina si daca trebuie completat. biggrin.gif


Pai eu zic sa te opresti si in Austria, si in general sa faci opriri dese, daca mergi si cu prietenii (deci 4-5 in masina) trebuie sa te gandesti ca locurile din spate sunt destul de incomfortabile, si dupa 4 ore de stat in spate apar dureri de spate destul de nasoale (chiar daca in locurile din fata ai putea sta fara probleme 10-12 ore).

Cat despre ulei, eu zic sa iei cu tine un flacon de ulei (intrebi la reprezentanta ce ulei trebuie), spun asta pentru ca multe benzinarii nu au decat uleiuri de calitate relativ slaba productie proprie (OMV, MOL, etc).

Inca un sfat: cand te duci in orase mari (capitale 'n such), preferabil e sa stii unde vei dormi (hotel rezervat pentru care ai si o adresa + harta/GPS) iar dupa ce ai parcat sa nu te mai atingi de masina pana la plecare, majoritatea oraselor mari europene au sisteme de transport in comun foarte bine puse la punct, in schimb locurile de parcare sunt cam la fel de dese ca in romania (mai ales in centru) iar aglomeratie e cel putin comparabila cu cea din bucuresti... Deci decat sa stati ore in sir prin aglomeratie, incercand sa gasiti destinatia si mai mult decat atat, sa mai gasiti si un loc de parcare (legal, pentru ca nu cred ca vreti sa va treziti cu masina ridicata) mai bine luati metroul, tramvaiul, trenuletul, vaporasul, etc... si ajungeti mai repede, mai ieftin (sau oricum nu mai scump), mai linistiti... si mai puteti savura si cate o bere beer.gif
Baby Blues
Pai o sa fim 2 perechi! Fetele in spate , baietii in fata. biggrin.gif
Eu nu prea aveam de gand sa opresc in Austria foarte mult . Mai mult ma interesa Italia si coasta Frantei inclusiv Monaco. -Montecarlo. Avem GPS dar nu stim cum sa facem cu cazarea deoarece nu stim exact cand o sa ajungem la destinatiile pe care le dorim. Ai ceva idei despre lucrul astra. Eu as fi vrut sa ramanem la hoteluri gen "F1" dar nu stim daca vom gasi mereu locuri libere.
Multumesc anticipat pt eventualele sfaturi.
HalbaSus
De gasit hoteluri gasesti... dar nu cred ca vrei sa-ti petreci un sfert din vacanta cautand hoteluri. Cauta pe internet ca sunt zeci/sute de variante de cazare, suna-i si rezerva o camera, nu te costa nimic si macar stii o treaba sigura, GPS-ul te va duce pana la hotel unde vei sti sigur ca au camere si la ce pret.
Viena e un oras superb, daca nu ai vazut-o merita vazuta, totusi a fost capitala unui imperiu, acum depinde cum stati si cu timpul.

Sfaturi:
In budapesta va recomand sa mancati la restaurantele king arthur sau sir lancelot (au acelasi patronat), restaurante cu specific medieval, furculite nu se dau (mananci cu mana, cutitul si lingura (ciorbele)... portii imense (medievale), mancare delicioasa... preturile nu sunt exorbitante daca stiti cum sa comandati (spre exemplu daca sunteti 2 cupluri deci 4 persoane eu v-as recomanda cate o ciorba de vitel cu tarhon in chifla si un platou pentru 2 persoane... si chiar si asa ma indoiesc ca o sa puteti manca tot...). Pe teritoriul ungariei evitati berea autohtona, comandati mai degraba Pilsner Urquell, Budweiser sau Zlaty Bazant (bere ceha respectiv slovaca). Merita in schimb incercate vinurile unguresti.
In viena mancati snitel... sau daca nu vreti snitel... cautati un restaurant italian. Mancarea austriecilor nu exceleaza (in afara de snitel biggrin.gif). Berea e buna, dar se gaseste doar la halba si e scumpa (3.10-3.50 euro berea... dar de revelion am baut si cu 5 euro berea)... in schimb in magazine se gaseste Hopfen Konig (c'mon, esti din baia mare, eu vroiam sa ma mut acolo doar ca sa fiu mai aproape de fabrica biggrin.gif).
In italia o sa platesti taxa pe scaun (la terase/restaurante), si multe taxe pentru autostrada...
La intoarcere daca va apuca foamea in austria merita sa asteptati pana treceti granita in ungaria, mancarea e muuuuuuult mai buna si mai ieftina.
TLS-09
Cum s-a mai spus anterior: atentie mare in Viena cu parcarea(scump ca naiba si parcarea si amenzile). Preferabil sa lasati masina la pensiune, hotel etc si sa luati un card de calatorii (de la chioscuri de ziare) cu care in schimbul unei sume modice aveti platite calatoriile pe toate mijloacele de transport pentru 3 zile parca(si ceva reduceri la multe din muzee).
De mancat se poate manca bine in Grinzig (daca am scris bine) desi informatia despre bucataria austriaca e corecta(adica nu-i grozava).
Luka
Referitor la mancarea austriaca, subscriu, cam naspa. Si mai sunt si inchise majoritatea dupa anumite ore.
In Viena am incercat o singura data ceva de pe la ei, apoi numai pizza la restaurante italienesti (deschise chiar si duminica).
guerilla
eu nu stiu unde ati mancat voi in viena, dar eu de fiecare data n-am murit de foame in orasu ala, si, dimpotriva, mi s-au parut portiile uriase si foarte bune.
da, poate nu se compara la gust cu budapest sau cu marakesh, da fata de romania, pretul pe calorie e mult mai bun biggrin.gif si mai gustos de multe ori (comparam restaurantele nu gastronomia in general).
Kata
nu pot sa cred ca nu a mancat nimeni coaste de porc sau jamboane uriase in viena...

langa statia de metrou volkspark e o carciuma (parca se numeste "bieramt") - pe aceeasi parte de drum cu un sediu mare de raiffeisen - unde am mancat cele mai dementiale coaste de porc din cariera...
HalbaSus
Vorbeam de gastronomia austriaca in general, care nu exceleaza, si daca in budapesta sau chiar bucuresti sansele ca o mancare comandata intr-un birt oarecare (nu spelunca de cartier totusi) sa fie buna sunt de 70-90% in viena sansele scad semnificativ. Desigur ca mai sunt restaurante bune si in viena, dar multe sunt cu specific italian, chinezesc, tailandez, etc... Spre exemplu la restaurantul fratelli din centrul vienei am mancat foarte foarte bine... dar nu era cu specific austriac.
guerilla
nu numai ribs-u e la cautare. o pulpa de porc (intreaga) cu hrean? o zwiebelrostbraten (e o friptana cu multe rondele de ceapa), un wiener snitel cu kartoffelsalat? si asta doar ca sa zic cateva din multe feluri de haleu. dar cel mai important, portiile sint mari. ca regula, tot ce e peste 12 euro este pt doua persoane sau pt cei nehaliti biggrin.gif
sint locuri misto in viena unde sa bei bere buna si sa mananci bine. da parca sint cu circuit inchis tongue.gif

QUOTE(stefan_adrian)
Eu as fi vrut sa ramanem la hoteluri gen "F1" dar nu stim daca vom gasi mereu locuri libere.

la motelurile formula1 poti face rezervare si plata de acasa, pe net smile.gif - e si mai ieftin asa.
mai bine insa cautati hosteluri. sint comparabile ca preturi, dar mai important, sint in oras si nu in afara (ca motelurile formula1). iar in oras va puteti plimba cu sistemul public.
Baby Blues
Cred ca pana la urma o sa merg la intamplare si os a fie chiar o aventura ! Asa ca o sa ma las la voia sorti . Cat o fi vre-un hotel de max 2 stele? nu m-or rupe la bani, nu? biggrin.gif
HalbaSus
QUOTE(stefan_adrian)
Cred ca pana la urma o sa merg la intamplare si os a fie chiar o aventura ! Asa ca o sa ma las la voia sorti . Cat o fi vre-un hotel de max 2 stele? nu m-or rupe la bani, nu? biggrin.gif


Mhmmm... esti sigur ? Am mai fost si eu asa nu zic ca nu se poate, dar problema e ca pierzi mult mai mult timp decat daca ai rezerva din timp camerele (defapt poti sa faci treaba asta si cu o zi inainte de plecare, tot e mai bine decat sa te chinuiesti la fata locului). Gandeste-te ca dupa 6-7 ore de condus ultimul lucru pe care vrei sa-l faci e sa te apuci de cautat hoteluri bune la preturi decente. Ori in vacanta timpul e foarte pretios, aventura e sa te dai cu parapanta, sa cauti hoteluri intr-un oras strain, eventual in timpul noptii nu e aventura... e doar enervant.
Tarabostes
subscriu, devine enervat in Romania deci cu atat mai mult intr-un oras necunoscut, mai ales ca e in plin sezon. Dar daca nu esti price senzitive vei gasi relativ usor.
Rezervarile facute din timp sunt ok, insa eu m-am trezit ca as fi vrut sa raman mai mult timp intr-un loc care mi-a placut dar trebuia sa ma tin de o rezervare. sad.gif
oricum daca ai copii cu tine este mai fun sa mergi incotro ai chef, chiar si cu riscul de a dormi in masina, intr-o bomba de motel sau la 5 stele- cu o gaura considerabila in buget.

la mine in 2007, exista, deja achitat, un sejur de 8 zile nordul Greciei de pe 28 iulie si apoi 2-3 zile in atena ( intreaga familie) si planuri pentru cateva zile la Lisabona, doar cu nevasta, spre finalul concediului.
Baby Blues
Mergem doua perechi. problema este ca nu stiu unde ajung si cand ajung foarte exact, asa ca nu pot sa fac o rezervare. Poate doar daca voi face ajutat de oameni de bine( a se citi: "de pe forum") sa fac un traseu mai exact. o sa incep cu iesirea din tara. Plecarea o voi face din Bucuresti de unde vin sa-mi iau prietenii.
Alex-F1
Bravo domnilor......imi pare bine sa citesc cat de mult va place sa va petreceti concediile in tara natala.....puteam sa jur inca de la inceputul topicului ca peste 90% vor arunca pe masa cartea cu "concediul in strainatate"......asta e, asa ne trebuie!!! Acuma pe bune, ramane intrebarea fatala: "totusi nu se mai poate petrece un concediu placut in Romania?" Raspunsul....este dincolo de no®i.... blush.gif

On topic: partea 1 (de vara) din concediu am terminat-o chiar ieri....fiind cu bebe (10 luni si jumatate), am fost plecati doar 6 zile in statiunea Poiana Marului (jud. Caras Severin) si vreau sa va spun ca ne-am simtit excelent....aer nemaipomenit, puternic ionizat, peisaj excelent si relaxant, lac de acumulare, baie, plaja, plimbari prin padure, cazare la pensiune de 3 margarete, super-elegant, preturi bune zic io (100 lei/pers./zi cazare + 3 mese mai ceva ca la mama acasa), kinderul gratuit totul, inca i-au si gatit separat pt. el....ce sa mai zic....noi am fost multumiti deplin....in schimb cunosc si destule persoane care ar fi fost total nemultumite de asa o vacanta.....deci, it's up to us....
Iar in partea a doua (de toamna) din concediu vom merge o saptamana, fara bebe ca e prea complicat, in Germania (ca sa fim si noi in pas cu moda biggrin.gif ) la Stuttgart la niste prieteni f. buni... A propos, stie careva, cum e cu folia (neautorizata) de pe geamuri prin Germania? Se ia herr polizei de mine sau nu? Am folie neagra (nu f. inchisa) pe geamurile laterale spate + luneta.... :brave:
ozz86651
Sint doua motive pentru care concediul in Romania nu ma excita:
1. Asta pe care bate moneda toata lumea, servici proaste, preturi mari etc. Sincer pe mine asta nu ma atinge asa de mult, adica stiu ca nu ma pot duce la ski in Romania dar ma pot duce la ski de tura de exemplu. Adica as gasi cite ceva de facut si in ciuda calitatii servicilor pe care le-as putea evita. Pe de alta parte insa segmentul de activitati pe care il le pot face satisfacator in Romania scade pe zi ce trece. Macar acum citiva ani mai era natura, dar acum si aia e jefuita, defrisata, murdarita etc.
2. Motivul cel mai important este ca evident totata lumea de aici a trait zeci de ani in Romania si mai vrea sa vada si altceva. Pina la urma vorbim de o tara mica si nu chiar asa frumoasa cum ne place sa credem. E ok, sint lucruri de vazut daca stii unde sa le cauti dar pentru citeva luni, nu pentru zeci de ani.
Baby Blues
E gata traseul:
Bucuresti- Arad- Budapesta- Wiena- Gratz- Udine- Venetia- Padova- Vicente- Brescia- Bergamo- Milano- Genova- Savona- San Remo- Monaco- Nice- Antibes- Cannes- Marsillia- Valence- Lion- Auxerre- Reims- Verdun- Metz- Mannheim- Stutgart- Reggensburg-Linz- Praga- Brno- Bratislava.
Dupa cum arata traseul o sa urc de la cannes catre Paris si aici nu prea stiu ce am de vizitat pe drum. de fapt am mai multe necunoscute.
Acum ramane sa vad cat fac si unde o sa innoptez.
Pot sa planific atata traseu?
AlexTM
Pai prima noapte poti sa ti-o planifici la Budapesta, apoi la Venetia, daca nu vrei sa incerci si berea din Austria.

Da' ce faci, treci pe linga Paris? nu intri?
Luka
Eu am facut prima parte din acest traseu, mai precis pana la Marsilia, de acolo am continuat pana in Barcelona.
Prima noapte am stat in Budapesta, plecand din Bucuresti pe la 6 dimineata, am ajuns pe la 7 seara in Budapesta.
Dupa aceea am oprit in Verona (hotel Ibis, tare prost si scump-100 euro camera). Mai degraba merita stat in Padova, avantajul fiind ca e aproape de Venetia, dar nu atat de aglomerat (asa am facut la intoarcere).
Inainte de Viena ai minunatul Pandorff, centru outlet, merita sa planifici cateva ore. Prin Austria merita oprit de asemenea in Viena, in alta parte nu prea.
In Italia ai multe de vazut, nu cred ca trebuie sa mai spun.
Drumul intre Italia si Franta este cel mai frumos drum pe care l-am facut. Daca ai rau de inaltime, o sa cam fie probleme pentru ca ai pe dreapta marea si in stanga muntele. Treci de pe un viaduct intr-un tunel si asa mai departe, cu niste prapastii sub tine de e chiar ciudat, insa e un drum super frumos.
In Franta trebuie sa vizitezi un pic Marsilia, precum si Nice, Cannes, Monte Carlo de asemenea.

In ceea ce priveste cazarea, mai ai o varianta, si anume sa faci rezervari pe unde estimezi ca vei ajunge si, daca observi ca nu ai cum sa fii acolo, poti anula telefonic rezervarea.

O sa fie foarte frumos, sunt sigur si te invidiez blush.gif
Baby Blues
QUOTE(GhitaTM)
Pai prima noapte poti sa ti-o planifici la Budapesta, apoi la Venetia, daca nu vrei sa incerci si berea din Austria.

Da' ce faci, treci pe linga Paris? nu intri?

Scuze am uitat sa-l scriu.
Oare Etape si F1 pot sa gasesc fara rezervare?
PS: Nu ma invidiati: Merg cu nevasta! biggrin.gif
Arheopterix
Adineauri m-am intors dupa 3 zile in Bulgaria ,la Veliko Tarnovo.
A fost super.
Plecat vineri la 9 din nordul Buc.
Iesit pe la sos giurgiului la 9.45.
Drumul spre Gurgiu super amenajat (chiar socant).
La vama platit 23 rom la noi si 5 Euro la Bulgari,trecut super rapid cu buletinul.
Pana la V.Tarnovo cca 150 km.
Drum lejer.
Orasul are cca 80.000 locuitori si a fost capitala Bulgariei acum 1000 de ani.
Are o cetate medievala f impunatoare care a fost renovata pe la 1913.
Arheopterix
Intrarea costa 4 Leva (2 euro) si dureaza cca 2-3 ore de vizitat.
Daca sunteti handicapati sau batrani e bien sa nu v-a aventurati.
E mult de urcat si e bine sa aveti echipament (incaltaminte adecvata si apa).
Noaptea (dar nu in fiecare-de obicei vineri ) e un spectacol impresionant de lumini care merita vazut.
Orasul e construit extrem de ciudat pe dealuri.E incredibil!
F multe stradute inguste si extrem de placute.
Oamenii amabili si multe terase ,restaurante si hoteluri la preturi f reszonabile.
Arheopterix
Preturile sunt ok.
Am platit ptr 2 nopti la un hotel de 3 stele,dar care era mai bun ca multe de 4 .Avea mobilier nou si modern,baie f frumoasa,si electrice bune.
70 Euro / noapte mic dejun inclus.
Restaurantul hotelului a fost bun.Mancare bie facuta si variata dar portii c-am mici.
Pretul unei mese 40 Leva/20 euro includea Bere si apa,friptura de vita cu c.p salata ,o mancare traditionala,paine de casa exelenta,placinta de mere tot f buna.Asta ptr 2 persoane.
Dar sunt sute de locuri unde snt sigur ca se poate manca si mai ieftin.
Serviciu impecabil,si am intalnit destuii romani care erau si ei multumiti.
Baby Blues
deci se merita oricum am privi sa iesim din tara asta de smecheri pusi pe jecmaneala. Chiar ma uitam cu un prieten pe pozele de la Rex cu masinile alea "bengoase" si ne gandeam la un pahar de bere cat de ingust tre sa fii sa ai asa masina ( banuiesc ca si bani) si sa nu mergi in strainatate in orice parte a lumii asteia mari ci sa stai la mamaia pe o caruta de bani intre miros de mici si increngatura ciudata data de difuzoarele a zeci de terase unde se canta manele. :bash:
Paiu daca ar merge sa zicem la Monaco sau oriunde in alta paerte , cine i-ar mai admira SLR-ul ? Aia au bani isi permit sau oricum nu-i intereseaza , asa ca stau aici ca sa-si etaleze aurul , ghiulurile si masinile, precum si amantele cu 20 de ani mai tinere ca ei

In alta ordine de idei ajutati-ma cu un sfat concret vis-s-vis de cazarea mea in excursia asta pe care o tot planific. . Oare gasesc hoteluri Etape si F1 pe tot traseul ?
Reamintesdc traseul:
Bucuresti- Arad- Budapesta- Wiena- Gratz- Udine- Venetia- Padova- Vicente- Brescia- Bergamo- Milano- Genova- Savona- San Remo- Monaco- Nice- Antibes- Cannes- Marsillia-Paris- Valence- Lion- Auxerre- Reims- Verdun- Metz- Mannheim- Stutgart- Reggensburg-Linz- Praga- Brno- Bratislava.
OaneA4
Am fost 8 zile in Grecia - Halkidikiki-
A fost superb. Nu cred ca voi mai merge vreodata la Marea Neagra.
Am fost si prin Salonic.
grenouille
QUOTE(stefan_adrian)
Oare gasesc hoteluri Etape si F1 pe tot traseul ?
Reamintesdc traseul:
Bucuresti- Arad- Budapesta- Wiena- Gratz- Udine- Venetia- Padova- Vicente- Brescia- Bergamo- Milano- Genova- Savona- San Remo- Monaco- Nice- Antibes- Cannes- Marsillia-Paris- Valence- Lion- Auxerre- Reims- Verdun- Metz- Mannheim- Stutgart- Reggensburg-Linz- Praga- Brno- Bratislava.


http://www.accor.com/gb/index.asp
ai la ei pe site toate info. poti face si reservari online daca ai card care merge pe internet
AlexTM
Cind treci pe la Budapesta, intra si la Etap sa iei o brosura. E bine organizata si e utila in concediu, daca nu ti-ai facut rezervari din timp si n-ai internet la dispozitie.

In Franta Etap si F1 sint peste tot. Si mai sint si multe alte hoteluri asemanatoare, si la stil si la pret (ex. Premier Classe, Mister Bed, B&B, Nuit d'Hotel...) Cind treci pe linga unul din astea intra si ia o brosurica, si-apoi de pe drum poti sa-ti cauti hotelul si sa suni.
Sau daca ai card de credit, poti chiar sa-ti rezervi de la unul din hoteluri o camera la ALT hotel din lant.
Baby Blues
Deci Ghita asta inseamna ca nu-i musai sa fac rezervari din Romania,nu?
Asta ma bucura sa stii!
ozz86651
Eu nu inteleg turele astea gigantice, conduci ca disperatul, nu vezi nimic, totul pe fuga, nu intelegi nimic din nici un loc, obosesti ca naiba, te saturezi. Nu mai stiu cit timp ai dar daca ai 2-3 saptamini stai intr-o singura regiune, maxim 2 si gata. De exemplu 2 saptamini poti sa le dedici unui singur oras de genul Parisului, ca oricum nu apuci sa vezi totul, sau in cel mai rau caz ia o zona intreaga la mina de genul Coastei de Azur. Maxim o tara, desi si asta e cam mult pentru ca tari ca Italia si Franta sint enorme si nu vezi mai nimic in 2 saptamini (mai ales cind incluzi drumul), nici macar intr-o tara ca Romania nu vezi mare lucru in 2-3 saptamini.
AlexTM
Chiar si drumul in sine poate fi o placere smile.gif
Stefan, in general hotelurile astea sint aglomerate in week-end. De aceea e bine sa-ti cauti din timp pentru noaptea de vineri/simbata si simbata/dum.

Inca o smecherie:
Hotelurile tin camerele rezervate FARA garantie bancara pina pe la ora 19 (la fel, tu daca-ti rezervi fara card, tin camera pina la 7).
Asta inseamna ca daca imediat dupa 7 te infiintezi la un hotel, ai sanse sa prinzi ceva liber, de la cei care-au rezervat si n-au venit.

Asta e in Franta. In Italia nu stiu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.