Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ne mai trebuie 50 de ani...
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Daniel65671
Romania are nevoie de 45-50 de ani pentru a ajunge din urma tarile din vestul Europei, arata un studiu realizat de Universitatea California (UCLA) si citat de publicatia Budapest Business Journal.

Potrivit studiului care compara nivelul de trai din Europa de Vest si Europa de Est, Bulgaria mai are nevoie de o suta de ani pentru a atinge standardele occidentale, in timp ce Sloveniei ii mai trebuie doar cinci ani.

Alte "surate" din estul Europei - Ungaria si Cehia - se afla la o distanta de 30-35 de ani si, respectiv, 25 de ani fata de standardele occidentale.

Cercetarea facuta de UCLA arata ca din 1989, peste 240 de miliarde de dolari au intrat pe piata din tarile Centrale si de Est (CEE). In prezent, productivitatea Ungariei este de 60% in media productivitatii inregistrate in Uniunea Europeana.

In schimb, Slovenia va ajunge peste doar cinci ani la nivelul de viata occidental.

La inceputul anilor 1990, salariile din CEE se situau la 7% din salariile din Germania sau Austria, iar in prezent, media acestor castiguri a ajuns la 20% din media salariilor din cele doua tari occidentale.

Sursa: HotNews.ro
Luka
Oare la ce ritm de crestere anuala au calculat astia perioadele de mai sus?
Asta deoarece ritmul de crestere al acestor tari este mult mai ridicat decat al tarilor din Vest, care deja au ajuns undeva si s-au stabilizat.
Bogdan104277
Dar nivelul de educatie si civilizatie, cand va fi ca in vest? blink.gif
Ca sta ne doare cel mai mult, zi de zi...
Baby Blues
Cam putin 50 de ani. tre sa moara formatorii actuali de cultura si civilizatie , respectiv: Guta , Adrian si Paleru si dupa aceia o sa vina altii care o sa ii invete pe romani cum e cu viata asta in care mori de foame dar asculti cum arunca altii cu aur , parai si au femei multe su cercei mari de juma' de kil de aur.
Bad, bad, bad, thing!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.