Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Racire Octavia 2
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
Florin106772
Salut,

Am si eu o Octavia 2 combi fara climatic si trebuie sa ma decid daca merita sa imi pun climatic / climatronic pe ea sau sa o las asa cum e. 2 intrebari vin :

1. aparatul in sine se comanda doar de la Skoda ? Exista si kituri universale sau ceva de genul (s-ar putea sa zic o tampenie, puteti sa ma corectati). Am gasit niste preturi aproximative pt kitul original instalat la dealer autorizat, ce sa zic, ma cam asteptam la pret... in final daca imi place absolut tot la masina o sa ii pun si asta smile.gif

2.Ma plimbam pe net si am vazut niste accesorii auto, "Kit universal pentru racirea scaunelor auto" (http://www.seleniu.ro/detalii.php?tabel=3&id=49 se poate taia linkul daca e considerat reclama). Intrebarea e are cineva asa ceva, e ceva de capul lui ?

Multumesc,
Florin
_Constantin_
Sa stii ca nu e mare diferenta intre Ac si clima. Avantajul e temperatura exacta. Costurile after-market cred ca sunt destul de mari. Cred ca pe langa unitatea din masina trebuie schimbat ceva si pe la compresor. Eu personal zic ca nu se merita. Bafta.
Florin106772
nu, nu, nu ai inteles smile.gif masina nu are AC deloc smile.gif deci problema e daca o las asa, daca ii pun AC sau climatronic smile.gif

costurile sunt pe la 1500+ euro pt AC si 2000+ euro pt clima
_Constantin_
Pai daca tot dai o caruta de bani atunci pune climatizare. De obicei oamenii care lucreaza in birouri si sunt obisnuiti cu AC nu prea sesizeaza diferenta, eu unul nu vad nici o diferenta dar stiu oameni care apreciaza climatizarea tocmai pentru ca reuseste sa pastreze o temp constanta si fluxul de aer nu e asa "agresiv" ca la AC.
rvm
AC si climatizare este acelasi lucru. Probabil Florin intreaba daca sa puna AC manual (cel care sufla in continuu si se regleaza doar nivelul ventilatiei) sau automat (cel la care setezi o temperatura si mai departe instalatia incearca sa o mentina).

Daca habar nu aveti, nu va bagati sa va dati cu parerea. In loc sa ajutati mai rau il incurcati pe om.
onet_bogdan
rvm eu cred ca gresesti. La aerul conditionat manual nu se regreaza cantitate de aer sau turatie de ventilator ci temperatura aerului. Am la Fabia mea asa ceva si de regula pun ventilatorul pe a trei treapta iar temperatura o reglez la 22 grade. Aste inseamna ca imi va sufla aer constant foarte rece la inceput pentru a obtine 22 de grade dupa care va incerca sa mentina acea temperatura prin reglarea temperaturii aerului. La Climatronic (AC automat) se modifica atat volumul de aer cat si temperatura.
rvm
Pe Octavia sistemul din poza se numeste AC automat si nu manual. Si tu ai similar pe Fabia.

AC automat este de mai multe feluri, Climatronic este unul din ele si este un brand VW. Alti producatori au alte denumiri pentru aceeasi functionalitate.
_Constantin_
QUOTE(rvm)
AC si climatizare este acelasi lucru. Probabil Florin intreaba daca sa puna AC manual (cel care sufla in continuu si se regleaza doar nivelul ventilatiei) sau automat (cel la care setezi o temperatura si mai departe instalatia incearca sa o mentina).

Daca habar nu aveti, nu va bagati sa va dati cu parerea. In loc sa ajutati mai rau il incurcati pe om.


Multi inteleg prin AC - aer conditionat manual si prin climatizare - aer conditionat cu reglare automata. FOARTE MULTI.

PS: Nu ar strica sa vorbesti frumos. Daca stii ceva mai mult decat unii explica, nu arunca niste vorbe aiurea facandu-i de cacao pe altii. beer.gif
rvm
Ce spui tu, ca multi inteleg prin AC nu stiu ce, nu este un argument. La fel cum FOARTE MULTI fac confuzie intre antiradar si detector radar. Sa fim seriosi. Cand gresesti nu poti sa ai scuza ca si altii gresesc la fel, si da-i inainte tot asa.
DORU
Sun convins ca aveti maturitatea necesara sa abordati corect aceasta discutie.

Florin, kit-ul AC sau Climatronic bizonal cred ca il poti comanda si prin Augsburg. Insa cum vrei ca garantie lucrarii sa fie acordata de Skoda, ca nu schimbi o roata amarata totusi, eu zic sa faci o comparatie de pret si sa decizi in consecinta in privinta achizitiei, dar nu si manoperei.
Florin106772
rvm si Constantin, multumesc pentru lamuriri, dar nu e cazul sa va certati acum. ideea este ca masina are doar ventilatie, nu are compresorul pentru aer conditionat, deci fara aer conditionat DELOC.

ideea era daca sa imi pun doar climatic, cum e denumit la Skoda, aka reglare manuala temperatura, mai cald , mai rece, sau climatronic cu toate reglajele automate.

Doru stie despre ce e vorba, am vorbit cu el zilele trecute smile.gif Referitor la asta, nu cred ca manopera o sa fie lucrul care o sa ma doara si o sa apelez la un service autorizat (mai vb la telefon sau cand vin la revizie oricum smile.gif ), eram doar curios sa vad care sunt preturile, atata tot. de abia astept sa ne vedem smile.gif

so, intrebarea este : masina fara aer conditionat, in Bucuresti, cum e ? smile.gif inca nu am fost cu ea in mijlocul zilei, dar cred ca nu e tocmai placut. si la a doua intrebare, a incercat cineva asa ceva sau macar a auzit despre dispozitivul ala ?

Multumesc,
Florin
DORU
Despre kit-ul respectiv nu am auzit nimic, dar despre Seleniu 97 am auzit, pt ca la ei mi-am montat anul trecut senzorii parcare spate.
Kun95299
Eu zic ca dispozitivul respectiv e o tampenie. Te duci pe la piata, te incalzesti la soare rau de tot, dupa care te bagi in masina pornesti chestia si i-ti face frig doar la spate. Suna a raceala serioasa, durere la rinichi s.a.m.d. Acuma, depinde si cate grade face chestia aia.
DORU
Florin, pretul platit pt Climatic/Climatronic este exagerat de mare...cerd ca ajunge la 3000 euro cu manopera. In plus, service-ul nu a mai montat asa ceva pana acum si nu are posibilitatile s-o faca. No comment.
Florin106772
Ai dreptate Doru, am vorbit la telefon azi si m-am lamurit, nu merita smile.gif o sa fiu mai atent la urmatoarea masina , la asta deocamdata o sa stau linistit smile.gif si o sa vad si cum o sa fie prin oras in configuratia asta si dupa aia ma agit daca e cazul smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.