Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum va tine bateria pe masina?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Daniel65671
Am si eu o intrebare: cum v-au tinut sau inca va mai functioneaza bateriile originale de pe masina?

Intreb asta pentru ca la Fabia mea bateria originala a murit exact dupa trei luni si am luat alta mai puternica.

In plus, umbland prin showroom ca sa-mi comand noua Octavie, am verificat ce baterie pun pe Octavia. Am ridicat o capota si am gasit o baterie de 44A! Mai mica ca la Dacie, unde iti dau una de 45 de amperi. Si o Octavie are muuuult mai multi consumatori electrici.

Am intrebat daca se poate comanda inca de la inceput, din fabrica, o baterie mai puternica, contra cost, evident. Raspunsul a fost ca NU se poate!

De ce?! Ca doar nu schimba cu nimic asamblarea masinii pe linia de fabricatie. blink.gif

Poate reuseste cineva sa faca un feed-back de la cumparator la importator si mai sus la producator. :argue:
szabo102121
Bateria nu se schimba pe garantie? Oricum cred ca e neplacut sa chimbi bateria tot la 3 luni.
La masinile noi am vazut ca e tot mai putin loc pentru baterie, de obicei intra la fix si nu poti lua baterie mai puternica (mai mare) ca nu ai unde sa o pui. Mai e de luat in calcul si puterea alternatorului si a instalatiei de reincarcare a bateriei. Acestea sunt de obicei gandite pentru o anumita putere a bateriei, deci cu o baterie mai mare nu rezolvi mare lucru.
DAN
QUOTE(szabo102121)
Bateria nu se schimba pe garantie?


Ba da,dar nu la toate marcile....
guerilla
la avensis sint probleme cu subdimensionarea bateriilor. nici la corolla (e12) nu e prea fericita alegerea.
sint baterii de dimensiuni fizice mici dar de puteri mari. problema e ca sunt scumpe.
S O R I N
Mie mi a schimbat bateria in garantie. Dupa 1 an jumate a murit,cred ca

tot din cauza mea,am lasat muzica la un picnic cateva ore cam spre

maxim si cand am vrut sa plec ,nu am mai plecat... biggrin.gif Bine ca are

distributia pe lant si a mers inpinsa.

Dar totusi mi au schimabat o pe garantie. Cam asta e toyota. smile.gif
C Z R
Chiar de curand am mai adaugat apa distilata in baterie, scazuse foarte putin nivelul, in rest nu am avut probleme cu ea niciodata si va urez la fel smile.gif
James Kilowatt
N-are nici o legatura capacitatea bateriei cu durata de viata.... si nici cu puterea alternatorului. Alternatorul nu incarca ca nebunul, ci doar cat e nevoie. O baterie babana te ajuta daca ai motorul bocna iarna (si e si dizal pe deasupra biggrin.gif) insa in rest n-are nici o treaba.
La mine recordul de longevitate a fost la Moskwich - o baterie Bosch de 35ah, pe care am capatat-o deja folosita (de la un coleg moldovean pe care l-am lasat copieze dupa mine la un examen) si a mai tinut minim 5 ani, am "aruncat" masina cu bateria functionand. Toate celelalte (inclusiv cele folosite pe Ibiza sau Nubira), nonameuri "dimensionate" dupa manual (min 55ah) s-au dus mai repede. Cea de la Nubira e din 2005, iar masina din 2000, deci cea originala a tinut 5 ani.
Andrei Suzuki
Pe Suzuki bateria originala nu a tinut decat vreo 2 ani.Dar se intelege de ce.Numai ampliful manca 40A.Nu mai vorbim de restul. Cand o sa am bani (deocamdata am baterie normala noua deci nu e prioritate) o sa imi cumpar o baterie deep-cycle. Aia chiar n-are moarte (mai ales la o masina cu instalatie audio stock).
La Kia (care e din 2003) inca am bateria stock,Delphi parca scrie pe ea si nu am avut nici o problema cu ea.Si am lasat-o ca test si ore in sir cu pozitia aprinsa si nimic.
Stiu ca in manualul de la Suzuki garantia la baterie e de 1 an.
Florin50070
asa e, in plus e o baterie mica, de 35A. la o utilizare normala nici nu trebuie una mai puternica. deja are 2 ani si nu da nici un semn de oboseala
Bogdan104277
Bateria originala, inca - are 4 si 3 luni saraca. In toamna asta isi da duhul. Am testat-o si mai are doar 35% capacitate biggrin.gif
Acum mai tine curent doar pentru trei zile - daca nu pornesc masina in intervalul asta a 4-a zi trebuie sa cer "o galeata de curent" de la vecini. biggrin.gif biggrin.gif
air_wolf
bateria originala de la fiatul meu are aproape 4 ani si merge perfect. e matusalemica. a pornit fara probleme dupa ce a stat aproape 2 luni pe bara!!!
tommy59961
masina din 2001, baterie originala. merge ok.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.