Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NOUL MONDEO WOW
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
_Constantin_
In sfarsit a aparut. Am incercat sa-i conving la dealer sa mi-l arate dar nu a fost chip, nici pana acum nu inteleg de ce. Au aparut si preturile si versiunile de echipare, motoarele. Se anunta o masina serioasa si un candidat serios pentru Toyota Avensis. Se pare ca motoarele si versiunile intra in concurenta directa cu modelul japonez, preturile la dotari si motorizari egale fiind foarte apropiate insa modelul "american" are un avantaj clar, o lista impresionanta de dotari optionale disponibile pana acum doar la model super-premium cum este suspensia adaptiva ( la 1260 euro) sau sistemul de interfata HMI( Human Machine Interface). Maine ma duc sa mai fac o incercare si o sa incerc sa fac si niste poze.
marius68582
He he...l-am vazt si eu azi pe un trailer sau asa ceva. biggrin.gif
ValiR
L-am vazut si eu acum cateva saptamani pe trailere, chiar si ieri, totusi inca nici unul pe strada, nu stiu daca a fost lansarea oficiala.
Arata bine insa ca sa fie un model de succes va trebui sa fie fiabil. Pentru ca stim cu totii cum sunt service-urile la noi, majoritatea dintre ele.
cezar108390
azi s-a lansat oficial.... cum reusesc sa imi dau masina actuala... imi voi lua mondeo.... biggrin.gif
_Constantin_
Ei au anuntat 27 iunie dar se pare ca maine va fi sau asta seara. Deocamdata nici o info oficiala. Maine aflu mai multe.
Daniel65671
Lansarea noului Ford Mondeo in Romania a avut loc miercuri, 27 iunie, simultan in 22 de locatii din intreaga tara si s-a bucurat de prezenta a mii de invitati, oficiali Ford din Romania si din Europa, personalitati ale vietii sociale si politice. Ford Mondeo se afla la cea de-a patra generatie, prezentandu-se drept cel mai avansat produs, din punct de vedere tehnologic, lansat vreodata de Ford Europa, rezultat al unui program de investitii de aproximativ 715 millioane euro. Noul Ford Mondeo beneficiaza de tehnologiile comune dezvoltate pe plan global de Ford Motor Company, impartasind multe dintre elementele arhitecturii sale de baza cu Ford S-MAX (Masina Anului 2007) si cu noua generatie Ford Galaxy.

Noul Mondeo aduce o noua perspectiva asupra „design-ului kinetic” si a filozofiei Ford, impreuna cu toate elementele sale cheie. Este inzestrat cu o serie de noi tehnologii, cele mai multe dintre acestea fiind noi pentru acest segment de piata. Ele includ o noua generatie de sisteme de comunicare om-masina HMI (Human Machine Interface), un sistem inovator de alimentare si pilotul automat autoadaptiv cu monitorizarea traficului - toate menite sa plaseze noul Mondeo intr-o cu totul alta clasa fata de predecesorii sai. Intelegand foarte bine nevoile clientilor sai din intreaga Europa, Ford vine in intampinarea acestora, oferind noul Mondeo in 3 variante diferite de caroserie, puternic individualizate: sedan, hatchback si wagon. Pentru fiecare tip de caroserie, noul Ford Mondeo este disponibil in patru nivele de echipare distincte: Ambiente, ce ofera un nivel inalt de echipare standard, esentiala pentru nevoile de afaceri sau ale familiei, Trend si, ca varf de gama, versiunile Ghia si Titanium. Gama de motorizari a noului Ford Mondeo este foarte generoasa, clientii din Romania putand opta pentru una din urmatoarele variante: Duratec (benzina) 1,6 TIVCT de 110 CP si 125 CP, 2.0 PFI de 145 CP, 2,5T de 220 CP si Duratorq (motorina) 1,8 TDCi de 100 CP si 125 CP, 2.0 TDCi de 130 CP si 140 CP.
Sursa: Ford (27 iunie 2007)


Mai multe poze gasiti in galeria de la adresa: http://www.autonews.ro/index.php?art=2035
ncristi
Astazi am facut drive test cu noul mondeo. Modelul a fost titanium cu un motor TDCi 2l si 140 Hp.

Impresia lasta-excelenta. Masina este una f mare, pozitia la volan-f buna, finisaje de buna calitate,suspensia - cred ca ce-a mai buna din clasa sa, directia f precisa si placuta per total o masina excelenta - personal cred ca mai buna de cat passatul (cel mai nou concurent al noului mondeo - daia l-am luat ca referinta).

Ca sa fiu putin rautacios - Constantin spunea ca o sa fie un concurent serios pentru avensis ei bine eu cred ca depaseste avensisul la mai toate capitolele...de fapt depaseste mai tot ce este pe piata si se incadreaza in clasa de pret de pana la 25000E.

Sa vedem noua laguna smile.gif...batalia pare a fi f interesanta.
Salcianu94540
Mult mult mai aratos decat vechiul mondeo .
Acum 4 zile am fost la un showroom si era acoperit cu o prelata , nu au vrut nici in ruptul capului sa o dea jos sa vad si eu sad.gif
Mihai98076
Ar vrea sa depaseasca Avensissul!! :wave: .L-am vazut azi.E mare si...colorat la interior.. Intentia e buna dar plasticele si cauciucul din interior, de pe usi si bord nu e finisat deoc.Parca e roata de rezerva.Nu sint rautacios dar asta e adevarul.Nu comentez faptul ca la pretul asta nu ai prea multe optiuni.Cred ca o saimi iau totusi Avesiss!!.Mai ales pt garantia "din bara in bara".Fordul nu are asa ceva.Cind am intrebat azi la dealler despre garantie au incercat sa ma abureasca"daca s-a mers cu masina cu bun simt...,verifica,analizam,,,"Asa ca..inca nu m-a convins noul Mondeo.. band.gif
MotorHead
QUOTE(Mihai98076)
"daca s-a mers cu masina cu bun simt...,verifica,analizam,,,"
Asta e tare!

Adevarul e ca arata frumos.
ncristi
Bine...eu ma facut drive testu varianta titanium...mai erau expuse si variante mai slab dotate si intr-adevar, nivelul de finisare era mai slabut da nici avensisul nu te da pe spate ca nivel de finisatre la modelele mai ieftine.

Ca o chestie negativa - revizia la modelul de 1.8 TDCi costa "in jur de 8 milioane la noi (adica pro leasing ploiesti)...in bucuresti la romcar s-ar putea sa fie ceva mai scumpa...cu 1 milion-2" - citat blink.gif ... adica poa sa ajunga la 10 mil o revizie blink.gif ... mi se pare ENORM

Garantia este de 4 ani integrala din cate am inteles blink.gif ....asta-i un lucru bun.

Ca idee generala masina este un mare pas inainte pentru ford smile.gif
_Constantin_
Am venit acum si eu de la drive-test.

Dinamic masina sta foarte bine, mai bine ca Avensis si mai bine decat Passat, directia e superba, confortul suspeniei e ideal. Motorul 1.8 tdci 125 cp e prea mic pentru greutatea masinii, cresti-ma eu care am submotorizare stiu ce inseamna.

Varianta de echipare Trend. Dotari bune, finisaje bune. Spatiul interior e enorm, mi-am aranjat scaunul cum imi trebuie mie, 1.84 120kg, si in spate m-am asezat si era foarte mult loc, poate putin mai mult decat in avensis. Scaunele de confort mediu si sustinere laterala la fel, materialul folosit este mai "neprietenos" decat la avensis dar e bun per total. Un mare minus care da impresia de ieftin este materialul folosit pentru usa torpedoului( chinezarie e putin spus), capitonajul plafonului, parasolarele fata care sunt subtiri si fara exagerare au acelasi material ca la Aveo. Astea poate sunt chestii legate de varianta de echipare desi ma indoiesc, insa cea mai mare problema am remarcat-o la gura portbagajului. Minuscula, asta chiar va creea probleme cand vei incerca sa bagi orice, fiind inalta cam cat o servieta. Volumul e mic si ca sa ajungi in spate trebuie sa te apleci intr-o pozitie incomoda.

Cam astea ar fi primele impresii. Are multe calitati si putine neajunsuri, e pozitionat bine ca pret iar cu 21.000 cip epntru varianta 2.5T 220cp Titanium este imbatabil si concureaza cu modele dopate din clasa compacta. Per total cred ca este superior Avensisului, cel putin prin imagine, dotarile si optionale precum IVDC si HMI si sper sa aflam in curand si pareri de la posesori.

La noi in Craiova comenzile incep din luna septembrie pentru motoarele pe benzina, deocamdata livrarea facandu-se din stoc doar pentru modelele diesel.
AZAZEL
din cate am vazut la caracteristicile tehnice de pe site-uri, masina este foarte grea. se pare ca nu va fi nici un model de mondeo , indiferent de echipare sau motorizare sub 1500kg greutate. cred ca pt a fi o masina echilibrata, mondeo are nevoie de minim 150 cp.
_Constantin_
Cam asa. Dieselul de 2.0 si 140 e perfect pentru caroseria asta dar ce e sub va fi groaznic de incet. Daca stau sa ma gandesc Avensis are 1260 kg in varianta pe benzina si 110 pur si simplu sunt insuficienti pentru a obtine niste reprize bune sau sa efectuezi o depasire fara suspans, ma gandesc acum la Mondeo 1.6 110 cp 1500 Kg ... hmm nu prea arata bine.

Insa imi mentin parerea ca masina e superba din toate partile.
ncristi
Dieselul de 2L misaca binisor masina chiar daca mi s-a parut lag-ul putin cam mare. Oricum nu este un motor de referinta in clasa sa - cel putin asa mi s-a parut mie - probabail a contribuit pe undeva si faptul ca masina era nou nouta smile.gif

Dci-ul de 2L si 150 hp si chiar si Tdi-ul de 2L si 140 hp mi s-au parut superioare...nu mai vorbesc de 2.2 de la honda. Ca senazatie mi s-a parut asemanator cu crdi-ul de la hyundai...adica un motor decent, economic dar care nu rupe gura targului.

In varianta titanium nu am observat minusurile descrise de constantin. Interiorul, scaunele, pozitia de condus, directia sunt pur si simplu perfecte. Mi-a mai placut diplayul din spatele volanului care afisa toate informatiile necesare.

@constin
In varianta de echipare testata de tine avea displayul asta ?...ar fi mistoc daca l-ar avea ca dotare de serie smile.gif
AZAZEL
cel mai usor mondeo va fi 1.6 litri 110 cp pe benzina 1435 kg
cel mai usor diesel va fi cel de 1.8 litri 100 cp adica 1505 kg
ValiR
Cateva detalii in plus despre noul Mondeo, care mie personal imi place.
http://www.youtube.com/watch?v=r2a2JerrjOI
si unul in ceha, insa unele amanunte nu au nevoie de traducere:
http://www.youtube.com/watch?v=htOpLx0TgLA
_Constantin_
ncristi displayul ala e de la Titanium in sus si chiar vreau sa cred ca detaliile penibile sunt doar la Ambiente si Trend.
HalbaSus
Mondeo e o masina cu un potential imens... si modelul vechi era unul excelent daca ignoram interiorul care era dezastruos si fiabilitatea discutabila. Designul e mai mult decat ok (nici vechiul model nu a fost urat). Din punct de vedere dinamic fordurile (atat mondeo cat si focus, s-max) bat cam tot ce prind in clasa lor (fiind depasite doar de modele muult mai scumpe), motorizarile nici pana acum nu au fost foarte proaste cu mici exceptii.
Abia astept sa vad daca au facut ceva in sensul imbunatatirii interiorului (calitativ, ca designul pare frumos) si cum vor arata preturile...
ValiR
Preturile le gasesti aici :

www.mondeo.ro

In cel de al doilea filmulet(din link-ul care l-am pus mai sus) am vazut o mica problema de conceptie, un cablu electric tras pe sub bancheta din spate, vizibil la rabatarea banchetei.
Ca sa fie un succes, cred ca trebuie sa demonstreze ca e bun la capitolul calitate(materiale,executie). In rest, are cam tot ce-i trebuie smile.gif
Henry90720
Eliminand gadget-urile (si asta in varianta full de echipare), noul Mondeo nu ma impresioneaza cu nimic ... poate doar cu dimensiunile destul de mari pentru o masina de clasa medie. Motorizarile? ... Hm! Nimic senzational.
simpson
Nu vreau sa tai nimanui elanul insa am vazut in filmuletul celor de la fifth gear ca soferul era foarte impresionat de un sistem care monitorizeaza pozitia amortizoarelor si intervine in caz de ruliu. Sau de butoanele care regleaza suspensia. E drept ca si la unele modele BMW intalnesti asta. Dar si Opel Astra are asa ceva (sasiu adaptativ, CDC, Sport) si e masina compacta veche de 3 ani, insa are motorizari mai bune ca Mondeo si costa vreo 17.000 CIP cu tot ce vrei pe ea. (Mai putin scaune pe spate incalzite si detector de dictie). Vreau sa spun ca sa mai asteptam putin pana la aparitia noului Vectra ca sa ne entuziasmam pentru ca probabil va avea motoare, fiabilitate,calitate si preturi mai bune ca Mondeo. Si atunci sa ii vad pe fanii Passat pe unde o sa mai scoata camasa cand vor fi depasiti atat pe autostrada cat si in parcari de tot felu de modele care costa jumatate.
AZAZEL
poate ca ai dreptate.

dar aici se vorbeste despre ceea ce se intampla acum, nu peste 1 an.

mondeo, privit ca un tot, are sanse sa devina referinta clasei medii non-premium.
florin55503
probabil mondeo arata cel mai bine din toata clasa. asta e cel putin parerea mea. probabil exceleaza la tinuta de drum. sunt convin ca este peste toata concurenta din punctul asta de vedere. motoarele in schimb nu ma dau pe spate fiind sub ale concurentei. din ce am vazut prin poze cu bordul pare ieftin, chinezesc (scuza-ti expresia)

din exterior masina arata impresionant. imi place foarte tare
simpson
ceva jmecheria s-a intamplat cu mondeo. pe vremea cand era Iosis, arata sa-nnebunesti. Apoi, la primul prototip s-a schimbat putin , insa era in continuare incredibil. Acuma ca a iesit pe piata, ceva parca nu mai imi place la el. Modificarile care sa il faca mai digerabil, l-au facut mai urat.
eugen103126
Ce sa va zic... eu ieri am dat avansul pt un diesel de 2l la 130cp. Am fost si l-am vazut de 2 ori. Acum o luna eram gata sa dau comanda de octavia II, si imi pare bine ca nu m-am grabit. Este o masina cu un design foarte mishto iar salonul mi s-a parut perfect dpdv ergonomic. E varianta de echipare TREND care are o multime de chestii utile in dotarile standard (proiectoare ceata, pachet partial piele, CD sony cu 8 difuzoare, geamuri electrice fata+spate, cotiera fata+spate, climatronic) + dotari optionale (IVD, vopsea metalizata, jante, parbriz incalzit)+bonus senzori parcare spate. Cat despre motor, atata timp cat accelereaza de la 0-100km/h in 10.2 sec, cred ca este suficient. N-o sa fac comparatii cu alte marci, fiindca fiecare are gustul lui. Cum s-a specificat deja, interiorul este foarte incapator, iar pt cine zicea de portbagajul cu gura foarte mica, poate sa opteze pt modelul cu 5 usi. Are portbagaj mai mare si in plus arata sport. ce sa mai, eu am ramas foarte impresionat. M-am intristat un pic cand mi-a zis dealerul ca nu se pot face comenzi de acuma...dar pur si simplu n-am mai putut sa rabd pana in august. Are dotari pt toate gusturile. as fi vrut foarte mult sa-mi iau butonul de pornire al motorului, dar asta e. Si ma costa 23.200 cu TVA. faceti si voi comparatie si vedeti. Are si garantie 4 ani fara limita de km. Astea au fost toate atuurile care m-au facut sa ma decid. sanatate!!! imi vine in 2 saptamani bicycle.gif
AZAZEL
am vazut si eu un mondeo astazi in carrefour. era echiparea ambiente.

ce-i drept, cand se chema iosis arata excelent. si acum arata bine, atat la exterior cat si la interior.

ce nu mi-a placut este faptul ca masina nu este bine proportionata. pur si simplu , lungimea masinii parca nu se imbina cu inaltimea. liniile parca sunt un pic fortate . si rotile mi se par extrem de mici in diametru , cu toate ca erau 215/55R16. locasurile in care sunt rotile mi s-au parut prea mari, astfel incat rotile pareau mici. acest lucru nu se intampla la generatia anteriora si nu se intampla la concurenta. fiti si voi atenti la aceste amanunte.

apoi , volanul mi s-a parut cam jos, indiferent cum il reglai. am 185 cm inaltime si, pt a nu atinge cu genunchiul drept trebuia sa imi dau scaunul f in spate. nu este problema, pt ca ramane spatiu berechet in spatele meu, insa din cauza faptului ca ar trebui sa dau scaunul foarte in spate , pozitia la volan ar fi incomoda in sensul ca ar trebui sa stau cu picioarele intinse pt a ajunge la pedale. piciorul nu ar fi flexat, ceea ce mi se pare incomod.

portbagajul este mare, insa nu este inalt. cred ca are max 40 cm inaltime. acest lucru nu este ok, chiar daca gura de incarcare este destul de mare. pt a vedea ceea ce ai in portbagaj , aproape ca trebuie sa te asezi in genunchi. nu ai vizibilitate.

cam atat am avut de criticat.
HalbaSus
Azi am fost la un drive-test cu noul ford mondeo 1.8 TDCI 125 cp.
Impresii:
Exterior masina arata ok... nu e o capodopera in materie de design dar e frumoasa, defapt nici generatia anterioara nu a fost o masina urata.
Interior... mhm... se vede clar un progres fata de generatia anterioara... dar tot in lumea lui barbie ramanem (life in plastic it's fantastic), muuult plastic, si nu tocmai de cea mai buna calitate... oricum as putea trai cu interiorul, ceea ce e un mare progres fata de generatia anterioara care imi provoca stari de voma.
Pozitia la volan nu era una grozava, volanul era prea jos, scaunul prea sus, volanul era mic, dar nu dadea impresia de sportivitate, era mic si-atat... in plus pielea de pe volan pe langa faptul ca nu prea parea piele avea niste cusaturi oribile, care pe langa faptul ca nu erau frumoase ma jenau la mana. Schimbatorul de viteze avea o cursa lunga, si nu era nici pe departe una din cele mai bune cutii pe care le-am vazut...
In schimb toate aceste aspecte pot fi compensate de spatiul interior absolut IMENS... e o masina IMENSA, chiar daca in fata mea statea o persoana de aproape 1.90 aveam loc suficient pentru picioare (desi nici eu nu sunt tocmai scund, am 1.83), in plus scaunele din spate erau profilate.
Motorul... aici am toata admiratia pentru silentiozitate, chiar si cand l-am turat spre linia rosie masina era extrem de silentioasa... era mai silentioasa chiar decat multe benzinare... din pacate lucrurile bune despre motor se opresc aici. E lent... al naibii de lent... cu toti cei 125 cp si 320 de Nm (340 Nm cu overboost) mi s-a parut la fel lent daca nu mai lent decat un passat cu 105 cp (desi pe hartie e mai rapid fordul). Cand am pornit de pe loc am verificat schimbatorul daca nu cumva sunt in a doua... masina parca era facuta din plumb... e drept ca e grea (peste 1500 kg), si e adevarat ca nu prea ai senzatia de viteza in ea... dar masina nu prea accelera... in depasiri era greoaie, la pornirea de pe loc catastrofala... motorizarea asta e clar facuta pentru familisti care nu sunt fani ai vitezei.
Portbagajul dupa cum a observat si AZAZEL e ingust (desi e foarte lung), asta fiindca masina pe care am testat-o avea roata de rezerva de dimensiuni normale, cica modelul cu roata de rezerva de dimensiuni reduse e mult mai incapator, la fel si varianta cu haion...
Pretul... absolut obscen... varianta testata de mine costa 19k CIP... bani de un passat 2.0 TDI mai slab dotat. Parerea mea e ca nu-si merita banii (nu ca passatul i-ar merita).
San109916
Salut tuturor,

Am facut si eu un scurt drive test cu noul Mondeo 1.8 de 125 CP si vreau sa spun ca totusi se infigea destul de bine pentru o masina de gabaritul ei.

Interiorul este foarte spatios, chiar si pentru cei din spate dar pentru cel sofer parca scaunul este prea inalt (reglat jos de tot) - eu am 1.90 si vedeam capota motorului.

Masina este reusita ca design, pacat de interior, unde consola centrala m-a dezamagit. Nu stiu de ce in ultima vreme toti producatorii merg pe argintiul acesta chinezesc si pe butoane de plastic iefitin.

Pentru un model nou 2007 marca Ford ma asteptam la ceva noutati in domeniu, nu un simplu redesign, ceva care sa ma convinga sa dau peste 20k pe ea.
ValiR
La primele aparitii in poze si filmulete parea mult mai interesanta masina, dar acum ca am vazut-o de aproape nu mai e "wow", cel putin pentru mine. Nu prea mi-a placut cum e proportionata, la Focus da bine, la noul Mondeo mai putin. Cat despre interior, asa cum s-a mai spus, consola centrala nu da impresia de calitate, plasticul gri nu prinde deloc bine.
Cred ca Renault Laguna va fi mai buna(cel putin asta sper) smile.gif Asta si pentru ca Renault vrea sa intre cu Laguna III in top 3 la calitate pe segmentul sau.
eugen103126
azi am fost si am luat-o... puteti sa o criticati cat vreti, dar cred ca isi merita toti banii. am facut vreo 200 km cu ea, din care 150 pe autostrada... accelereaza foarte bine si are o tinuta de drum formidabila. pana acuma nu am gasit nimic negativ sau dubios la ea. Promit ca o sa va tin la curent cu evolutia (pozitiva/negativa) in urmatorul an... Mie din prima mi-a placut exteriorul, din poze, iar cand am fost la dealer de 2 ori am ramas foarte impresionat, dar ma rog, gusturile nu se discuta. mie imi place mai mult plasticul ala gri decat plasticul de la skoda sau passat. de laguna, avensis, vectra, megane, accord m-am interesat dar au cazut toate variantele pe rand. la toate am gasit ceva ce nu mi-a placut, dar repet: nu pot sa zic despre nici o masina de mai sus ca e nashpa, pur si simplu nu m-a atras exteriorul la primele 4 iar la accord nu am putut sa ma clarific cu optionalele: echiparea standard nu era completa pt mine, iar cea full avea prea multe...pt mine la 23000 motor de 2l si dotarile pe care le-am postat mai sus nu cred ca exista concurenta. Nu zic asta fiindca e masina mea, dar am stat si am analizat vreo 9 luni de zile piata da masini noi si second, din romania si germania. pana la urma varianta second a cazut, iar din cele noi eram foarte hotarat la o skoda O2 de 2l tdi la 140 CP+optionale care ma duceau tot in jur de 23000 (toate taxele incluse). In momentul asta sant foarte fericit, fiind la prima masina noua (nu SH). Va doresc sa alegeti si voi o masina pe placul vostru, si dupa aceea sa nu regretati nicio clipa, niciun leu. :brave:
ValiR
Pai fiecare ne exprimam opiniile personale si nimeni n-ar trebui sa se supere. Fiecare masina are puncte tari si puncte slabe, si important e sa ne placa, atunci cand vine vorba sa o cumparam.
Eu daca as fi avut de ales as fi mers pe Laguna III dar cred ca va fi mai scumpa. Desigur, nu sunt in situatia sa am banii si atunci puteti sa imi spuneti sa tac biggrin.gif
Sa conduci sanatos noul Ford si sa n-ai parte de probleme!(pentru ca in tara asta stam prost la capitolul service-uri). Oricum Mondeo e un model de seama in clasa medie si raportul pret/calitate cred ca e ok. Si poate faci un topic la "Totul despre masina mea" wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.