Help - Search - Members - Calendar
Full Version: condusul agresiv
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Kata
salut!

au fost pe aici diverse discutii despre ce se poate face contra soferilor agresivi si nesimtiti cu care ne confruntam cu totii (in bucuresti in fiecare zi de cateva ori). ei bine, tocmai am aflat:

- se suna imediat la 9544 (politia circulatie) si se anunta numarul masinii vinovatului si descrierea incidentului.
- ce se intampla dupa aceea: se comunica incidentul prin statie si respectivul e oprit de primul echipaj care-l dibuie, i se aduce la cunostinta ca a facut o tampenie, dupa care, in virtutea acestei sesizari, politistul e indreptatit sa verifice tot ce se poate, de la alcoolemie pana la noxe. amenda e (se pare) garantata.

cred ca daca mai multi dintre noi am reclama nesimtirea din trafic (si daca mai multi ar constientiza faptul ca agresivitatea la volan chiar poate avea urmari legale) orele pe care le petrecem in masina zilnic ar fi ceva mai placute...

succes!
szabo102121
Ar fi ceva! dar din pacate sansele sa fie intalnit de un echipaj de politie sunt totusi destul de mici, ca banuiesc ca nu stau echipajele la fiecare al 2-lea colt.
BandiT
ar mai fi o problema: oricine poate suna la nr. respectiv sa reclame pe oricine...
adica pot avea loc razbunari sau glume proaste...
Radu97668
QUOTE(BANDIT)
ar mai fi o problema: oricine poate suna la nr. respectiv sa reclame pe oricine...
adica pot avea loc razbunari sau glume proaste...

da, dar amenda nu ar primi-o pentru nesimtirea din trafic ci pentru alte nereguli pe care le-ar gasi politistul care il opreste. cu alte cuvinte, singura urmare a unei astfel de glume proaste ar fi faptul ca respectivul e oprit. daca nu este in neregula cu nimic, nu are de ce sa se teama.
eu consider ca este o masura bine venita. era si timpul sa se faca ceva in privinta asta.
Kata
corect, daca esti ok cu toate n-ai de ce sa te temi.

nu cred ca isi permit multi sa faca glume proaste cu politia totusi. asta tine tot de bunul nostru simt pana la urma, ca si respectul aratat co-participantilor la trafic.
mortzy
oricum iti ia politia datele cand faci reclamatia. ar fi culmea sa dea curs sesizarilor de la orice telefon public.
Sonny
Eu sunt de parere ca mai bine agresiv decat adormit... Nu stiu cat e de practica ideea asta, de exemplu eram ultimul la semafor(rosu) si vine o cucoana disperata care incepe sa claxonezea si i-am aratat un deget ca sa nu ma enervez, ea a luat o foaie si mi-a scris numarul pe ea... Cine a gresit?
Daniel82791
Apropo de cucoane: in ultima vreme ( 1-2 ani ) am avut de-a face cu mult mai multe femei agresive si nesimtite la volan decat cu barbati. O proportie gen 3 femei nesimtite si agresive la 1 barbat. Nu imi explic fenomenul, poate le-au lasat si pe ele nervii, dar ce citeam cand eram mic in cartile despre circulatie, ca femeile sunt mai linistite dar mai prudente si fac mai putine accidente pare desuet.

Sotia mea mi-a confirmat acelasi fenomen, deci nu e o chestie de barbat pe care il enerveaza femeile.

Voi ce experienta aveti? Vi se intampla la fel sau am eu o fata ( spate de fapt ) care le enerveaza pe femeile sofer?
Arheopterix
Chiar am vrut sa discut subiectul....
Am observat si eu femomenul.
Daca sunt lasat sa ies de pe strada mea pe bulevard e tot timpul un barbat care m-a la sa sa ies. Niciodata o femeie.
Chiar daca e oprita la coada,opreste in asa fel sa nu ma lase sa ies.
Plus ca vorbesc cronic la tel.Una chiar a intrat in mine fiind cu tel la ureche.
Chiar ma gandeam sa i-mi reconsider atitudinea fata de ele si sa nu le mai usurez viata.
Stiu ca suna ne civilizat,dar traim intr-o tara ne civilizata.
Kata
chestia asta degenereaza intr-un versus misogin... cum au mai fost multe pe aici.
linia aia de telefon e si pentru femei si pentru barbati.

aratatul degetului poate fi si el pedepsit, se sanctioneaza orice manifestare de nesimtire sofereasca.

civilizatia, la fel, ar trebui sa fie unisex.

FYI: eu sunt femeie, stau intr-un cartier aglomerat si mereu ii las pe cei de pe stradutele laturalnice sa iasa, ca stiu ce greu e... - dar asta NUMAI DACA nu trebuie sa franez pentru asta. daca sunt in mers n-o sa ma apuc sa franez, sa-l enervez si pe cel din spate si sa ma injure dupa aia ala ca sunt femeie proasta... si oricum, asta cu cine te lasa sau nu e off-topic, nu vad de unde faptul ca nu te lasa cineva sa iesi in trafic poate fi interpretat ca si condus agresiv...
HalbaSus
Mie mi se pare ca asta cu reclamatul la politie e... de porc ca sa zic asa... Sa zicem ca s-a bagat unul in fata mea, m-a obligat sa franez brusc cu scartait de roti (sau ma rog, alta manevra agresiva). Ce fac ?
Ma apuc sa dau telefon la politie... folosind handsfree-ul, sau daca nu am asa ceva parchez si vorbesc vre-o 10 minute cu un nene de la politie... timp in care sunt sanse destul de mari sa ma enervez (nu stiu daca doar eu sunt asa dar in general discutiile cu politistii ma enerveaza). Dupa aceasta reclamatie se pot intampla 3 chestii:
- absolut nimic, nu il gasesc, nu il opresc... nimic nu se schimba
- il amendeaza pentru pentru cine stie ce ii gaseste in neregula (lipsa trusa sanitara or something)
- il opresc in trafic si dupa 10 minute de certuri, tipul e gasit in regula si il lasa sa plece mai departe.
Pe mine sincer nici una din cele 3 varianta nu m-ar face mai fericit, in plus am pierdut 10 minute din viata mea, m-am enervat suplimentar, mi-a crescut tensiunea arteriala... etc... nu e mai bine sa:

1. Ignori evenimentul, pui o piesa linistitoare la cd, dai volumul mai tare.
2. Injuri in gand pana te calmezi...

Eu cam asa procedez... in general sunt foarte tolerant cu soferii agresivi... mai am colegi care cand merg cu mine imi dau sfaturi gen "claxoneaza-l :cenzurat: tu-l in :cenzurat: "... biggrin.gif
Kata
pai daca-i tolerezi ce rezolvi? o sa vada ca se poate si asa si n-au sa se invete niciodata. si o sa creada pana la moarte ca forta si nesimtirea rulz.
si o sa-si invete si copiii sa faca la fel si hora asta n-o sa se termine niciodata.

eu am aflat chestia cu sunatul la circulatie tot de la cineva care a facut o astfel de reclamatie. mi-a zis ca la politie a vorbit foarte putin (si da, de pe handsfree) si ca domnul a fost foarte amabil. poate se mai schimba lucrurile si la noi?
c'mon, give them a chance... politia ar trebui sa fie o structura care sa ne ajute, nu de care sa ne fie frica.
Sonny
QUOTE(Kata)
aratatul degetului poate fi si el pedepsit, se sanctioneaza orice manifestare de nesimtire sofereasca.


Si claxonatul nu?
Kata
ba sigur ca da, oricum claxonatul e interzis in oras dintotdeauna...
Daniel82791
Kata,

Stiu ce inseamna versus si stiu ce inseamna misogin. Nu stiu ce inseamna un versus misogin.

Eu am descris doar ce mi se intampla mie. Daca sunt singurul, inseamna ca mi se pare. Daca nu sunt singurul, probabil ca este adevarat, dar asta tot nu inseamna ca fiecare femeie care trece pe aici trebuie sa se simta jignita, si sa ridice steguletul pe care scrie "barbatii sunt niste porci misogini".

In particular eu nu ma refeream la "lasat". Fiecare lasa pe cine vrea, cand si cum considera de cuviinta. Eu am spus doar ca in ultima vreme, din 4 soferi care se baga aiurea, injura si claxoneaza, cam 3 sunt femei si doar unul barbat.

Iar ce am spus nu e off-topic, pentru ca tu ai denumit topicul "condusul agresiv". Daca il denumeai "numere de telefon ale politiei", probabil ca nu as mai fi deschis discutia.

Iti doresc condus placut
air_wolf
e simplu... masina mare sau masina varza. le-am testat pe amindoua, asa ca stiu ce spun.
vrei sa iesi de pe laterala, sa faci stinga pe bulevard cu 3 benzi pe sens+linie de tramvai? nici o problema, pui semnal frumos si or sa te lasa sa treci.
vrea sa ti se bage in fata? e posibil sa fie ultimul lucru pe care il face in viata, asa ca se va gindi de 2 ori.
e strada ingusta? se va opri in capatul celalalt, cit mai mult spre dreapta.
a gresit si e pe contrasens? veti vedea raliu cu spatele.
te streseaza cel din spate? atinge doar frina sa se aprinda stopurile si sa vezi cit de tare frineaza el, apoi va pastra cel putin 3-4 metri intre tine si el.
daca ai un mare porc in spate, alege cea mai mare groapa si da in ea, 100% va da si el in aceeasi groapa pentru ca nu are timp s-o vada. tu treci, el pierde niste pivoti, amortizoare etc.

si cel mai important: poti merge legal, pe banda ta, poti schimba benzile fara probleme, trebuie sa pui doar semnalul, poti iesi din parcare fara probleme. poti merge fara sa depasesti viteza legala fara sa primesti flashuri, fara sa te claxoneze lumea.
cu un tanc pe roti esti mult mai calm, mult mai putin stresat de deplasare si de toti nesimtitii.
HalbaSus
asa asa air wolf... incurajeaza lumea sa-si ia monstrii urbani... de parca n-ar fi suficienti... era la un moment dat o poza cu o masina care avea pe aripa niste desene reprezentand pietoni, biciclisti, masini, politisti si liniute bifate in dreptul lor (numarul victimelor)... ce vrei sa-si ia toata lumea djipane si sa faca statistici de genul asta ? biggrin.gif
btw: in fata mea nu se baga SUV-urile... eu in general sunt politicos cu toata lumea si ii las sa iasa de pe strazi laterale sau sa iasa din parcare... dar SUV-urile nu beneficiaza de acest tratament... mai ales de cand un Land Cruiser era sa ma bage in bordura prin manevrele descrise de tine.

kata, e utopic ce spui tu... sa schimbam lumea sunand la politie... let's be serious...
air_wolf
biggrin.gif halbe, nu-i incurajez sa-i cumpere, ca va trebui sa trec la camion daca toti trec la 4x4... biggrin.gif
oricum nu se compara un ML cu un G sau o kia cu un landcruiser...
biggrin.gif
pai de ce era sa te bage in bordura? eu am descris doar menevre LEGALE, efectuale LEGAL, prin semnalizare. blink.gif
RUE
in statele arabe nu exista decat MONSTRII URBANI aproape.
ieri cand veneam la serviciu ca o chestie normala aveam in fata un LEXUS, in dreapta un CLK limuzina si un BMW seria 5 de anul asta, 2 camry taxi, si 2 land cruiser. ca un facut nu era niciun humer...

claxonul si masina mare sunt la putere, cand vin in Romania recunosc ca mai claxonez si ma enervez pe dobitoci si sunt mai coleric. si pe mine m-a certat un coleg pt agresivitate in trafic chiar daca am dreptate. el sta f calm de felul lui si trebuie sa mai beau cu el sa deprind acest lucru.

cu toate astea aici arabii sunt foarte mirati si bucurosi daca le dai voie sa intre in trafic sau lasi un om sa treaca straduta pe la colt (aici pe stradute e bine sa opresti la fiecare colt si sa te asiguri).
recunosc ca pt a intra in trafic din lateral trebuie sa fortez tot timpul si sa mi bag coltul masinii intre cele doua din coada chiar daca stau pe loc... deci aici daca esti simtit nu ai nicio sansa in acest caz.

am vazut in schimb politist care oprise pe un arab ca avea pana si l-a si ajutat sa schimbe roata... oare la noi ar fi posibil???
Kata
QUOTE(Daniel82791)
Kata,

Eu am descris doar ce mi se intampla mie. Daca sunt singurul, inseamna ca mi se pare. Daca nu sunt singurul, probabil ca este adevarat, dar asta tot nu inseamna ca fiecare femeie care trece pe aici trebuie sa se simta jignita, si sa ridice steguletul pe care scrie "barbatii sunt niste porci misogini".

pai daca te uiti cu atentie nu am acuzat pe nimeni.
si su injur zilnic destule femei la volan, dar de obicei nu din cauza ca sunt agresive ci mocaite sau neatente.
si in nici un caz n-am facut pe nimeni "porc misogin" - dimpotriva, mie-mi plac mai mult barbatii decat femeile biggrin.gif blush.gif
chestia e ca nu-mi plac generalizarile si in cazul nostru discutia devia spre "femeile sunt mai agresive decat barbatii la volan".
sunt si femei agresive si barbati agresivi, sunt si femei mocaite si toante si destui impiedicati de gen masculin in trafic.
dar am vazut si soferi excelenti de ambele parti ale baricadei.

in rest, numai de bine. sper ca informatia v-a fost utila si ca incet-incet o sa scapam de toti nesimtitii din trafic, de orice sex ar fi ei...
air_wolf
QUOTE(Kata)
si in nici un caz n-am facut pe nimeni "porc misogin" - dimpotriva, mie-mi plac mai mult barbatii decat femeile biggrin.gif blush.gif


deci iti plac si femeile... :inlove: offtopic.gif

revenind... si femeile sint agresive la volan. mai ales cind "se baga" - pentru ca parerea lor este gresita - NU le vom lasa sa treaca daca forteaza trecerea.

mai sint unii (nu conteaza sexul) care au copii in masina si fac pe zmeii - astia merita sa te dai jos la ei si sa le aplici corectia de rigoare. copilul n-are nici o vina ca are parinti cretini.
drabisan
Pai Kata, pot sa-ti exemplific.
Femeile, nu toate, doar unele, au ajuns la fel de "cerzurat_de_mine" ca aia de conduc dube.

Nu cu prea multe zile in urma:
- intersectia Berzei cu Vulcanescu - o zona din minunatul Bucuresti. Eu veneam pe Vulcanescu, pe banda din dreapta. Ratb-ul pe banda din stinga, acelasi sens de mers - e sens unic; Noi la rosu.
- se face verde la noi si o cucoana cu aspect de vaca gestanta vine de pe Berzei si se posteaza fix in mijlocul intersectiei. MENTIONEZ: fara ea am fi putut trece lejer si eu si oamenii care se coceau in Ratb. Cu ea...nici unu!
- tacim complet - vaca vorbea circit la telefon, stiti voi pozitia aia imposibila cu umarul lipit de telefonul lipit de ureche (mult ce mai costa un hands-free!)
- ii dau un claxon EXTREM de scurt cit sa se intoarca sa-i bat obrazul. Vaca se uita si, ca reactie, inchide geamul.
- Ratb-istul, om de caracter, vede si incepe sa claxoneze.
- incep si eu sa claxonez cit pot ranunchii masinii!
- vita inchide convorbirea si, cu geamul inchis, incepe sa comenteze.
- eu foarte mindru de claxonul meu!
- Ratb-istul incep sa-i ureze de suncile ei si de mame si de tati!

Sa mai adaug ca vita era mindra conducatoare de Passat? Asta nu cred ca are vreo legatura cu vaca, dar merita mentionat!

Poate asta e un exemplu la extrema, dar perfect real!
Any further comments? Poate ar fi trebuit batuta proasta?
gabi4
si atitudinea ta a fost agresiva! ce poate sa deranjeze f mult e clanxonatul in intersectii :thumbdown: ..in afara de poluarea cu noxe si etc.
Kata
pai si de la o singura femeie proasta gata, ai si generalizat?

vezi mai sus, am scris ca si eu injur destule femei... exemplul dat de tine e tipic pentru o femeie, eu am evitat 2 accidente la mustata din cauza unor fatuci cu matiz care au facut manevre bruste si idioate in fata mea (una din ele a franat brusc pe polei....). acu, ce sa fac, sa urasc ireversibil toate femeile cu matiz?
d-aia ma feresc de generalizari. pe bune, am vazut si destui barbati blocand drumul sau schimband directia fara sa se asigure. asta nu m-a facut sa trag automat concluzia ca trebuie sa ma feresc de toti barbatii din trafic...
mie mi se pare, dupa 10 ani de condus aproape zilnic, ca femeile sunt mai:
- mocaite
- neatente
- nu apreciaza bine distantele
- franeaza aiurea, oricand si oriunde, fara motive evidente
- nu se prea asigura corect (nu se uita dreapta-stanga nici sa le bati, se tin bine de volan, sa nu fuga volanul, probabil...)
iar barbatii sunt:
- agresivi cu masinile conduse de femei (stiu ca femeile-s blegi si ca isi feresc caroseria si d-aia le inghesuie si se baga in fata)
- mai atenti
- mai rapizi
- cu mai multa desconsideratie fata de ceilalti soferi (parca-s permanent in competitie in trafic, sa arate ca ei sunt cei mai tari din parcari...)
(e parerea mea, nu dati acum cu pietre...)

iar aia cu claxoanele credeti-ma, e un blestem. si ar trebui pedepsit (ca si alarmele sensibile). eu locuiesc langa o intersectie aglomerata. dimineata imi vine sa ies cu un ak47 la geam si sa incep sa trag sistematic in toti cretinii care claxoneaza lung. din respect pentru cei care stau in blocurile de la strada eu nu mai claxonez decat in caz de extrema posibilitate de accident. sunt deja la limita nervilor pe caz de claxoane... ca sa nu mai zis cat de naspa e cand stau la trecerea de pietoni si se face verde la masini si toata coloana incepe sa claxoneze, e cumplit...
Legionaru'
QUOTE(drabisan)
Sa mai adaug ca vita era mindra conducatoare de Passat? Asta nu cred ca are vreo legatura cu vaca, dar merita mentionat!


Nu stiai ca astia au permisiunea sa treaca pe rosu , sa stationeze in mijlocul intersectiilor, SA FACA CE II TAIE CAPUL.
DAN
QUOTE(Legionaru')
QUOTE(drabisan)

Sa mai adaug ca vita era mindra conducatoare de Passat? Asta nu cred ca are vreo legatura cu vaca, dar merita mentionat!


Nu stiai ca astia au permisiunea sa treaca pe rosu , sa stationeze in mijlocul intersectiilor, SA FACA CE II TAIE CAPUL.


Astia au numai "fumuri"..si pe esapament si in cap...blush.gif
A K U
Va cam aberati. Nesimtirea nu are nimic de-a face cu masina sau cu combustibilul pe care il foloseste...
HalbaSus
QUOTE
pai de ce era sa te bage in bordura? eu am descris doar menevre LEGALE, efectuale LEGAL, prin semnalizare. blink


Pai sa ma explic: strada cu sens unic 2 benzi pe sens (2 benzi inguste) la capatul strazii intersectie, banda din stanga e pentru mersul la stanga, banda din dreapta pentru mersul la dreapta... Eu pe banda din stanga vreau sa fac stanga... intersectie nesemaforizata... nu vine nici o masina pornesc sa fac stanga (trebuia sa virez stanga prin dreptul unui scuar) odata cu mine porneste si land cruiserul care trebuia (conform incadrarii) sa faca dreapta si merge paralel cu mine ignorand prezenta mea... pana ajungi in dreptul scuarului pot merge 2 masini in paralel, dar pe strada nu poate intra decat una singura. Eu observ intentia lui (de a vira stanga) dar in general nu ma las intimidat de SUV-uri asa ca am presupus ca ma va lasa sa trec eu (deoarece eu eram incadrat corect) iar el va trece dupa mine... gresit... cand sa iau curba ma trezesc cu bullbarul lui in fata franez, virez usor stanga mai de era sa intru in bordura scuarului si il las sa treaca pe dobitoc... atunci eram gata gata sa apas claxonul... dar am zis ca nu merita sa poluez fonic orasul din cauza unui SUVist.

Oricum pe langa aceste manevre posesorii de SUV-uri mai au si alte apucaturi... strada ingusta pe care greu pot trece 2 masini... daca din celalalt capat vine un SUV deobicei va accelera obligandu-ma sa ma trag cat mai in dreapta, sa opresc, sau sa ma urc pe bordura daca se poate... nu generalizez, nu sunt toti asa... dar in general cei de la volanul masinilor de peste 2 tone abuzeaza de marimea impresionanta a "djipanelor".
DAN
QUOTE(Dies Irae)
Va cam aberati. Nesimtirea nu are nimic de-a face cu masina sau cu combustibilul pe care il foloseste...


Normal asa e...dar nus cum naiba cei mai nesimtiti in trafic au cam aceeasi sigla pe grila din fata...
Watcher
Apropos de faza asta, ce masina a plecat azinoapte cat aputu de tare la semafor incercand sa faca liniuta cu un Ford Fiesta ST? Evident, un Passat 2.0 TDI :bash:
MotorHead
Procentul de nesimtiti/idioti/etc. e oarecum constant la toate marcile. Daca o anumita marca vinde mai mult, e logic sa vezi mai multi nesimtiti cu acelasi semn pe grila.

Si/Sau

Unii au ochi numai pentru anumite marci tongue.gif
MotorHead
QUOTE(Watcher)
Apropos de faza asta, ce masina a plecat azinoapte cat aputu de tare la semafor incercand sa faca liniuta cu un Ford Fiesta ST? Evident, un Passat 2.0 TDI :bash:
Azi de dimineata un Peugeot 307 normal a plecat la fel, incercand sa faca o liniuta cu mine smile.gif Evident? Nope.

LE: Nu, nu era Tudor, ca era gri biggrin.gif
Radu97668
faza pe centura ploiestilor:
ma duceam la ai mei la baicoi si am hotarat sa nu mai trec prin ploiesti datorita adormitilor la volan sia semafoarelor si sa o iau pe centura. La un moment dat, in fata mea era un logan si la vreo 20-30m in fata lui un camion. Deoarece aveam liber din fata, m-am angajat in depasire; taranul, imbecil, accelereaza incercand sa se apropie cat mai mult de camion, nu cumva sa fie depasit; eu (inconstient, recunosc, trebuia sa il las pe retardat si sa revin in spatele lui) calc pedala pana la fund si, pana la urma, imi fac loc intre el si camion ("pana la urma" deoarece pe vremea aceea conduceam un Fiat Albea cu numai 80CP). Tampitul din spate incepe cu faza lunga, claxoane, semne obscene s.a.m.d. Eu, desigur, nu il bag in seama si imi vad de drum. Pana la intrarea in DN1 mai execut cateva depasiri, iar cand ajung in DN1 trec pe banda 1 deoarece nu am obiceiul sa circul cu viteze mai mari de 120km/h, in afara cazului in care ma grabesc foarte tare. Dupa vreo 5 minute, ma trezesc cu loganul in stanga mea incercand sa ma scoata de pe sosea, si nu la figurat; imbecilul tot tragea dreapta de volan, se dadea spre mine... Daca l-am vazut ca e asa de distrus am franat, sperand ca isi va vedea de drum dar animalul se aseaza cu masina in fata mea de-a curmezisul, moment in care am demarat si mi-am vazut de drum; norocul meu ca a fost blocat de un domn cu un Jaguar care observase ce manevre de retardat facea individul. Chiar asa de ofensati se simt soferii de logan cand sunt depasiti? nu am nimic cu ei, dar ar trebui sa se trezeasca la realitate si sa inteleaga ca nu conduc supercar-uri (si chiar daca ar conduce, cred ca in regulament scrie destul de clar ca nu ai voie sa accelerezi cand esti depasit).
Primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns in baicoi a fost sa merg la politie sa fac plangere. Acolo, domnii politisti, foarte impasibili: pai si ce vreti sa facem noi? nu avem ce sa-i facem. in cel mai fericit caz, ii putem da nr prin statie, dar sa nu va asteptati sa se ia vreo masura impotriva lui. Va dati seama ca am plecat de acolo injurand de mama focului tara asta de cacao in care traim (un coleg imi spune mereu: nu tara e de vina, ci oamenii care traiesc in ea).
In ceea ce priveste nesimtirea conducatorilor unei anumite marci la care s-a facut aluzie mai sus, cred ca aceasta impresie se datoreaza numai numarului mare de exemplare vandute. Eu conduc o masina care face parte din acelasi grup, dar nu imi aduc aminte sa fi incercat sa "fac" vreo alta masina in localitate, punand in pericol ceilalti participanti la trafic. In ceea ce priveste liniutele facute la semafor ar fi de-a dreptul aberant; pana si un tico ar reusi sa "faca" la plecarea de la semafor o masina grea cu motor diesel.
astfel de cazuri sunt destul de des intalnite; in bucuresti, am vazut barbati injurand femei si lovindu-le masinile cu pumnii pentru greseli minore. ceva trebuie facut in aceasta privinta, dar imi este foarte greu sa cred ca politia se va mobiliza.
T u d o r
QUOTE(MotorHead)
Azi de dimineata un Peugeot 307 normal a plecat la fel, incercand sa faca o liniuta cu mine smile.gif Evident? Nope.

LE: Nu, nu era Tudor, ca era gri biggrin.gif


Ba eu eram, da' mi-am dat masina cu guashe gri sa nu ma recunosti. ninja.gif

Da' nu mai tin mite, te-am "facut"? biggrin.gif
MotorHead
Bineinteles ca da biggrin.gif Nici nu am catadicsit sa ma misc mai repede.

Eu nu prea fac liniute, doar cand si cand.
Baby Blues
Claxonatul chiar e o problema in Romania. Nici nu se face galben caci si se apuca de claxonat. De parca daca ar claxona mai multi cel care e primul s-ar pune in miscare mai repede sau ar zbura. biggrin.gif
Oricum nu inteleg de ce se enerveaza oamenii la volan? Mentelitatea sau stresul cotidian? Sau poate frustrarile de la serviciu?
Baby Blues
Claxonatul chiar e o problema in Romania. Nici nu se face galben caci si se apuca de claxonat. De parca daca ar claxona mai multi cel care e primul s-ar pune in miscare mai repede sau ar zbura. biggrin.gif
Oricum nu inteleg de ce se enerveaza oamenii la volan? Mentelitatea sau stresul cotidian? Sau poate frustrarile de la serviciu sau... acasa ?
Skywalker
Ca sa zic de voi... naspa beton!! Dar eu care fac taxi cate 12H zilnic si intalnesc N cazuri din astea, ce sa fac?...
band.gif
James Kilowatt
P-aici am observat ca apare alta categorie de idioti si nesimtiti: biciclistii. Au ajuns sa fie de-o nesimtire care frizeaza inconstienta. Unii isi inchipuie ca daca isi pun izmene de superman si salveaza planeta eu emisiile lor reduse chiar sunt supermani, au dreptul sa mearga pe unde vor, cum vor, fara sa mai trebuiasca sa caste si okii si poluatorii care trebuie sa ajunga la servici n-au prioritate nici macar atunci cand au prioritate. :bash: Cu cat au caschetele mai colorate si buretii dintre picioare mai colorati cu atat sunt mai neamuri proaste pe drum.

Iar in zone aglomerate gen supermarket, statie de metro, piata, zone din astea pietonale aglomerate exista alta grupa de handicapati: mama cu copilul. Te impinge, te arunca in fata metroului, iti face omleta oole din sacosa sau bulion rosiile insa nu se poate sa se scuze vreodata. Sau daca o ajuti sa urce in autobuz o data din doua nu exista multumesc. Ea e Mama Eroina cu Copilul, viitorul planetei si noi toti astilalti traim degeaba, nu ca ea.
HalbaSus
QUOTE(stefan_adrian)
Claxonatul chiar e o problema in Romania. Nici nu se face galben caci si se apuca de claxonat. De parca daca ar claxona mai multi cel care e primul s-ar pune in miscare mai repede sau ar zbura. biggrin.gif
Oricum nu inteleg de ce se enerveaza oamenii la volan? Mentelitatea sau stresul cotidian? Sau poate frustrarile de la serviciu sau... acasa ?


Hai mai... in baia mare ? Am fost acolo de vre-o 2 ori anul asta si era cel mai relaxat trafic pe care l-am vazut de la revolutie incoace... cautam tribunaul si cand l-am gasit eram pe sensul opus (pe prima banda de pe sensul opus ca sa fie si mai rau) am traversat cele 3 benzi care ma desparteau si am parcat lejer in fata tribunalului... nu mi-a venit sa cred... lasand la o parte legalitatea manevrei in oradea nici nu poti visa la asa ceva... nici la loc de parcare in fata tribunalului (sau in fata oricarei institutii) si nici sa poti traversa fara absolut nici o problema 3 benzi... aici daca reusesti sa schimbi o banda se cheama ca esti smecher biggrin.gif iar ca sa traversezi 3 benzi in miezul zilei iti trebuie fie tupeu iesit din comun fie noroc chior (recomandabil sa joci la lotto in ziua respectiva)... dar la voi pur si simplu nu prea erau masini pe strada... sau poate am venit eu in zile gresite ? (vineri pe la 11-12)
booneK9
Hai in Bucuresti si te sperii.
Daca mai esti si oradean sadea, molcom si asezat ... te loveste si mai tare.
Florin50070
QUOTE(HalbaSus)
Hai mai... in baia mare ? Am fost acolo de vre-o 2 ori anul asta si era cel mai relaxat trafic pe care l-am vazut de la revolutie incoace... cautam tribunaul si cand l-am gasit eram pe sensul opus (pe prima banda de pe sensul opus ca sa fie si mai rau) am traversat cele 3 benzi care ma desparteau si am parcat lejer in fata tribunalului...


cred ca ai fost inainte sa inchida astia o bucata de pod de vreo 20 de m si sa devieze toata circulatia pe acolo pe unde ai traversat cele 3 benzi lejer in fata tribunalului. acum e moarte de om acolo. la orele amiezii creste temperatura cu 10 grade in intersectia aia de la claxoane, injuraturi, destepti care fac dintr-o singura banda doua si se baga in fata, etc.
ce ma deranjeaza cel mai mult e ca lumea nu are rabdare, toti se grabesc, chiar daca e o intersectie blocata se baga, doar doar or reusi sa treaca si ei.
si ma mai deranjeaza desteptii care claxoneaza daca te incadrezi pe o banda de mers si la dreapta si inainte si semaforul ala mic se face verde la dreapta si tu vrei sa mergi inainte. Si ala din spate dai claxoane si injuraturi ca de ce nu mergi la dreapta daca e verde...
Baby Blues
Halba , cred ca ai fost in baia mare ultima data pe la vreo '78 biggrin.gif
Chestia ca toti se inghesuie prin centrul orasului si celelalte strazi sunt libere .
MotorHead
Eu am fost in 1998, am stat cam 1 saptamana si am fost surprins de numarul mic de masini si calmul soferilor smile.gif
HalbaSus
Am fost acum vre-o doua luni, la interval de 2 saptamani, in ambele dati a fost super relaxat... a doua oara am avut ceva timp de plimbare si m-am dus cu nevasta pana la magazinul ala mare (maramuresul sau asa ceva), pe la ceva restaurant (bivolul rosu sau asa ceva) si inapoi la tribunal... am fost efectiv socat cat de lejer era traficul, singurul loc aglomerat a fost parcarea de la magazin care era evident subdimensionata... dar in rest zici ca toata lumea era plecata in concediu.

QUOTE
Hai in Bucuresti si te sperii.
Daca mai esti si oradean sadea, molcom si asezat ... te loveste si mai tare.


O sa te surprinda dar mie chiar mi-a placut cum se circula in bucuresti (bine, am fost de vre-o 10 ori in total si deobicei in perioade de concediu, cand cica nu e asa aglomerat), dupa ce in oradea ii vezi pe toti cum pornesc de la stop cu incetinitorul si apoi merg pe singura banda de mers cu 30 la ora e placut sa ajungi intr-un loc unde se claxoneaza la galben se pleaca in stil F1 si trebuie sa mergi cu 70 la ora doar ca sa nu incurci traficul... cool stuff... singura problema era ca nu m-as fi putut orienta fara un copilot care sa cunoasca orasul sau un GPS... cu toate astea sunt constient ca am avut noroc sa nu fiu prins in vre-un ambuteiaj adevarat...
booneK9
Pai sa zicem asa: cand e perioada de concedii simt ca m-am teleportat in cine stie ce oras aproape civilizat. Trafic aproape ok. Reversul medaliei e vineri dupa-amiaza la iesirea din Bucuresti spre DN1, cand ambuteiajul incepe de pe la podul Otopeni si tine pan'la Arcul de triumf sau Televiziune. La un calcul sumar mai mult de 10 km. Asta mai ales primavara cand toata lumea pare sa emigreze pe valea prahovei.
Am prins zile in care am reusit sa fac un kilometru in 45 de minute.
Una peste alta, e clar, in Bucurestiul obisnuit iti trebuie alt stil de condus.
Treci din modul "sofer" in modul "sofer pt.B"...
Sonny
Baia Mare e atat de linistit ca si-au permis sa puna semafor individual pentru fiecare sens... asta spune tot, e statiune fata de bucuresti.
drabisan
QUOTE(James Kilowatt)
P-aici am observat ca apare alta categorie de idioti si nesimtiti: biciclistii. Au ajuns sa fie de-o nesimtire care frizeaza inconstienta. Unii isi inchipuie ca daca isi pun izmene de superman si salveaza planeta eu emisiile lor reduse chiar sunt supermani, au dreptul sa mearga pe unde vor, cum vor, fara sa mai trebuiasca sa caste si okii si poluatorii care trebuie sa ajunga la servici n-au prioritate nici macar atunci cand au prioritate. :bash: Cu cat au caschetele mai colorate si buretii dintre picioare mai colorati cu atat sunt mai neamuri proaste pe drum.

Iar in zone aglomerate gen supermarket, statie de metro, piata, zone din astea pietonale aglomerate exista alta grupa de handicapati: mama cu copilul. Te impinge, te arunca in fata metroului, iti face omleta oole din sacosa sau bulion rosiile insa nu se poate sa se scuze vreodata. Sau daca o ajuti sa urce in autobuz o data din doua nu exista multumesc. Ea e Mama Eroina cu Copilul, viitorul planetei si noi toti astilalti traim degeaba, nu ca ea.


Grrrr, ce probleme aveti voi pe acolo!!!
La noi e mai simplu: eu - trecere de pietoni - verde - trec - un meserias (ghici ce conducea? - aici e adevarat ca masinile unei firme de succes sint conduse de mai multi prosti decit cele ale unei firme fara succes in piata) - boul se baga in continuare, fara tendinta de frinare, desi erau si 2 pietoane, nu numai eu, biciclistul...Evident...opresc eu sa treaca "omul"...
Cu kid-owners nu ma pronunt. In Ro inca nu e un fenomen...
Dar, pe aici, ca biciclist/scooter-ist/motociclist avem probleme mari...multi acorda prioritate de gabarit si atit!
adi.mitrea
QUOTE(air_wolf)
e simplu... masina mare sau masina varza. le-am testat pe amindoua, asa ca stiu ce spun.
vrei sa iesi de pe laterala, sa faci stinga pe bulevard cu 3 benzi pe sens+linie de tramvai? nici o problema, pui semnal frumos si or sa te lasa sa treci.
vrea sa ti se bage in fata? e posibil sa fie ultimul lucru pe care il face in viata, asa ca se va gindi de 2 ori.
e strada ingusta? se va opri in capatul celalalt, cit mai mult spre dreapta.
a gresit si e pe contrasens? veti vedea raliu cu spatele.
te streseaza cel din spate? atinge doar frina sa se aprinda stopurile si sa vezi cit de tare frineaza el, apoi va pastra cel putin 3-4 metri intre tine si el.
daca ai un mare porc in spate, alege cea mai mare groapa si da in ea, 100% va da si el in aceeasi groapa pentru ca nu are timp s-o vada. tu treci, el pierde niste pivoti, amortizoare etc.

si cel mai important: poti merge legal, pe banda ta, poti schimba benzile fara probleme, trebuie sa pui doar semnalul, poti iesi din parcare fara probleme. poti merge fara sa depasesti viteza legala fara sa primesti flashuri, fara sa te claxoneze lumea.
cu un tanc pe roti esti mult mai calm, mult mai putin stresat de deplasare si de toti nesimtitii.


Cu întârziere, dar...
Azi dimineață (luni, ca să fie treaba treabă) la coborârea de pe podul Grant spre strada Turda, merg pe banda 1 și vine un NESIMȚIT cu un Volvo XC 90 pe banda de pe care ies cei de pe Grivița (deci venea pe banda care se pierde treptat în banda 1 pe care eram eu, deși a mers în spatele meu tot podul - deci nu venea de pe Grivița)

Îi văd farurile la 3-4 cm de bușonul meu de alimentare cu GPL, credeam că m-a atins. Înaintez un pic să mă distanțez de el și porcul se bagă... mai mai să-mi agațe oglinda cu clanța de la ușa lui de la șofer. Atunci îl claxonez și se oprește brusc, deschide geamul și mă întreabă prin geamul meu din dreapta ușor deschis (de dinainte, nu cu ocazia conersației):
- Ce vrei mă?
- eu: Unde te bagi dacă vezi că nu e loc?
- el: Du-te în ................. (ăia morți și îngropați din partea mamei, care nu au nicio vină săracii).
- tot el: VREI SĂ MĂ URC PE TINE?

Apoi îmi pliază cu mâna oglinda și trece, mai depășește 2-3 mașini tot la limită și se bagă pe o stradă la dreapta M-am umplut de draci!!

Atunci mi-a fost clar că este adevărat ce am discutat noi pe aici pe forum legat de "djipaniști" - cum bine îi numește HalbaSus -, că sunt tot felul de frustrați care își cumpără mașină de 2 tone ca să se urce pe ceilalți și să obțină avantaje în trafic...

Sunt la al doilea incident similar cu un XC90. Încep să urăsc mașina asta, iar cu șoferii de gip m-am lămurit...

Cu această ocazie ocazie îi transmit posesorului Volvoului XC 90 cu numărul B 90 XCJ multă .... sănătate. Data viitoare e posibil să-mi repar zgârieturile de pe mașină pe RCA-ul lui. :wave:

ON TOPIC: M-am gândit să sun la poliție, dar ca să ce? Nici nu mi-a venit în minte numărul și nici nu am considerat că are rost. Pur și simplu legea junglei dictează pe asfalt...
Bogdan104277
Cred ca le e in gena la posesorii de Volvo sa fie mai cu mot decat altii - am avut odata un incident oarecum similar la Lujerului - o tata, vajnica conducatoare de volvo s80 parca, s-a gasit sa fie mai cu mot decat legea si s-a gandit sa forteze cedeaza trecerea, adica venea de pe cedeaza trecerea si s-a gandit ca are prioritate pentru ca - era tata la volan, conducea volvo, avea si doi copii in dotare.
In fine, am zis ca nu are sens sa petrec cateva ore vesele la politie :evil: :evil: , sa o fac "pietoanta" pe idioata :bash: :bash: asa ca am lasat-o sa treaca.
In continuare am ajuns la concluzia ca am gresit - s-a apucat, drept "multumire" pentru asta sa ma puna sa-mi testez franele - sa evit impactu' cu lvolvo-ul ei.

Acum stau si ma gandesc si ajung la vorba unui cunoscut de-al meu - ce bun ar fi un Kraz 9cu sunt alea de interventie RATB - 6x6 cu roti de 1,2 metri
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Sa vedem in situatii de astea care posesor de "djipan" s-ar mai baga la close combat cu o "masinutza" de asta... bicycle.gif
Sa vada si ei cu e sa fii mic..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.