Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Astra F - ambreiaj
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Catalin26345
Salutare la toata lumea!

Am un OpelAstra din '94 si de ceva vreme am probleme cu ambreiajul. La pornirea de pe loc (cu a Ia) sau la schimbarea in a IIa masina tremura(zdrangane geamurile).


Am fost la un service si mi s-a spus ca trebuie schimbat kitul de ambreiaj(vreo 11milioane ziceau ei). Eu stiam ca se mai poate strange ambreiajul...

Ce ma sfatuiti??
Costel
Au dreptate cei de la service, trebuie schimbat kitul de ambreaj, dar 11 mil. mi se pare cam mult totusi pt. un Astra din "94, mai ales ca daca e pe benzina ambreajul se poate schimba in max. o ora, nu necesita demontarea cutiei de viteze de pe motor.
Catalin26345
mersi pentru raspuns.

cei de la service au zis ca trebuie demontata cutia (??!!).

m-am interesat la alt magazin si am gasit acelasi kit cu vreo 8mil600 (Sachs)
Catalin26345
revin totusi cu o intrebare: de ce e necesara schimbarea cu totul si instalarea unui kit de ambreiaj? chiar nu se mai poate strange un pic?

imi explica cineva?

mersi.
Costel
Nu ai ce sa stringi, fenomenul care lai explicat ar fi de la arcurile de la discul de ambreaj, si probabil mai mult ca sigur si ferodourile uzate, ar fi o varianta sa schimbi decat discul, dar pana nu se demonteaza sa vezi uzura nu poti sa sti ce trebuie exact schimbat.
Catalin26345
ok.

uzura asta e normal sa se produca la cati mii km?
Costel
Asta depinde de stilul fiecaruia de condus, stiu cazuri feminine care conduc si isi uita piciorul pe pedala de ambreaj si a cazut la aproximativ 10000 km, cei care conduc mai sportiv 30-60 mii iar pt. un condus moderat duce peste 100mii km. lejer.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.