Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masina SH din Germania
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Sorin108813
Salut !

Planuiesc sa-mi cumpar o masina SH in viitorul apropiat si cautand alternative a fost simplu sa-mi dau seama(stiu ca nu-s primul blush.gif ) ca o varianta f buna ar fi sa o aduc din Germania: cu toate cheltuielile(drum, inmatriculare si asigurare provizorie, taxa speciala), face mai putin decat aceeasi masina luata in tara. Aici, insa, intervine "beleaua": cum o aduc de acolo ? As putea merge eu, dar ar fi prima data cand as face asta si habar nu am cu ce se mananca asta, decat dpv teoretic(si stiti voi povestea cu socoteala de-acasa si cea din targ)... sau as putea sa apelez la cineva care face asta in mod regulat. Dar nici asta nu prea stiu cu ce se mananca: cat ii dau comision pers respective, ce face el si ce imi ramane mie de facut, cine plateste acolo(nu ii pot da banii pe mana) etc. In consecinta, motivul pt care va scriu este de a va cere informatii in legatura cu asta, in masura in care le aveti, desigur. A fost cineva de capul lui sa-si ia masina din afara ? Stiti pe cineva care aduce masini pt altii si dc da, cum procedeaza ? Orice ajutor e binevenit. Thx a million and good luck ! :cheers:
Sorin108813
Apropo... presupun ca genul asta de topic nu este tocmai nou... Daca se supara vre-un moderator :angel: , macar indrumati-ma spre alte topicuri de acest gen. Daca nu, "just for the record", va spun ca ma gandeam sa iau un BMW 320d, sau unul seria 5, poate chiar un Audi A4/A6. Am un buget de 13-15000 EUR(masina cu TVA, fara restul cheltuielilor), care poate urca pana pe la 20000, dar ar fi de preferat sa nu o faca smile.gif
danmatyas
eu zic sa iei de mana pe unu d-asta care stie cu ce se mananca si a mai adus, si sa mergi cu el in germania...ii dai 2-300 pt deranj si te faci cu masina...eu asa as face.
Sorin108813
Mda..probabil ca ar fi ce mai buna idee. Stii pe cineva care se ocupa cu asa ceva ?
marius68582
Nu stiu care samsar accepta sa te plimbe pentru 2-3 sute acolo,asa pentru deranj...
In general samsarii cer 600 care vor fi cheltuiti pentru drum/asigurare/numere si inca 500 ca si comision de aduce a masinii.
Eu spun sa nu-ti fie frica ss pornesti la drum singur.Daca ai mai iesit prin Europa si vorbesti macar Engleza te poti descurca in orice situatie.

Partea cea mai grea este alegerea si gasirea unei masini,nu aducerea ei! biggrin.gif
Sebastian108720
Eu zic ca cel mai bine est sa te duci cu cineva care aduce masini de acolo cand ''va avea drum''. Astfel o sa te coste mai putin ciubucul.
Sorin108813
QUOTE(marius68582)
Eu spun sa nu-ti fie frica ss pornesti la drum singur.Daca ai mai iesit prin Europa si vorbesti macar Engleza te poti descurca in orice situatie.

Partea cea mai grea este alegerea si gasirea unei masini,nu aducerea ei! biggrin.gif


Sa ma descurc acolo n-ar fi o problema, ca am mai fost prin Europa si engleza mi-e ca o limba nativa, insa toate pana la masina propriu zisa. Asta ar fi problema...sa o gasesc si sa o aleg, pentru ca nu-s nici mecanic, nici sofer de prea mult timp. In principiu, "know-how"-ul meu in aceasta situatie este apropape egal cu zero.Nush...m-am tot gandit, am digerat problema...cred ca renunt la idee. Am vazut pe net anunturi din Romania de BMW 320 din 2003-4 la 20-23 mii EUR si dc l-as lua din Germania...m-ar ajunge cu 1-2 mii mai putin, poate. Am si inceput sa devin nerabdator pt ca acum am banii la dispozitie biggrin.gif si...vreau sa-mi iau odata masina aia ca ma gandesc la ea de 1 an. Dc aveti insa idei salvatoare sau stiti vre-o super oferta de BMW(seria 3/5 din 2003-4), va astept cu nerabdare. blush.gif
Sorin108813
Si..apropos, stiti firme de leasing care platesc masini SH(din tara si de afara) ? Eu am auzit de una, afiliata bancii Italo Romena...aveti feedback in legatura cu ea ?
Daniel82791
Salut Sorin,

Audi si BMW sunt extrem de cautate si apreciate in Romania, si atunci pretul de second hand reflecta asta, adica este foarte mare.

Cumnatul meu tocmai isi ia Honda Accord cu 23 000 DDP, 2 litri, 155 CP, FOARTE ECHIPATA, NOUA!!!

Eu am avut la vanzare Mazda mea 6 din 2004, 166 CP, 2.3 litri, FOARTE ECHIPATA, inclusiv navigatie, care e inutila in Romania dar am platit-o ca nu era optionala biggrin.gif si am dat-o cu sub 13 000. Toate Mazda 6 second hand au preturi foarte mici pentru ca nimeni nu stie ce sunt si nu se cauta, dar sunt masini excelente. Probabil e valabil si pentru alte marci.

In conditiile astea are sens sa dai 20-23 mii pe un BMW 2.0 din 2004, sau nu am inteles eu bine suma?

Desigur, daca vrei neaparat BMW, atunci poate se merita. Dar eu zic sa te mai uiti si la altele.
Sonny
Serie 3 model 2003-2004 e model vechi. La un Mercedes te-ai gandit? (E 220, 2003, diesel, 150 cp, full)
_Titus_
pana in 15000 iti iei fara probleme un 320d din 2003-2004 cu multe optiuni

daca plusezi la 20000 urci o clasa mai sus biggrin.gif

eu zic ca te-ai gandit bine la un BMW seria 3 daca spatiul e suficient pt tine ( pt mine de exemplu e prea mic ) pt ca masina e excelenta , iti ofera satisfactie la condus , consuma f putin si e extrem de ieftina la intretinere daca nu-ti bati joc de ea

e intretinerea ieftina daca nu mergi la reprezentanta :bandit: :bash:

si inca ceva : la o masina de 2-3 ani nu sunt multi 120-140 k km pt ca sunt facuti pe autostrada si nu frecati prin Bucuresti smile.gif
_Titus_
samsarul iti ia 150-200 maxim pt drum , dar masina ti-o gasesti tu iar el te duce la adresa si sta cu tine pana ce esti gata de drum spre RO , cel putin eu asa am patit , sau cam 700 sa ti-o aduca pe platforma
anul acesta am adus 2 masini pt uz personal , prima din Germania de la 1650 km , am fost eu dupa ea si m-a costat drumul cu totul 600 dar putea fi si cu 100 mai putin :angel: , iar a doua din Belgia am adus-o 1900 km pe platforma (eu nu am mai fost) si am platit 700 euro .
Pana in Oradea , bineinteles .
sorin37756
QUOTE(Sorin108813)
Salut !

Planuiesc sa-mi cumpar o masina SH in viitorul apropiat si cautand alternative a fost simplu sa-mi dau seama(stiu ca nu-s primul blush.gif ) ca o varianta f buna ar fi sa o aduc din Germania: cu toate cheltuielile


Intrand pe site - ul respectiv rezulta clar ca preturile la auto SH Germania sunt f. ridicate, deci nu se merita pt. 1000 de Euro economisiti atata bataie de cap, doar pentru ca are AC sau alte prostii, cand gasesti atatea oferte noi si SH in Romania.
In plus majoritatea masinilor noi si SH sunt destul de proaste, epoca masinilor adevarate a fost probabil pe undeva prin 1960-1990, acum se pune accent mai mult pe forma decat pe fond.
Alex-F1
Un samsar (daca tot e la moda expresia asta) cunoscut ar fi o solutie potrivita.....asa a fost cazul meu! Noi, oamenii de rand, daca mergem de capul nostru prin Germania sa ne cautam masina, nu o vom gasi niciodata la pretul la care ar putea-o aduce un samsar.....asta fiindca ei au filierele lor, oamenii lor, stiu exact unde sa se duca si o iau cu cateva sute de euro bune mai putin decat am lua noi exact acelasi model! Initial si io am vrut sa merg personal, dar am realizat ca nu ieseam cu nimic mai castigat, dimpotriva, pierdeam niste bani in primul rand, apoi zile la serviciu (nu eram in concediu atunci), conduceam ca migu vreo 3000 km, oboseala, cautari pe-acolo, acte, alea, alea.....asa ca am stat linistit pe fund acasa si a venit masina la mine si inca mai ieftin decat daca as fi fost eu dupa ea!!! Bineinteles verificarile de rigoare ale masinii dupa ce a sosit in tara nu trebuie sa lipseasca.....io l-am plimbat pe om vreo 5 ore peste tot, pana m-am convins EU PERSONAL ca intr-adevar masina este brici....totusi, cunoscut - cunoscut, dar totul pana la bani, nu? :angel:
Petra109391
eu te sfatuiesc sa mergi personal, eventual cu un amic care se pricepe la masini. Dupa experienta a doua masini schimbate in Romania, aduse de samsari din germania, am decis sa ma duc personal cu sotul, in conditiile in care engleza vorbeam numai eu. Si nu am avut absolut nici o problema, totul a mers brici iar de masina suntem super-multumiti.
Cat despre bani, am facut o economie la masina pe care am anulat-o prin cheltuieli ulterioare pe drum biggrin.gif .
Noi am mers cu avionul si am cautat pe internet auto-haus-uri in zona cu masini care se potriveau dorinetlor noastre. Apoi am dat telefon sa verificam daca le mai au si am mers la fata locului. Nemtii sunt in general foarte fair-play si serviabili, nu intampini probleme din punctul asta de vedere. Doar sa nu te duci in auto-haus-uri mari, detinute de turci sau ... romani blush.gif
A, si acolo dupa ce am ajuns am inchiriat o masina si o zi intreaga am petrecut-o batand auto-haus-urile care sunt la discretie.
Bafta multa si sa ne spui ce decizie ai luat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.