Help - Search - Members - Calendar
Full Version: loc parcare
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2
stefan96343
o intrebare:

la mine la bloc nu sunt locuri de parcare amenajate, deci nici vorba cumparate...in seara asta am venit si eu acasa si am parcat ca de obicei unde am apucat...am mai stat la masina pana am mai luat una alta si vine un nene si zice k e locul lui.iau masina o mut alaturi, unde bineinteles k avea loc si el si imi cer scuze spunand k nu am vazut nicaier scris k e locul lui la care imi raspunde " mda am sa scriu".stau in balcon la o tigara si vad k vine alt nene se uita lung ce cauta masina mea acolo da un sut in roata, vede ca nu tipa alarma( am setat'o sa nu fie asa sensibila) si pana la urma pleaca sa isi caute alt loc...adica daca ei parcheaza de obicei acolo inseamna ca e locul lor?si eu aveam un loc unde parcam de obicei si mi l'au luat si nu am mai comentat
nu vreau sa ma cert cu ei k nu se stie ce e in capul lui si poate trece oricand cu un cui sau ceva ascutit in jurul masinii si sa o faca la comanda. vreau sa stiu unde trebuie sa ma adresez sa cumpar un loc de parcare( nu poate fi prea scump-10-12 m2) sa am autorizatie sa il blochez si sa le pun in nas rezervat pe baza autorizatiei cutare.

va multumesc pt sugestii
mortzy
am loc platit din 2005. smile.gif. am intrebat anul asta ce se intampla daca gasesc pe cineva in intervalul 18 - 8:00 (locul il inchiriezi in acest interval parca) si au ridicat din umeri. sunt cazuri cand politia vine si "roaga" pe cel vinovat sa mute masina (daca sti cine a parcat si mergi la el).

in general dupa ce platesti tine de cei 7 ani de acasa si sa mergi cu frumosul sa i explici ce si cum.

smile.gif locul l am platit la ADP sector ului unde am domiciliu.

mentiune: masina trebuie sa fie proprietate personala iar tu sa ai domiciliul unde vrei locul de parcare.
stefan96343
autoturismule proprietate personala si vreau un loc in spatele blocului unde am vedere..o alta intrebare in cazul in care il obtin il pot ingradi eventual acoperi k sunt niste copii carora nu le place sa joace mingea in parc ci in parcare si am numai urme de minge pe toata masina. si cand strig la ei sar parintii cu gura mare k nu ii las sa se joace :minigun: :minigun: :minigun:
mortzy
din cate stiu eu e interzis si sa pui renumitul "T" pt ca n ai autorizatie de constructie pe domeniul public.
stefan96343
aham..multumesc..oricum cu copiii tot de bun simt ramane...cand eram de varsta lor dak imi facea cineva observatie parca intram in pamant de rusine..nu se mai educa copiii in ziua de azi beer.gif
mortzy
nu stiu cum sunt copii acum, dar eu cand eram mic si striga vecinul ca i lovea m masina cu mingea parca de a dr..cului se ducea mingea tot in masina lui. au trecut vreo 15 ani de atunci smile.gif.
Watcher
As zice sa aruncati un ochi pe threadul ASTA ca s-a discutat destul de mult...
stefan96343
am intrat de curiozitate pe site'ul primariei iasi sa vad daca este pus ceva...am gasit un forum:

http://www.primaria-iasi.ro/content.aspx?l...ocuri%20parcare
florin55503
tu ai scapat doar cu un sut in roata. eu am fost la cineva in vizita am parcat pe o trotuar (nu era marcat nimic). peste drum era un garaj. iar pe straduta avea latimea a doua masini (loc destul pt a scoate masina din garaj. cand am plecat am gasit parbrizul inecat in ulei de motor ars si un bilet lipit in care spunea ca i-am blocat iesirea din garaj. i-am inecat si eu lacatul de la garaj in silicon.

ce m-a enervat rau e faptul ca trec destul de des pe acolo si pe acelasi loc sunt parcate numeroase masini.

daca locul nu e platit la primarie nu ai ce sa faci. poate parca oricine. exista o intelegere nescrisa ca fiecare are un loc de parcare. dar locul nu e al tau. e al primariei.
A K U
Ai procedat gresit, Florin. Eu ma duceam direct la politie. Asa mi-e scarba de cretinii si nesimtitii astia din Bucuresti, de-abia astept sa ma mut naibii din jegul asta de oras... :puke:
cod
M-ati speriat oameni buni. Eu unde stau (drumul tabarei) oamenii au fost civilizati in astfel de probleme pana acum, dar prin toamna urmeaza sa ma mut in alta zona (muncii) si atunci ce ma fac? Poate aveti sa-mi dati vre-un sfat, ca nu vreau sa ma trezesc cu masina zgariata, dar nici sa parchez la 2 statii departare.

A, in plus acum se monteaza gardulete peste tot prin zona, si atunci sa vezi lipsa de locuri de parcare...
florin55503
QUOTE(Dies Irae)
Ai procedat gresit, Florin. Eu ma duceam direct la politie. Asa mi-e scarba de cretinii si nesimtitii astia din Bucuresti, de-abia astept sa ma mut naibii din jegul asta de oras... :puke:


stiu. dar la momentul respectiv eram turbat de furie. nici acum nu am scapat de mirosul de ulei ars din opel. am cosumat un bidon intreg de solutie de geamuri doar pt a putea ajunge la o spalatorie pt degresare. (toata partea din fata era plina de ulei). mergeam mai mult la ghici. abia se vedea.
Watcher
Pe mine ma fascineaza un lucru: de unde pm ai ulei ars si de ce il pastrezi? Ca om normal ma refer...
mortzy
chiar ai gresit.

dupa ce ca ti a pus uleiul ti a si lasat biletel (prost prost dar a si semnat smile.gif) ). era numai bun de plata si de tocat nervii cu amenzi etc.
A K U
Corect. Dat in judecata pentru distrugerea proprietatii private sau ceva de genul asta. Asa merita maimutele astea verzi :bash:
stefan96343
incepe sa imi para bine ca doar a zis k e locul lui...oricum avea un nr de telefon k am afis pe masina..vreau sa o schimb in viitor...in parcare la mine este si un rapan de garaj care sunt sigur ca e ilegal si niciodata nu vad vreo masina care sa intre sau sa iese din el...e folosit ca depozit cred k l'am vazut o singura data deschis si avea niste lazi inauntru...de mentionat ca nu este pus intr'un colt undeva unde sa nu incurce prea mult ci chiar in mijloicul parcarii de unde ia lejer vreo 3 locuri obligand pe ceilalti sa lase masinile in asa fel incat sa aiba loc un altul sa treaca pe langa. e penibil(sau jenibil cum ar zice cei de la cassa locco :angel: )..nu trebuie uitate cele 3 dacii si un oltcit care de cand m'am mutat( acum aproape 3 ani) nu le'am vazut niciodata miscate..este una a unui fost mecanic care ii face odata pe luna segmentii :bash: , oltcit pe pana si cu tot felul de lucruri depozitate in el, o dacie care pleaca odata la 2 luni probabil la tara( tot un pensionar), o dacie care a pornit'o cand a dat caldura si apoi a lasat'o asa si o dacie pe care a cazut prin februarie un acoperis facut la bascalie de niste moldoveni si are cupola indoita si parbrizul spart... :ban:
numai masini folosite zi de zi.

a si un golf 3 cu numere provizorii de bucuresti care nu e miscat de aproape un an( am inteles ca nu are acte)

deci traiasca vecinii care se gandesc la ceilalti
serginho
unde si cu cine trebuie sa vorbim ca sa scapam de aceste masini care nu s-au mai miscat de foarte mult timp din parcare?? si eu am cel putin 3 masini care nu au mai iesit din parcare de foarte mult timp. arigato.gif
georgishka
Cum se poate obtine un loc de parcare pentru o persoana cu handicap grav.Masina nu este pe numele persoanei.
Dokken
Pentru acei care parcheaza masina in dreptul cailor de acces/garaj (la casa) ce solutii sunt? Am lipit pe usa de acces masina in curte si ditamai semnul cu "parcarea intersiza - garaj" si nimic! Lumea tot acolo parcheaza, pentru ca mai in fata, sau in spate, bordurile au vreo 20cm.
vio
CITAT(Dokken @ Jan 24 2008, 03:45 PM) *
Pentru acei care parcheaza masina in dreptul cailor de acces/garaj (la casa) ce solutii sunt? Am lipit pe usa de acces masina in curte si ditamai semnul cu "parcarea intersiza - garaj" si nimic! Lumea tot acolo parcheaza, pentru ca mai in fata, sau in spate, bordurile au vreo 20cm.



pai iei telefonu , dai tel la sectia de pe raza unde locuiesti si faci plangere ,, ei vin dau o amenda de cateva milioane si in unele cazuri ridica si mashina ... biggrin.gif
Potzocul
referitor la masinile "abandonate" sau nemiscate de mult timp, problema se pune in felul urmator: daca sunt inscrise in circulatie si au impozitul platit, din pacate nu avem nici un motiv de suparare pe proprietari. au platit la fel ca noi chiar daca noi miscam masinile in timpul zilei si ei nu. daca masinile sunt fara numere sau cu numere de pe vremea raposatului, atunci da sunt deacord cu ridicarea lor de pe spatiul public.
din pacate ma aflu si eu intr-o situatie asemanatoare, de cateva luni nu am miscat nici eu dacia whistling.gif pt ca am avut o problema cu pornirea dar am facut rost de niste piese si vedem poate o inscriem in programul "rabla"
oricum am impozitul platit pe ea pe tot anul 2008 thumbsup.gif si nu cred ca eu incurc parcarea mai tare decat un vecin care are un mercedes vito un ditamai camionul, inca o duba, si o remorca.
eu as fi deacord sa imi platesc un loc de parcare dar in cazul asta as avea pretentia sa am acel loc liber cand vin acasa. rolleyes.gif ce vise....
mortzy
QUOTE(Dokken @ Jan 24 2008, 03:45 PM) *
Pentru acei care parcheaza masina in dreptul cailor de acces/garaj (la casa) ce solutii sunt? Am lipit pe usa de acces masina in curte si ditamai semnul cu "parcarea intersiza - garaj" si nimic! Lumea tot acolo parcheaza, pentru ca mai in fata, sau in spate, bordurile au vreo 20cm.


aceași problemă am avut o n decembrie. telefon la poliția comunitară; au venit puși pe amendă. așa că i am rugat să i dea respectivului doar înștiințare.

mike.omega
Si cand posesorul de loc de parcare platit nu-si ridica fieru ca sa nu poti parca ce te faci?! smile.gif
Asa am patit eu intr-o dimineata, am avut nevoie sa parchez timp de 5 min intr-o parcare unde majoritatea locurilor erau platite. Fiind dupa ora 8:30 si fiind si fierul lasat jos m-am gandit ca nenea propietaru a plecat la servici si deci 5 min daca-l ocup nu deranjez pe nimeni. Nu trebuie sa va spun ca m-am trezit cu masina blocata( a parcat perpendicular in spatele meu blocand si alte 2 masini) si omu se ducea in bloc fara nici o remuscare, norocu meu ca mi-a picat fisa si i-am facut semn sa-si miste fieru ca altfel s-ar fi lasat cu scandal biggrin.gif
NGZ
Mike, ati gresit amandoi. Parerea mea.
T u d o r
Eu nu prea sunt de acord cu locurile de parcare platite.... Pentru ca nu sunt suficiente, iar altii, ca "e mai prosti" sau doar mai saraci, nu-si mai pot lasa masina in dreptul domiciliului pentru ca sunt toate ocupate. Am avut garaj platit la primarie, dar am acceptat sa renunt la el, pentru ca pe locul celor foste 4 garaje dezafectate au incaput acum 6 masini. Chiar daca o ploua sau o ninge, n-o s-o tin o viata. smile.gif
Bianca81932
Am si eu o intrebare : stie careva care este procedura pentru achizitionarea unui loc de parcare? Tot ce stiu e ca trebuie mers la ADP, dar nimic mai mult. Asa ca daca are careva mai multe detalii ( procedura + costuri, etc.) pleaaase share smile.gif
vio
CITAT(mike.omega @ Jan 25 2008, 07:25 AM) *
Si cand posesorul de loc de parcare platit nu-si ridica fieru ca sa nu poti parca ce te faci?! smile.gif
Asa am patit eu intr-o dimineata, am avut nevoie sa parchez timp de 5 min intr-o parcare unde majoritatea locurilor erau platite. Fiind dupa ora 8:30 si fiind si fierul lasat jos m-am gandit ca nenea propietaru a plecat la servici si deci 5 min daca-l ocup nu deranjez pe nimeni. Nu trebuie sa va spun ca m-am trezit cu masina blocata( a parcat perpendicular in spatele meu blocand si alte 2 masini) si omu se ducea in bloc fara nici o remuscare, norocu meu ca mi-a picat fisa si i-am facut semn sa-si miste fieru ca altfel s-ar fi lasat cu scandal biggrin.gif

cel putin in bucuresti daca ai iti pui asemenea fier la locul de parcare daca nu il demotezi in 24 de ore da la o reclamatie a unei persoane sau daca verifica cei de la primarie ti se ia locu de parcare si nu mai ai voie sa ai altu timp de 5 ani mi se pare... e ilegal ... LOCUL PLATIT DE PARCARE ESTE FREE INTRE ORELE 7 - 16,30. are voie sa parcheze oricine intre orele alea fara a intra sub incidentza vreunei legi , dupa 16 30 e buba .


Tudor - nush cum e la voi dar in buc parcarile din jurul blocului respectiv se dau doar la locatarii de acolo . nu la altii din alte blocuri .. deci nu ai cum sa ramai cu mashina neparcata si oamenii sunt destul de intzelegatori ...
Luka
Se merge la ADP-ul de sector.
Conditii: sa existe parcare cu locuri de inchiriat, sa ai domiciliul in blocul de care apartine parcarea, masina sa fie pe numele tau.
Acte: cartea masinii (original si copie), copie buletin, o cerere se completeaza de-acolo si s-ar putea sa mai fie ceva, dar imi scapa acum. E si o taxa anuala, dar nu stiu cat e anul asta. Anul trecut a fost 60 RON/an.
Daca ai inchiriat un loc de la ei, nu ai voie sa aduci modificari (infigi vreun T), e domeniu public.
Anul urmator ai termen pana in martie sa platesti taxa, iar in perioada respectiva (ianuarie-martie) ei nu au voie sa dea locul altcuiva.
Sper sa nu fi gresit cu ceva.
mortzy
nu sunt de acord cu fier pe loc de parcare. e normal să fie locul liber cât timp sunt la muncă. eu vorbesc de situația când vin acasă la 10 seara și este locul ocupat de un vecin mai șmecher.

nici afară nu sunt suficiente locuri de parcare(în capitale), și totuși există parcări plătite și de reședință.

eu sprijin pe oricine face demersuri pt construcția de parcări subterane. până atunci atât timp cât îmi plătesc parcarea vreau să beneficiez de ea.

ps: am întrebat la ADP 2 și nu există regula cu orele. (7 - 16 30)
Bianca81932
Super smile.gif Multumesc mult. Sper sa reusesc sa inchiriez un loc undeva in zona, pt ca asa m-am saturat de goana dupa locurile de parcare din zona verymad.gif
mike.omega
QUOTE(NGZ @ Jan 25 2008, 08:52 AM) *
Mike, ati gresit amandoi. Parerea mea.


Nici cu ce am facut eu nu ma laud dar decat sa blochez intrarea intr-un bloc sau sa las masina in mijlocul drumului(ca doar se poarta!) am preferat sa ocup acel loc. Azi am fost iar in zona respectiva si ca sa evit astfel de situatii am parcat pe un trotuar si am mers 10 m in plus(evident, tot 5 min am lasat masina).

PS: am impresia ca era ori o lege ori o hotarare locala prin care nu ai voie sa blochezi un loc de parcare, chit ca e platit, pentru ca pana la urma e domeniu public, stie cineva mai exact? ninja.gif
drabisan
Locurile de parcare intra in jurisdictia locala. Asa ca, acel consiliu local pe care l-am votat fiecare, are dreptul sa stabileasca regulile.
Asta-i teoria; practica e dezastru!
De ex., in sect 6 oricine are dreptul sa cumpere cite locuri vrea. Am eu un meserias la bloc, cu 4 locuri si 2 masini, care pune hirtii in parbriz celor care parcheaza pe locurile lui. M-am ferit de prost, pina acum, dar, cind mi-o veni sorocul sa plec, o sa-i tapetez ambele masini cu aracet. Stiu, razbunarea e mama prostului, dar cind il vad pe cheliosul ala (care poarta sapca tot timpul) ca planteaza hirtiile pe locurile lui...asa am o placere la gindul ca o sa ma cobor la nivelul lui....

Vreau sa vad eu pe vreunul care nu are 2m si 150kg care-si gaseste locul liber la 11PM! Aia cu fierul e ilegala, ca si bita de baseball...
mortzy
QUOTE(drabisan @ Jan 25 2008, 08:39 PM) *
Locurile de parcare intra in jurisdictia locala. Asa ca, acel consiliu local pe care l-am votat fiecare, are dreptul sa stabileasca regulile.
Asta-i teoria; practica e dezastru!
De ex., in sect 6 oricine are dreptul sa cumpere cite locuri vrea. Am eu un meserias la bloc, cu 4 locuri si 2 masini, care pune hirtii in parbriz celor care parcheaza pe locurile lui. M-am ferit de prost, pina acum, dar, cind mi-o veni sorocul sa plec, o sa-i tapetez ambele masini cu aracet. Stiu, razbunarea e mama prostului, dar cind il vad pe cheliosul ala (care poarta sapca tot timpul) ca planteaza hirtiile pe locurile lui...asa am o placere la gindul ca o sa ma cobor la nivelul lui....

Vreau sa vad eu pe vreunul care nu are 2m si 150kg care-si gaseste locul liber la 11PM! Aia cu fierul e ilegala, ca si bita de baseball...



meseriașul poate fi "făcut" legal. nu are voie să aibă 4 locuri decât dacă are 4 apartamente și 4 mașini cu proprietarii având domiciliul acolo. la sesizarea poliției trebuie să prezinte autorizația de parcare pe numele lui, și mașina trebuie să fie pe numele lui.
ozz86651
E simplu, singura metoda de a schimba problema cu parcarea e sa limitezi numarul masinilor, ca parcari nu ai de unde sa mai faci (cel putin in zonele dens locuite) . Valabil in toate orasele aglomerate din lumea asta. Nu este fizic loc pe strazi pentru atitea masini, si nici loc de parcat. Masinile in oras le limitezi usor: le interzici complet in anumite zone, iar locurile de parcare in zonele aglomerate le faci foarte scumpe.
S-ar cistiga enorm. Orasul ar cistiga, oamenii ar cistiga.
Solutia nu e o massna pentru fiecare si asflatarea tarii cum se credea acum 20 de ani, ci minimul de masini.
vio
o mare prb in bucuresti este ca f multi au si mashina personala si vin si acasa cu mashina de servici .. deci 2 locuri ...


Drabisan este lege .. pe un apartament nu ai voie mai mult de un loc de parcare deci ala e el asa de capu lui... o mica sesizare la ADP si sau dus locurile , doar daca nu are 4 apartamente ... este lege si aici si acolo cu blocatu cu T uri ... deci cum am mai scris intr 7 si 16,30 orice parcare platita este parcare publica ... asa ca daca te blocheaza vre unu pui mana pe tel .. Politie si omu isi ia amenda wink.gif cu toate ca e locu lui , dar el normal ca stie in ce conditii a inchiriat locul acela si face un abuz ... suanti la Politie si o sa rezolvati prb astea 100 % ... cel putin in S6 au inceput garcii astia sa s emiste mai bine , mai ales cei tineri .. mie asa mi se pare cel putin smile.gif
Legionaru'
Cand a nins am dat zapada trei zile de pe langa masina.A venit si ziua sa plec si am mai parcat pe acel loc dupa o saptamana!
ValiR
Chestia cu locurile de parcare tine de bun simt dar nu numai.
Apar tot felul de conflicte intre soferi(locatari, vizitatori etc) dar problema e la cei din Primarie. In schimb cei care sufera sunt propietarii de masini care sunt si platitori de impozite...
Trebuie gasite solutii viabile pentru amenajarea a noi locuri de parcare, majoritatea oraselor sunt aproape sufocate de masini.
Si eu am pus biletele uneori sub stergator la altii sau am blocat uneori masina ce era parcata seara unde obisnuiesc sa parchez eu(in urmatoarele cazuri am mai facut asta: masina venita in vizita era parcata oblic si ocupa 2 locuri de parcare, masina venita in vizita parca si noaptea acolo). Si o sa explic si de ce.
Am parcat intr-o zi masina langa un bloc din zona si cand sa plec am gasit-o stropita cu ceva ca un acid, m-am dus la spalatorie si dupa spalare aripa dreapta era toata punctulete albe pe care a trebuit sa le curat cu o carpa umezita pe fiecare in parte, mi-a luat o ora si mai bine, ca sa nu zgarii vopseaua. Deci nu vreau sa imi asum acest risc in fiecare seara cand nu gasesc loc de parcare in fata blocului unde stau. Nu pot sta sa imi mut mereu masina dupa ce pleaca cea care e venita in vizita, uneori si la 12 noaptea, si sa stau cu grija ca acolo unde am lasat-o o sa o gasesc zgariata sau lovita.
Si sincer prefer metoda cu un biletel, nu sunt deloc adeptul zgarierii sau lovirii, sau a scandalului. Si vizitatorii trebuie sa stie ca asa cum ei risca sa isi gaseasca masina zgariata de locatari, si eu am acelasi risc cand sunt nevoit sa imi gasesc alt loc de parcare in zona...
Asa ca eu sunt de acord cu solutia locului de parcare platit intre orele 17-08...
Watcher
OZZ, treaba asta cu minimu de masini suna a Botswana sau a parere de taliban, poate vrei sa o reformulezi wink.gif
But then, you don't own a tv tongue.gif
Hai sa iti spun (am mai zis de-a lungul timpului) de ce prefer sa merg cu masina desi este aglomeratie, trafic nasol , etc.
In romania nu exista benzi pt autobuz, deci autobuzul ajunge la fel de repede ca si masinile (evident k de fapt ajunge MAI INCET).
Metroul nu ajunge nici pe departe in toate zonele. Uneori in Bucuresti trebuie sa schimbi 4 mijloace ca sa aungi undeva, la fiecare trebuie sa astepti, nu stii niciodata cand vine, etc.
Tot trebuie sa mergi pe jos de unde te lasa ratbul pana in majoritatea locurilor unde ai nevoie, trebuie sa o iei si prin noroi, balti, gropi, caini maidanezi, golani, etc.
RATBul vine rar, e aglomerat si periculos. Pana una alta nu am auzit de nimeni taiat pe fata cu lama pentru ca a spus cuiva de la el din masina ca o alta persoana de la el din masina il face la buzunare. In schimb am auzit de N ori povestea asta cu RATBul si eu personal am vazut 2 FETE (girs) cu niste cicatrici ingrozitoare evident capatate de la lame pe fata.

Este iarna, frig, ploaie, ratb ul intarzie.
Este vara, nu are aer conditionat, e aglomerat, nu deschidem geamuri ca e curent.
Te duci la o intalnire de business, cineva inevitabil te calca pe pantofii proaspat facuti.

PENTRU CE?

A doua intrebare: stiu k unii dintre voi au mai multe masini, si nu mi se pare deloc anormal ca atat EL si EA sa aiba cate o masina mai ales daca amandoi au servici si fiecare in alta parte.
EI bine, vad ca sunteti foarte multi vehementi ca ideea cu 'o masina per apartament' nu e complet CRETINA. Atunci de ce nu si 1 singur televizor per apartament, 1 singura pereche de adidasi de om, 1 singur kil de zahar pe luna, etc? WTF??

Mortzy: si eu sustin, sper , visez la parcari de resedinta. Din pacate insa preturile din prezent sunt dupa parerea mea exagerat de mari
Alex-F1
Vio, tu tot o tii pe-a ta cu locul platit care e liber intre orele respective, dar omu' a scris clar aici:

QUOTE(mortzy @ Jan 25 2008, 04:07 AM) *
am întrebat la ADP 2 și nu există regula cu orele. (7 - 16 30)


Deci totusi cum e pana la urma? Incredibil ce pret mic (60 ron/an) e in Bucuresti pt. un loc de parcare!!!!! In Timisoara nu se practica de nicio culoare sportul asta cu inchirierea sad.gif .....as fi dispus sa platesc si 2-3 sute de ron/an, dar n-am cui teehee.gif


blak
In spatele blocului meu unde parchez, ( precizez ca e loc platit ), de vineri seara si-a parcat o domnisoara un bmw ... si acolo l-a lasat de atunci unsure.gif poate mi l-a facut cadou? cert este ca eu in momentul in care am ajuns la 12 noaptea acasa nu aveam unde sa parchez si a trebuit sa ii blochez pe altii ( sa imi las numarul in geam si sa primesc mesaje idioate de la oameni cu "capul pe umeri" care nu aveau legatura cu parcarea) si acum in continuare sta in strada, dar in fata bmw-ului. Sa vedem ce se intampla no.gif
mike.omega
De ce nu dai frumos telefon la politie sa vina sa o amendeze? smile.gif
blak
pentru ca nu vreau sa imi gasesc parbrizu spart dimineata smile.gif.
Intre timp cat am fost plecat la cumparaturi... a disparut dry.gif
vio
CITAT(Alex-F1 @ Jan 27 2008, 12:33 AM) *
Vio, tu tot o tii pe-a ta cu locul platit care e liber intre orele respective, dar omu' a scris clar aici:

CITAT(mortzy @ Jan 25 2008, 04:07 AM) *
am întrebat la ADP 2 și nu există regula cu orele. (7 - 16 30)


Deci totusi cum e pana la urma? Incredibil ce pret mic (60 ron/an) e in Bucuresti pt. un loc de parcare!!!!! In Timisoara nu se practica de nicio culoare sportul asta cu inchirierea sad.gif .....as fi dispus sa platesc si 2-3 sute de ron/an, dar n-am cui teehee.gif



so mahina ta nu e shpercharged , si doar Turbo in primul rand .. in al doilea eu am intrebat la ADP la sectie la noi si la Politie si asa mi sa raspuns.... asa ca ...
mortzy
QUOTE(vio @ Jan 27 2008, 07:59 PM) *
.. in al doilea eu am intrebat la ADP la sectie la noi si la Politie si asa mi sa raspuns.... asa ca ...



tipic românesc laugh.gif . deci ADP 2 și Pol. Comunitară 2 nu recunosc faza cu orele însă ADP 6 și Poliția din sectorul 6 amendează după program. cum zicea și drabisan fiecare primărie/consiliu cu treaba ei.

vio stai liniștit că ți cunosc mașina și nu chem poliția între 7 și 16 30. beer.gif

viper666
Un nene mi-a blocat masina cu un microbuz pinch.gif . Se intampla intr-o duminica. Cand am vrut sa plec, n-am putut si am inceput sa claxonez, in speranta ca cineva va veni sa-si mute masina. Dupa 5 claxoane iese pe geam cineva de la parterul blocului si imi spune ca asa imi trebuie daca am parcat pe locul altuia. Mentionez faptul ca masinile sunt parcate in jurul blocului, nimeni ne avand vre-un loc de parcare cumparat, ba chiar mai mult, locul in care lasasem masina era un fost parculet de flori transformat de vre-o 2 ani in parcare provizorie. Sa revin, doamna care imi spunea ca asa imi trebuie, a mai spus ca nu locuiesc acolo, asadar n-am voie sa parchez, dar pe un ton de scandal. Au iesit pe la geamuri si pe la balcoane si alti locatari care urlau la mine, eu ii injuram pe toti si ei pe mine. Intr-un final iese la un etaj 3 si un nene gras care spune ca daca ii ating masina ce a parcat-o in spatele meu ma da in judecata. A spus ca-i locul lui de parcare. Pana la urma n-am putut pleca. M-am intors la cine eram in vizita si dupa 15 min cand nu mai era nimeni pe la ferestre am reusit din mai multe operatiuni de data in fata si in spate sa-mi scot masina. Dupa 2 ore m-am intors din nou si m-am chinuit sa pun masina in acelasi loc.

Daca patesc ceva la masina, care este de servici, fac plangere la politie si daca ma mai blocheaza o data, voi face acelasi lucru.

Stie cineva ce poate pati cineva care iti blocheaza masina?
klm
CITAT(viper666 @ Feb 18 2008, 12:24 PM) *
Stie cineva ce poate pati cineva care iti blocheaza masina?

Lg. 49/2006
ART. 61
(1) Poliția rutieră poate dispune ridicarea și depozitarea în locuri special amenajate a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă și care constituie un obstacol pentru circulația publică. Ridicarea și depozitarea vehiculelor se realizează de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.
(2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului staționat neregulamentar se suportă de către deținătorul acestuia."
A K U
Nu cred ca articolul pe care l-ai citat se refera la masinile blocate in parcare de aia carora cica le-ai ocupat locul mostenit de la ma-sa, tac-su si Burebista.
klm
Nu se refera strict la cele blocate in parcare insa parcarea face parte din sistemul de drumuri publice deci se poate extrapola wink.gif.
vio
daca nu are dovada de la ADP sau Primarie ca locu ala il plateste tot blocaj intentionat e deci cade sub incidentza legii .
T u d o r
Asa, si daca bivolu' imi blocheaza masina timp de X ore sau zile, timp in care mie imi trebuia neaparat... cum ma despagubeste pe mine legea? Ca ala ia amenda, dar practic mie imi ingradeste dreptul de a ma folosi de un bun al meu. Nu pot sa-l dau in judecata? Ca aia cu telefonul pe Basescu? biggrin.gif Practic mi-a sechestrat un bun personal, macar o despagubire, acolo...? Nimic?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.