Help - Search - Members - Calendar
Full Version: octavia II...?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
stefan-dode95949
salutare! in curand imi voi achizitiona un autoturism skoda octavia II. m-am uitat si pe site-ul lor si am fost si la reprezentanta insa mi-au spus ca modelul pe care il vreau eu ( Octavia II elegance 1.6/102 CP) nu-l au in stoc si ca va trebui sa astept cca 4 luni pana vine masina.nu prea am inteles de ce trebuie sa astept atat. poate ma lamureste cineva si pe mine referitor la asteptarea asta, cineva care a trecut prin asta si as mai vrea daca se poate si niste sfaturi referitoare la modelul pe care il vreau eu, daca e ok....cineva care are asemenea masina. va multumesc tuturor!
Mihai64798
In primul rand termenul standard de livrare este in jur de 10 saptamani. Insa avand in vedere faptul ca Skoda si-a vandut toata productia pe 2007 este de inteles faptul ca trebuie sa astepti 4 luni pentru masina ta.
Sunt foarte multe comenzi pentru Skoda 2 mai ales. Eu am dat comanda in Ianuarie si a venit in Martie, prin urmare 3 luni, insa, fiind putin subiectiv din moment ce suntem pe threadul Skoda, merita asteptarea.
DORU
In privinta termenului de livrare, la Octavia 2 se asteapta ~4 luni din momentul in care s-a dat comanda pt masina.

In privinta configurarii masinii, spune-ne de ce bani dispui si cati km parcurgi in medie anual, pt inceput.
stefan-dode95949
pai cu tot cu vopseaua metalizata in jur de 16200 insa nu o achit, ci fac leasing.dau jumatate din bani si apoi 72 de luni...cam in jur de 180 euro/luna. si modelul elegance pe care il vreau eu are in plus fata de celelalte: jenti de aliaj, proiectoare, electric fata/spate, 4 difuzoare suplimentare si alte pe care le am in lista de configurare. pe an, in medie parcurg in jur de 12000 de km.
DORU
Da, la km mentionati de tine, benzina e alegerea potrivita.
Iti sugerez sa optezi pt stergator luneta spate, Maxi-Dot si ESP.
TLS-09
Referitor la motorizare cred ca Doru te-a lamurit. In plus niste discutii si aici: http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...ght=configurare
stefan-dode95949
nu stiu exact ce este Maxi-dot.....poate ma lamuresti tu...insa la stergator luneta m-am gandit de mai multe ori.multumesc pt sfaturi.ma omoara asteptarea asta insa este si bine intr-un fel fiindca mai fac ceva economii.
ESP-ul stiu ce este, am vazut chiar si filmuletele de pe forum.foarte utile si interesante.insa daca are ASR....si toate celelalte din dotare mai este nevoie de ESP?astept rasp....
DORU
ESP include celelalte sisteme electronice si da, este util in abordarea virajelor.
RADU103743
MAXI DOT e un computer de bord cu display mai mare si care afiseaza mai multe informatii(radio, climatronic,jurnal de bord etc)in plus este si f estetic mai ales noaptea.Bafta
rvm
Si cu ajutorul lui ai acces la cateva setari ale masinii, care altfel se realizeaza prin programare la dealer


Acum legat de intrebarea initiala, mi se pare deplasat sa spunem noi care este configuratia ideala; nu exista si iti dau si un exemplu:
am citit foarte mult pe forumuri despre indispensabilul stergator de hayon. Se recomanda "la greu" aceasta optionala, insa eu nu am comandat-o pentru faptul ca la ultima masina (combi) luneta a fost toata zgariata de praful uscat care s-a depus in timpul drumurilor de iarna. Cand se termina apa si iti raschetezi pe uscat luneta plina de noroi, sa vezi ce fain e. Si am mai avut norocul sa am si un conatct bulit pe undeva (ca nu am gasit buba niciodata) ca pornea si singur stergatorul cand avea el chef. Asa ca eu nu pot sa te sfatuiesc nici sa iei optiunea nici sa nu o iei. Eu m-am obisnuit sa nu ma mai bazez pe imaginea din luneta. Exista oglinzi la exterior care isi fac treaba f. bine.

La fel despre piele, pentru mine pielea face parte din configuratia ideala, pentru sotie este tapizeria din material textil.

Important este sa intelegi tu forte bine la ce este buna fiecare optiune si sa nu te iei dupa unul si altul ci sa-ti confugurezi masina dupa nevoile tale.

Spor.
rvm
As avea si eu o intrebare, nu sunt sigur ca este topicul potrivit, dar incerc aici.

Legat de proiectoarele de ceata, se pot aprinde doar cu pozitiile, sau abia dupa ce este aprinsa si faza scurta? Intreb pentru ca inca nu am primit masina, nu pot sa fac o vizita nici la dealer pt. ca sta la capatul orasului, si nici prieteni nu am care sa aiba O2 cu faruri de ceata.
DORU
Proiectoarele ceata trebuie si se pot aprinde INDEPENDENT de farurile masinii. Doar luminile de pozitie trebuie activate initial.
rvm
Si cum se face asta?

Am vazut ca este un singur buton rotativ pentru comutarea luminilor si probabil (asa cum reiese din imagine) ordinea de aprindere este: OFF, AUTO, pozitii, faza scurta, ceata spate, ceata fata. Sau butonul se actioneaza in alte moduri?

Daniel65671
Se trage, in doua pozitii: prima pt proiectoare si a doua pt stopul de ceata. Dar merg numai dupa ce ai aprins pozitiile.
rvm
Ingenioasa treaba.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.