Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Torpedoul refrigerat- moft sau necesitate?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
mike.omega
Salutare!
Discutia a pornit pe topicul Cee'D vs. Auris si as vrea sa o continuam aici.
Unii au afirmat ca acolo nu incape nici macar o sticla de 2L(lucru care trebuie probat) altii au lasat sa se inteleaga ca nu face fata, sau cel putin asa am inteles eu smile.gif

Azi am facut un experiment: am deschis busonul din torpedou sa las aerul rece sa intre si am lasat acolo aparatul foto. Dupa 20 de min de mers prin oras acesta era destul de rece cat sa imi trezeasca interes acest gadget, oare il putem numi asa?!

Maine am sa incerc cu o sticla de apa biggrin.gif
gabi4
sau o sticla de bere biggrin.gif
HalbaSus
Eu am avut torpedou refrigerat pe vectra... nu l-am folosit niciodata. Sunt mult mai utile cupholderele pozitionate strategic in fata ventilatoarelor, pentru ca poti sa bei si sa tii rece sticla/doza in acelasi timp.
Legionaru'
Moft.
Baby Blues
Daca ai de facut 3000- 400 de km cel putin odata pe luna, se pare ca este un lucru bun. Dar daca nu iesi din oras decat la concedii este un moft cum bine a spus ante- scriitorul meu. biggrin.gif
Watcher
Eu am la audi, si singurul uz la care se preteaza este sa cumperi o ciocolata de la benzinarie in drum spre bunici vara si sa nu o duci crema. ATAT. In schimb, torpedou canci din cauza minunatiei...
f1anatic
MOFT
Andrei Suzuki
Nu stiu cat de moft e sau nu,dar eu am observat la Colt ca daca nu o tii minim o ora,o ora jumate acolo nu se raceste absolut deloc.Si nu intra decat sticla de 1L. Deci nu stiu cat de util e. Mai degraba iti iei lada frigorifica cu alimentare de la bricheta.Aia nu numai ca tine rece,dar si face rece. Si intra si mai multe sticle in ea.
elena47125
Cu lada frigorifica alimentata la bricheta trebuie sa ai grija,dupa mai multe ore ai sanse sa-ti ia foc toata instalatia electrica a masinii,cel putin asa au patit niste prieteni pe un Opel Vectra.
Otto73
sunt masini cu cup-holdere racite (vezi dodge, chryler, etc)
Depinde din ce pct. de vedere privesti, pt. unii e necesitate pt. altii moft.
HalbaSus
majoritatea masinilor care au cupholdere sunt "racite" deoarece acestea sunt amplasate in fata ventilatoarelor... aerul conditionat sufland direct pe ele... am folosit odata la A3 acest cupholder si dupa cateva ore sucul a devenit mai rece decat era initial, deci functioneaza.
Lucian55
A devenit mai rece pentru ca intre-timp tu ai mai baut din el si cantitatea care trebuia racita a devenit mai mica... Oricum ar fi eu zic ca e moft.
C Z R
Subscriu : Moft.
mike.omega
Azi am plecat vreo ora cu treburi si am pus in torpedou o sticla de 0.5L cu apa.
N-am facut decat vreo 20 de km si la intoarecere am vrut sa vad cat de rece e sticla... nu prea era.

Concluzie: e bun la drum lung si eventual sa mentina rece! cu racitu sta cam prost biggrin.gif
Luka
Pai cam asta e ideea torpedoului de genul asta, sa mentina rece ceva, nu sa raceasca. La mine scrie in manualul de instructiuni acest lucru.
Am folosit pana acum doar cand am mers in concediu si chiar functioneaza.
Tiberiu61940
Ia mergeti voi cu noul Yaris care are asemenea cuphodlere; dupa 2 ore de mers prin soare cu masina, o sa apreciati o sticla rece; si e si la indemina, puteti bea oricand in timpul mersului. Cine are Yaris poate sa confirme.
ozz86651
Ce-mi plac mie extremele astea cu de genul moft sau necesitate smile.gif. Necesitate sint putine lucruri, nici macar masina nu e printre ele. Moft e toata viata nostra smile.gif.
Eu zic asa: necesitate sigur nu e. Dar nu zic ca nu ar fi dragut sa am un loc rece in masina, dar nu in torpedo ca acolo imi tin actele, lanterna si alte dracii, nu sub cotiera unde am carti, cduri etc., un loc complet separat. De multe ori conduc si mi se face o sete teribila si beau si eu ce gasesc prin masina, de obicei o sticla de apa coclita veche de 3 luni care e la picioarele locurilor din spate ca in fata se misca in curbe si incomodeaza pasagerul. Si e calda tare, ca deh, masina e neagra, soarele bate tare. E drept ca un frigider din asta pentru o sticla nu ar tine apa rece si cind sta masina, dar tot ar fi o chestie sa o aduca la o temperatura decenta dupa juma de ora sau o ora (setea teribila de obicei ma loveste la drum lung). Nici nu imi trebuie de 2 litri, si 1 litru ar fi ok.
f1anatic
Bai stiti ce ? Cind plec la drum lung, iau un cooler si il umplu cu pachetele din acelea refrigerante. Am vreo 30 pe care le-am cumparat eu...dar de vreo 3 ani in coace am cules fiecare pachetel refrigerant care vine cu produsele biologice sterile la munca: antibodies, reagents, enzymes - stiu ca vin sterile sau deosebit de curate pt. ca produsul este steril. Le mai spal si eu...si gata. Si rezista cca 2-3 zile la caldura barosana. bineinteles pastilele astea frigorifice care vin cu produsele sint marfa - nu ce gasesti prin comert.


Si apoi copii mosului, benzinarii si/sau Rest Areas sint aici din 40 in 40 de mile daca nu mai des. Ceea ce inseamna vending machines si/sau selectie de bauturi racoritoare. (Tot apa-i sfinta. In cazul meu apa minerala carbogazoasa).
mike.omega
F1anatic: noi astia din lumea a 14-a care ne batem cu pumnu-n piept ca avem 120km de autostrada dar unde nimeni nu spune ca pe toata distanta asta nu gasesti nici macar 1 buc. benzinarie sau 1 buc. magazin. Daca ai noroc gasesti toaletele deschise blush.gif
Avand in vedere ca viteza maxima e de 130kmph, parcurgi autostrada intr-o ora ca mai apar caini, oi, tampiti care depasesc cu numai 100kmph si altele :bash:

Concluziile..............
Bogdan104277
Suntem in Romania, si ne ocupa toata ziua, si nu avem scapare... :bandit:
adi.mitrea
E moft, dar un moft util.

Eu când veau sã þin ceva rece (ultima datã am cumpãrat niºte carne ºi aveam un drum de vreo 3 ore de parcurs) îl pun la picioarele pasagerului din dreapta, chiar sub torpedo, unde sunt douã guri de ventilaþie pentru picioare. ªi culmea, chiar funcþioneazã. Carnea a stat rece pânã la destinaþie...

Oricum e cam aiurea sã transporþi carne în torpedo sau în cotierã, dar în caz de necesitate...

Pentru unii (eu) nu se justificã o ladã frigorificã ºi nici nu am prizã de 12v în portbagaj, aºa cã improvizez. :boxing:

La categoria mofturi în maºinã ar putea intra la fel de bine, ca ºi torpedoul refrigerat, ºi oglinzile de cutoazie iluminate, ºi scaunele reglabile electric, ºi deschiderea portbagajului din telecomandã ºi farurile reglabile electric (când se poate ºi cu cablu la fel de bine) ºi multe altele...

În viaþa ne hrãnim cu mofturi permanent... blush.gif
r4mp
eu zic ca e undeva intre biggrin.gif

la stilo am " upper glove compartment " refrigerat ( o gura de aer ) - deci separat de torpedo ( lower blabla ) care are si el un litraj destul de generos, in care pot pune o sticla de apa minerala de 1.5L de exemplu. nu raceste dar mentine rece.

nu inteleg de ce ziceti numai de drum lung, cand si in oras te mai prinde aglomeratia o ora doua... timp in care tot s`ar incalzi apa, sucu sau ce o fi biggrin.gif
ozz86651
QUOTE
Si apoi copii mosului, benzinarii si/sau Rest Areas sint aici din 40 in 40 de mile daca nu mai des.


Asa e dar e complicat. Trebuie sa iesi din autostrada etc (nu peste tot sint reast area in autostrada). Apoi nu peste tot sint asa multe beniznarii, pe drumul San Francisco -LA mergi vreo 6 ore printr-o caldura mortala intr-o mare de iarba uscata, si nu e mai nici un oras sau sat, din cind in cind cite o benzinarie. Numai ca mie nu-mi place sa opresc, sau oricum opresc minimul posibil. Altfel se lungeste calatoria prea mult, aici oprim pentru benzina, mai incolo pentru pipi, dupa aia pentru apa, apoi cafea, dupa cafea iar pipi pentru pasager, dupa aia pentru sofer samd.
Cit despre cooler etc evident se poate dar e mai complicat, incomod si necesita pregatiri. Eu ma rerfeream si la parcursuri normale de genul 2 ore pe care nu le pregatesti, nu neaparat la calatorii de 12 ore.
xanaxer
Лени137.6раньPERFRadiМаÑцPapuLindХариМедвцараSandСаакSideTescKurtB65-ИталTescМаркÑкулШенаTescРоÑÑTheo
ÑзыкИллюFedeПлÑÑ‚MargGroorrivJeanBreaCamoÐмерМарчMetrElliритуPatrXVIIMatiTescNiveBrigLymaStonCreeWant
JeweJoseМатеFablгранlegeПереÐнглDeepAlmoELEGтелеPaliМиргВыпуХодаОльгВороPushJonaбеÑÑ‚CarrзакаТайбSido
ИоаноÑвÑQueeГаджZone2111VentJohnVasmгубемедигенеМуÑиÑереЧигиZoneКоллОтечZoneПоныBonuDannZoneZoneZone
Zone1414LouiпедиZoneСемаÐÑтаМельхар-MariПушкупрачиÑÑ‚ZoneРубиZoneфарфклейAdvaStahEFORElecMielMoto0802
Z56-ГрибImagChicплаÑ0110Mist8955ДжейNISSшагодеÑÑ‚VocaÐртиOuapRussThelKotl1000ÑзыкОмарСунгExpeКитаDeLo
BoscвходRoyaнапрЛитРБрÑнЛитРЛитРКондЛитРWindÑебеЛитРMicrБермXVIIЧеÑтКузнAldoEditKiroRolfСмирлитеSiou
JeweрабоÑтудIsabLCACWindМатвModeгрупШалазавеСмиркороFeliHenrÐикиÑлекБергФищуСокоФормРаутИллюЛыкоЯÑум
WindЦветавтоSwamСкурAdvaAdvaAdvaWindСодеШорымузыHystПашнFionМедвравнБараXVIIÑлогtuchkasArbaКарг
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.