Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Descentrare discuri frina
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi
Penca
A6, 60,000 km, 3 ani vechime. Masina are un USOR tremurat al volanului la 80 km/h si 120km/h. Am verificat si reverificat echilibrarea rotilor si totul este ok. Chiar am pus alte roti pe ea. Acelasi efect.

Un mecanic cu experienta mi-a spus: "doua lucruri se invirt in mers la roata, care pot produce vibratii: roata si discul"

El zice ca exista posibilitatea descentrarii discului care se rezolva cumparind altul.

A mai avut cineva problema asta ?
Cristian88423
Mecanicul doar a dat "diagnosticul" din auzite, sau s-a si uitat la masina atent? De obicei discurile de frana se schimba la 60.000 de km, dar depinde si de stilul de condus. In functie de uzura se mai pot rectifica.
Tiberiu61940
Discurile se schimba la 60000? Poate placutele, daca nu prea folosesti frina...
Da, si eu am avut un disc ovalizat, acum vreo 10 ani, la un Ford Sierra 2.0 Sport, cu care mai faceam imprudente pe vremea aia... deh, tineretea....
Dupa ce am coborit in forta de pe Oituz, pe o vreme cam ploioasa, am nimerit intr-o balta mare; discul din dreapta s-a ovalizat din cauza schimbarii bruste de temperatura, si dupa cam 2-3 saptamini de investigatii, ca nu stiam ce naiba are, am aflat, l-am schimbat, si totul a devenit iar OK.
Cristian88423
Inainte de a-mi cumpara masina de la dealer am obtinut graficul reviziilor cu tot ceea ce se schimba si costurile aferente. In tabel se mentioneaza ca schimbarea discurilor de frana este considerata normala la 60.000km. Acum....fiecare crede ce vrea....datele astea sunt.
Penca
am schimbat si placutele de frina de curind. astept sa vad sa nu fie de la placutele ecologice, care se "aseaza" mai greu pe disc decit celelalte.
DORU
Sa o luam pe rand:
1= presupun ca geometria e facuta
2= discurile si placutele frana noi se rodeaza impreuna minim 100km, discul ~1000km
3= cati km are masina ta cu discurile de acum? Daca sunt usor ovalizate...pot da tremuratul respectiv. Nota Bene: nu mai spalati masina imediat ce veniti de la un drum mai lung > discurile sufera de calire !
4= placutele frana "tari" scartaie, nu dau trepidatii.

Astept clarificarile tale. Multumesc !
ionut83652
deci discurile de frana dac sunt ovalizate descentarte etc tremura cand franezi jocul din volan apare de la sistemul de directie (caseta slabita,capete de bara bielete de directie ) nau discurile treaba cu mersul!
Penca
Am descoperit cauza.

Jantele erau deformate. Nu se vedea cu ochiul liber. Probabil de la gropi, erau ovalizate. Cu toate ca am echilibrat rotile, la echilibrare nu se rezolva si problema ovalitatii jantelor.

A trebuit sa le reconditionez.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.