Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Incredibil unde a ajuns lupta ptr. suprematie...
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
lucian14
http://www.automarket.ro/stiri/video-recla...ok#post_comment

Se dau cartile pe fatza.
Toyota Prius interzisa in UK?
Mafia petrolului in panica?
Concurenta disperata?

Nu inteleg care e problema! :brave:
vio
nu cred ca e interventia concurentei , totushi , or avea si ei un CNA acolo ceva si nu le place lor cum da reclama .
BogdanS
QUOTE
Mafia petrolului in panica?
Concurenta disperata?


Foarte tare, uite așa se nasc teoriile -- citești o frază, construiești o teorie. Nu, reclama nu a fost interzisă de "mafia petrolului", ci din cauză că Toyota mințea poporul cu televizorul.
lucian14
S-au "sesizat din oficiu" CNAul lor fiindca vezi s-au folosit termeni gen "nelimitat" in loc de "tinde catre" si 1 tona in loc de 800kg? Hai sa fim seriosi e vorba de o reclama. Ia sa vedem noi ce spun baietii prin reclame (cel mai bun, cel mai tare, cel mai frumos, cel mai eficient in comparatie cu un produs similar "obisnuit") in general aberatii. Cate din respectivele reclame au fost interzise in acest context pentru produsele respective? Nici una... toata lumea stie ca nu trebuie sa crezi toate aberatiile din reclame! Dar in cazul acestei reclame nu era vorba de aberatii ci doar de interpretarea unui cuvant si a unei cifre!!!
Hai sa fim seriosi si sa recunoastem ca treaba asta cu interzicerea pute rau! :angel: Cata grija i-a apucat subit pe baietii de la CNA..."pentru consumatori" biggrin.gif
drabisan
Nu e vorba de lupta pentru suprematie, e vorba de clasicul marketing de 2 lei!
Eu am o problema mare cauzata de oamenii de marketing disperati sa fie mai tari ca restu'!
Astia sint capabili sa o vinda pe mamalor drept virgina, numai sa iasa un mesaj cu impact la mase...
Grrrrrrrr
BogdanS
Lucian, la noi nu știu cât se aplică legile (nu zic că nu se aplică, dar chiar nu știu) -- însă ele există și la noi, iar pe afară chiar sunt aplicate. Dacă ești curios, pune mâna și informează-te, dar nu mai arunca cu noroi fără să știi despre ce vorbești.
vio
Bogdan72011 are dreptate in afara legile chiar sa aplica fatza de la noi ...

la noi daca ar putea tartarici asta ar vinde citroen non euro ca fiind euro 5 sa si vada buzunaru umplut .
lucian14
Adica Toyota abereaza, nu e deloc ecologica (Prius)...au dreptate americanii (se pare ca in america e discutia de fata) mai ecologic e un Hummer care consuma 25l/100km benzina :bash:
Noxele scoase de Prius chiar sunt la jumate fata de un motor de 2,0 L (cel mai des intalnit in US) ...dar nu se cade sa stricam afacerile cu petrol ale mai energofage tari din lume... arigato.gif
Aveti dreptate ...gata nu mai dau cu noroi in jandarmul mondial :ban:
BogdanS
Revin, încearcă să te documentezi și să înțelegi despre ce vorbești, altfel riști să te faci de râs. Nu e vorba despre absolut nimic din tot ce-ai spus până acum -- este vorba pur și simplu de publicitate comparativă, care are niște limite legale.
lucian14
Incercam sa citim si printre randuri?
BogdanS
Mai bine nu -- riscăm să ajungem la niște concluzii similare cu cele la care ai ajuns tu (e.g. "Prius nu e deloc ecologic", "ecologic e un Hummer", comparații între motoare din clase diferite șamd). Am înțeles că tu te dădeai sarcastic, însă pur și simplu nu are sens să vorbim despre chestiile alea.

Reclama a fost interzisă nu pentru că se compara cu un Hummer și afirma că Prius e mai ecologic, sau orice am putea inventa noi "printre rânduri". A fost interzisă pentru că susținea în mod explicit că Prius produce "1 tonne of CO2 less than an equivalent family vehicle with a diesel engine. Average calculated on 20,000km a year. Toyota Prius: CO2 emissions: 104g/km". Hummer-ul nu este echivalent cu un Prius. Motorul de 2 L nu este în aceeași clasă. Iar reclama lor (textul de mai sus) nu era adevărat. Nu e nimic de citit printre rânduri -- au greșit și li s-a interzis reclama. Asta-i tot.

Datele tehnice aici.
lucian14
Comparatia este suportabila daca luam motorul benzina 1,5 L. Asa e mai corect (Prius are motor pe benzina) emisiile in acest caz sunt mai mici cu peste 60g/100km fata de un motor euro4. Deci se depaseste lejer in 20000km tona aia care i-a suparat pe ASA...sau naiba le-o zice!
BogdanS
QUOTE(lucian14)
Comparatia este suportabila daca luam motorul benzina 1,5 L. Asa e mai corect (Prius are motor pe benzina) emisiile in acest caz sunt mai mici cu peste 60g/100km fata de un motor euro4. Deci se depaseste lejer in 20000km tona aia care i-a suparat pe ASA...sau naiba le-o zice!


Hai să urmărim împreună ce-ai scris mai sus, vrei?

Premiza 1: Emisiile Prius sunt mai mici cu 60g/100km față de un motor Euro4.

Premiza 2: Luăm ca distanță parcursă 20.000 km pe an.

Așadar,

(60 g / 100 km) * 20.000 km/an = ((60 / 100) * 20.000) [g/an] = ((6 / 10) * 20.000) [g/an] = ((6 * 20.000)/10) [g/an] = (6 * 2.000) [g/an] = 12.000 [g/an] = 12 [kg/an].

Însă

12 kg/an este mult mai mic decât 1.000 kg/an (1 t = 1.000 kg)

Personal cred că ai greșit pe undeva, însă încerc să-ți arăt cât este de ușor să fii ridiculizat dacă faci afirmații neatente. Și nici măcar nu râd de tine.

P.S. Ok, am verificat de curiozitate datele tale. De greșit ai greșit când ai scris "60g/100km" -- probabil că ai vrut să scrii "60g/km". Restul e istorie -- dacă ai citit concluziile ASA, ai văzut motivele lor și nu are rost să mai dezbatem. Dacă nu, am să urmez sfatul din semnătura ta.
lucian14
Am scris gresit, normal ca sunt g/km....concluzia e deci corecta dom`profesor? beer.gif sau ne contrazicem doar de amorul artei?
No offence taken!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.