Help - Search - Members - Calendar
Full Version: care e cea mai caraghioasa masina pe care ati condus-o?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
20krpm
mi-am adus aminte de o masina haioasa pe care am condus-o odata, si cred c-ar fi funny sa ne aducem aminte fiecare... fie de masini caraghioase, fie de patzanii pe care le-am avut.

plecam pentru vreo citeva zile in vacanta, intr-o tara mai de mina a 2-a, si ma uitam cum putem ajunge de la aeroport la hotel. taxi, shuttle, masina de inchiriat... tot cautind, gasesc la o firma locala, de inchiriat, un - ceea ce numeau ei - "mini convertible". cu $10 pe zi. (la 5 zile, asta era mult mai ieftin decit shuttle-ul.) nu spuneau ce masina e, n-avea poze, dar nu putea sa fie catastrofa. zis si facut. am ajuns in aeroport, am semnat hirtiile (asigurarea a mai fost inca $50, dar in fine...), cucoana de-acolo a iesit de dupa tejghea si m-a condus in parcarea aeroportului.

masina era... un vw beetle, modelul ala de prin anii 50, cu capota total decupata cu flacara de sudura smile.gif tanti mi-a aratat frumos cum se deschide "portbagajul" in fatza - asta insemnind ca il deschideai de la o maneta de sub bord, pe urma te duceai si iti bagai miinile printr-o crapatura de 3-4cm ca sa desfaci un lacat care tinea strins un lantz, care nu lasa capacul sa se deschida mai mult. bineinteles ca deschideai capacul si te intimpina o mare roata de rezerva, chiar in mijloc...

in drum spre hotel nevasta-mea era ingrozita, iar eu nu mai puteam de ris. in spatele nostru era un fum de camion, dar cui ii pasa - toate masinile scoteau fum acolo. dupa nici 5km a trebuit sa pun o frina mai sanatoasa, iar nevasta-mea s-a lipit de bord in fatza, cu tot cu scaun si cu centura de siguranta. (adica, hm, mai bine zic ca nici nu stiu sigur daca avea centura de siguranta.)

dupa masa, pe la 5, a tras o ploaie torentiala... de vreo 20 de minute. suficient ca sa umple cu apa podeaua masinii - nu cit sa-ti curga pe picioare cind deschizi usa, dar de vreo 3 degete tot era in ea. (nu, n-avea nici un fel de covoare pe jos smile.gif ) atunci m-am dumirit ce-mi arata femeia aia la aeroport pe podeaua masinii - avea niste gauri acoperite cu dopuri de plastic, si ea imi arata ca tre sa scot dopurile ca sa curga apa din ea cind e prea plina. zis si facut smile.gif (atita ca a trebuit sa mut masina, pentru ca statea inclinata si toata apa era sub pedale, nu ajungea sub scaune unde erau dopurile.)

din pacate, cu toate insistentele mele, in seara respectiva a trebuit sa ducem masina inapoi si sa luam alta - nevesti-mi i-a fost de-ajuns. am primit un vw bora (sau boring?...) la aceiasi bani. daca o sa gasesc diseara poze cu prima masina o sa le postez.

[editat ca sa adaug..] n-am gasit poze cu masina aia sad.gif probabil ca am pe undeva printr-o cutie de pantofi, pentru ca era pe vremea in care camerele digitale erau abia aparute si scumpe... [/editat]
ivd
:coolspeak: :clapping: meriti o beer.gif super vacanta!
BandiT
cea mai caraghioasa masina condusa de mine a fost opel agila.
eu am 1.90 si vreo 110 kg...va dati seama cum aratam in agila...care se si inclina pe partea mea...
booneK9
Cel mai haios a fost sa conduc un trabant. In poligon. Unde pe un platou cat un stadion de fotbal am incercat masina. Primul sentiment pozitiv a fost robinetul de benzina. Ma rog, vorba vine. Robinetul pentru combustibil. Arata ca foraiberul de la usa de la grajd. Undeva sub bord in dreapta. A doua faza faina a fost cand am vrut sa vad cam cat de mare e cercul la bracaj. Si am incercat la 30 la ora (give ora take). Instant m-am trezit pe doua roti si ... m-am potolit. Dar una peste alta, mi s-a parut cea mai haioasa masina.
Si a mai fost un Citroen (CX cred sau BX, nu mai stiu) de cand era bunica fata, din ala de salta spatele cand pornesti motorul. Stiu ca nu e singurul, dar mi s-a parut foarte hazliu, mai ales ca nu fusesem atentionat cand m-am urcat la volan.
Adrian91085
Prin 93-94 eram student si eram in vacanta undeva pe linga Focsani. Aveam permis din 91. Varul meu era sofer la niste baieti care aduceau hamsii din Constanta si le vindeau prin tirg. Intr-o zi ma roaga daca ma pot duce eu in locul lui ca el avea nu-stiu-ce treaba. No problem.
Era un Wartburg 353. Initial mi s-a parut destul de "sprinten". I-am pus o remorca si am plecat de la Focsani spre Constanta sa luam hamsiile.
Am plecat dupa 12 noaptea. Intr-o comuna am lovit un catel cu farul de ceata din dreapta. S-a spart. Am oprit sa vad ce s-a intimplat. Ma asteptam sa vad pe decedat prin preajma. Din fericire l-am zarit fugind de rupea pamintul.
Remorca era inca goala. Ma apropiam de o intersectie in care nu eram sigur daca trebuie sa o iau la stinga sau la dreapta. Aveam ceva viteza, am calcat frina, dar, avind si remorca, masina avea inertie foarte mare. Am trecut prin intersectie apasind cu disperare pe frina, neputind s-o iau nici la stinga nici la dreapta. Am oprit in sfirsit la vreo 20-30m dupa intersectie. Apoi am intors si am virat corespunzator. Noroc ca era foarte dimineata si nu era trafic deloc.
Pe soseaua spre Constanta era deal-vale-deal-vale. Imi luam viteza la vale ca apoi sa pot urca pina in virful dealului.
La intoarcere am avut remorca plina de saci cu hamsii. Ca sa fie si mai misto, am facut pana la remorca. A trebuit sa dau sacii jos pentru ca nu aveam cric. Am ridicat remorca cu circa si am schimbat roata. Pina acasa nu am mai avut probleme.
A fost o experienta unica pentru mine.

PS Cu ceva timp inainte de chestia asta, baietii cu Wartburgul au venit pe la varul meu. Se plingeau ca se aude un zgomot pe la roata din fata dreapta. Se uita varul meu si ce credeti? Discul de frina se tocise si pur si simplu se retezase circular. Acum era un cerc ce se misca liber pe acolo.
rafaello5
Cea mai caraghioasa masina pe care am condusa a fost un Lastun (Dacia 500)prin '94-'95 pe care am condusa pe la tara la bunici cand inca nu aveam carnet (aveam cam 12 ani).A fost super tare experienta mai ales ca era prima data cand conduceam.Schimbatorul era langa volan si era cam ciudat apoi avea frane mecanice nu servo si apasam cu putere pe ele si pana oprea..... (plus ca eu nu prea aveam putere pe atunci).Am mers cu ea pe dealurile de prin Moldova aproape de Barlad de-i sfaraiau rotile.A fost o masina destul de buna pentru familia mea mai ales ca in perioada aia eram mic si eu cu sora mea stateam in spate si ne punea tata si mama intre scaunele din fata si bancheta 2 paturi si era plin locul si dormea de fiecare data cand plecam la drum.O daca am uitat o bucata de ciocolata in buzunar si era foarte cald afara si sa topit si eu nu stiu cum am adormit dar bagasem mana prin buzunar si cand m-am trezit eram de ciocolata pe toata fata si au inceput sa rada toti de nu mai puteam.Aventura frate!!!
ion95129
Salutare la baieti
Eu am condus multe masini fistichii la viata mea dar cea mai "dragalasa" a fost un Opel Olimpya din ...1939. Super masina.Era masina cumnatului meu, cumparata vrac si reconditionata ....sau ma rog, o incercare de reconditionare.
Trebuia sa ma duc intr-o noapte in camp sa pazesc porumbul abia cules sa nu mi-l fure iar nevasta-mea nu m-a lasat singur.
Dupa ce am motzait vreo 3 ceasuri acolo am plecat spre casa .Pe la jumatatea drumului....jos curentu`.Nici un fel de curent pe nicaieri. Nu telefon, nu bricheta, nu sarme, nu nimic. Va spun ca am mers in lungul drumului in patru labe doar-doar voi gasi o sarma ruginita sa leg pe direct un bec de far la baterie sa am putina lumina.Nu am gasit. Cand afara se crapa de ziua am gasit defectul.......sub bord era un "antifurt" cu o cheie cam ca un zavor de usa care cand era rasucit spre stanga oprea alimentarea de la baterie si masina nu mai putea fi pornita.Cheia aia am gasit-o pe podea la locul din dreapta. Nici unul din noi nu a stiut ce-i aia si ce se face cu ea. Ne-a recuperat cumnatu`dimineata in hohote de ras. ...doar el. Noua nu de ras bne ardea .Frig, oboseala, nervi, foame,de toate.
StefanVVTi
Cea mai caraghioasa a fost un gigant Ford F250 cu motor 7.2 litri Diesel(...da, ati citit bine, sapte [,] doi litri)! De ce caraghioasa...pai la cat este de mare se conduce mult mai usor decat m-as fi asteptat! band.gif
air_wolf
QUOTE(StefanVVTi)
Cea mai caraghioasa a fost un gigant Ford F250 cu motor 7.2 litri Diesel(...da, ati citit bine, sapte [,] doi litri)! De ce caraghioasa...pai la cat este de mare se conduce mult mai usor decat m-as fi asteptat! band.gif


:bash: caraghioasa... auzi la el... biggrin.gif biggrin.gif
StefanVVTi
QUOTE(air_wolf)
QUOTE(StefanVVTi)
Cea mai caraghioasa a fost un gigant Ford F250 cu motor 7.2 litri Diesel(...da, ati citit bine, sapte [,] doi litri)! De ce caraghioasa...pai la cat este de mare se conduce mult mai usor decat m-as fi asteptat! band.gif


:bash: caraghioasa... auzi la el... biggrin.gif biggrin.gif
biggrin.gif Este "enervant" de MARE! beer.gif
20krpm
QUOTE(ion95129)
Eu am condus multe masini fistichii la viata mea dar cea mai "dragalasa" a fost un Opel Olimpya din ...1939.


yep... te invidiez cu adevarat la chestia asta. duminica, la o benzinarie, oprise un packard, cam de prin aceeasi perioada, dichisit si aranjat ca de sarbatoare. l-am intrebat pe nenea ala dupa ce a terminat de pus benzina dac-a mai lasat ceva in rezervorul pompei si pentru mine smile.gif

QUOTE(ion95129)
Dupa ce am motzait vreo 3 ceasuri acolo [...]


"motzait"... esti sigur? smile.gif)
20krpm
QUOTE(StefanVVTi)
biggrin.gif Este "enervant" de MARE! beer.gif


smile.gif simti nevoia sa ai un interfon ca sa vorbesti cu pasagerul din dreapta. am "gustat" si eu ceva similar, drum de vreo 20km, un dodge ram 3500, cu o barca destul de sanatoasa pe remorca, prin munti, fara asfalt, si in coborire.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.