Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme indicator temperatura apa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi
Campan91213
Va salut pe toti.Am si eu o problema.Masina este un A4 1.9 TDi 131 CP din 2002.Pana ieri totul a fost bine, de azi dimineata, cand am mers sa-l duc pe frate-meu la aeroport la Arad (eu sunt din Oradea), am observat ca indicatorul de temperatura de la apa nu creste, de obicei crestea pana la 90 de grade si statea acolo, acuma ba statea la 50, ba crestea pana la 70, iar scadea, se tot joaca acolo, creste, scade, dar nu trece de 80, la 90 nu ajunge, si nici nu sta fix, acum e la 80, imedita coboara la 50.Eu am intrebat pe un baiat mecanic si mi-a zis ca s-ar putea sa fie termostatul de la motor de vina, si ca ar trebui schimbat.
Voi ce parere aveti, a mai patit cineva asa ceva, e vre-o problema daca mergi asa cu masina ( baiatul respectiv mi-a zis ca nu e problema, doar ca daca nu se incalzeste motorul, consumul e mai mare)?
Si daca totusi e termostatul, are cineva idee cam cat costa?
Va multumesc anticipat.
Cu stima, IONUT.
HalbaSus
Salutare consatene (si eu sunt din Oradea)
Din ce an e audiul tau ? Eu am unul din 2000... Nu cred ca e vorba de termostat, mai degraba de senzorul de temperatura al apei. Din pacate la electronica se baga doar cei de la D&C (poate si cei de la bosch car service dar nu sunt singur).
Mihai98076
..si eu cred ca este senzorul care citeste temperatura,de vina.Daca era termostatul,raminea blocat pe inchis sau deschis,fierbea apa in motor sau nu se incalzea mai deloc.
Campan91213
Mersi de raspuns consatene biggrin.gif .
Masina e din Iulie 2001, pe talon e 2002.
Si eu cred ca e senzorul de temperatura, pentru ca se ridica la 90 cand e cald, dar nu sta acolo, se tot misca, ba coboara, ba urca, sta la 90 cam 5 minute, apoi dintr-o data scade la 50, mai urca putin, iar coboara, probabil cum zici tu, senzorul e defect.
Sa traiesti si mersi pentru raspuns.
Flav
Acelasi lucru l-am patit si eu vara trecuta, si intr-adevar senzorul era de vina.
Datorita lipsei de timp am amanat schimbarea lui, iar dupa vreo 2 saptamani am observat ca isi revenise si arata corect temperatura. De atunci nu mi-a facut nici un fel de probleme.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.