Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mitsubishi
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Mitsubishi
Emil26116
Este o marca destul de putin intalnita pe strazile de la noi si totusi cu un renume bun (??).
Ce stiti despre masinile facute de ei: fiabilitate, consum, intretinere (revizii+piese schimb). Daca ati avut un Mitsubishi sau prieteni care au, daca ati mers cu ea ...
In special ma intereseaza Space Star. Am vazut-o doar pe internet, nici una pe strada. Are un pret bun si e destul de tentanta. (10750 CIP - 12760 DDP). Monovolum si echipare cu cam tot ce imi doresc, consum rezonabil si... Mitshubishi se lauda cu o garantie de 3 ani, incluzand transport cu avion sau tren daca ai ramas cu ea in drum. Pare super rezonabil, dar alte detalii ...

Eventual alternative in aceeasi bani ....

Sencs! :bounce:
Laurentiu 28174
Space Starul a fost prezentat intr-o emisiune gen promotor. A fost un fel de comparatie intre 5 masini total diferite: peugeot 307, toyota pickup, etc. Testul a fost pe Transfagarasan, inclusiv o portiune de zapada pe la Balea. Optiunea prezentatorului a fost clar spacestarul ca raport calitate pret, fiabilitate si comfort interior, masina de familie optima. La offroad a batut de departe toyota.
Oricum aproape sigur se poate face test drive.
G e o r g e
da se poate face drive test cu orice model .

drept dovada de proba :
Dan-471
Si eu am facut test cu Space Star; si dupa vreo trei saptamini l-am luat acasa.
Sint foarte multumit de alegere, putine si neimportante sint lucrurile care-mi displac la masina asta; per total, este masina pe care mi-o doream.
Iulian HondaFan
nu vreau sa rapesc nimanui speranta, dar mitsubishi a avut si are probleme mari de fiabilitate si calitate a produselor lor. DCX (daimler chrysler) care are o cota de 20-30% din actiunile mitsubishi au vrut sa preia toata compania dar data fiind situatia nu prea rozie la chrysler ( care inca merge in pierdere dupa 5 ani de restructurari) cat si totalului dezastru de la mitsubishi ( cativa sefi au fost arestati deja in japonia) au spus nu.

in aceste conditii se poate ca o garantie de 3 ani sa nu poata fi onorata daca nu vor putea evita falimentul.

si aici in state au avut programe agresive de marketing au acceptat sa le vanda la persoane cu credit slab ( care nu puteau sa cumpere asadar alte marci pt ca alea nu le-ar fi dat credite)si le-au dat la preturi de dumping. in final pierderile au fost majore, mai ales pentru ca proprietarii lor au trebuit sa foloseasca des garantia.

acum vanzarile pe piata americana sunt in picaj, au scazut cu peste 25% fata de perioada similara din anul trecut, desi au cateva modele noi.

fiabilitatea este f proasta fiind undeva la coada cozilor din acest pdv.

gama de produse este sub nivelul competitiei ca performante, cel putin cea aici: lancer, galant, diamant, montero( echivalentul lui pajero), outlander.

nu stiu de produsele de acolo dar as fi foarte circumspect si le-as cerceta in detaliu.

plusuri: lancer evo, endeavor, eclipse poate pe undeva si noul motor GDI dar nu am vazut inca masini dotate cu acest motor pe piata.

nu toate companiile japoneze sunt egale, iar mitsubishi desi e cea mai veche este categoric cea mai proasta marca japoneza.
Dan-471
Stiu ca Mitsubishi are probleme financiare, insa problemele care au dus la arestari in management, cele legate de defectiuni au fost in zona camioanelor pe care le fabrica ei.
Inainte de a lua decizia de cumparare a Space Star-ului am pus gugalul serios la treaba si cred ca am citit mai tot ce se putea: informatii oficiale, road teste, review-uri, pareri ale proprietarilor.
Se poate ca Mitsubishi sa nu se ridice la nivelul celorlalte japoneze dar totusi apare in topul JD Power pe 2004 pe locuri bunicele zic eu - iar in special Space Star-ul ca asta ma interesa, e pe locul 17 inaintea multor alte masini cu mari pretentii (http://www.auto-motor-und-sport.de/d/62745)
Acuma sper ca studiul asta sa fie macar pe aproape de realitate si tot sint multumit.

PS: stie cineva de vreo firma mare, facind parte dintr-un grup colos care a dat faliment?
Iulian HondaFan
ultimul exemplu e daewoo. mitsubishi nu face parte din DCX asa cum am spus mai sus. vestile nasoale continua si in ultimile saptamani pt. mitsubishi: singura raza de speranta este noul Colt care se vinde binisor in Europa.
Dan-471
Ce s-a intimplat la Daewoo? L-a cumparat GM si acum vinde la greu, in Europa si-a dublat vinzarile
(http://www.daewoo-auto.com/portal/news/sales_04.htm).
Nu afirmam ca Mitsubishi face parte din DaimlerChrysler (stiu ca DC are actiuni la Mitsubishi Motors si a oprit finantarea, dar nu si-a vindut actiunile) ci era vorba de Mitsubishi GROUP din care fac parte vreo 30 de companii (http://www.mitsubishi.com/php/users/catego...arch.php?lang=1)
De altfel unul din directorii Mitsubishi Motors Europe a declarat: "Impreuna, Mitsubishi Heavy Industry, Mitsubishi Corporation si Bank of Tokyo au o valoare de piata mai mare de 5 ori decat DaimlerChrysler!"
N-as fi reactionat cu atitea argumente - eu fiind un simplu proprietar de Mitsubishi (care apropo, merge excelent), dar gindeste-te, noi traim in Romania, unde spre exemplu cineva se intreba: ce sa-mi iau un Mitsubishi Space Star sau un Renault Clio? si intra pe acest forum si citeste afirmatia ta: "fiabilitatea este f proasta fiind undeva la coada cozilor din acest pdv". Pai nu fuge imediat sa-si ia Clio? Si nu vreau sa comentez despre masinile frantuzesti in general si Renault in special.
Ma gindeam doar sa nu speriem lumea cu afirmatii din astea dezastruoase ca nu e chiar asa, nu vorbim de SRL de 10 milioane care dispare peste noapte.
Iulian HondaFan
aici falimentul daewoo a lasat ceva oameni cu buzele umflate pt. ca GM a lichidat tot ce se numea daewoo. de la anul daewoo va dispare ca marca si in Europa, asta o sa insemne zero vanzari. vanzarile de produse daewoo e adevarat au recuperat ceva dupa prabusirea de dupa faliment dar inca nu sunt la nivelul de dinainte. aftershocks se vor resimti si pt. uzina de la Craiova, care din pacate a cam ramas pe cont propriu.

fiabilitatea modelelor mitsu este mult sub a celorlate 4 firme japoneze, asta e adevarul. nu stiu daca renault are fiabilitate mai buna, nu am date sa vorbesc, dar honda, toyota, nissan si mazda stau mult mai bine la acest capitol.

eu nu doresc falimentul nimanui, si tot ce se poate ca Mitsubishi sa iasa din stramtoare, au inchis deja ceva uzine care nu aveau cerere, incearca sa scoata produse noi si mai bune.

si cei de la Mitsubishi Motors sunt de capul lor, daca erau asa de solid aliniati cu grupul nu ar fi umblat cu mana intinsa la DCX.
Tudor33702
Sunt faine Mitsubishi-urile astea. Si mie imi plac la nebunie. Toata au o forma asa... aerodinamica si poti sa le tunezi k lumea.

As vrea sa stiu si eu niste preturi, consumuri asa sau niste site-uri despre Mitsubishi.

Uite una tare
Nazareno Gabrielli
Personal am condus trei Mitsubishi-uri.

Un Mit Carisma.(benzina) (fabricatie 2003 )
Un Mit Pajero DI-D(fabricatie 2002) (diesel)
Un Mit Pajero (fabricatie 1993)(benzina)

Mit Pajero cel mai vechi mi s-a parut prost la frane, probabil ca ar fi trebuit schimbat ceva pe acolo.

Carisma mi-a placut. Chiar daca nu este vreo racheta, merge bine si franeaza bine. destul de confortabila, fara sa exceleze.

Mit Pajero ala noul este ceva deosebit. Cam greoi ce-i drept dar iti ofera mult confort. Un adevarat tanc. bun pentru distante lungi.
Nero
Eu am de 10 ani un Mitsubishi Galant 1.8TD din '86. In mare am fost foarte multumit de el (zic "am fost" pentru ca acum mi-am luat un C4), mai ales din cauza fiabilitatii. Are 400.000Km, cu motorul schimbat la 150.000km, si inca merge foarte bine, cu urmatoarele exceptii:
- Motorul a devenit cam puturos, initial avea 82cp, acum cred ca mai are vreo 60 smile.gif
- Are un defect la o planetara pe care nimeni n-a reusit sa-l remedieze. Din pacate defectul nu era la capul dinspre roata, ci la cel din cutie care nu se gaseste
- Mici probleme de mecanica la roti, din cauza minunatelor drumuri pe care ruleaza.
- Rugina pe la praguri.

Ideea e ca daca as fi putut sa rezolv micile probleme care apar, nu mi-ar fi trebuit masina noua. E una din cele mai fiabile masini pe care le-am vazut, insa nu stiu cum mai stau Mitsubishi la capitolul asta acum, dupa problemele pe care le-au avut de la divort smile.gif.
dragos marian38449
Salut sunt posesorul unui Mitsubishi Lancer din 1986 1,8 D, 64cp. Masina are 220000Km si merge f bine. Consuma putin si sunt foarte multumit. piesele de schimb sunt cam scumpe dar nu am avut nevoie de ceva si nu am gasit. De regula la Alpadrino. Inainte am avut o dacie. poate de aceea sunt multumit. Nu exista nici un fel de comparatie intre cele doua masini. Asta iarna masina a pornit fara probleme si la -20 C. Multe probleme apar de regula si din neglijenta soferului. Ma gindesc insa serios la momentul cind va trebui sa o schimb, tare mi-ar placea sa am tot un Mitsubishi. Personal ma mai pricep sa repar cite ceva la masina si nu merg la service pentru orice rahat de defect. Din pacate nu am putut gasii nicaieri un manual de service pentru acest tip de masina. Daca cineva imi poate de un sfat in privinta asta ii ramin dator.
Camarasescu96859
eu cand vad SUV-urile pajero - modelele mai vechi imi creste inima . dupa atatia ani au o fiabilitate de invidiat !!
floreacioaca
QUOTE (Laurentiu 28174 @ Jun 22 2004, 08:12 AM) *
Space Starul a fost prezentat intr-o emisiune gen promotor. A fost un fel de comparatie intre 5 masini total diferite: peugeot 307, toyota pickup, etc. Testul a fost pe Transfagarasan, inclusiv o portiune de zapada pe la Balea. Optiunea prezentatorului a fost clar spacestarul ca raport calitate pret, fiabilitate si comfort interior, masina de familie optima. La offroad a batut de departe toyota.
Oricum aproape sigur se poate face test drive.


Buna, sunt mai nou pe aici, am un Mitsu Space Star, dar din pacate nu detin foarte multe date despre el, ma poate ajuta cineva cu ceva informatii, daca e multumit, ce probleme apar, etc.
rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.