Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zgomot de vant in habitaclu
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
HalbaSus
Saptamana trecuta am facut un drum pana la budapesta si pe autostrada am observat ca la viteze mari am un zgomot de vant foarte puternic, ca si cum ar fi un geam deschis foarte putin (dar am verificat si toate geamurile sunt inchise perfect)...
Zgomotul apare pe la 130 (la un nivel acceptabil) si urca in intensitate odata cu viteza, la peste 160 deja devine extrem de enervant.
Pe la chedere nu se vede mare lucru (bine, nici eu nu am ochi de profesionist)...
Prin gurile de ventilatie nu vine... daca opresc climatizarea nu vine nimic pe acolo...
Sugestii ?
mike.omega
Tot la geam trebuie sa te uiti!
Desi tie ti se pare ca se inchide bine, el nu se inchide bine, o patesc la tico smile.gif
Dar sa nu ma intrebi de ce se intampla biggrin.gif
Cipp
Se cheama aerodinamica.
booneK9
Auch.
Eu o patesc la 80-85 km-h daca tin un geam fata deschis. Este un zgomot infiorator, intra in rezonanta si dor urechile de numa' numa. Daca deschid un al doilea geam dispare ca prin farmec.
In cazul tau, insa, tine fie de inchiderea defectuoasa a geamurilor, fie de obturarea elementelor de caroserie care asigura ventilarea. Nu stiu unde sunt la tine, dar la ford, la dacie, la multe altele se afla in spatele usilor spate. Aproape pe stalp. Am auzit ca la caroserii caravan se pot afla undeva mai in spate.
Nu-s specialist pe patratica asta, asa ca cele de mai sus sunt "sub beneficiu de inventar".
Sau, cum spunea Cipp, aerodinamica, desi imi vine greu sa cred ca nu masina nu a petrecut cateva mii de ore in tunele aerodinamice...
mike.omega
QUOTE(Cipp)
Se cheama aerodinamica.


Asa e, dar mie mi se intampla de la 90 in sus biggrin.gif
HalbaSus
Pai aerodinamica masinii nu s-a modificat insa zgomotul asta e relativ recent (nu stiu exact cat de recent ca nu in fiecare zi apuc sa merg cu peste 130 km/h).
O sa ma uit pe unde sunt situate elementele alea care asigura ventilarea... si ar mai putea fi si de la geamuri.. blink.gif
La folositul cotidian nu ma deranjeaza deloc, dar sa mergi pe autostrada e un adevarat chin... ore intregi sa auzi numai zgomotul ala de vant.
A K U
Da muzica mai tare biggrin.gif
Emanoel Adrian-2
Daca nu este de la unul din geamuri atunci sigur e de la oglinzi si e zgomot aerodinamic,se pare ca cei de la Toyota Avensis se plangeau de el,nu stiu daca la ultimul model au rezolvat-o !??.
air_wolf
oglinzi, geam, chedere... verifica prin metoda fumului de tigara.
sau faci ca aia in bancul cu pisica biggrin.gif
HalbaSus
Cu pisica am incercat... nu iese pe nici unde biggrin.gif
Cu fumul de tigara nu... cum fac ? Fumez in interior si cineva se uita pe unde iese fumul ? sau fumez in exterior si suflu pana intra fumul pe undeva ?
air_wolf
QUOTE(HalbaSus)
Cu pisica am incercat... nu iese pe nici unde biggrin.gif
Cu fumul de tigara nu... cum fac ? Fumez in interior si cineva se uita pe unde iese fumul ? sau fumez in exterior si suflu pana intra fumul pe undeva ?


nu, aprinzi tigarea afara, ca sa nu se faca fum inauntru, apoi intri cu tigarea in masina, o tii vertical si incepi sa mergi, fara AC si cu gurile de ventilatie inchise. si vezi unde se produce curentul, in functie de cum este deviat fumul. daca nu fumezi, poti incerca betisoarele aromate, efectul e acelasi.
HalbaSus
great idea... o sa incerc dupa ce se opreste ploaia...
booneK9
Ce are ploaia a face? Ploua inauntru? Si tu te plangi de zgomot de vant? biggrin.gif
HalbaSus
Pai nu mai ploua, problemele alea le-am rezolvat cu pisica biggrin.gif. Acum cu tigara rezolv si problemele cu vantul biggrin.gif.
Ah... si ploaia ma deranja ca era atat de puternica ca imi stingea tigara si nu mai puteam intra cu tigara aprinsa blush.gif
Costel
an, model, caroserie chiar si motorizare.
HalbaSus
A4 sedan model B5, fabricat in noiembrie 2000, motor 1.9 TDI PD 115 cp.
Florin50070
Paravanturile ajuta cumva la eliminarea zgomotului de vant sau sunt doar de decor ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.