Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Airbagurile - periculoase pt cei mici sau inalti
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Daniel65671
Airbagurile sunt periculoase pentru pasagerii care sunt fie de talie prea mică, fie prea mare, potrivit unui studiu universitar american. Un studiu realizat de Universitatea de știință și medicină din Oregon pe 67.284 de șoferi și pasageri a arătat că „talia modifică efectele airbagurilor asupra pasagerilor”. Airbagurile par să fie periculoase pentru cei cu o înălțime sub 1,49 metri și peste 1,92 metri. Această incidență este mai puțin pronunțată pentru șoferi.

Totodată, airbagurile au un „efect redus de protecție” pentru cei a căror înălțime se situează între 1,61 și 1,85 metri, potrivit autorilor acestui studiu prezentat la o conferință la Chicago.

Rompres

blink.gif
cod
Pai nu inteleg: periculoase sub 1,49 si peste 1,92 si cu efect redus de protectie intre 1,61 si 1,85. Asta inseamna ca airbag-urile ofera un efect de protectie full pt oameni intre 1,49-1,61 si oameni intre 1,85 si 1,91 ???

Iti dai seama ca e putin probabill ca astea sa fie concluziile. Ori cineva a gresit cifrele, ori testele au fost facute in conditii cel putin bizare. Oricum, problema inaltimii ar trebui sa se rezolve din reglarea pe verticala a scaunelor.

Daniel
DAN
Mi se pare stupid...Oricum...in eventualitatea in care acest studiu ar fi adevarat....majoritatea masinilor au scaunele reglabile pe inaltime...
cod
S-a dat si vre-o solutie la problema? sau studiul vrea doar sa demonstreze ca nu ar trebui sa dam banii pe airbag-uri?
A K U
[quote="Daniel65671"] Un studiu realizat 67.284 de șoferi și pasageri /quote]

blink.gif Cati?? Da' de ce nu 670.840? Sau 6.708.400? Daniel 104 are dreptate cu intrebarea aia, airbagurile nu-s bune decat pentru cei cu inaltimi intre 1.50-1.60 si 1.86 biggrin.gif -1.91. Bullshit! Universitatea din Oregon my ass.
cod
Stai ca acum vad

QUOTE(Daniel65671)
Un studiu realizat de Universitatea de știință și medicină din Oregon pe 67.284 de șoferi și pasageri


Asta inseamna ca au facut crash tests cu 67.284 de oameni? Sau a fost ceva de genul unui chestionar cu intrebarea: Cat de in siguranta va simtiti cu airbag-urile dumneavoastra.
rafaello5
Cred ca studiul a fost facut cu date statistice.S-au luat de la politie datele si au calculat cati de inaltimea respectiva sau accidentat cu airbaguri.Nu cred ca au luat in considerare viteza totusi!!!!!
chevy
Sa inteleg ca la cei 2metri ai mei sunt victima sigura. blink.gif

Ceva este in neregula. Cred ca studiul este cam vechi. Ce rol mai are scaunul soferului reglabil pe inaltime si al volanului? In manualul masinii mele (Chevy Kalos) spune sa reglez scaunul si sa ridic volanul astfel incat centrul volanului (airbag-ul) sa fie indreptat catre umeri. Si chiar este.

Nu am inteles daca problema se refera si la airbag-urile laterale sau cortina?
Bogdan104277
Dar in testul raportul ala spune cati din cei avariati purtau centura de siguranta reglata corespunzator?

Ca e periculoasa pentru cei cu talie mica, e posibil datorita masei mici a pasagerului care se opune miscarii airbagului aflat in detenta. Sau din cauza ca datorita taliei trec pe sub airbag?, dar cu cei mari ce se intampla - datorita taliei mai mari, trec pe deasupra airbag-ului? blink.gif

Atunci sa le faca mai mari in sus si mai mari in jos, ca sa parafrazam o idee preluata de la Toma Caragiu - cea cu bradul de craciun prea mare in sus si in jos. biggrin.gif
20krpm
"cu suficiente date statistice se poate demonstra orice".

cum ramine cu airbag-urile laterale? alea pentru cine-s eficiente si pentru cine nu?...
TLS-09
Un test la fel de util si relevant ca unul privind scaderea taliei medii la furnicile rosii in ultimii 100 de ani.
ValiR
"statisticile ne arata ca ... " biggrin.gif
Oare au si un efect rezultatele astea(in afara de topicul deschis aici) pentru constructorii de automobile? Ca de multe ori am senzatia ca cei care nu au chef sa faca ceva productiv, fac statistici... O fi folosind poate cuiva, dar mie sigur nu.
Cat despre scaunele reglabile, majoritatea masinilor au sau incep sa aiba asa ceva, dar nu toate scaunele dintr-o masina sunt reglabile la ora actuala. Mai era si faza cu airbag-urile laterale, ca daca scaunul e mai in fata sau mai in spate... nasol.
Pana la urma pentru ce sunt scaunele reglabile? Sa ma simt eu bine in masina si sa am o pozitie confortabila sau sa se potriveasca cu airbag-urile? Nu cred ca ambele lucruri sunt posibile, in acelasi timp, pentru toti soferii...
Remus107527
treaba e ca daca e sa mori intr-un accident mori si cu 254876525 smile.gif de airbaguri...
nu mi se pare cine stie ce statistica....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.