Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masina cu aer comprimat
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
Daniel65671
Constructorul indian Tata Motors a dezvoltat un automobil care să funcționeze pe bază de aer comprimat. Botezat Air Car, modelul este pus în mișcare de forța aerului comprimat care acționează pistoanele motorului. Realimentarea se realizeaza printr-o unitate de aer comprimat, creată special pentru acest model sau prin conectarea unității încorporate la orice priză.

Mașina nu va produce niciun fel de emisie de dioxid de carbon și este probabil ca energia electrică folosită pentru a comprima aerul să fie obținută prin arderea combustibililor fosili, informează AutoMarket.

Tata Motors va lansa versiunea de producție la începutul lui 2008 în India. Constructorul preconizează o cifră de vânzări de 6000 de unități pe an.

Antena3.ro
James Kilowatt
Daca nu franeaza cu recuperarea energiei (prin recomprimarea aerului) n-are ambitie biggrin.gif
E un pas inainte spre masina din avatarul meu smile.gif
A K U
Bine zis, James. Oricum, masinuta din avatarul tau arata mai bine decat aia a lu' Mama si Tata lor din India, cu rotitele alea de carucior de cumparaturi.
air_wolf
e chiar misto cotetu'. dar sa vedem. sa dea naiba, sa mergi pe aer e beton. ca nu vad sa aibe multi bani de jante de 18, si nici de 15-17 mai rasarite... deci alea de carucior sint perfecte biggrin.gif mai ales ca nu costa mult un cauciuc.
Paul46623
Si atunci cand ramai fara "combustibil" scoti pompa. Atata doar ca vei face niste muschi a la Arnold de la atata pompat. biggrin.gif
air_wolf
QUOTE(Paul46623)
Si atunci cand ramai fara "combustibil" scoti pompa. Atata doar ca vei face niste muschi a la Arnold de la atata pompat. biggrin.gif


avem compresor biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Paul46623
QUOTE(air_wolf)
avem compresor biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ce te faci insa daca ramai in drum? Ca la cat de mare e nu stiu daca are baterie sau doar niste dinamuri ca alea de bicicleta. laugh.gif
Seri
Masina are o autonomie de 200 km, iar viteza maxima este de 100 km/h. Este doar pentru oras. Doar in Romania si-ar cumpara cineva aceasta masina pe post de singura masina a familiei si apoi s-ar plange de performantele extraurbane.
ozz86651
Pentru oras, din pdv al poluarii e o idee foarte misto. Si nu e nici asa complicata nici asa scumpa ca o masina electrica.
air_wolf
QUOTE(Seri)
Doar in Romania si-ar cumpara cineva aceasta masina pe post de singura masina a familiei si apoi s-ar plange de performantele extraurbane.


nu exisa emoticoane care sa exprime cit de tare am putut sa rid!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif :coolspeak: esti :1:
Seri
Mai multe detalii despre aceasta masina si 2 filmulete demonstrative gasiti aici.
Eu as conduce asa ceva daca ar arata mai normal.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.