Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CIELO PARERI
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
ion96704
Sal vreau sa imi iau un cielo pe gaz (8399-cash) dar nu stiu ce sa fac. Dupa cum am citit pe aici consumul este destul de mare cat este in rodaj si dupa acea mai scade putin.
As dorii sa stiu opinii despre aceasta marca de masina si model.
:samui: :samui: :samui:
As mai dorii sa stiu daca se poate sa imi pun dupa ce o iau (cash) si sa imi pun proiectoare, inchidere centralizata+alarma, radio CD+2 boxe pe spate
James Kilowatt
Uite aici cateva pareri smile.gif
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=6415


Ideea e ca daca gasesti un mecanic bun la care sa faci intretinerea si reglajele o poti scoate foarte economica.
Cristi32424
Poti sa-ti pui ce vrei pe ea dupa ce o cumperi dar e bine (obligatoriu) sa o faci la un service autorizat Daewoo ca sa nu ai probleme cu garantia. Masina are toate cablurile electrice, antena, etc. trase chiar daca ii lipsesc dotarile respective.

Cu consumul pe gaz nu stiu nimic din proprie experienta... decat ca e un pic mai mare decat cel pe benzina dar GPL costa la jumatate adica 1.6 RON/litru...
ivd
eu am un cielo executive din 2000 fara gpl. sincer sunt f incantat de masina. nu am schimbat in 73000km nimic in afara de consumabile. nu am avut nici un fel de probleme majore cu ea. la consum asa este... putin cam mare dar cu gpl se rezolva si aceasta problema. ce nu imi place la ea este lipsa abs-ului si lipsa altor sisteme minime de siguranta. in rest pot sa spun ca noile motoare nu mai sunt asa fiabile ca inainte. de ce? nu stiu.
si ca intotdeauna unde romanul baga mana este belea.
am colegi care au inceput sa schimbe telescoape rulmenti pompa de frana sau alte piese avand masini mai noi decat mine.
cei de la craiova au reusit sa ridice un motor la standarde eu3 dar nu pe cel de 90cp ci pe cel de 80cp. aici nu stiu daca te pasioneaza puterea dar diferente sunt.
daca avea macar minimul de echipamente de protectie(abs, airbag etc) acum nu cautam alta. dar de vandut tot nu o sa o vand aceasta va ramane tot in familie.
parea mea daca tot vrei cielo ia una cu toate dotarile (inclusiv proiectoare geamuri electrice ac. etc) chit ca are prea putine.
al87928
Ia-ti Cielo! Isi merita banii,e ieftina tare la intretinere,ai piese de origine garla,a mea e '96 si nu sare de 10 in oras,6 in afara.E marfa masina!
gica107832
Am un Cielo GLE din 1998.
Mi s-a spus atunci sa iau ceva second din Germania la banii aia pentru ca Cielo consuma mult si nu e fiabil. Complet neadevarat.
Nu am stiut ce e aia reparatie 5 ani de zile (am schimbat insa consumabilele toate la timp si de calitate). Dupa 5 ani insa am schimbat condensatorul (asa cred ca se numeste) de aer conditionat. Piesele sunt f. ieftine si le gasesti peste tot, manopera la fel.

Consum:
- la cateva luni dupa ce am luat-o am facut consumul de la Bv. la Arad: 5,9 l/100Km cu depasiri si maxim 120 Km/h.
- consuma pana 6.5 l/100 afara benzina mergand tare cu ea
- in oras 9.5 vara si pana in 11 iarna cand faci 3-5 km si nici nu apuca sa se incalzeasca. Nu exista masina pe benzina la greutatea Cielo care sa consume real sub 9 in oras si sub 6 afara. Ce scrie in reclame este abureala.

De 3 ani i-am pus gaz. Consuma 12 l/100Km GPL in oras si 7.5 pana la 9 afara, depinde cum mergi.

Ce am observat eu legat de GPL: distruge teava de esapament mai repede (au confirmat si cei ce au instalat-o) si infunda injectoarele. In rest totul pare Ok.

Daewoo este de departe cea mai buna alegere calitate/pret din Romania, peste Logan dupa parerea mea. Loganul are un bord de o calitate groaznica (vezi plaspicul casabil si care se zgarie usor). Am vrut sa cumpar logan MCV care arata super din afara, dar din pacate bordul este acelasi. Apoi pozitia de stat in Logan este nasoala, inalta, ca in autobuz.

Vreau sa cumpar acum o Nubira II GPL. Voi pastra insa Cielo. La 4000 Euro cat iau pe el nu gasesc alta masina care sa consume atat de putin bani.
Gigi109271
salut! scuze da am impresia ca tovarasu Gica se c-am ia degeaba de alte marci auto....stai domne in banca ta si vorbeste de Cielo nu de Logan....
eu am LOGAN PRESTIGE si asa zisa masinuta Cielo este un vehicul antic care isi are locul intr-un muzeu ptr trasuri.... tin sa mentionez ca in trecut am avut Cielo....o rabla in totalitate. De cand am luat-o doar probleme am avut cu ea asa ca mai terminati cu laudatul acestei masini care dupa voi e cea mai tare.....ce pret competitiv? pei executiv cu gpl e 9300E fara abs, airbag,mp3,oglinzi incalzite,repartitor electronic franare,etc cum are modelul de varf de la LOGAN.....si inca ceva ...in fata PRESTIGE-ului meu nu sta nici un Cielo si nici macar Nubira....testat de mine si altii pe soselel tarii............ beer.gif
ivd
sufera baba la frumusete. a scris cumva acel "tovaras " la sectiunea GOLAN(pardon logan)? ai chef de cearta si nu ai cum sa-ti arati barbatia? nuti convine nu citi si stai la sectiunea logan masina "momentului" :puke: . ce este de noutate la aceasta masina(zic bine masina ca intra in categoria celor de tuns iarba, de barbierit, de tuns cainii etc. restul fiind autoturisme). motorul generatie 19xx, bord tot la fel sau ce?.
crezi ca fiecare dintre noi nu vedem limitele propriei masini? numai p... persevereaza in......
crezi ca daca are vanzare in romania asta spune ceva? la nivelul de trai al nostru normal ca este cea mai accesibila raportat la pret dotari dar la fiabilitate? vrei sa spui ca un motor in 16valve bate un motor de 8valve?(nu stiu ce inseamna prestige si nici nu ma intereseaza). cu dulapul tau spui ca bati o nubiraII? esti naiv rau de tot si te incadrezi in tipicul loganistului. ati prins si voi o masina mai de doamne ajuta fata de vechea dacie(ce este adevarat este adevarat este net superioara vechii dacii) si sunteti deja mici schumacheri. ai avut cielo, si ai avut probleme cu el? ghinion curat. vrei sa-ti enumar cate loganuri cunosc cu fel si fel de probleme? incepand de la trenul de rulare pana la schimbatul injectoarelor(asta pana in 10000km)? si daca o laudam ce? am intrat la tine in casa sa ti-o bagam pe gat? te plictisesti rau si nu ai cu cine vorbi nu ai prieteni si incerci sa atragi atentia asupra ta cu ceva. suferi mult si esti penibil.
ce n-as da sa zic ceva!
James Kilowatt
Domnilor, va rog discutati bazat pe argumente, si nu pe denigrarea interlocutorului.
...argumente, adica date tehnice, statistici de fiabilitate, chestii din astea nu impresii subiective. Asa si eu am depasit vreo doua jaguaruri, dintre care unul era oprit pe dreapta cu capota ridicata biggrin.gif
Gigi109271
am avut cielo si raman la parerea mea....EXECUTIVE nou care nu mai porneste (3000km), aceeasi masina desfacut maner usa stanga,etc....pa si pune-ti panze la trotineta ta.....poate arata ca un Ferari.....si nu mai scheuna atata ca ma faci sa-ti plang de mila si poate iti arunc un oscior sa te guduri un pic...........am inchis subiectul despre trotineta dvs beer.gif
ivd
imi cer scuze moderatorului pentru tonul mai dur pe care l-am adoptat arigato.gif arigato.gif arigato.gif . dar inebunesc cand vad ca unii nu stiu altceva decat viteza viteza viteza viteza. de cand opel-ul este clasa inferioara renault-ului?(ma refer la cele comerciale nu gen formula1). dupa cum am spus am 73000km(putini pentru unii) si fara nici un fel de probleme. colegii mei au pana in 10000km si sunt multumiti de loganuri chiar daca schimba capete de bara bucsi si chiar 3 injectoare(pe un diesel). dar nici prin cap nu-mi trece sa le ponegresc masinile si nici viceversa. am vazut cielo-uri cu sute de mii(da sute) de kilometri fara interventii la motor. masina de servici este un logan 1.6l 90cp. da, are abs airbag-uri si oglizi electrice. dar mai are si un rulment de presiune ce bate (3200km). cu a mea m-am dus in a treia la 120 cu loganul nu.
o chestie amuzanta:
un coleg a cumparat un logan de 103cp(parca). omul bucuros m-a invitat sa o vad la dealer. nu puteam sa-l refuz dupa cat de bucuros era. acolo am observat o pata pe masina si am atras atentia persoanei ne-o prezenta. raspunsul "domnule asta nu este nimic. am avut cazuri cand nu au pornit din parcare si nu am avut ce le face. a venit omul a doua zi sa o ia" sub cuvant de onoare. eu daca eram in locul sefului si auzeam imediat il dadeam afara. atat ca am poluat prea mult aceasta sectiune cu golan-ul pardon logan-ul
ivd
ce n-as da sa zic ceva bai.......gigel :sugiuc: :sugiuc:
James Kilowatt
Domnilor, repet, nu ma obligati sa va reamintesc regulamentul... nu de alta, da' anchetele si discutiile "ba el a inceput" imi repugna, vorba ciobanului:D Si-mi repungna rau de tot si sa inchid topicuri.
ivd
am o rugaminte la dvs. cum pot intra si eu in posesia manualului de intretinere(pt. cielo) in format electronic?
va multumesc! beer.gif
Gigi109271
aloooo!!! tovarasu dan c-am intreci masura controleaza-ti vocabularul si debitul verbal...ai dreptate am avut si o dacie veche da si un cielo EXECUTIV nou care la 3000km nu mai vroia sa porneasca, pe la 5000km nu se mai inchidea capota, un maner usa stanga iesit din suruburi,etc...si a costat o groaza de bani....referitor la remarca dvs ca Loganul e mai bun ca dacia aia veche e adevarat dar spre deosebire de trotineta ta numita cielo este exceptionala....si nu mai schelacaii atat ca poate mi se face mila de tine si iti arunc un oscior sa rozi....din ,,dulap,, ....si pune-ti panze la trotineta poate o faci mai performanta....
catre moderator....nu-mi mai sterge mesajele....ca aici nu e dictatura ...sau asa se practica pe forumul Daewoo....cand apar pareri critice si nu ne convine stergem...ca de masinile Daewoo conceptie si tehnologie 1980 sunt cele mai tari....
tovarasu dan vezi sa nu te lovest de vre-un dulap ca iti storcosesti trotineta....,,bai nene bai!,,
pa taica si mai invata ce va despre masini in adevaratul sens al cuvantului...si nu am atitudine de loganist ci de sofer care a condus mai multe masini decat dumneata care pana sa-ti iei cielo te dadeai cu trotineta pe trotuar si faceai pe soferul moralizator la aia mici cu role.... biggrin.gif
James Kilowatt
@Dan
De manual de intretinere nu stiu.... am auzit de cel de service wink.gif Vezi mp

@Gigi
Care mesaje sterse??? blink.gif
Oricum ma faci sa repet a treia oara si asta e un avertisment. Ai o teorie foarte bine, poti s-o sustii cat doresti, insa evita sa insulti ceilalti forumisti, altfel risti sa o sustii pe alte forumuri mai liberale.


Si repet ca nu-mi pasa cine a inceput.
adrianr
am avut un cielo in familie 10 ani (in ultimii doi a fost pe mana mea). omul care mi-a cumparat-o, m-a sunat dupa o luna sa-mi multumeasca pentru asa masina.
Atunci cand am vandut-o, avea undeva pe la 225.000 km, facuti fara nici un fel de probleme. bineinteles, au fost facute reviziile conform manualului, s-au schimbat unele piese conform specificatiilor producatorului, dar in rest - nimic. aaa, si nu avea un strop de rugina (nu am revopsit-o)
Masina era ca un tanc (cel putin fata /spate). am lovit in laterala un alt autovehicol care "mi-a taiat nasul", iar in urma socului, acesta s-a ales cu portierele si stalpul facute praf, iar in cazul Cielou-lui, s-a deplasat un pic bara de protectie si a cazut suportul de la numarul de inmatriculare. am fost lovit in spate zdravan, fara ca bara sa se clinteasca (celalalt s-a ales cu radiatorul, grila si capota busite). credeti-ma, nu sunt povesti!
Consumul era mai mic decat la matiz, lua aprox. 9% in oras cu AC pornit, iar inainte sa o vand, am tras o tura de autostrada, masina ajungand ususor la 170 km/h.
e adevarat ca masina era coreana. si acum imi pare uneori rau dupa ea, a fost ca un membru al familiei
gagaita
eu am executiv gpl de 2 ani si am 60000km facuti in bucuresti 80%, primul proprietar.Inainte sa-l cumpar am intrebat si eu alti posesori de cielo cu si fara gpl. Am gasit numai pareri pro, acum daca or fi si pareri contra nu contest dar din ce am discutat si din experienta pot spune ca e o masina super. Are si lipsuri cei drerpt ca de exeplu nu are ABS, dar pentru un sofer cu experienta acesta nu este un inconvenient prea mare. Daca vrei masina cu toate dotarile din aceeasi clasa sub 10000 euro nu gasesti plus ca am inteles ca se poate monta dar nu am vorbit cu cineva care a si facut lucrul asta. Pe scurt parerea mea:merita,e o masina care tine la tavalit, eu nu am menajat-o prea mult iar cand a fost nevoie am mers si sportiv cu ea( cei drept pe benzina, pe gpl e mai molcoma) si inca nu am schimbat nimic la ea in afara de consumabile, si nici nu da semne. :yes:
GhostBoy
QUOTE (Gigi109271 @ Jul 2 2007, 03:22 PM) *
salut! scuze da am impresia ca tovarasu Gica se c-am ia degeaba de alte marci auto....stai domne in banca ta si vorbeste de Cielo nu de Logan....
eu am LOGAN PRESTIGE si asa zisa masinuta Cielo este un vehicul antic care isi are locul intr-un muzeu ptr trasuri.... tin sa mentionez ca in trecut am avut Cielo....o rabla in totalitate. De cand am luat-o doar probleme am avut cu ea asa ca mai terminati cu laudatul acestei masini care dupa voi e cea mai tare.....ce pret competitiv? pei executiv cu gpl e 9300E fara abs, airbag,mp3,oglinzi incalzite,repartitor electronic franare,etc cum are modelul de varf de la LOGAN.....si inca ceva ...in fata PRESTIGE-ului meu nu sta nici un Cielo si nici macar Nubira....testat de mine si altii pe soselel tarii............ beer.gif

tu vezi ce scrii?te pomeni k loganu o fii cn stie ce masina de lux kre prinde 460 mai aveai putin si spuneai k faci cu usurinta un BUGATTI VEYRON sau un AUDI R8.cielo motor 1.6 16v ii arata loganului tau numarul din spate.park ce ar fii loganu o dacie fabricata de RENULT.dak nu cumapara RENAULT dacia akm nici nu se mai auzea de aceste masini.loganu nu va avea niciodata fiabilitate si stabilitatea cielo-ului pe drumurile tarii.cu loganu cand treci peste 140 park ai fi intr-o caruta,iar cielo la viteza mai mare se adapteaza si mai bine pe drum asa ca nu mai face comparatii asa de ridicole
mike.omega
Renunta la scrisul de tip IRC!
iulian_1976
Confirm Cielo este o masina reusita .
Este al doilea automobil dupa Dacia cunoscut cel mai bine de catre mecanicii romani.
Piesele sunt ieftine si le gasesti usor.
Motorul dupa 200 de mii de km incepe sa dea semne de oboseala dar merge,o segmentare fiind de asemenea ieftina.
Daca este sa luam Cielo versus Logan amandoua automobile se muleaza perfect pentru soselele din Romania.

Cielo ,,se duce,, cu o idee mai tare ,este mai confortabil consumul insa este mai ridicat.
Loganul are un consum mai mic,insa nu se ,,duce,, scaunele sunt cam tari,motor un pic mai silentios fata de Cielo.
Cielo la vremea lui a costat o avere anii 96 si acum totusi are un pret un pic supraevaluat cam cu 1000-1500e.

Amandoua masini corecte nu sunt capricioase,pot spune fiabile,nu sunt masini totusi sa le tii in viteze de croaziera
de 140-160 km/ora pentru un sofer care e constient de capcanele ce sunt pe soselele Romaniei nici nu este o cerinta.
Bafta.







James Kilowatt
Exista masini cu care poti merge cu 160 in regim de croaziera in Romania? blink.gif
Pai in cazul asta inteleg de ce nu se mai termina autostrazile, au devenit complet inutile...
iulian_1976
QUOTE (James Kilowatt @ Aug 25 2008, 04:58 PM) *
Exista masini cu care poti merge cu 160 in regim de croaziera in Romania? blink.gif
Pai in cazul asta inteleg de ce nu se mai termina autostrazile, au devenit complet inutile...


Cand o sa existe autorute in Romania diferentele o sa apara,insa in prezent daca conduci un Cielo,Logan sau oricare
automobil de marca diferentele nu sunt mari.

Daca pornesti insa din Bremen si vrei sa ajungi la Bucuresti atunci diferenta o sa se faca simtita .
Pana atunci Cielo si Logan pentru Romania mi se pare o masina foarte corecta.
katiush
Salut....am un cielo de un an si am probleme cu consumul...cum pot sa i-l reduc ....??? confused.gif unsure.gif
James Kilowatt
GPL? smile.gif
si un reglaj la cineva priceput. smile.gif
Si poate, schimbarea stilului de condus...
katiush
la 110 km /h imi joaca volanul . ce trebuie facut sau schimbat...
katiush
salut...va rog frumos imi puteti da un raspuns...???va multumesc.... rolleyes.gif astept raspuns rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
T u d o r
Cel mai probabil ai vreo roata dezechilibrata. Dar du-te si la test de geometrie.
iulidan
am un Cielo din 1996 si sunt multumit de confort si consum, daca mergi ponderat scoti ~ 5.5 in afara si ~ 9 in oras ( vara );
despre Slogan, o sa spun ceva cand va atinge venerabila varsta de 12 ani la un rulaj de ~ 200.000 km.
katiush
salut din nou....nu merg stergatoarele pe intermitent...cum pot sa le fac sa mearga?....smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif rolleyes.gif rolleyes.gif drive.gif
Felix60549
Poti incepe cu verificarea butonului temporizator aflat in bord. thumbsup.gif
bonygy
sa traiasca toti cei care inca sunt fericiti cu cielo-urile care le au, ca si eu ma numar printre ei.
sunt din bucuresti si am un cielo cumparat la mana a doua, fabricat prin 1996, pus in circulatie prin 1997. eu l-am luat prin 2004 si pana la mine a fost condus doar de o femeie. pot sa spun ca numai ruj nu avea, in rest prea intretinuta pentru varsta ei. cand am luat-o am fost cam sceptic, stiind din istoria auto ca femeile au ceva impotriva ambreiajelor (le cam tin apasate in timpul mersului), dar am fost stimulat de pretul mic de atunci (2300 euro - tipa era intr-o gaura de bani si am cam pacalit-o) si mi-am spus ca un ambreiaj la o adica nu ar fi atat de scump. dar nu asta a fost problema ci asa cum se specifica mai sus... axul acela cu came care la mine s-a si rupt dupa 1 an. in rest nu am avut decat problemele uzuale la orice masina, nimic major. pot sa spun ca si acum sunt f multumit de ea... INCA ARE SPRINT LA NEVOIE.
am cumparat-o cu tot cu instalatie GPL pe ea si cu cei 48 litri din bomba fac aproape 500 km in oras! in afara nu mai spun... nu stiu daca nu e cumva vreo problema de consuma atat. toti imi recomandau sa merg cu ea pe la mecanici, ca consumul e cam mic pentru cielo (poate o faceau din invidie).
anul trecut intentionam sa o vand, ca mi-am luat si o octavia TDI, dar am decis sa o tin pana se rupe cu totul ca e excelenta pentru bucuresti... gropi, cumparaturi, trafic, zgarieturi... s.a.m.d.
am avut din 2004 si cateva "pupaturi in dos" de la altii din spate neatenti dar bara a tinut neasteptat de bine...
sper sa ma tina cat mai mult
liviupop
si eu caut un manual pt. Cielo Executive
daca aveti va rog sa-mi trimiteti pe adresa incrocosabilul@gmail.com
multumesc!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.