Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Schimbare lichid frana
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volkswagen
crysty_cyc
As dori sa intreb de ce e important sa schimbam lichidul de frana la fiecare 2 ani? Poate fi o chestie pur si simplu comerciala, ptr a putea vinde si ei lichid de frana? blush.gif
TLS-09
Nu este o chestie comerciala pentru ca lichidul de frana isi pierde calitatile in timp datorita absorbtiei sau condensarii apei in circuit ceea ce duce printre altele la o scadere a punctului de fierbere al lichidului, griparea etrierilor etc.
ionut83652
vrajeala ! merge 10 ani si nare nica eo nam schimbat voluntar lichiul de frana la nici o masina si nu so gripat nici un etrier!tre sal mai vanda si ei !
TLS-09
Da' cilindri de frana gripati mai ales pe spate ai intalnit?
ionut83652
la mine nicodat ! slabe sanse ! bene ca merg si masinile la greu dar nam avut treaba ! mi sa blocat etrierul nu mai culisa dar cilindri nicodata!
ivd
intr-un cuvant asa cum a spus si tls-09 lichidul de frana este hidroscopic si astfel absoarbe umiditatea deci pe cale de consecinta scade punctul de fierbere.(nu degeaba fabricantul recomanda acest lucru)
nu ti-ai dori sa simti ce se poate intampla.
etrierul nu culiseaza doar cilindrii au acest rol. blush.gif beer.gif
ionut83652
PE cuvantul tau ???!!si dac cilindrul e doar pe o parte cum dracu se uzeaza uniform placutele?nu trebuie sa culiseze etrierul?GENIILOR ! dac nu stiti .............!
ivd
daca si iar daca.....

si, absortia apei de catre lichidul de frana duce la blocarea cui? ai vazut tu etrier blocat din cauza lichidului de frana? sau cilindru era blocat in etrier! ca asta era problema omului "ce se inampla daca nu schimba lichidul de frana" hahaha da ai dreptate esti un geniu se blocheaza etrierul. vorbesti mai mult din auzite! practica, ai facut ceva?

nu am nimic personal cu tine dar expui niste lucruri care pun in pericol atat siguranta celor ce conduc cat si a celorlalte persoane participante la trafic.
crysty_cyc
Multzumesc ptr raspunsuri
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.