Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Trouble codes
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
A K U
Pe scurt: la Vectra mea 2.2 DTI 2001, acum ceva timp (cateva luni) a inceput sa mi se aprinda martorul de ABS. Foarte rar, complet aleator, dar cand se aprinde, desigur, nu mai lucreaza ABS-ul si la frana se duce ca sania pe sosea uda. Saptamana trecuta, am curatat ambii senzori, crezand ca au luat ceva mizerie. La doua zile, s-a aprins din nou, deci nu e de la mizerie. A doua problema: pe faza scurta, lumina albastra a becului (xenon) de pe dreapta se transforma in lumina alba la cateva secunde dupa ce aprind faza scurta. Ieri am pus testerul pe ea: eroare la ABS - "valve relay circuit malfunction", la becul dreapta - "xenon-lamp circuit malfunction: voltage too high". Tipul cu testerul mi-a spus ca trebuie dat calculatorul masinii jos pentru remedierea problemei cu ABS-ul, iar pentru cealalta ca tebuie schimbat becul. Intrebare: WTF inseamna cele 2 coduri de eroare? Se poate repara din calculatorul masinii sau trebuie un nou calculator (sau ce naiba o fi) de ABS?
A, si inca o chestie: testerul nu a putut "citi" radio CD-ul si elecronic climate control, in conditiile in care ambele functioneaza perfect. Qu'est-ce que ca veut dire?
Multumesc anticipat pentru opiniile voastre. beer.gif
A K U
Nu toti odata... biggrin.gif
booneK9
Boierule, nu ma pricep - nu ma bag. Parerea mea.
Doar un mic comentariu... daca "voltage too high" atunci nu ar trebui sa aiba vreo relevanta ca schimbi becul au ba.
Hmmm, parca da cu virgula.
A K U
Se poate inchide, sterge, arunca pe fereastra etc. Probleme rezolvate.
TDiFan
nu ne prezinti si noua care au fost problemele de fond si cum au fost rezolvate? poate si alti forumisti au asemenea probleme si merita scrisa o rezolvare.

Stima si respecte,
TLS-09
Corect Dies, care era treaba?
florin58588
Ai luat in calcul si faptul ca poate fi o tensiune mai mare decat prevede legea pe circuit???Cat despre bec curios cu poate inca functiona atata timp cat testerul iti zice ca are o ghiba.....bafta oricum...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.