Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sfat pt. cumpararea unui S40 1.6D model 2008
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volvo
cristi105749
Salutare

Va cer sfatul, voua celor pasionati de Volvo: merita cumparat un S40 1.6D (109 CP), model 2008, la un pret de aprox. 22.000 Euro (cu toate taxele incl.) (mai multe detalii despre dotari pe site-ul oficial Volvo, daca vreti sa va imbolnaviti de oftica biggrin.gif )? Adica isi merita banii? Sau de banii astia imi recomandati alta masina? Ideea e ca prefer un Volvo decat un Mercedes sau chiar un BMW (din aceeasi clasa bineinteles). Si vreau ca din moment ce dau banii astia pe masina sa stiu daca face. Si in plus de asta, cam la ce probleme sa ma astept de la masina, pt ca probleme vor fi cu siguranta, ca doar e masina.
Cam asta e ideea. Astept sfaturi, recomandari si orice altceva ce m-ar putea ajuta in luarea deciziei daca o cumpar sau nu.

Multumesc frumos.
Costanza86138
nu prea iei tu S40 diesel in 22.000 decat probabil varianta de baza... (asta dupa datele de pe site-ul oficial.)
cristi105749
Pai da, e vorba de varianta de baza, la care voi mai adauga probabil cateva optionale pt confort. Dar ca idee, pretul asta e. Ca va mai creste cu 1-2 mii cu ce ii voi mai lua extra, asta e altceva. Dar masina, la banii astia, merita???

Merci
DAN
Parerea mea e ca nu prea se merita...Volvo nu mai sunt ce au fost candva...ele au fost masini foarte bune, candva recunoscute ca fiind cele mai sigure, insa dupa ce Volvo a fost preluat de Ford, si-a pierdut foarte mult din calitate, fiabilitate, etc....
DAN
QUOTE(Costanza86138)
nu prea iei tu S40 diesel in 22.000 decat probabil varianta de baza... (asta dupa datele de pe site-ul oficial.)


In banii astia ai putea opta pentru o masina din aceeasi clasa, mult mai bine dotata si mult, mult mai fiabila.
Apropos..Volvo are acum niste preturi de intretinere destul de mari, comparativ cu alte marci...
cristi105749
Merci pt raspuns. Dar, in cazul asta, ai ceva propuneri concrete? Adica ce masina crezi ca as putea sa imi iau la banii astia? Skoda? Nop. Renault? Nop. BMW? Doar seria 1 (ar merge la o adica). Volkswagen? Asa si-asa. Altceva?
DAN
In nici un caz vreouna enumerata de tine...mergi si arunca o privire la un Avensis, sau o honda accord....sunt cu mult peste calitatea marcilor enumerate de tine, sunt singurele marci din tara care iti acorda garantie INTEGRALA(inclusiv bucsi,pivoti amortizoatre..etc) si au costuri de intretinere mult mai mici fata de restul...
cristi105749
Am aruncat deja o privire si la Honda si la Toyota. Dar Accordul ajunge pe undeva pe la 28-29.000 euro, deci ... a little expensive. De acord, ofera garantie integrala, dar ... nu stiu, service-urile reprezentantelor sunt in general varza. Avensisul ... ar merge, si ca bani si ca fiabilitate (presupun), dar parca Volvo e ceva mai ... OK. Parca una e sa spui ca ai un Volvo, alta e sa spui ca ai o Toyota. Merci pt sfat oricum, dar cred ca tot la un Volvo o sa raman. Sper sa nu ma usuce la buzunar (chiar asa de tare) intretinerea lui. Mai vb.
See ya
Paul46623
Idiotii de la Ford care au transformat Volvo in versiunea europeana a Lincoln-ului ar trebui pusi la o cura severa de palme.

In alta ordine de idei, motorul ala e bunul si batranul 1.6 HDi de la PSA. Personal consider insa c-ai iesi mai castigat daca ti-ai lua un Focus sedan. Ai putea sa-i pui mai multe optionale in aceiasi bani si oricum masina ar fi identica.
cristi105749
Mama ei de treaba!!! Mi-ati ametit gandurile complet!!! Unii imi spun ca se merita, altii ca nu se merita. Prietenii si rudele sunt la fel impartiti: unii DA, altii NU. Eu eram ferm convins sa imi iau un Volvo, dar dupa discutiile astea de pe forum stau si ma mai gandesc inca o data. Mai astept si alte pareri cred ca inca vreo doua saptamani si o sa iau o decizie dupa aia. Sper sa fie una inteleapta, sa nu mor de oftica mai tarziu :bash: .
Multumesc frumos celor care isi dau cu parerea, fie ea pro sau contra Volvo si mai astept in continuare impresii.
Maria Iuliana106521
Eu tocmai mi-am luat un VOLVO S40 170 CP 2000 din 2003 cu 11.600 EUR; imi place foarte mult si este impecabila. referitor la intretinere nu cunosc prea multe, insa dintotdeauna mi-a placut VOLVO.
cristi105749
Pai si eu sunt un fan Volvo de cand ma stiu. Si am deschis subiectul asta pe forum tocmai pentru a afla daca merita sa imi iau si eu unul sau nu. Nu e de ajuns sa fii adept Volvo, pentru ca mai tarziu sa afli ca nu ai facut o alegere tocmai buna. Mai trebuie sa te gandesti si la viitor, la cat de fiabila e masina, costuri de intretinere, etc. Pana acum parerile sunt impartite, in ceea ce ma priveste pe mine cel putin. Inca sunt convins ca vreau un Volvo, dar cine stie, daca mai stau putin si mai primesc mesaje negative despre masina, poate ma razgandesc, desi parca nu vreau. Dar e bine totusi sa tin cont si de parerile celorlalti, pentru ca din mai multe capete luminate trebuie sa iasa ceva bun smile.gif

Drive safety.
Marius99090
scump si prost imi pare acest volvo..
RUE
are un prieten luat prin noiembrei 2005, s40 de 1,6 diesel.
faza e ca prin vara 2006 daca nu chiar din mai la soareputernic a aflat ca din cele zone ale climei una baga aiurea. a fost la service la tm si tot s-au straduit si a fost si unul meserias de la CENTRU care a pus compul pe ea si tot aucatutat alarme, incercat si recomandarea finala dupa cateva vizite cu nervi la service a fost ca sa nu o mai parcheze la soare sau sa puna un parasolar performant pe bord ca e ceva in bord care e afectat la temperaturi ridicate si face sa nu functioneze ok clima.

te las pe tine sa decizi. reviziile sunt scumpe, cam pe la 10 -12 mil lejer.
cristi105749
Pt MARIUS99090: argumenteaza de ce "scump si prost" te rog. Trebuie sa ai o parere clara cand spui asa ceva. So ... what's the problem?

Pt RUE: nu am zis ca e o masina OK, inevitabil exista si vor exista diverse probleme. Si nu numai la Volvo, cu siguranta. Si aici nu ma poate contrazice nimeni. E chestia cu "lotul norocos". Daca ai noroc, POATE iei o masina fara probleme (caz destul de rar) dintr-un lot bun, in care mecanicii si tot staff-ul firmei respective au lucrat intr-o perioada mai relaxata si erau "intregi la minte". Dar nu stiu daca e cineva care poate spune ca masina lui e perfecta. Chiar si o cusatura daca e putin stramba ... nu e OK. Referitor la costurile de intretinere, mda, aici e o problema, pt ca te costa destul de mult, dupa cum spui tu, si nu numai tu. Dar stii, si asta e o chestie. Adica vrei o masina buna, platesti mai mult.

A, si legat de service-uri, un caz concret si recent: si-a luat un prieten un Renault Megane si i-a venit randul la revizia de 10.000. S-a dus omu' la service, au "schimbat" indivizii ce trebuia, iar pe devizul de plata ii aparea si "schimbat placute de frana". Dar cum le-or fi schimbat aia, pt ca prietenul asta al meu isi facuse la un atelier de strungarie un antifurt pt roti, la care nu cred ca aveau si "mecanicii" cheia. Deci ... furt pe fata. A facut scandalul de rigoare si pana la urma nu i-au mai luat banii pe placute, pt ca au recunoscut ca nu le-au schimbat. Dar daca nu avea antifurt, o lua de buna ce ii spuneau aia. Ma rog, v-am spus asta pt ca pana la urma parca prefer service-urile de cartier cand imi reparam Dacia si stateam langa mecanici si vedeam tot ce faceau. Soarta e cruda cateodata smile.gif

Oricum, multumesc pt raspunsuri si mai astept si alte impresii.
cristian79720
salut
am un s40 2.0 diesel.am mai postat pe forum parerea mea,daca te uiti in urma vei citi episodul cu discurile de frana ovalizate la 20 mii km(care nu se schimba in garantie,pt ca serviceul din buc nu da garantie la nimic cred,am dezvoltat acolo).repet ce am mai scris raportul calitate pret este total in defavoarea clientului.nu este o masina rea dar nu este de banii astia.nu cred ca o scoti la 22 mii cu totul ci pe la 23-25 cip.la banii astia sunt multe oferte,si sunt de acord cu cel care a scris ca in banii astia iei un focos f dotat care este cam aceeasi masina.de intretinere vesti proaste:o revizie obligatorie la 10 mii costa 10-12 mil (nu am inteles asta cu reviziile sunt mai dese pt romania:masina vine setata din fabrica pt prima revizie la 25 mii km ,la noi se uzeaza mai repede uleiul sau...pun materiale mai proaste).placute frana fata spate 12 mil.e mult e putin tu decizi.un alt aspect pierde f mult din valoare la o eventuala revanzare.decizia este a ta
sa auzim de bine
cristi105749
Mda, am inteles ideea: in conditiile actuale (de la noi cel putin), achizitionarea unui Volvo e o decizie proasta. In cazul asta o sa imi arunc un ochi si la alte marci (ex. Ford Focus), pt. ca mi-au mai spus si altii aceeasi chestie ca tine. Si ca sa imi fac damblaua, o sa gasesc o emblema de Volvo si o sa o pun in locul celei de Ford smile.gif
Serios vb, multumesc pt sfaturi tuturor celor care si-au dat cu parerea, desi pana acum nu a fost nimeni care sa vina cu argumente solide proVolvo, ci numai antiVolvo. Ma gandeam ca totusi exista si cineva multumit de marca asta, care sa imi spuna ca merita, dar pana acum ......
In sfarsit, ata ete. Ne mai "vedem" pe forum, daca nu la sectiunea Volvo, atunci poate la Ford, Toyota, Honda sau mai stiu eu ce marca o sa fie viitoarea mea masina.
See you soon.
cristian79720
imi pare rau ca nu ti-ai implinit visul de a avea un volvo.dar asta este realitatea,si acum poti lua o decizie in cunostinta de cauza.daca serviceul nu ar crea asa multe probleme poate ca s-ar scrie si despre calitatile masinii,pt ca la orice marca sunt inevitabile mici defectiuni,care daca sunt rezolvate promt si cu simt de raspundere,oamenii percep altfel modelul sau marca respectiva.este regretabil ca toate eforturile si amabilitatea oamenilor de la vanzari sunt sabotate de cei de la service
sote
QUOTE(cristi105749)
achizitionarea unui Volvo e o decizie proasta. In cazul asta o sa imi arunc un ochi si la alte marci (ex. Ford Focus),



wow ,foarte comparativa alternativa !!

vorba lunga cu parerile contra Volvo. Intradevar exista puncte slabe dar incomensurabil mai putine fata de cele tari.
Nu are nici o legatura focusul cu Volvo, nu ai cum sa compari nici cu VW sau alte dinastea de duzina.
M A R I A N
Desi in acest moment nu m-as mai uita la alta masini decat Toyota, Honda, Subaru sau Lexus (deci toate japoneze), totusi, in anii 90 am avut privilegiul, prin intermediul unui prieten, sa merg aproape zilnic, timp de 5 ani, intr-un Volvo 460 benzina made in Sweden.
Pentru mine, acea masina este garantia lucrului facut pe viata, din toate punctele de vedere. O masina perfecta pentru soselele noastre, foarte robusta, asa cum sunt Toyotele astazi.
Cu privire la modelele Volvo de astazi, am aceeasi impresie pe care o am vis-a vis si de Saab sau Jaguar si anume ca teoretic sunt masini luxoase si confortabile dar practic imi par sensibile si neadaptate unei exploatari dure (ca pe drumurile noastre).
Pai inainte cand spuneai Volvo sau Saab...
Cred ca o afacere mai buna ar fi un 460 bine intretinut.
cristi105749
Mda, aceleasi pareri impartite despre Volvo, ceea ce e normal pana la urma. Oricum, m-am hotarat: o sa imi iau Volvo. Chiar daca au existat si pareri contra acestei marci, parerea mea este ca totusi se merita, in ciuda faptului ca reviziile costa mult, fiabilitatea masini nu mai e cum a fost odata, discurile se ovalizeaza repede, etc..... Mie mi se pare ca e o masina care isi merita banii, poate nu chiar toti, dar ... asta este. Pana la urma tine si de norocul pe care il ai cand iti iei masina. Poti nimeri o masina care nu a fost facuta cu simt de raspundere, dar asta nu inseamna ca toata marca este proasta. Se pot discuta o multime de lucruri despre asta, dar eu unul m-am hotarat: ramane Volvo. Am mai fost inca o data pe la reprezentanta Volvo si .... mi-a ramas gandul la masinuta asta. Ata ete, cand ti se pune pata pe ceva ....
Oricum, multumesc frumos tuturor celor care si-au expus parerea pe tema asta, fie ea pro sau contra.
A, si pana atunci, desi nu e potrivit acest topic, ceva pareri despre Noua Skoda Fabia, benzina, 1198 cc, 70 CP, echipare Ambiente??? Vb acum ca si masina pentru parintii mei, persoane trecute de 50 de ani. Pareri pro sau contra, ca si la Volvo smile.gif
Iar pana cand ma voi "lauda" cu Volvo-ul meu cel nou si BUN, sa ne auzim cu bine.
Cristi113825
Buna ziua,
ma numesc Cristi Taralunga, sunt nou in acest forum si am intrat deoarece planuiesc sa-mi achizitionez o masina cam in urmatoarele 6-7 luni. Cred ca fac si eu parte din fanii Volvo...mi se pare o masina serioasa si care pune pret pe siguranta...am citit parerile pe acest forum despre S40 si as vrea sa va rog sa postati impresiile dimneavoastra despre modelul 2008 deoarece intra serios in optiunile mele...de asemenea as vrea sa va rog daca se poate sa postati si modelul ales de dumneavoastra cu toate dotarile pe care le-ati ales pana in cel mai mic detaliu si daca sunteti multumit de masina. Ma gandeam ca o alternativa ar mai fi cumpararea unui model second hand din strainatate inmatriculat in 2006 sau chiar 2007 cu destul de multe dotari si cu un kilometraj care variaza de la 0 la 30000, model care il poti gasi la o suma de 16-18000 de euro. Daca va intereseaza va pot da adrese de internet pentru a vizualiza ofertele.Mentionez ca lucrez si locuiesc in strainatate (Martinica-teritoriu francez de pe langa America Centrala) si ramane sa ma interesez acolo de serviciile oferite de aceasta firma. In concluzie ma intereseza exclusiv daca sunteti multumit de modelul testat si ce parere aveti despre alternativa achizitionarii unui model SH.
Imi cer scuze pentru deranj si va multumesc antcipat pentru raspuns.
Cu stima, Cristi Taralunga
chevy
Cristi 105749, ai reusit sa faci din topicul asta o adevarata poveste. biggrin.gif Chiar mi-ar fi parut rau sa-ti schimbi optiunea. Si eu sunt un fan al acestei marci si "visez" la un S40. Sper ca intr-un an maxim 2 sa reusesc acest lucru.

Nimic nu se compara cu un vis sau o dorinta. Satisfactia este enorma. Si stai linistit nici Toyota nu mai este cea de altadata. Nu cred ca cei de la Ford au putut sa inlocuiasca simtul suedezilor pentru: bun gust (masini desenate de pininfarina), siguranta, inteligenta... Cat despre problemele care pot aparea depinde si de sofer.
cristi105749
Gata, e "pe vine"!!!. Maine dimineata ma duc la reprezentanta sa dau un avans de 1000 Euro pt a-mi rezerva masina, care o sa vina cica pana pe 15 decembrie. Varianta de echipare: Momentum + pachet R-design (arata super misto cu pachetul asta extra, cel putin in poze). Sper sa fie intr-un ceas bun.

See ya.
Laurentiu_007
A venit masina? smile.gif
gabi4

QUOTE(cristi105749)
Nu are nici o legatura focusul cu Volvo, nu ai cum sa compari nici cu VW sau alte dinastea de duzina.

nu stiam de ce seamana asa de bine un s40 cu un focus sedan! nu stiam ca marca volvo e detinuta e ford ninja.gif
Iuli110184
Am urmarit discutiile dumneavoastra. Intradevar, S40 e o masina serioasa. Legat de asemanarea cu Ford focus sedan, nu numai ca seamana, S40 e construit pe aceeasi platforma tehnica, a focusului.
Iuli110184
Am urmarit discutiile dumneavoastra. Intradevar, S40 e o masina serioasa. Legat de asemanarea cu Ford focus sedan, nu numai ca seamana, S40 e construit pe aceeasi platforma tehnica, a focusului, cel putin asa sustin revistele, emisiunile si oamenii de specialitate.
cristi105749
Gata, a venit!!!

De fapt a venit pe 21 dec, dar abia acum impartasesc impresiile. Pe scurt, e SUPER. Confort, calitate, estetica, performante ... toate sunt excelente. As incepe sa enumar toate atuurile sau dezavantajele, dar cei care iubesc masina asta le stiu deja. As avea ceva de spus doar la punctele slabe, adica ceea ce nu se vede la prima vedere, poate doar la un drive test (asta pt cei care au de gand sa-si ia un Volvo). Ce mi se pare mie ca nu e prea bine pus la punct e cutia de viteze. Mie unul mi se pare mult cam rigida si greoaie. Poate pana ma voi invata eu cu ea. Mai am o Skoda Fabia II, iar la aia cutia ... zbarnaie. Altceva ar mai fi maneta de la schimbarea luminilor de pozitie cu faza lunga. Nu e bine gandita nici aia. Adica, daca vrei sa faci flash-uri cuiva din fata ta, trebuie sa tragi incet de maneta, caci altfel ii dai aluia din fata o portie de faza lunga de auzi de la tine din masina injuraturile lui. Pe scurt, e proasta alegerea cu pozitiile schimbatorului de lumini. Alta alegere proasta este amplasarea scrumierei. E foarte incomod cand vrei sa scrumezi, chiar si pt pasagerul din dreapta. Intr-un fel, inteleg de ce e amplasata asa prost. Daca ar fi fost amplasata ca la restul masinilor, in consola centrala, ar fi trebuit sa renunte la estetica actuala a acesteia, care e SUPERBA asa cum e acum. Urcati-va intr-un Volvo si o sa vedeti ca am dreptate. Alt punct slab sunt buzunarele din usi. Ar fi trebuit sa fie ceva mai incapatoare, macar pt o sticla de 0,5 litri, nu doar pt o carpa sau un pachet de tigari.
Gata, ajunge cu punctele slabe. Nu sunt multe, si nu sunt ceva care sa influenteze o eventuala alegere a achizionarii unei astfel de masini. Sunt ... mofturi mai mult, care de fapt sunt nimicuri pe langa toate avantajele pe care ti le ofera masinuta asta. Eu unul sunt super incanta de ea si cred ca am facut o alegere foarte buna. Si ca sfat pt cei care vor sa isi ia una, luati-va si pachetul R-design. Arata super misto cu asta. Si iti dai seama de asta dupa capetele intoarse pe strada sau chiar in parcare. Costa ceva, dar merita.

Cam atat pt azi. O sa revin si cu ceva poze, dar dupa ce o spal smile.gif

See ya.
AZAZEL
salut !
ce-ti mai face volvo???
nu ai mai dat detalii !!
faza scurta cum ti se pare? nu este cam slaba ca intensitate si bate cam jos???!!!

ai dat ceva bani pe ea: 20830 cip masina +2000 pachetul. masina este trasnet. daca aveai motorul de 2 litri era o mica racheta. masina avea 136 cp si 1360 kg.
cristi105749
Salut din nou.

Al meu Volvo ... merge excelent (pana acum). Intr-adevar, faza scurta mi se pare si mie ca bate cam jos, dar ma descurc cu ea asa ca n-am incotro. Seara merg si cu proiectoarele pornite, deci ar mai fi putin ajutor si de acolo. O sa imi iau niste xenoane, poate o fi vreo diferenta (asta pt ca m-am zgarcit la 1200 euro cand am luat masina si nu am luat si xenoanele adaptive). Ca si costuri, m-a ajuns la 28300 euro, cu toate taxele, inclusiv taxa de prima inmatriculare. Referitor la motorul de 2 litri, nu l-am ales pe ala pt ca cei de la reprezentanta din Constanta mi-au spus ca nu isi merita cei 2-3 mii de euro in plus fata de asta de 1,6 si m-am luat dupa ei. Intr-adevar, ar fi fost ceva simtitor ca si performante, dar daca stai bine sa te gandesti, pe unde ai putea sa beneficiezi pe deplin de performantele lui, pt ca prin oras slabe sanse sa-i "dai talpa". Iar pt un drum in exteriorul orasului, o data pe saptamana, nu e o diferenta remarcabila intre 1,6 si 2,0. Asa ca ma multumesc cu asta al meu. Si pot spune ca sunt chiar foarte multumit de el. Se infige destul de bine si nu te lasa atunci cand ai nevoie de el (de ex depasiri riscante).

Cam atat pt azi. O sa revin curand si cu pozele alea promise.

See ya.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.