Help - Search - Members - Calendar
Full Version: cauciucuri de iarna, sa le schimb sau nu?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Cauciucuri/Roti
marius105727
salutare la toata lumea! am o sonata echipata cu cauciucuri de iarna. aici in canada, iarna incepe in noiembrie si se termina in mai. as dori un sfat. nu stiu daca pt citeva luni merita sa schimb cauciucurile cu unele de vara. as face o economie de vreo 700-800CAD daca nu le-as schimba. voi ce ma sfatuiti? se pot uza cele de iarna destul in acest timp? va multumesc
Henry90720
Cauciucurile se pot uza si, in plus, vor creste consumul si vor duce la scaderea performantelor masinii pe timpul verii.
Te sfatuiesc sa ai in vedere (cand vei lua hotararea) care este costul unui set de cauciucuri de vara, rulajul pe timpul verii (mile parcurse), costul unui set de cauciucuri de iarna. Probabil ca ar trebui, totusi, sa utilizezi cauciucuri de vara, iar daca vara este mai racoroasa acolo si mai ploioasa, sa alegi anvelope care sa nu ridice probleme de aquaplanare.
Bogdan104277
Daca vrei sa faci o economie, poti lua numai doua cauciucuri de vara si le pui pe rotile motoare, iar vara viitoare iei alte doua cauciucuri de vara si le pui tot pe puntea motoare iar cauciucurile mai vechi le transferi pe puntea nemotoare.
DORU
In special iarna, iti recomand sa ai 4 anvelope iarna pe masina, indiferent de puntea motoare !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.