Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ESP va fi obligatoriu in serie
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Daniel65671
Comisia Europeană vrea să propună o lege care să impună, pentru toate mașinile noi, obligația de a fi dotate cu un dispozitiv electronic de control al stabilității. Conform Comisiei Europene, 4.000 de vieți ar fi salvate anual și 100.000 de accidente ar fi prevenite, în Europa, dacă fiecare mașină ar avea acest dispozitiv electronic.

Dispozitivul de control al stabilității va fi obligatoriu și în SUA, începând cu anul 2012. Deși, încă nu sunt informații oficiale, se pare că se discută ca fiecare mașină din Uniunea Europeană să fie dotată cu sistem de control al stabilității, potrivit Automarket.ro.
G e o r g e
iar in europa de cand va fi obligatoriu ?
Daniel65671
Asta am gasit pe site-ul Comisiei Europene:

"Stop! Acordați prioritate vieții!

Consumul de alcool și droguri la volan provoacă, în fiecare an, accidente rutiere mortale în rândul tinerilor. Obiectivul Zilei europene a siguranței rutiere, sărbătorită acum pentru prima dată, este de a combate această tristă statistică oferindu-le tinerilor și celor mai puțin tineri posibilitatea de a se informa și de a se exprima.

Concomitent cu prima Săptămână mondială a siguranței rutiere , organizată sub egida ONU (Organizația Națiunilor Unite) și OMS (Organizația Mondială a Sănătății), Europa va organiza la 27 aprilie o zi europeană consacrată aceleași tematici. Manifestarea se va adresa cu prioritate tinerilor conducători auto.

Ateliere, expoziții, instrucțiuni de prim-ajutor, simulatoare auto - multiple ocazii pentru a cunoaște mai bine care sunt comportamentele periculoase la volan. O atenție deosebită va fi acordată efectelor alcoolului și drogurilor, care constituie una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul tinerilor conducători auto. Dl Jacques Barrot, comisarul pentru transporturi, va prezenta, de altfel, un raport privind tinerii conducători auto din statele membre.

În 2001, Comisia Europeană a stabilit următorul obiectiv: reducerea la jumătate a numărului de victime ale accidentelor rutiere până în 2010, față de 2001. S-au înregistrat progrese considerabile: în 2005, s-a înregistrat o scădere a accidentelor mortale cu peste 8 000 de cazuri, față de 2001. Dar suntem încă departe de îndeplinirea obiectivului stabilit. Siguranța rutieră depinde nu numai de conducătorii auto, ci și de infrastructuri și autovehicule.

Pentru ca drumurile noastre să devină mai sigure, Comisia propune să amelioreze siguranța pe marile axe rutiere și să impună echiparea camioanelor cu oglinzi retrovizoare cu unghi mărit , care să permită vizualizarea unghiului mort. Astfel vor putea fi evitate accidentele provocate de conducătorii auto care nu au vizibilitate laterală în momentul în care virează la dreapta.

Vineri, 27 aprilie, cetățenii europeni vor avea posibilitatea de a contribui la siguranța rutieră din Europa. Prin semnarea Cartei europene a siguranței rutiere , aceștia se vor alătura sutelor de alți semnatari (întreprinderi, universități, instituții și asociații) care s-au angajat să contribuie la reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere."


Deci, pot sa deduc ca un termen posibil ar fi 2010.
ozz86651
Vrea sa, etc.. nu "va fi".
Baby Blues
La noi e chioar o problema mersul pe strazile Romaniei dar asta e o alta problema care s-a discutat si rasdiscutat dar ...mai merita sa fie discutata.
Revenind la topic: daca cumva ESP-ul va fi obligatoriu, nu cumva la masinile mici se va mari si pretul? Cred ca da asa ca tot producatorii auto vor castiga! Probabil!
air_wolf
nu. s-au facut niste calcule... pina atunci costurile ESP-ului vor fi deja amortizate de catre toti producatorii.
astia cind debiteaza asa ceva se consulta cel putin 1 an cu toate asociatiile de profil, inclusiv cea a producatorilor.
masura e buna daca se va lua.
Bogdan104277
In general ideea e buna, dar dupa asta toti "soferii" se vor baza pe faptul ca au ESP si vor incerca sa "incalce" legile fizicii, ca de.. au cu ce.
Tarabostes
ESP sau ABS ca standard?
_Theo_
abs eu stiam ca ar cam fi standard in Vest.
booneK9
Corectati-ma daca gresesc, dar la gazeta zicea ca se intentioneaza montarea sistemului ABS ca standard pe toate masinile. Oricum e doar o idee. Deocamdata.
florin55503
si eu stiam tot ABS.
Daniel65671
Articolul zice de ESP, totusi:

"se pare că se discută ca fiecare mașină din Uniunea Europeană să fie dotată cu sistem de control al stabilității, potrivit Automarket.ro."
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.