Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme pornire renault megane
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Damian-Mihai52461
Renault megane 1.9 dci fabr 2002.

Masina nu porneste, injectoarele si pompa de combustibil nu primesc curent.

Totul arata ca fiind simptome de imobilizator, dar martorul din bord indica ca acesta functioneaza(ledul se stinge la introducerea cheii in contact)

La verificarea cu testerul(nu la renault si imi cer scuze nu stiu tipul si nici ce soft folosea) apar doua erori care nu pot fi sterse.
:evil: eroare "41"?????
blink.gif eroare legata de circuitul bujiilor incandescente.(ele primesc curent)

Aveti idee ce alta defectiune ar putea produce aceste simptome?Sau care este seminificatia erorii?
Alexandru
Codul 41? este probabil codul OBD P041x (Secondary Air Injection System Failure), adica, mai pe romaneste o defectiune la turbosuflanta. Faptul ca acest cod nu poate fi sters indica o defectiune care presista...De fapt codul se sterge, dar reapare imediat deoarece defectiunea este permanenta. Se va putea sterge numai dupa remedierea defectului.
Damian-Mihai52461
Multumesc,
Insa sunt putin nelamurit.Motorul are sistem de injectie common rail si nu am vazut ceva care sa semene cu o turbosuflanta.Sa fie electrovalva aceea care controleaza gazele de evacuare? EGR?
Bogdan104277
La utilizarea testerelor universale se mai intampla sa interpreteze eronat codurile de defect generate de calculatorul masinii. Ar trebui sa incerci si alt tester.
Ai verificat sigurantele pe circuitul releului bujiiilor incandescente? Poate avea siguranta comuna cu pompa de combustibil.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.