Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Omagiu
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
alex20
In seara zilei de joi a decedat intr-un accident de masina una din vedetele clujului in materie e curse ilegale.Doresc prin aceasta sa aduc in primul rand un omagiu acestui tanar,in al doilea rand sa atentionez vitezomanii ca viata familiei personale sau chiar a altora se poate schimba intr-o fractiune de secunda.
In afara clujului dupa o noapte de curse la care au venit imens de multi participanti ,a aparut politia drept pentru care fiecare a fugit cum a putut.Asa Lica cu un Audi Quatro puternic si inca doi prieteni in masina au sfarsit in parapetu unui pod ,el decedand ,ceilalti doi fiind inca in coma.
Condoleante familiei
M i h a i
Pacat ca toate asta se intampla pt ca nu aveti si voi pe cineva care sa va informeze ca nu are rost sa fugiti intrucat mai mult de 1,5 mil amenda, n-au ce sa va faca

sad.gif
Alex4
Dap , am auzit si io , si mia parut rau de ce sa intamplat. Pacat. Mare pacat. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!1
M i h a i
Oricum, iata un ex de cum trateaza autoritatile fenomenul de curse legale:

Memoriu

Asociatia Clubul Sportiv Legal Racing cu sediul in Bucuresti, apreciaza ca este supusa unor abuzuri si ilegalitati din partea autoritatilor: Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Politie.

Sesizand un fenomen social negativ care se dezvolta in perioada post-decembrista “organizarea de curse automobilistice ilegale” ce afectau siguranta in trafic, generand accidente grave sau o stare de nesiguranta Clubul Sportiv Legal Racing si-a propus sa organizeze pe baza legilor existente competitii legale. In statutul C.S.Legal Racing este prevazuta organizarea de competitii automobilistice.

In Ordonanta de urgenta 195, privind circulatia pe drumurile publice, se arata ca se pot desfasura activitati automobilistice cu aprobarile de rigoare.Pana in prezent am organizat peste 20 competitii automobilistice la care au participat intre 50-120 concurenti si intre 5000-30000 spectatori la fiecare cursa, fara sa se inregistreze evenimente negative.

De la un timp suntem sicanati si supusi unor grave abuzuri din partea Primariei Generale a Municipiului Bucuresti si Politiei. Primaria Generala nu ne-a mai autorizat locul de desfasurare a concursurilor legale , Splaiul Unirii – tronsonul situat intre Sos. Mihai Bravu si Calea Vitan, motivand ca ar putea obtura circulatia catre viitoarea autostrada Bucuresti-Constanta. Aceasta motivatie este nereala deoarece afluirea circulatiei din zona se poate face ocolind circa 25m , pe malul opus al Dambovitei unde se circula in paralel pe ambele sensuri, traficul fiind foarte redus in acea zona , mai ales in zilele de sambata cand organizam competitile. Chiar daca am accepta pozitia Primariei Generale dorim sa ni se indice si autorizeze un alt loc conform legii.



In continuare va redam abuzurile la care am fost supusi de Politie.


In ziua de 13 martie 2004 o coloana formata din circa 40 autoturisme au depus o coroana de flori la sediul Ambasadei Spaniei la Bcuresti cu sediul in strada Tirana, in semn de omagiu pentru victimele actului terorist din 11 martie 2004, activitate filmata de posturile de televiziune. Politia a filmat autoturismele noastre din doua autospeciale, in timpul activitatii ofiterul de la circulatie prezent ne-a amenintat ca “vom da socoteala “ Ne intrebam de ce?

In ziua de 15 martie 2004 aceeasi coloana s-a deplasat la Aeroportul International Baneasa pentru a fi prezenti la sosirea corpurilor neinsufletite ale romanilor ce au cazut victime. Din nou au fost notate numerele de inmatriculare , am fost din nou amenintati ca vom vedea noi ulterior. Ce nu avem ce face acasa? Probabil ca nu aveam din moment ce doream sa fim prezenti in acel loc.

In ziua de 20 martie 2004 C.S. Legal Racing a organizat un concurs de indemanare in incinta Complexului Prisma la care s-au asigurat toate masurile legale de ordine si siguranta. Pentru a nu putea ajunge in Complexul Prisma ni s-a obturat calea de acces prin pasaj fiind nevoiti sa parcurgem o distanta foarte mare pentru a intoarce. O parte din participantii la eveniment au virat stanga, Politia stand la panda i-a sanctionat, desi noi am anuntat activitatea si era normal ca Politia sa faciliteze afluirea spre complex.La evenimentul automobilistic la care fac referire au participat circa 50 concurenti si 5000 spectatori pe care-l apreciem pozitiv cu rezonanta in media.Dupa terminarea concursului autoturismele participante au fost filmate la iesirea din complex, ulterior fiind oprite, iar conducatorii auto sanctionati pentru abateri minore cum ar fi: nepurtarea centurii de siguranta, folie auto neomologata, zgomot la toba de esapament si altele.

In dupa-amiaza zilei de 23.03.2004, spre seara un mare numar de autoturisme si motociclete a fost in Bucuresti-Noi la domiciliul decedatului Ramiro, apoi in parcarea din fata parcului Herastrau din dreptul intrarii restaurantului Pescarus unde s-a televizat in direct la stiri. Jandarmi si Politia au fost prezenti. Politia nu a intervenit in nici un fel doar a filmat si amenintat ca-i va chema pe cei ce sunt prezenti pentru a fi amendati (hartuiti) deoarece incurca traficul. Daca asa ar fi stat situatia de ce nu au intervenit indicand pana unde se poate parca si au lasat doar jandarmi sa dea indicatii ce au fost respectate de participanti.

In ziua de 25.03.2004 in jurul orelor 12 in cartierul Bucuresti-Noi la inmormantarea motociclistului Ramiro s-au strans un numar mare de automobile si motociclete in semn de ultim omagiu pentru prietenul lor, momente in care au fost filmati de echipaje de la politie in vederea intimidarii. Aceasta actiune a politiei a fost sesizata si filmata de reporteri Antenei 1, acestia chiar au luat un interviu celui ce filma urmand sa publice stirea la Observator. Asupra reporterului s-au facut mari presiuni “de sus” iar stirea nu a aparut. Aceasta actiune a politiei nu o intelegem , de fapt ce urmareste? Sistarea acestor competitii legale si dezvoltarea curselor ilegale pe sosele, care produc morti, nesiguranta si teama.



Daca cineva crede ca prin organizarea acestor competitii se castiga bani in prezent, se inseala, accesul liber, plata pentru asigurarea sigurantei si a altor servicii tehnice necesare organizarii reprezinta cheltuieli mari.
Organizam aceste evenimente din hobby si din spirit civic pentru a aduna in cadru legal tendintele manifestarilor automobilistice ilegale(curse ilegale).

In lege exista prevederi ce pot asigura cadrul legal necesar legea Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei nr. 195 cu aplicare din 01.01.2003, art. 50.

Facem eforturi sa-i strangem pe cei care organizeaza curse ilegale in cadrul legal, sa-i disciplinam, poate s-a observat ca multe autoturisme au fost aduse la concurs pe platforma, sa participam la activitati sociale.
Autoritatile cu mentalitatile vechi se opun prin actele abuzive; filmari, chemari repetate la Politie, amenzi, comportament necivilizat in situatia cand participam la activitati sociale.

Este normal sa se procedeze in acest mod cand ii surprind participand la curse ilegale.

Mentionam ca la tratamente similare este supusa si organizatia nonguvernamentala No Speed Limit.
Va vom anexa si cateva acte care denota proasta pregatire a celor ce reprezinta autoritatile incriminate:

- incep prin a reproduce paragraful din H.G.195 Art.50. –“ Este interzisa desfasurarea de intreceri cu vehicule sau animale pe drumurile publice cu exceptia intrecerilor sportive care se pot organiza pe drumurile publice numai cu autorizarea administratorului drumulului respectiv , cu avizul politiei.”
Copiile dupa raspunsurile primite de la Primarie respectiv Politie sunt : “Comisia nu a avizat” (Primaria trebuia sa aprobe sau nu), iar pentru politie ”nu este abilitata sa avizeze desfasurarea curselor” (legea spune ca ei avizeaza).
Va cerem sprijinul in rezolvarea acestui comportament antisocial de care dau dovada cele doua institutii: Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si Politia Romana.

Cu deosebita stima,
A.C.S. Legal Racing


In acest timp se fac curse ilegale peste tot
G e o r g e
imi pare rau dar , if you live by the sword you die by the sword.
Alex4
Corect George :cry: :cry: :cry: .
Iulian8
in Timisoara se organizeaza curse legale pe aeroport si de fiecare data cooperarea conducerii aeroportului e de apreciat, de altfel directorul aeroportului , un om deosebit, stie sa aprecieze masinile bune.
pe de alta parte cam la 2-3 saptamani sau cel mult la o luna filiala ACR timis, organizeaza etape de raliu care mai degraba sunt niste probe speciale de indemanare combinate cu viteza, la care pot participa absolut toti doritorii , bineinteles detinatori de permis. Nu ca as fi impotriva curselor de viteza( liniutze) , chiar am participat ori de cate ori am avut ocazia, insa ca pilot nu prea ai nimic de aratat la acest tip de concurs. ti se incoarda masina si cam atat, insa cand ai de facut niste slalomuri printre jaloane, cu derapaje controlate de 180, 360, 540 de grade dar si alte chestii de indemanare, parca talentul de pilot ti se pune in valoare mult mai mult si acolo se vede cine e mai bun.
M i h a i
Iulian daca apreciezi liniutele in felul asta inseamna ca nici F1 sau NASCAR nu au cine stie ce valoare fata de un WRC...eu zic ca si la liniute au rostul lor si ca si aici conteaza soferul si oricum sunt foarte gustate de public. In plus, pe langa soferie omu` vrea sa vada care model e mai tare. Majoritatea opiniilor exprimate dupa o astfel de cursa (dupa cum sigur ai observat si tu) se refera la masinile care au castigat si abia apoi intra soferul in discutie. Parca aud: " ....mamaaaaa ce-a facut BMW-ul ala Impretza". Lumea moare dupa cursele astea si la propriu si la figurat dupa cum se vede mai sus.

Referitor la F1 chiar am auzit diversi oameni comentand de felul:"...ce daraq se tot invart aia acolo intr-una, nu-i ia ameteala...?" ...probabil e o chestie de gusturi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.