Help - Search - Members - Calendar
Full Version: REPARATIE MOTOR--Da sau Nu--?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
florentin43993
Dragi Ladisti! :help:

De o saptamana ma tot bate un gand :angel: .Motorul Siberiencei mele este pe moarte sad.gif .
Consuma ulei si scoate gaze pe la epurator de imi este rusine sa stau la semafor cu ea.
Zilele acestea am stat cu ochii cat cepele pe ofertele la masinile noi sub 12.000 €.Sunt asa de indecis ca am deschis acest topic sa va puneti putin ,in locul meu daca puteti,pentru a-mi da un sfat sau o parere.
Iata care sunt problemele.
1.Masina noua, daca as cumpara-o m-ar duce la o rata de vreo 5-6 mil./pe 6-7 ani plus ca avans as da-o pe Rusoaica la programul RABLA.Toate bune si frumoase pana la urma as ramane cu un credit pe 6-7 ani la o masina noua.Si as termina de achitat cand fiu-miu (de 1 luna in prezent) ar fi in clasa a-I-a la scoala.
2.Sa ma apuc sa-i fac o reparatie la motor Laditzei :stretcher: .Si din cate am inteles ma duce cam pe la 20 mil si in acest fel sa mai raman cu Dinozaurul inca cativa anisori.(pana nu ne mai vor astia voie sa circulam cu ele din cauza normelor euro). :puke:

Se merita investitia intr-o masina noua sau intr-un RK? blink.gif

Daca cei cu statele mai vechi de plata de pe acest forum si care imi cunosc Rusoaica (ma refer in special la bunul nostru coleg si mecanic Horica,Cosmin,Gabi-KGB,Borkanel-studentul din Poli si Andrei-Flubber ,Cristi de la DC-Shop si altii care ma cunosc )sa-si dea o mica parere :argue:
Astept raspunsurile voastre dragi forumisti! biggrin.gif

PS-Am uitat sa mentionez ca am si GPL pe EA.Masina o puteti vedea la Topicul-Galerie foto este cea bleumarin cu nr.B-33-NPA(vine de la naspa) :punk:
Cosmin65397
salve! Parerea mea ,la cum arata "dinozaurul " tau cred ca mai degraba as face motorul si in nici un caz nu ti-as recomanda sa o dai la programu RABLA...ce ai tu nu e de dat la asa ceva...mi-ar parea mie rau sa stiu ca ai dao acolo.sfatul meu ,sincer, e sa-i faci motorul...dupa cum o stim toti cred ca merita acest lucru.in legatura cu scoaterea masinilor vechi care nu au euro stai calm ...nu e scris nicaieri ca nu mai ai voie sa circuli cu ea,probabil ca or safie taxe mai mari,dar atat cat ai itp valabil nu cred ca iti interzice cineva sa circuli doar din simplul motiv ca nu are motor euro!
ca o concluzie..madaline daca o dai faci o greseala,parerea mea, si imi mai pare rau de gaby ca se desparte de kgb....FA-I MOTORU MASINA E INCA IN STARE FOARTE BUNA!!!
tzo99516
parerea mea e sa-i faci motorul ca la capitolul tabla sata excelent masina ta,mie unu imi place la nebunie biggrin.gif . sti bine ca daca o faci poate sa te mai duca cel putin 4 ani fara probleme,dar acum intervine si dragosteaa ta pt ea si dorinta pt o masina noua! tot tu trbuie sa alegi! aici pe forum nu iti va zice nimeni : arunco ba si iati una noua!(cal putin niciun ladist nu iti va zice) deci... sfaturile noaste sunt ca tu sa-i faci motorul!
Daniel82595
tzo are dreptate, noi o sa-ti spunem sa o mai ti dar astea sunt parerile noastre subiective. Un RK la motor cred ca e sub 20 mils, dar nu stiu sigur, oricum la o masina e mai ieftin si mai usor de reparat motorul decat tabla.
Suna frumos "mi-am luat masina noua" dar o Lada bleumarin care straluceste atrage atentia pe strada mai mult decat orice masina noua pana in 12.000 E si in plus e mai ieftin de intretinut. Gandeste-te ca 6-7 ani de dat rate e destul de mult pentru o masina (ca perioada) si ca pe langa rate mai sunt revizii, combustibil, taxe si casco care costa....acum tu sti cel mai bine ce sa alegi.
Ai zis sa ma ne punem in locul tau.......eu unul nu as lua masina noua pentru ca imi place Laditza mea si pt ca nu-mi place sa fiu stramtorat cu banii, dar tu sti mai bine situatia biggrin.gif
La cum arata vopseaua de pe ea nu merita facuta faramite la remat :bash:
Apropo, acum cat timp a fost ultimul RK la motor?
Bafta beer.gif
madalin46093
Eu nu i-am facut nici un RK la motor.
Am vorbit cu un mecanic si iata preturile la monopera:
-4 mil imi cere mecanicul
-2 mil daca va rectifica
-3,5 mil daca ii baga camasi

Dureaza cam o saptamana toata treaba. :wave:
tzo99516
ohoooooooo
poti deja sa te duci la alt mecanic

LADA NU ARE CAMASI!!!!!!!!!!!!!

(cauta-ma pe mess si vb acolo ca te ajut eu cu ce ai nevoie daca esti dispus sa o faci sa mearga!) de rectificat are la chiulasa daca e deplanata si poate la scaune supapei! ti-am scris in paranteza ce ai de facut! biggrin.gif succes
Mariustom
offtopic.gif Am și eu o întrebare: florentin43993 e una și aceeași persoană cu madalin46093 ??? :scratchchin:
:thumbdown: :nope: no.gif

:rant::argue: :furios: :ban:

On topic: depinde câți bani ai și ce îți permiți să ții blush.gif biggrin.gif
Daniel82595
Pai poate ii adapteaza nenea mecanicu' camasi desi.... in fine
Toata treaba asta si cu piese, ulei si altele cred ca te duce la +/- 12 mils ceea ce inseamna 2 rate+o revizie la o masina noua dar asa mai ai Laditza cativa ani. Plus ca ai si GPL deci ai costuri de exploatare mici, aproape ca la diesel.
Toti ne vom desparti de Laditze mai devreme sau mai tarziu, asa ca Madaline tu decizi cand beer.gif
madalin46093
Pt dragul nostru supervizor Mariustom care ne urmareste precum farul din Alexandria!

Din pacate da .Este una si aceiasi persoana dintr-o greseala.Uitasem parola la primul cont si a trebuit sa imi fac altul.Intre timp am gasit carnetelul unde notam fiecare parola de pe net si acum jonglez cu ele!
Daca este vreo problema "shoot me" :bandit: ! sau fa ce trebuie.
Ionut45405
Supapele+scaune se rectifica oricum la un RK. Eu cred ca e vb de alezat blocul la cota de reparatie (alte pistoane, mai mari) sau de bucsat pe pistoanele vechi (se alezeaza mai mult si se preseaza in bloc niste bucse care apoi se alezeaza dupa pistoane. Problema e calitatea fontei din care se fac bucsele si bineinteles priceperea omului si exactitatea masinii pe care lucreaza. Personal nu stiu unde se poate face o bucsare de calitate (cu exceptia service-ului Caprita unde e super calitate dar si preturi pe masura - era 10 mil un alezat acum 1 an parca)...
Masina noua se poate si la bani mai putini, Fiat Albea de ex pe la 8000 parca si e destul de OK. Oricum tinuta de drum, siguranta si confortul nu se pot compara din pacate cu cele oferite de Lada! Dar trebuiesc luate in calcul si celelalte aspecte - intretinerea, asigurarea pt masina noua si banii ingropati in reparatie, bani pe care nu-i vei putea recupera la revanzare. Si reparatia tre' facuta NEAPARAT de un meserias si nu un carpaci - am vz prea multe motoare "reparate" ieftin care daca mai mergeau era vai de ele!
Georgian40398
QUOTE(florentin43993)
Dragi Ladisti! :help:

De o saptamana ma tot bate un gand :angel: .Motorul Siberiencei mele este pe moarte sad.gif .
Consuma ulei si scoate gaze pe la epurator de imi este rusine sa stau la semafor cu ea.


Hehe, esti in situatia mea se pare... Vezi ca mai ezista o alternativa, pui alt motor si gata, de ex vindea Tzo un motor de 1600 cu 4 mils, sau or mai fi si alte oferte, esentialul e sa fie ieftin si neuzat beer.gif

PS: apropo de cumparat motor, eu sunt sarac lipit momentan, de 1 mai as fi vrut sa va invit la un drum cu laditzele spre munte, era bine pt mine sa pot calatori in compania unor ladisti mai priceputi, dar nu am nici bani de benzina biggrin.gif
Mariustom
QUOTE(madalin46093)
Din pacate da .Este una si aceiasi persoana dintr-o greseala.Uitasem parola la primul cont si a trebuit sa imi fac altul.Intre timp am gasit carnetelul unde notam fiecare parola de pe net si acum jonglez cu ele!
Daca este vreo problema "shoot me" :bandit: ! sau fa ce trebuie.


De împușcat nu te împușc, doar vei fi urecheat în fața formației blush.gif
Deoarece ai recunoscut fapta (ceea ce înseamnă că, pe jumate ești iertat biggrin.gif), voi supune situația creată celor în drept să decidă blink.gif

Oricum, cât voi putea, voi sprijini cauza arigato.gif :angel:

Pentru cei care pot ajunge în aceeași situație:
dați mp sau mail oricărui moderator sau admin pentru rezolvarea situației, NU creați un nou cont !!!

Clonele nu se acceptă !

Șiiii, Mădălin, nu doar pe voi sunt cu ochii biggrin.gif :angel:
ninja.gif

On topic, DA, sunt de acord cu ce a zis Ionuț, are perfectă dreptate tongue.gif biggrin.gif
Cosmin65397
Motoare de 1500 se gasesc la dezmembrari la selgros.....cand am fost cu CRISTI acolo s-a bagat intr-o laditza 1500 care spre uimirea noastra cu cheile in contact pornea....cand ne-am uitat la motor nu ne venea sa credem cum arata....cureaua era noua,delcou nou,pompa de benzina noua...arata foarte bine...faza e mai nasoala putin daca ai schimba motorul pt ca treb sa dai o fuga la RAR ....daca stiam si eu inainte sa=i fac motoru siberiencei poate imi puneam motor de 1500 pe ea si era altfel ..dar de....atunci nu stiam de dezmembrari...
blush.gif
Georgian40398
Hmde, dar cum afli cat e forjat motorul ala de la dezmembrari ?
Cosmin65397
Daca gasesti la dezmembrari cum am gasit atunci cu Cristi laditza aia cred poti sa-ti dai seama de cum merge motoru....se poate ca atunci cand am fost cu cristi tocmai sa fi adus laditza ca era intr-o stare foarte buna...nu era nimic scos de pe ea...nici in interior nici la motor nimic nimic...
Oricum e greu sa-ti dai seama cat de forjat e motoru....trebuie sa-l faci sa porneasca sau sa dai o tura daca masina e in stare cat de cat sa mearga....odata ce e dat jos nu prea ai de unde sa stii cat de bun e motorul.
tzo99516
daca stau bine si ma gandesc, motorul este o piesa de schim,fapt pt care nu cred ca necesita o vizita la rar ci doar la udristei! acum ramane de vazut,o sa ma interesez si o sa fac public anuntul!
mike.omega
QUOTE(madalin46093)
Pt dragul nostru supervizor Mariustom care ne urmareste precum farul din Alexandria!

Din pacate da .Este una si aceiasi persoana dintr-o greseala.Uitasem parola la primul cont si a trebuit sa imi fac altul.Intre timp am gasit carnetelul unde notam fiecare parola de pe net si acum jonglez cu ele!
Daca este vreo problema "shoot me" :bandit: ! sau fa ce trebuie.


Salut!
Eu nu trag(promit!) insa vreau un pm in care sa-mi zici pe care cont vrei sa-l pastrezi. Celalalt cont nu se va sterge, o sa ramana inchis si atat smile.gif
Nu esti sanctionat in vreun fel pentru asta insa nu este normal sa jonglezi cu cele doua identitati pentru ca induci in eroare membrii forumului biggrin.gif

Multumesc,
Mikey
Georgian40398
Tzo, nu ai nici o posibilitate de a auzi motorul ca merge bine ? Sau ma rog, statut fiind ai cum sa il pui pe o masina, fie si in garaj, pana esti sigur ca merge bine ? Poate o fi stricat, mai stii, ar fi pacat sa dea ineva jos motorul si sa nu mearga asta, poate reusim sa il punem la munca si sa fim siguri ca e motor bun.
tzo99516
pai problema e ca nu am pe care masina sa-l pun si nici garaj in care sa lucrez biggrin.gif stiu ca e pacat,dar cine il ia si daca e de acord sa-l pun eu,ii arat ca merg si daca cumva se intampla sa nu mearga o sa-l pun pe al lui inapoi wink.gif ca sa nu existe discutii
Cosmin65397
Baietzi eu va propun ceva...eu am mai zis de asta....gasim o laditza care sa mearga si sa aiba acte la bani putini....si o tinem pentru noi..pt probe pt joaca....punem fiecare cate maxim 1 mil ... si osa putem sa facem destule experimente cu ea..Horica e meserias sunt sigur ca ne ajuta pe la motoras, tzo la fel, raducu iar , suntem destui care am putea sa ne bagam nasu in ea si sa facem din ea ce vrem...cand se iveste o ocazie sa modificam ceva...bagam pe ea si vedem cum se incadreaza...depinde cum vreti si voi...
tzo99516
e pe la mine pe aici un 1200 la 600 de lei,e cam copt la tabla,dar cred ca daca e sa ne tocmim cu omu il luam la 500 de lei! daca vreti o sa vb cu el,are si acte
Horia49540
mama, cat ati scris frate!!!
Madalin, eu zic ca lada ta NU E de aruncat
iar motorul...mie nu mi s-a parut prea uzat...fum nu scoate deloc...

si mecanicul ala ar cam trebui impuscat, cum a zis Tzotzo

lada are 5 cote de reparatie, deci se poae aleza si gata

pe de alta parte, stiu ca pe vremuri se obisnuia, cum foarte bine a spus Ionut, bucsarea cu camasi uzate de dacie si lasate in continuare pistoanele de lada
dar trebuie super-service pt asta...si in plus, cel putin teoretic, motorul va functiona ceva mai cald (pot face un desen pt exemplificare)
la bolidul tau: caroseria buna, transmisia e super, directia ti-a facut-o (mai trebuie doar unsa, tii minte:)))
frane bune, suspensii bune, deci masina e beton, daca ii faci si motorul o sa fie ca noua

dar motorul...sa nu cumva sa-ti arunce ulei pe undeva, de zici ca consuma, mie nu mi se pare asa uzat...

cat despre o masina noua...
minusuri subiective: - nu vei mai avea lada, eu unul voi plange cand nu voi mai avea lada

plusuri obiective: - masina noua, orice masina din ziua de azi merge 100 000 km cel putin fara probleme majore...
- te bazezi pe ea oricand, oriunde, mai putin pe drumuri de munte rele pe care lada bate orice masina de sosea(am facut duminica putin enduro prin santurile din pipera si coloana ma claxona indignata ca ei stateau pe loc pe asfalt cu masinile joase si eu mergeam prin sant biggrin.gif )
- e la moda, nu mai zice lumea nepriceputa ca ai "cutie" etc. - astea pana la urma sunt prostiare, cine se uita in gura prostilor???smile.gif))

minusuri obiective:
- revizii si reparatii eventuale scumpe, cu banii de doua revizii
- masina luata cu banii jos, merita dupa parerea mea, daca isi permite omul
- masina luata cu credit, leasing etc. pe care dai o buna parte (sau tot) din salariu nu merita; vei avea o masina pe care o vei tine in fata blocului, vei fi sclavul ei ani de zile si nu te vei plimba ca poate nu vei avea de benzina
asta e parerea mea, prefer sa dorm linistit stiind ca maine sunt liber, nu ma "oprima" nimic

repet, asta e parerea mea proprie si personala biggrin.gif , mi-e scarba de rate, credite etc.

dar tu stii mai bine
dar parerea mea e ca masina aia nu e de aruncat...

succes si sa-ti traiasca baietelul beer.gif :wave:
madalin46093
Gata m-am hotarat,dupa ce mi-am facut calculele si ce mi-ati spus si voi (plus ca si eu sufar din cauza creditelor-tocmai am scapat de ele)
Vreau sa REVIGOREZ RUSOAICA!! :stretcher:
Am vorbit cu ceva mecanici si i-au in considerare si varianta lui TZO cu motorul schimbat. blink.gif

VA MULTUMESC pt parerile voastre si sper sa ne revedem in curand! biggrin.gif
tzo99516
trebuie sa ne revedem curand!
Andrei79789
Madalin,, uite azi am deschis topicul, si eu sunt de parearea ca ai luat decizia corecta. Maina ta arata d.p.v.d estetic excelent, culoare o prinde smile.gif Daca nu te deranjeaza ce zic altii despre lada nu e o problema.
Cu reparatii motor nu stiu cat de bine te scoteai, bagi o gramda de bani in ea, nu stii cat o sa te tina piesele noi care pot fi de o calitate indoielnica si daca mecanicul nu stie exact ce face ... deageaba.
Banuiesc ca nici cu timpul nu stai bine, ai servici si ti s-a luat sa mergi in service prea des. Ca si pasiune e ok, eu unul daca as avea timp mi-asi murdarii constant mainile pe sub capota, cum zicea si Cosmin, luam o masina mai veche si modificam la ea una alta sa vadem cum se comporta.

Banii patreaza-i pentru ce este esential, daca te incumeti la un credit si ai cureaua prea stransa macar sa iti scoti peri alibi pentru o casa sau un apartament, nu investii in masina, nu scoti nimic de pe urma ei decat cheltuieli in plus. Tocmai m-am intors de la un drum prin Bulgaria si masina s-a comportat exelent, parca cerea kilometrii in plus. E un feeling pe care nu o sa il ai cu nici o masina moderna banala, nu ai nevoie de radio, muzica o face motorul.
Sper sa gasesti un motor bun, pe masura restului masinii, sa ne tii la curent si te astepatam la urmatoarea intalnire cu motorul shimbat si cu zambetul pe buze.

Bafta ! beer.gif
Horia49540
salut
cred ca e o decizie inteleapta, Madalin
si iti spun ca dupa ce vei avea motorul nou lada ta va mai trai (chiar exploatata 10 000 km pe an) cel putin inca 10 ani fara probleme majore

Andrei, m-ai uns pe suflet cu expresia "muzica o face motorul" - e super-adevarat
si fa bine si povesteste-ne despre calatorie (daca n-ai facut-o deja, acum ma uit:)))
ciao :wave:
Sula103604
eu zic ca masina azi o ai, maine poti sa nu mai ai, asa ca in nici un caz nu as lua masina pe leasing sau credite, sau prin alte metode, si cum a zis Horia, o iei atunci cu banii jos, leasingul si creditele numai ptr proprietati imobiliare, nu ptr ceva ce poate disparea, indiferent daca are CASCO sau nu...
P.S. Parere personala
Horia49540
total de acord, frate, creditul mie sincer mi se pare o hotie pe termne lung hehe
adevarul e ca atunci cand iti trebuie neaparat (vezi casa etc.) merita
dar pt o bucata de fier...nu merita
familia , casa sunt mult mai importante
un credit, mai ales unul mare, mie mi se pare sclavie

off topic: maaare tampenie mi se pare ideea aceea cu credite pe mai multe generatii: ii spui cpopilului: mami, noi te-am nascut ca sa poti plati creditul strabunicului tau hahaha

ps - parerea mea! biggrin.gif

ciao :wave:
madalin46093
La indicatiile unui mecanic, astazi am cumparat un tratament pentru motor.DURALUBE (Pretul a fost unul piperat-1.3mil flaconul) :evil:

Inainte de al cumpara, am dat un search pe google despre acest produs .In jur de 70% sunt pareri contrare, privind proprietatile acestui produs si "binele" caruia ii face motorului.
In sfarsit raul a fost facut,acest mecanic fiindu-mi un prieten (vorbele lui au avut greutate)si de aceea am bagat mana in buzunar la sfaturile lui.Duminca il voi baga in ulei.
Voi incerca sa va tin la curent cu noutatile pe care le voi observa.
Era si alt produs similiar METABOND ,dar de acelea eu unul,nu prea am auzit. blink.gif
PS-Este un experiment costisitor.Dar pana la urma trebuia sa-l faca cineva dintre noi. biggrin.gif ,mai ales ca eu trebuie sa fac motorul.Eu zic ca mai rau de cum este motorul acum :puke: , nu are cum sa ajunga. :wave:
Georgian40398
Bravo ! E unu de abia astept si sper ca e de mare ajutor la faza cu fumul... Eu inainte de schimbul uleiului bagam cate o cutie 2+2 pt motor si nu mai iesea fum pe la tevusca o scurta perioada beer.gif Daca e bine imi bag si eu smile.gif

Brhe, ce voiam sa mai zic, am vazut in ziarul de azi despre comunitatea Oltcit... Baietii aia chiar isi repara masinile in cadrul comunitatii lor blush.gif Au curtea sau garajul unora dintre ei si acolo se fac mereu operatiuni mecanice, de reparatii sau de imbunatatiri. Tare mi-ar place asa ceva, dau bani, numai sa stiu ca baietii buni o repara :wave:
Sula103604
cand ma gandesc si eu bine..ajung imediat la cota de 3500 km..si imediat se termina flaconul de 1 l de ulei pe care l-am cumparat..ma pune pe ganduri...trebuie luate masuri urgente...sa ma consult numai cu cel mai mare mecanic pe care il cunosc eu: Tata beer.gif
Peseu: eu folosesc Havoline de la Texas Oil...15W40
Popescu91011
Multă lume e de părere că Metabond e chiar mai tare decat Duralube! Numai că se distribuie printr+o retea limitata, spre deosebire de Duralube pe care-l gasești în orice supermarket.
Ambele, se pare, au fost dezvoltate in anii 70 pentru parcurile auto militare din anii Razboiului Rece, cand respectivele motoare trebuiau sa fie gata de lupta la orice ora si in orice anotimp. Metabond are și el site pe net, cu date tehnice, relatari samd.
Cunoscutii mei care au folosit atat Metabond, cât și Duralube Just Pour and Go s+au declarat multumiti de schimbarile petrecute în comportamentul motorului. Numai că acestea sunt sesizabile după 800-1000 km parcurși! Probabil îi ia ceva timp substanței respective până își îndeplinește misiunea!
tzo99516
prim sfat pe care il zic: nu bagati aditivi daca masina mananca ulei ca nu are timp aditivul sa-si faca meseria si sa umple spatiile avariate si gata nu mai e! dasta tie grorgian nu iti mai scoate fum o perioada,dupa ce il papa pac si fumul!

Si eu am prieteni care au bagat duralibe si sunt multumiti de el au zis ca reduce semnificativ frecarea si ca mentine motorul in viata nu bate nu nimic!

De methabonde nu am auzit! deci nu ma bag!

in rest e bun acolo aditiv pt ulei ca merge titiu bine!

cat despre spatiu de repatar masini,eu mai repar asa prin fata blocului pe la mine in parcare ca e mai mare,dar nu prea merge ca fac vecinii gura si nu e bine sa ne certam cu ei ca nu rezolvam nimic!
daca e sa fie ceva spatiu eu sunt dispus sa ajut!
Georgian40398
Nici eu nu am spatiu, stau la garsoniera beer.gif Altcineva cu curte / garaj ?
Ionut45405
Din ce se arata Metabondul ar fi mai bun... Acum nu stiu, BMW Motorsport a testat demult Slick 50, ala pe baza de teflon, si au zis ca strica motorul. Eu am "casat" de curand un motor de BMW care a fost tratat cu Slick si dupa ce a mers cu baia crapata toate fiarele din el erau IMPECABILE... Treaba e ca nu am incredere in caracterul curativ al zemurilor astea, doar preventiv fac treaba.
Daniel82595
Madaline, ce se mai aude cu motorul?
cum merge cu duralube? :wave:
Georgian40398
Tzo, nu cumva acum dupa ce s-a intamplat tu iti vei lua o alta laditza si vei avea un motor bun disponibil pt transplant ? smile.gif Sau tb sa o dai cu tot cu motor, unde o vei da ? Ce motor aveai mai precis ? Km, refacut, simptome fumigene, uleioase ? biggrin.gif
tzo99516
sa vad ce imi iau ca masina mea nu mai pleaca nicaieri biggrin.gif ca de are ce are si sa vad ce imi cumpar si ce motor are si o sa fie si ala de vanzare
madalin46093
Dupa 100 km cu Duralube nu simt nimic diferit.Ei spun ca dupa 1000 km se va finaliza procesul complet .Va tin la curent.

IMPORTANT!

Am gasit la un domn mai in varsta piese de Lada cu mult sub pretul pietei.Mi-a spus ca are cam tot ce se poate de pe masina(mai putin bloc motor, tablarie si delcou).Daca pe cineva il intereseaza ceva spunet-mi.Eu ma voi duce Duminica sa le vad.El are si o Lada 1500 rosie ,dar nu este inmatriculata si sta de vreo 10 ani sub prelata.

A zis ca pe aceea cere sub 10 mil.
iulian106895
Salut ! Am si io po laditza 1500 de la bunicu Dumnezeu sa-i dea sanatate . Masina tinuta in garaj pana acu cateva luni cand mi-a lasat-o mie.Am bagat gpl pe ea..,sunt cat de cat multumit da nu e asta problema mea.Are 81.400 de km din 1979 pana acu, si am impresia ca e ceva in neregula la motor.Merge brici, am demaraj tot ce vreau, dar scoate fum cam mult si tre sa completez la 1.000 de km cam 1 litru 2 biggrin.gif.Nu se aude nici o bataie din motor ,fuge si acu ,dar ma dispera chestia asta cu fumu.I-am bagat semeriguri la supape, am crezut ca asta ar fi buba dar se pare ca nu.Se poate sa scap doar cu o segmentare tinand cont ca ma repet motoru merge belea,sau sa am surprize daca ma apuc de el sa dau de alte alea? Cam cat m-ar costa o segmentare cu tot cu ce trebuie(manopera, piese)?Astept un raspuns ! Multumesc anticipat !
iulian104479
S-o stapanesti sanatos! Piesele nu ar fi prea scumpe da manopera te usuca.Pe aici asa e.si calitatea pieselor conteaza.Bafta.
iulian106895
Asta e Laditza mea !io zic ca e pacat sa nu o fac . Cat o costa! Mecanic am ..mecanicul masinii de 20 de ani..deci bani sa am urati-mi bafta cand m-oi apuca sa desfac motorul !! Cu respect !

http://img526.imageshack.us/img526/3424/imgp1100rp9.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/2786/imgp0973wz8.jpg
Daniel82595
foarte misto masina..seama na cu a mea tongue.gif
ala mi se pare ca e casetofon de la vreun BMW biggrin.gif
tzo99516
interesant specimen! s-o stapanesti sanatos!
iulian106895
Multumesc mult !
Gata..m-am hotarat o duc la doctor sa-i fac motorul !Sper sa scap ieftin !
Apropo..cine stie un cimitir ceva de lada sau pe cineva care are piese de lada?In principiu m-ar interesa o cutie in 5 trepte si alte piese mai mici;da...sa fie pe undeva pe langa Ploiesti.astept msg de la voi.
Ms mult inca o data !
daniel88712
am citit acum toate discutiile acestui topic. chestia e urmatoarea: de ce costa asa mult refacutul unui set motor?

la samara mea ma costa alezajul aprox 1.6-2 mil, pistoanele 1 mil, cei mai buni segmenti 80 ron, garnituri 30 ron si manopera aprox 3-4 mil

sa stiti ca si eu ma gandeam la treaba cu vandutul laditei mele. dar eu daca ii fac motorul, ii schimb farurile (sunt cam chioare), ii pun si pe spate amortiozoare noi pe gaz (mai merg si alea), doua scaune de renault sau opel ergonomice in fata, n-am ce sa mai repar la masina;
frane belea, directie beton (nici cel mai mic joc), cutia merge foarte bine, nu face figuri, instalatia electrica ok. aprindere exceptionala (porneste la sfert vara, iarna, si pe gpl), tablaria facuta, vopsita alb nova (vopseaua nu prea a reusit, dar oricum, e bine)

m-ar costa sa zic vreo max 15 mil, dar nu mai am treaba, asa la o masina noua chiar si prima revizie am impresia ca e mai mult de 15 mil...
nu stiu ce sa fac blush.gif
tzo99516
domnule daniel cand faci un motor la service,dupan cate stiu eu tre sa-i facu si vibrochenu ca daca ala care monteaza cuzinetii nu e atent(si in general pe la noi asa se intampla) iti bate de il gasesc toti dracii,si nu ati mai pus la socoteala si cuzinetii si refacutl vibrochenului si montatul lor(cuzinetilor)pe vibrochen si dupa montarea lui in bloc! dasta costa asa de mult!

ce marca sunt cuzinetii?

ma bucur ca sunteti madru de samara dvs! s-o stapaniti sanatos
Ionut45405
De 2 milioane cred ca il alezeaza pe bloc de iese cu dependinte... Zilele trecute am desfacut un motor "reparat" de un super meserias, arbore rectificat, cuzineti de reparatie noi cu... tabla de cutie de bere dedesubt! Perfect de dus la fier vechi, noroc ca mai am unul care iese la cota (e vb de un Opel). Treaba asta cu prelucrarile e grea tare, putini o fac cum trebuie si acestia in general costa. De montat nu e mare avion, dar daca nu e prelucrat bine aleluia! Ca facutul "liniei" luand din cuzineti cu segmentul a fost odata pe vremea lu' bunicu'!
Georgian40398
Brhe, am putea scrie aici exact cat costa reparatia motorului ? Sa presupunem ca e vorba de un motor care nu a mai fost niciodata reparat.
Al meu de exemplu, Tzo zice ca are compresie buna, am pus odata dintr-a 3-a intr-a 2-a o frana de motor si i-a placut smile.gif
Puteti sa imi faceti un calcul optimist ? Adica nu se gaseasc stricate X si Y si Z...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.