Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nu mai porneste
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Dragos104832
Batranul Fiat Ritmo 1.7 DS nu mai vrea sa poneasca ...probabil a auzit el ceva de REMAT smile.gif.
Problema ar fi urmatoarea demarorul pe care il suspectez si pe care de altfel l-am dus la vreo 3 electricieni care au spus ca e in regula.
Dau cheie face click si gata atat ia curent mult pentru ca tensiunea la bone scade destul aproape de 10.8 V. Daca il tin afara nu in sarcina cu firele pe el inclusiv cu firul ce comanda starterul si sprijinit de masa si dau cheie porneste... montat pe sasiu nu invarte motorul nu mai stiu ce sa ii fac.
James Kilowatt
O fi motorul calat... bat in lemn. Daca o bagi intr-a 4-a si incerci sa o impingi cu doi fortosi reusesti sa dai motorul peste cap sau lasa cauciucurile pe asfalt?
Dragos104832
Masina porneste impinsa nu are probleme . Poate e timpul sa o transform in hibrid smile.gif
James Kilowatt
Atunci o fi prajita vre-o infasurare si nu mai are forta sa invarta motorul. Sau mai degraba in scurt, daca zici ca trage curent.
Bogdan104277
Poate intre timp ai rezolvat, dar un sfat nu strica:
- primul lucru - fa un test de baterie - este posibil sa nu mai fie chair asa de buna - adica sa nu mai furnizeze suficient curent cat sa invarta alternatorul;
- daca bateria este OK - verifica bobina bendix - e posibi sa aiva ceva infasurari arse si sa nu arunce suficient cat sa-ti cupleze demarorul;
- ultimul lucru - verifica carbunii la demaror - daca sunt uzati si nu mai fac contact cum trebuie nu mai sunt in stare sa transmita curentul necesar pentru pornire.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.