Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Spalat motor pro si contra.
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Engine
Arheopterix
Eu nu spal motorul decat f rar.
Am auzit ca nu e "sanatos" sa il speli.
Pareri?
r4mp
si pe mine ma intereseaza foarte mult acest subiect! e dezastru sub capota la mine; dar imi este teama, pentru ca sunt unele cabluri cam expuse ( unele pe langa debit metru dupa o mica inspectie / interventie la valva de admisie ). ma gandesc totusi, ca daca este atata mizerie, trebuie sa fi fost si umezeala ( in cel mai bun caz ), insa imi este teama sa ma pun cu circuitele electrice italienesti ( o mica MARE buba cel putin la stilo )
James Kilowatt
Eu am observat ca amestecul praf+ulei e foarte bun ca protectie contra coroziunii.... pe ale mele le-am spalat cam o data pe an si am observat ca zonele curate ruginesc mai repede decat cele murdare.
Andrei Suzuki
Eu il spal de multe ori pe an.Cred ca in ultimii 3 ani l-am spalat de vreo 10 ori... Si pana acum nu are nimic.Nu a patit nimic si nici nu se vad urme cat de mici de rugina pe nicaieri.
Arheopterix
Am inteles ca nu e bine sa se ude delcoul si alternatorul!?
Andrei Suzuki
Eu nu acopeream decat filtrul de aer,sa nu se ude(am filtru conic,inafara cutiei). Atat.Si niciodata dupa ce l-am spalat cand am pornit masina n-a scartait sau a scos vre-un sunet ciudat.
James Kilowatt
Nici delco nu prea mai au masinile mai noi. Eu aveam la Ibiza din '92 insa deja Nubira nu mai are, distributia scanteii se face electronic si nu mai exista carcasa aia din plastic cu tensiuni mari. Ambele le-am spalat cu jet de apa sub presiune. La ibiza suflam delcoul cu o pompa de aer de umflat salteaua si pe dinauntru si pe dinafara si nu aveam dureri de cap. La Nubira nu am avut probleme deloc.
StefanVVTi
Prefer metoda cu carpa umeda...iese frumos! arigato.gif
DORU
Umeda...de la ulei de motor, desigur ! blush.gif biggrin.gif
StefanVVTi
QUOTE(DORU)
Umeda...de la ulei de motor, desigur ! blush.gif biggrin.gif

Pai da, la cat ulei mananca masina...am chiar si in plus! biggrin.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.