Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ulei peste maxim
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Horea78950
Salutare tuturor. Am un opel astra 1.7 CDTI an 2004, 80cp, 59.000 km. De cand mi-am facut schimbul de ulei, aproximativ 2 luni (4000 km) uleiul indicat pe joja este peste semnul de maxim cu vreo jumatate de cm.Este cumva vreo problema?
Uleiul il verific de obicei dimineatza, inainde de a porni masina!
marius96537
bineinteles ca este o problema!!de aia sant reperele max si min.
masina sta drept sau e inclinata chiar si un pic?
daca problema persista verifica si lichidul de racire. :wave:
danmatyas
daca este peste maxim poate afecta catalizatorul masinii care nu este deloc ieftin.Oricum nu cred ca are sens sa te impacientezi pt juma` de cm.
Adrian95254
Si eu am aceasi problema: cand mi s-a facut schimbul mi-a bagat un pic cam mult ulei dar cam tot asa , o juma de centimetru in plus peste max. Dar problema mea este imi tot scade nivelul antigelului din vasul de expansiune. cam o juma de litru la 1000 de km. nu cred ca intra in ulei ca uleiu nu are spume nici pe joja, nici pe capac si nici nu creste nivelul uleiului. Nu sunt urme sub masina de apa, si atunci oare unde se duce???
A K U
Horea, dupa 4.000 km, uleiul inca este peste limita maxima? In mod normal, ar fi trebuit sa consume si motorul ceva ulei. Acum ai vazut ca e peste limita, dupa km astia sau asa era de la inceput, de cand ai schimbat uleiul?
Horea78950
Asa era si la inceput cand am schimbat uleiul si nu a scazut deloc.Si acum tot jumate de cm ii peste maxim.sad.gif Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ma duc la un service sa mai dea drumul putzin la ulei, sau nu ii mare stresul ca ii cu vreo 200 de grame in plus?Va multumesc!
A K U
Hmm, e putin ciudat ca in 4.000 km nu ti-a consumat deloc ulei. Poate iti consuma ulei si-ti baga altceva in locul lui, desi nici asta nu cred, masina nefiind foarte veche, sa-ti fac probleme din astea. Spun asta pentru ca eu la a mea bag cam 1 litru de ulei la un schimb de 10.000 km. Bine, e din 2001, dar oricum sa nu-ti consume nici un pic de ulei la 4.000 km e ciudat. Eu zic sa-l scoti pe cel in plus si sa-l aduci la nivelul maxim pe joja, sa nu ajunga prin alte alea. La mine, daca e un pic mai sus nivelul, nu-mi fac griji pentru ca mi-l consuma biggrin.gif.
florin55503
daca nu te dai deloc la ea nu iti va consuma. baga piciorul sanatos cateva seri la rand si vei vedea cum se consuma uleiul
A K U
Asta am uitat sa-l intreb pe Horea: care e stilul lui de condus, desi si subturat daca mergi, tot ar trebui sa-ti "ciupeasca" ceva ulei, nu?
Horea78950
De condus, nu conduc nebunatic.De obicei dimineatza cand pornesc masina o las sa mearga vreo 3 minute in gol, dupa aceea schimb vitezele cam la 2200-2500 rpm pana cand temperatura apei ajunge intre 80-90 de grade, dupa care la 3000 rpm.Cam asta ii stilul meu de condus.Cand ma duc la drum undeva , tot in 3000rpm schimb vitezele, si merg cam 120-130km/h.Bineinteles ca ii mai dau si 160km/h.Cam asta ar fi.
A K U
Din ce spui tu, nu ai un stil batranesc; nici sportiv, da' nici foarte "moale". Sfatul meu e sa scoti surplusul de ulei si sa-l mai verifici din cand in cand; daca e peste nivel, nu poate face bine la motor, ci dimpotriva. Parerea mea. :wave:
florin55503
motorul de 1.7 nu consuma ulei, spre deosebire de ala de 2.0 care mai ciupeste
Baby Blues
Cam asa este! Cel de 1.7 nu prea consuma ulei. In schimb cel de 2.0 da. Si al meu consuma in jur de 1 l -1.5 l la 11.000 de km. Uita-te in carte si uitat-te la modalitatea de verificare a uleiului. Mi se pare ca se verifica la rece dupa ce ai pornit mororul cam 2-3 min max. Stilul de condus este corect. Dupa parerea mea putin ulei in minus nu strica dar putin mai mult in plus da!
ionut83652
motoarele consuma ulei cand pierd la greu compresie cand ii dai talpa turbina papa ulei il arunca pe galeria de aer si de acolo eventual in motor !
Baby Blues
QUOTE(ionut83652)
motoarele consuma ulei cand pierd la greu compresie cand ii dai talpa turbina papa ulei il arunca pe galeria de aer si de acolo eventual in motor !

La Opel astra 2.0 16V, este dat in carte un consum de 0.6 l la 1000 de km. :bash:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.