Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mahindra Renault Logan in INDIA
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
_Theo_
A început producția Logan-ului indian.

Renault și gigantul industrial indian Mahindra au demarat producția modelului Logan, care va fi asamblat la fabrica din Nashilk, a cărei capacitate de producție este de 50.000 de mașini anual.

Acordul permite celor de la Mahindra să-și adauge în gamă o berlină, care să se alăture modelelor sale 4x4 și celor utilitare, în timp ce pentru Renault avantajul constă în pătrunderea pe piața indiană, una în continuă creștere.

Din punct de vedere stilistic, Mahindra Renault Logan este similar modelului de la noi, cu excepția măștii frontale și siglei. Printre modificările făcute special pentru piața indiană se numără aerul condiționat oferit standard, pentru a face față condițiilor climatice din India.

Motoarele sînt aceleași: 1,4 litri (75 CP), 1,6 litri (90 CP) și 1,5 dCi (65 CP), toate cuplate la transmisii manuale cu cinci trepte. Prețul de bază va fi inferior sumei de 7.500 euro pentru versiunea de 1,4 litri, în timp ce prețul diesel-ului va pleca de la 9.500 euro.

Ca o particularitate a pieței indiene, Logan va fi produs cu volanul pe partea dreaptă, pentru prima dată de la lansarea acestei mașini. Logan se vinde în acest moment în 51 de țări și este produs în România, Rusia, Maroc și Columbia. După India, Logan va fi produs și în Iran și Brazilia, intenția Renault fiind de a produce 1 milion de Logan-uri în 2009, fără a le pune la socoteală pe cele din India.

ValiR
Asta da mandrie nationala, nu? Mai multe nu comentez ca discutia s-ar intinde la nesfarsit.
_Theo_
au facut marea cu sarea astia de la Renault :bandit: nici macar exclusivitatea loganului nu o acorda Daciei...
fishbone
QUOTE(ValiR)
Asta da mandrie nationala, nu?

Da, o masina facuta de francezi pe o platforma Nissan si cu nume romanesc. Ala da amalgam wink.gif
ValiR
Nume romanesc? Tocmai la asta ma refeream cand vorbeam de mandria nationala... Mahindra Renault iti suna a Dacia?
Ei nu vor sa promoveze Dacia, ei promoveaza "Logan", e altceva...
Doar pe pietele europene poate, in Rusia e sub sigla Renault si nu stiu exact in China.
VW si Skoda a fost si este un "mariaj" mult mai corect. Faptul ca nu toate modelele Logan poarta sigla Dacia si ca au insistat sa scrie pe portbagaj Logan by Renault ar trebui sa alunge acel sentiment de mandrie nationala pe care eu nu il inteleg la unii. Nu e Dacie(e doar ansamblat de Dacia), e Renault si asta trebuie sa intelegem. Cel putin, deocamdata.
Oricum, situatia de fata tot noua romanilor ni se datoreaza...

ps: ca sa nu fiu inteles gresit, nu am nimic cu masina in sine.
HalbaSus
Pai skoda a facut masini si inainte de razboi, avea o oarecare traditie... dacia a fost o intreprindere comunista care a copiat cateva modele renautl si le-a facut in disperare pana cand a fost cumparata de renault. Tu te-ai mandri cu asa ceva peste hotare ?
ValiR
Desigur, ai dreptate. Cu exceptia Novei, dar traditia e ceva care lipseste si sunt de acord. Insa continuam sa ne mandrim cu ceva care nu e meritul nostru... Asta e trist ... Ne-am obisnuit sa avem asteptari mari de altii si nu de la noi.

Si ca sa revin la subiect, am observat ca preturile in India sunt aproximativ similare cu cele de la noi. Sunt curios cum vor reactiona cand Tata(parca) va face masina de 2000 $ la care se gandesc.
V L D
Asta e a fost cumparata dacia de renault. La ce va asteptati nu ar fi exclus sa nu mai vedeti deloc scris dacia pe masini. Sa zica ceva de genu "aveti un logo cam urat mai frumos suna renault".
Daniel82595
pai da....cred ca daca nu ar fi avut succes cu Logan ziceau ca e doar o Dacie si astfel spalau imaginea Renault si schimbau tactica, pe cand asa suna mai frumos (pt straini) Renault si e si mai usor de pronuntat...oricum modelul Logan a ajutat Romania din punct de vedere economic asa ca....
V L D
Ne ajutau daca faceau toate loganurile in romania da asa..... :brave:
_Theo_
exact. daca faceau toate loganurile in romania era mult mai bine. sau sa mai fie doar o fabrica in alta tara dar asa ei au fabrica in rusia, india si mai ai vreo 2.
Daniel82595
QUOTE(Theodor83121)
exact. daca faceau toate loganurile in romania era mult mai bine. sau sa mai fie doar o fabrica in alta tara dar asa ei au fabrica in rusia, india si mai ai vreo 2.

pai fac loganuri afara insa sunt Renault Logan nu Dacia Logan....."by Renault" ala ascundea ceva nu-i asa ? :bash:
ozz86651
Pai daca e totul Renault la ce te astepti? e proprietate R. si gata. Chiar daca era design romanesc tot proprietate renault era.
Cit despre fabricatul in Ro, sa mor de ris: platiti voi din buzunar trasportul in India si taxele vamele? Aia e piata de un miliard, rusia e si aia destul de mare cu republicile. Cit de timpiti sa fie sa le faca in Ro si sa le duca pina acolo?
ValiR
Imaginea de marca Dacia va fi in continuare stearsa si reprezentam mai mult sau mai putin o unitate de productie in plus. Nu stiu cum e perceputa afara dar tind sa cred ca e vazut ca un Renault... si cum spuneam ei nu pun accent pe marca(Renault, Dacia etc) ci pe "Logan" ca simbolul unui automobil ieftin.
Eu astept sa vad un model Dacia care sa se vanda pe orice piata din lume fara sa apara by Renault, Mahindra etc. Insa cred ca nu vom avea parte de asa ceva. Cu atat mai mult apreciez ce s-a facut la Skoda.
Daniel82595
Era mai frumos ca Dacia sa fie simbolul pentru un automobil ieftin si sa asambleaze Dacii in Rusia, India, Maroc si alte tari.blink.gif
ValiR
Acum si in America Latina.

http://www.renault.com/renault_com/en/main...tcm:1120-594023

(sau direct comunicatul: http://www.renault.com/renault_com/en/imag...1120-594024.pdf )
Seri
Iran Khordo are relatii stranse cu Peugeot, producand mai multe modele: 405, 405 break, 206, 206 sedan. Modelul Samand, care este concurentul lui Logan, se produce din 2002 si are la baza Peugeot 406. Singurul motor disponibil este 1,8.
Baby Blues
Hai sa nu ne facem iluzii si sa gandim nationalist. Renault vrea sa faca bani si ii dor fix in c...r de Romania si romani si de nationalismul lor de cartier nascut din peturi de 2 l pe conducta de gaz. Daca ies bani in Alaska vor asambla in Alaska, daca ies bani in kongo vor face din masina asamblata acolo masina nationala, etc.
Ideea este ca noi romanii sa ne obisnuim sa fim mai mult englezi decat francezi si sa le copiem si dictoanele: " Sunt prea sarac ca sa-mi cumpar un lucru ieftin". Am zis ! biggrin.gif
ValiR
Subscriu.
E adevarat ca ei ofera noi locuri de munca... dar sunt locuri pe care le-am pierdut "multumita" tot noua si celor care ne conduc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.