Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Audi ---- Alarma
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi
catalin adrian82685
Am un amic care tocmai si-a luat un A4 1.9tdi din 2004. problema este ca are cutie manuala si el vrea sa-si puna alarma cu modul de pornire a motorului de la distanta. Din cate stiam eu nu se poate decat pe cutiile automate. El o sustine pe a lui ca se poate si pe cutia manuala. Ne poate lamuri cineva pan a merge noi la o firma specilaizata sa ne zica ei exact? multumim.
adi45619
Eu stiam ca se poate, daca lasa masina scoasa din viteza. Asa am auzit. smile.gif
HalbaSus
Se poate. Dar eu recomand sa NU isi puna o asemenea alarma. Motivele ar fi multiple:
1. Aceste telecomenzi pornesc motorul "din prima", adica nu asteapta sa se incalzeasca bujiile sau ceva de genul, este extrem de nesanatos mai ales pentru un diesel.
2. Masinile moderne (adica de vre-o 15 ani incoace) au un chip in cheie fara de care masina nu porneste, pentru ca masina sa porneasca din telecomanda e nevoie fie de:
- montarea unei chei in bord (adica renunta la una din cheile masinii si o monteaza in masina)
- eliminarea imobilizatorului care nu permite pornirea decat cu acel chip.
Eu consider ca ambele variante sunt nasoale, mai ales ca faciliteaza furtul masinii, ori alarma e montata tocmai pentru a nu permite furtul masinii.
Traian89565
Deci eu am asa ceva pe 1.9 TDI manuala. Am un Viper 791 de ceva timp, cumparat din state, montat la Falcon in Bucuresti. Trecand peste faptul ca cei de la Falcon sunt deosebit de inapti, alarma functioneaza ok si merge si pornirea din telecomanda fara nici o problema, este super si iarna si vara. Alarma vine cu modul care intarzie (dupa cum e setat) pornirea, deci nu e problema ca nu o lasa "pe bujii" la inceput. Intr-adevar cheia de service (cea de plastic) este necesara pentru pornirea masinii si de asta se mai pune un modul in care e introdusa cheia intr-o bobina pentru ca masina sa recunoasca chipul. In nici un caz nu cred ca faciliteaza furtul. Ideea e ca daca hotzul respectiv a ajuns cumva sa afle ca masina are pornire automata si cheia se afla undeva ingropata sub bord, ma indoiesc ca printre urletele alarmei el va desface bordul pentru a o recupera, doar ca dupa aceea sa isi dea seama ca oricum nu poate porni masina pentru ca alarma o blocheaza ea insesi. Totusi, cei care fac alarme (de marca cel putin) nu sunt chiar asa cretini, nu credeti? Revenind, singura problema adevarata este sa nu uiti masina in viteza (eu nu am patit niciodata de 2 ani incoace). Totusi (testat de mine) daca ai uitat-o in viteza si ai frana de mana trasa (!!! asta neaparat !!!) si o pornesti, motorul moare in prima jumatate de metru. In concluzie: daca esti sigur ca nu esti suficient de mocofan sa lasi masina si in viteza si fara frana de mana trasa, poti instala un sistem de pornire din telecomanda si pe cutie manuala. Si la final inca un sfat... daca instalati la Falcon puneti-i pe tzarani sa citeasca si manualul alarmei... ca sunt varza.
catalin adrian82685
va multumesc frumos
Baby Blues
Audi te lasa sa-ti pui alarma proprie la service autorizat, fara sa pierzi garantia?
ionut83652
ca ideii toate alarmele cu pornire de motor vin si cu un senzor pentru cutie (ala sesizeaza daca masina e in viteza si nu o porneste deci nici asta nu e problema!cat despre imibilizatorul asta ati fi surprinsi sa aflati ca e un nenorocit de releu pe bobina?face exact acelasi lucru ca si releul care vine cu alarma diferenta ar fi ca asta original al masini da un plus si la pompa de injectie (se poate pune pe direct )deci is abureala (tot se fura masini)asa ca dor dac vreti sa va dati smecheri va puneti alarma cu pornire de motor(parerea mea)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.